Saç Yoksa Günah da Yok!

Senin bahsettiğin ayet içki ile ilgili ilk inen ayettir. İçki ile ilgili 3 ayet inmiş ve gittikçe ağırlaşmıştır. Peygamber kur'anı ilk tefsir edendir. Bu tefsir hadislerle biz gelmiştir. Sen kabul etmesende.... Ben sana örnek getirdim. Orta namazı ile ilgili.... Hatta namazın kılınışı.çünkü peygamber o namazın şeklini ve zamanını ,rekatını bahtın gözetiminde belirleyendir.şunu baştan söyliyeyim. Namazın böyle kılınması tesadüfi değildir. Çünkü peygamberin kur'an-a yazılmamış genellikle hadisi kutsi denil vahiy çeşidi vardır. Bu vahiy çeşidine rahatlıkla Miraç hadisesini de koyabiliriz.
O günkü sapık toplumda öyle uygulanmış diyorsun.bugünkü toplum nasıl.... Ayrıca Evet hükümleri Allah koyar ancak vahyin gözetiminde peygamberimizin de koyduğu hükümler vardır.
Mesela:
Hz. Peygamber'in Kur'ân'da olmayan hususlarda koymuş olduğu hükümlere örnek olarak, beş vakit namazın zamanı, rekatları, nasıl kılınacağı, vitir namazının vacip oluşu, namazlarda Kabe'den önce Beyt-i Makdis'e yönelme, orucu bozan ve bozmayan şeyler, kimlere zekâtın farz olduğu, şer'î boşanmanın şekli, diyetlerle ilgili birçok hükümler, içki içmenin cezası, hırsız, hangi miktarda hırsızlık yaparsa cezâlandırabileceği, hayızlı kadının namaz kılamaması, oruç tutamaması, büyükannenin mirâsı gibi hususlardır.
Sonuçta Her şey Kur'an dan ibaret demek ,hadisleri ve peygamber uygulamalarını atmak son derece sakıncalıdır.çünkü yoruma açık olan birçok ayetin farklı anlamalara sebep olacağını öngörmek haksıZlık olmaz sanırım. Bu gün bunun en bariz örneği müslümnların durumu. Geçmişte hariciler bu gün işid.....
Diğer konu maide 90 da ki hükmü peygamber öyle olarak anlamış ki öyle uygulamış ve hadislerinde belirtmiştir.
Hadisi bu kadar önemsememin nedeni yaşantısı kuran olan peygamberin sözleri olmasıdır.

HUAWEI Y541-U02 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yahu arkadaşım sabahtan beri içki ile ilgili inen ayetlerin hepsini buraya koymadık mı hangisinde haramdır diyor?

Sana diyorum ki Allahın muhkem ayeti ortada peygambere bile bu konuda yorum yapma izni vermemiş ve insanlara ne söylemesi gerektiğini söylemiş.

Hala namaz saati nasıl kılınacağını falan peygamber söylemiş diyorsun yahu arkadaş peygamber cemaat ibadet yaparken biri hanyaya biri konyaya bakmasın diye hepiniz şuraya doğru kılın demiş kötümü yapmış namazın nasıl kılınacağı ile ilgili hiçbir şey yok ve oda kendi yaptığını cemaate göstermiş.Ama içki ile ilgili kuranda Allahın hükmü var.

Sen Allahın kesin hükmü üzerine şu hadis vardı peygamber böyle yapmış dersen olmaz ki zaten peygamber senin dediğin gibi içki haramdır dememiş.

Yukarıda konu çok dağıldı. Karişti..Birbirine girdi.Kardeşim Kur"an ayetleri kaygan bir zemin .Özellik olarak farklı anlamlar çıkabilecek ayetler ve kelimeler var.Burada peygamberin uygulayışı ve hadisler büyük önem kazanıyor.Müslümanların başına ne geldiyse geçmişte hariciler bugün işid, kur'an ayetlerini istedikleri tarafa çekmelerinden dolayıdır.Eğer Kur'anın yanında peygamber uygulaması ve hadisler göz önüne alınsaydı bu gün müslümanlar bu hale düşmezdi....
Kısacası peygamber nasıl uyguladıysa ona inanmak zorundayım ve inanırım.
Kardeş çok uzadı inan ...Herkes inandığında hürdür.Herkes kendinden sorumludur.Dinde zorlama yoktur.......hakkını helal et benden bu kadar ....

