- 16 Haziran 2010
- 202.065
- 153.986
- 6.838
- Suudi Arabistan’dan 100 M€ maaş teklifi alsan gider misin?
Sacha Boey: “Elbette. Geleceği düşünmek lazım. Aileye iyi yaşam şartları sunmak önemli. Benzema’yı çok eleştirdiler ama böyle bir teklife nasıl hayır diyeceksiniz, geri çeviremezsiniz. Gerçekçi olmak lazım.”
- En son ne zaman ağladın?
Sacha Boey: “Çok uzun zaman oldu, hatırlamıyorum bile. Ayrıca ağlayamıyorum, sanırım gözyaşım kalmadı, bitti.”
- Futbolcu olmasan ne olurdun?
Sacha Boey: “Hiçbir şey. Bazen konuşuyoruz ve elimden hiçbir şey gelmiyor. Futbol bir noktada hayatımı kurtardı.”
- Hesabında kaç para var biliyor musun?
Sacha Boey: “Bilgim yok, annem ilgileniyor tüm bu işlerle. Her ne kadar milyoner olmasam da ben sadece parayı harcama kısmı ile ilgileniyorum.”
- Hayalini kurduğun bir takım var mı?
Sacha Boey: “Bir takımdan ziyade Premier League hayali kurduğumu söyleyebilirim. Tabii Montreuil’den çıkan biri olarak PSG forması giymek de güzel olurdu ama hayal boyutunda bir arzu ve istek değil bu.”
- Sence Fransa Ligue1 Avrupa’nın 5 büyük liginden biri mi gerçekten?
Sacha Boey: “Kesinlikle ilk 3 içinde yer alan bir lig. Avrupa Kupaları’ndaki başarısızlık bir şey değiştirmiyor. Ligue 1’de oynamak çok zor.”
- Fransa ve Türkiye’de en iyi kebabı nerede yiyebiliriz?
Sacha Boey: “Fransa’da Montreuil’de ‘Galatasaray’ adında bir mekan var orayı söyleyebilirim. Bu arada iyi kebabın tarifi yalnızca et ve sostan ibaret olmasıdır.”
- Takım arkadaşların arasında Şampiyonluk kutlamalarını Jack Grealish gibi bitiren biri oldu mu?
Sacha Boey: “Çok fazla. Özellikle yakın arkadaşım Berkan Kutlu geceyi bizim evde sarhoş tamamladı.”
- Gelecek sezon Afrika Kupası’nda mı boy göstereceksin yoksa Euro 2024’te mi?
Sacha Boey: “İnşallah Euro 2024’te.”
- Sizin mahalleden çıkan en ünlü isim kim?
Sacha Boey: “Mahallemden bir isim vermek zor ama Montreuil’den çıkan en ünlü isim Nordi Mukiele. Üstelik o da sağ bek oynuyor.”
- Yaptığın en büyük saçmalık neydi?
Sacha Boey: “Bu söylediğimden gurur duymuyorum ama bir keresinde otobüste bir animatörü dövmüş ve daha sonrasında dövdüğümü kabul etmemiştim yoksa beni mahvederlerdi, uyanık olmam gerekiyordu.”
- Cenaze törenin için bir şarkı seçecek olsaydın bu hangi şarkı olurdu?
Sacha Boey: "Herhangi bir müzik olsun istemiyorum. Kuran yeterli olacaktır."
- İstanbul’un en güzel gece kulüpleri hangileri?
Sacha Boey: "Bilmiyorum, çünkü gece hayatım yok. Dışarı çıkmıyorum."
- Galatasaray soyunma odası daha çok Erdoğancı mı yoksa karşısında mı?
Sacha Boey: “Türkiye’de çok hassas bir konu bu. Bilinen oyuncuların bu konuda fikir belirtmeleri çok zor ama bizim soyunma odamızın daha çok Erdoğancı olduğunu söyleyebilirim.” (via So Foot)
çeviri: @alpaynaf