Sağlık Raporu | Davinson Sanchez

Nelsson’a fazla gömülüyor. Kendini ispatlamış bir oyuncu. Kaan hem orta sahaya lazım, hem stoperde o kadar verimli değil. Nelsson en iyi seçenek şu an için.

Nelsson için yazılanları şu şekil takip ediyorum

what-really.gif

Yeni oyuncak alınınca eskisini bir köşeye atıp unutan çocuklar gibisiniz.

Bu durum nasıl anlatılır bilmiyorum ama komedi gerçekten.

Nelsson için yazılanları şu şekil takip ediyorum

what-really.gif

Yeni oyuncak alınınca eskisini bir köşeye atıp unutan çocuklar gibisiniz.

Bu durum nasıl anlatılır bilmiyorum ama komedi gerçekten.
Sanchez tam bir kesici ve önde rakibi durdurabiliyor. Böylece defans hattını öne daha çok çıkarabiliyoruz. Nelsson ise Sanchez in gelişiyle birlikte gözüme Fernando Meira gibi gelmeye başladı. Refakatçi olduğu ve geri çekildiği için bloklar arası büyük boşluklar olmaması için takımın her oyuncusu daha fazla koşması ve daha fazla yorulması demek. Nelsson daha çok Marcao nun olduğu dönemdeki Barcelona maçı gibi büyük maçlarda kapanan takım pozisyonunda olduğumuz vakit sivrilebilir ama görüyoruz ki Okan Hoca bu taktiği tercih etmiyor. Bu yüzden Sanchez oyun kimliğimize ne kadar nokta atışsa, Nelsson bir o kadar aradığımız oyuncu değil. Bu durum lig maçlarında çok sorun yaratmayabilir ama Şampiyonlar Liginde Top Class takımlarla oynadığında istediğin oyunu sahaya yansıtma noktasında handikap.

geçtiğimiz iki sezon ile
birinde uefa da rakiplerini kucağında gezdirdi
diğerinde şampiyon olan takımın stoper tandeminden birisi. Göreceli kötü performansı olabilir ama Nelsson dan sanki Cris miş gibi bahsetmek komik oluyor.
Mesele o değil adam Galatasaray’ı kafada bitirmiş oynarken görüyorsun kafası Burda degil

Mesele o değil adam Galatasaray’ı kafada bitirmiş oynarken görüyorsun kafası Burda degil
yoo öyle bir şey görülmüyor. adamın oyun yapısı bizim bu seneki ile uyumsuz. Kötü performansı olması kafada bitirmesini gösteriyorsa takımın yarısını göndermek lazım. Niyet okuma işini bırakmak lazım.

Sanchez tam bir kesici ve önde rakibi durdurabiliyor. Böylece defans hattını öne daha çok çıkarabiliyoruz. Nelsson ise Sanchez in gelişiyle birlikte gözüme Fernando Meira gibi gelmeye başladı. Refakatçi olduğu ve geri çekildiği için bloklar arası büyük boşluklar olmaması için takımın her oyuncusu daha fazla koşması ve daha fazla yorulması demek. Nelsson daha çok Marcao nun olduğu dönemdeki Barcelona maçı gibi büyük maçlarda kapanan takım pozisyonunda olduğumuz vakit sivrilebilir ama görüyoruz ki Okan Hoca bu taktiği tercih etmiyor. Bu yüzden Sanchez oyun kimliğimize ne kadar nokta atışsa, Nelsson bir o kadar aradığımız oyuncu değil. Bu durum lig maçlarında çok sorun yaratmayabilir ama Şampiyonlar Liginde Top Class takımlarla oynadığında istediğin oyunu sahaya yansıtma noktasında handikap.
Evet ama Kaan da Nelsson kadar hantal bir oyuncu stoperde. Nelsson daha iyi markajcı. Bir de o kadar açık oynayacağımızı sanmıyorum Manu'ya karşı.

Okan hoca yüzünden maalesef. 4-0 olmuş ne zorluyorsun çıkar devam et.
Malesef Okan hoca değisikliklerdende belli oluyor oyuncular üzerinde otoritesi zayıf..Hani kimse kızmasın diye dört tane birden değisiklik yapıyor.Bu çok belli oluyor
Burada sorun Okan hocada değil trip atan oyuncularda milyonları alıyorsun ama hala trip atiyorsun..
Mesela icardi şu Alanya maçında bile çikmak istememesi hatalı bir davraniş.en azından bakambuya ayıp..