Peygamberin uyguladığı gibi uygulamakta özgürsün hiçbir itirazım yok ve umarım onun yaşadığı gibi islamı yaşarsın.

Benim konunun başından beri vurgu yapmak istediğim nokta belli sözü edilen konunun anlaşılmayacak hiçbir yanı yok haram olan şeyler kuranda belli bunun dışında insanlara kötülük vermesi beklenen şeylerde belirtilmiş ancak içki konusunda ve başörtüsü konusunda kuranda kesin hiçbir hüküm yoktur.Peygamber hadis ve sünnetleri ise tamamen o günün koşulları ile alakalı uygulamalardır.Saygılar.

Yahu arkadaşım sabahtan beri içki ile ilgili inen ayetlerin hepsini buraya koymadık mı hangisinde haramdır diyor?

Sana diyorum ki Allahın muhkem ayeti ortada peygambere bile bu konuda yorum yapma izni vermemiş ve insanlara ne söylemesi gerektiğini söylemiş.

Hala namaz saati nasıl kılınacağını falan peygamber söylemiş diyorsun yahu arkadaş peygamber cemaat ibadet yaparken biri hanyaya biri konyaya bakmasın diye hepiniz şuraya doğru kılın demiş kötümü yapmış namazın nasıl kılınacağı ile ilgili hiçbir şey yok ve oda kendi yaptığını cemaate göstermiş.Ama içki ile ilgili kuranda Allahın hükmü var.

Sen Allahın kesin hükmü üzerine şu hadis vardı peygamber böyle yapmış dersen olmaz ki zaten peygamber senin dediğin gibi içki haramdır dememiş.
Tamam. lekum dinikum veliyedin..

Son düzenleme:
Tamam. Şeytan işi pisliğe devam... lekum dinikum veliyedin..

Yalan söylemek günahtır haram değildir ancak, haram değildir diye yalan söylemek iyi birşey değildir.Yalanın söyleneceği güzel durumlar vardır aynı şekilde içkininde içileceği güzel ortamlar vardır şeytan pisliğine bulaşmadan ne mutlu efendice içkisini içene ;)

Yalan söylemek günahtır haram değildir ancak, haram değildir diye yalan söylemek iyi birşey değildir.Yalanın söyleneceği güzel durumlar vardır aynı şekilde içkininde içileceği güzel ortamlar vardır şeytan pisliğine bulaşmadan ne mutlu efendice içkisini içene ;)

Teşekkür ederim çok sağ ol Serkan'cım :D Bir anda üzerime alındım :D

İnan uzatmak istemiyorum. Şeytan işi pisliği sırf uzatmamak için silmiştim. Yetişememişim. dediğim gibi lekum dinikum veliyedin.

Son düzenleme:
Başortusu Kuranda geçmiyor da bir çok alim, tefsir yazari cahil de sen akillisin.

Birçok alim (neyin alimiyse) tefsir yazarı cahil tabi. Onların hiçbirisi de alim filan değil. KUL. Sen neysen apartmanının kapıcısı neyse onlar da o Allahın gözünde. Allah kimseye alimlik payesi filan vermedi, verse peygamber olurdu zaten. Her koyun kendi bacağından asılır, o "alimlerin" çok bildiği varsa kendilerini kurtarsınlar, eğer din kuran filan doğruysa öldükten sonra onlar kimseye yardımcı olamayacak, onlar da herkes gibi hesap verecek, onları dinleyenler de "ama alim böyle dedi" dediği zaman "bize ne, biz size yazılı verdik alim malim vermedik" denilecek.

Tabi bunlar doğru çıkarsa.

Peygamber dediğin de "haşa" diil, o da bi kul. Mesaj getiriyor. O da sorumlu. Ama en azından yetkili.

Alim malim tefsirci dediğinin bi yetkisi de yok, alimliği kendinden tayin osuruktan teyyare selam söyle o yare..

Son düzenleme:
İnan uzatmak istemiyorum. Şeytan işi pisliği sırf uzatmamak için silmiştim. Yetişememişim. dediğim gibi lekum dinikum veliyedin.

Kişisel birşey olarak yazmadım dostum son yazdığım bütün yazdıklarımı toparlayıcı oldu aslında.

Samimi olarak bu bilinci taşıyan bir insanla zaten benim tartışacak bir şeyim olmaz. Doğru kelam üzerine tartışılmaz malum ;)
Dogaustu inanislar demoklesin kilici gibi tepemizde salanirken bu dediginiz biraz zor gibi geliyor bana ozan bey. Usta filozof binali beyin dedigi gib, bu islere fazla kafayi yormayacksin yoksa kafayi yersin. :D

Son düzenleme:

Yalan söylemek çalmak çırpmak haram değilmidir? Bence aslı eski arapça olan bu haram vs kelimelerin gerçek anlamlarını öğrenmek gerekiyor. Domuz etinin haram olup yalan söylemenin dolandırmanın haram olmadığı bi dinle aklı başında vicdanlı adamın işi olmaz çünkü.

Kafa yormayın burda açın bir Turan Dursun kitabı okuyun tabi yerse

Envoyé depuis mon Galaxy S6 Edge

Yalan söylemek çalmak çırpmak haram değilmidir? Bence aslı eski arapça olan bu haram vs kelimelerin gerçek anlamlarını öğrenmek gerekiyor. Domuz etinin haram olup yalan söylemenin dolandırmanın haram olmadığı bi dinle aklı başında vicdanlı adamın işi olmaz çünkü.

Haram kelime anlamı ile dinen yasak olan demektir.Yalan söylemek dinin tasvip ettiği bir davranış şekli değildir ama bunu haram olarak nitelendirmemiştir.Çalmak çırpmak bir şekilde kul hakkına girer bununla ilgili kuran ayetide mevcuttur.

Sen olayı yanlış anladın biz fiziksel anlamda yenilip içilen neyin haram olduğunu tartışıyoruz yoksa kul hakkı ve çalıp çırpma ile ilgili çok sert ve kesin ayetler kuranda mevcut.

Dogaustu inanislar demoklesin kilici gibi tepemizde salanirken bu dediginiz biraz zor gibi geliyor bana ozan bey. Usta filozof binali beyin dedigi gib, bu islere fazla kafayi yormayacksin yoksa kafayi yersin. :D

Hayırdır gece gece Kurt Adam ya da Vampir mi gördün ? Bak öyle deyince aklıma geldi benim hep kafamı kurcalar. Bunlar haçtan ve kutsal sudan tırsıyor da misal neden bizim zem zemden tırsmıyor ? Bak bence bu da acayip derin ve üzerinde durulması gereken bir mevzu.

Hayırdır gece gece Kurt Adam ya da Vampir mi gördün ? Bak öyle deyince aklıma geldi benim hep kafamı kurcalar. Bunlar haçtan ve kutsal sudan tırsıyor da misal neden bizim zem zemden tırsmıyor ? Bak bence bu da acayip derin ve üzerinde durulması gereken bir mevzu.
Kutsal damacana filminde zemzem suyumu koyuyorlardi ?

Hayvandan farkimiz sudur ki, calisan bir beynimiz var, bunu kullanmak lazim. Bazen kendinizi karsit görüslerinin yerine koyup, onlarin bakis acisindan düsünmeye yönelmeniz lazim. Yorun o beyninizi, düsünün biraz, empati kurmayi ögrenin. Kaynasin bu kafa, calissin. Kendinizi, ufkunuzu zorlayin.

Türkiye´de yirpanmis bir toplum görüyorum. Hep bir iddia, hep bir hirs var insanlarda. Bir Ates var, bazilerinde büyük, bazilerinde kücük. Bazen kücülüyor, bazen büyüyor infilak ediyor. Insanlar tedirgin ve huzursuz, stresli. 10larca yildir gidiyor bu durum.

Sunu net bir sekilde, kaba cizgiler ile ortaya koymak lazim...

Bu Ülke´de son 100 yilda Kürtce konusmak da, dinini yasamak da, dini red etmek/elestirmek de, sosyalizimi savunmakda, Atatürk´ü elestirmekde, ve bir cok konuda hak aramak da cana mal olmustur.
Buradan bir noktaya varmak istiyorum, herkesin icinde bir yara var, bu yara o bahsettigim atesi yaratmistir.

Bu konuda mesele ne ? Din... Sunu kabullenmek lazim ki, Türkiye´de ve hatta Avrupa´da yasayan arkadaslarimiz var aramizda. Toplum icinde ateistlere yönelik, ezelden evele, ciddi bir sekilde baski var. Ve avrupadaki dindarlar, bu konuda Türkiye´dekilerden cok daha bile agirdir. Ateist kardeslerimiz fikirlerini toplum icinde, rahat bir sekilde paylasamadiklari, tartisamadiklari icin, Internet´de desarj olmalarini mazur görüyorum.

Ve diger yana bakarsak, bu ülkede Atatürk´den haz etmeyen, sevmeyen, ideolojik, yada dini nedenlerden dolayi, sevmeyen bir cok insanda mevcuttur. Atatürk konusunda fikirlerini savunmak, belirtmek icin alan bulamamis insanlarda mevcut. Kanunen bile basin derde giriyor. Simdi burada desarj olmak üzere, Atatürk ile alay etmeye, goy goy yapmaya kalksa, hangimizin hosuna gider ?

Mustafa Kemal Atatürk´e hepimiz minnetariz, elbet ki bu Ülke´nin kurtulusunda bas rol oynamis, büyük bir Lider ve Devlet Adamidir. Atatürk´ü sevmeyenlere ne diyoruz ? Bak kardesim, gel elestirini yap, sevmene de gerek yok, ama Ülke´yi kurtarmakda Basrol oynamis bu büyük Kahramana, saygini göster. Ki o olmasaydi, tarihimizin yönü cok farkli yazilabilirdi.

Aynisi da Islam icinde gecerlidir. Yigitler savas alaninda, kurtulus icin savasirken, ALLLAH ALLAH naralari ile mücadele ettiler. ISID´ci degillerde, bize özgürlügü kazandirmis kahramanlardi. Aralarinda cesitli diller konusan insanlarda vardi, ve bizim icin canlarini verdiler. Cogunlugu Islam icin savasti, gevurun esareti altina düsmemek icin, dilini, dinini özgürce yasayabilmek icin savastilar. Bu kahramanlarin birlesmesinde, istilaya karsi isyan etmesinde de, bas rolü Islam dini oynamistir. Elestirebilirsin, sevmeyebilirsin, ama en azindan saygi beklenilebilir.

Yani ortak bir cok degerimiz var, pire icin, yorgan yakilmaz.

Ve yine geleyim o atese... Bu icinizdeki atesi, hic bir siyasetci hic bir siyasi hareket söndüremez, bunu garanti ediyorum. Bu atesi, sadece siz kendiniz söndürebilirsiniz. Ve bu ates söndügü anda, cok daha mutlu ve huzurlu olacaksiniz. Bu ates söndügü anda, herseyi cok daha net görebileceksiniz. Ve ozaman istediginiz siyaseti uygulayacak insanlari, o gün bu devletin basina getirebileceksiniz, istediklerinizi yapmak zorunda kalacaklar. Herseyi siyasilerden bekleyen cok daha bekler, Toplum insiyatif almasi gerekiyor. Bu Ülke´nin demokrasi ve huzura ihtiyaci var. Toplum hirsindan, kininden kopabilirse, ancak huzurlu bir devlet yapisi cikabilir ortaya.

Son düzenleme:
Günaydn

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri
Üst Alt