Yahu ben her zaman Nelson burada çok abartılıyor derken herkes ovuyordu..şimdi bakıyorum çöp muamelesi yapılıyor o kadar değil arkadaş.

Bizim oyun anlayışımız için sanchez çok büyük eksiklik olur.
Belki sistem farklı olsa genel anlamda doğru kadroyu oluştursak bu kadar sorun olmazdı ama malesef şu an için çok büyük eksik

Son düzenleme:
Bu konuda uzun uzun yazıp açıklama yapmaya gerek yok. Sanchez normal bir oyun yapısında stoper olarak sıradan sayılır. Fakat bizim oyunumuzda sivrilir o yüzden çok doğru bir transfer dedik diyoruz zaten.

Burada sıkıntı sanki Nelsson'un oyunu yanlışmış, öyle stoper mi olurmuş gibi bir algı oluştu. Maçlarda tribünde konuştuğum insanlarda da böyle bir algı oluştu. Nelsson çok emniyetli oynayan bir stoper ve normalde stoper zaten öyle olmalı bence. Nelsson için öyle kapanan takımın stoperi falan demek çok yanlış. Ligde idare eder dediğiniz adam belki de geçen sene tek bir hareketi ile seni şampiyon yaptı. İstanbulspor deplasmanında son dakikada yaptığı müdahale çabuk unutulmuş... Konya deplasmanında cezalı olduğu için oynamadığında 14 maçlık galibiyet serin bitti... Neyse pozisyon pozisyon anlatmaya gerek yok. Kaç yıldır izlediğiniz adam şu an Nelsson analizi yapacak halimiz yok.

Fakat Sanchez'in oyunu için bir iki kelam etmeliyiz. Davinson çok atlayan bir stoper ve doğal olarak bu onu tek hamleli yapıyor. Avantaj sağladığı konular çok ama eskileri de çok ve bunlar yokmuş gibi davranmak yanlış. CL'de yediğin gollerin hepsinde duruşu, alanını boşaltması, zamansız öne atlayışı falan hep sıkıntılı... Bunlar konuşulmayıp bana göre doğru stoper oyununu oynayan bir oyuncumuza "lan sen de stoper misin? bak Davinson gibi ona buna direkt dalıp her topa basmalısın" diyen güruha benim lafım. Boey ile birlikte elindeki en önemli satış cevherini b.klamaya yanlış demeye çalışıyorum. Bu durum gerçekten komedi.

Nelsson yerine Kaan Ayhan - Abdülkerim tandemi yapıp önlerine Torreira - Ndombele'den devam etmek lazım.

Bu konuda uzun uzun yazıp açıklama yapmaya gerek yok. Sanchez normal bir oyun yapısında stoper olarak sıradan sayılır. Fakat bizim oyunumuzda sivrilir o yüzden çok doğru bir transfer dedik diyoruz zaten.

Burada sıkıntı sanki Nelsson'un oyunu yanlışmış, öyle stoper mi olurmuş gibi bir algı oluştu. Maçlarda tribünde konuştuğum insanlarda da böyle bir algı oluştu. Nelsson çok emniyetli oynayan bir stoper ve normalde stoper zaten öyle olmalı bence. Nelsson için öyle kapanan takımın stoperi falan demek çok yanlış. Ligde idare eder dediğiniz adam belki de geçen sene tek bir hareketi ile seni şampiyon yaptı. İstanbulspor deplasmanında son dakikada yaptığı müdahale çabuk unutulmuş... Konya deplasmanında cezalı olduğu için oynamadığında 14 maçlık galibiyet serin bitti... Neyse pozisyon pozisyon anlatmaya gerek yok. Kaç yıldır izlediğiniz adam şu an Nelsson analizi yapacak halimiz yok.

Fakat Sanchez'in oyunu için bir iki kelam etmeliyiz. Davinson çok atlayan bir stoper ve doğal olarak bu onu tek hamleli yapıyor. Avantaj sağladığı konular çok ama eskileri de çok ve bunlar yokmuş gibi davranmak yanlış. CL'de yediğin gollerin hepsinde duruşu, alanını boşaltması, zamansız öne atlayışı falan hep sıkıntılı... Bunlar konuşulmayıp bana göre doğru stoper oyununu oynayan bir oyuncumuza "lan sen de stoper misin? bak Davinson gibi ona buna direkt dalıp her topa basmalısın" diyen güruha benim lafım. Boey ile birlikte elindeki en önemli satış cevherini b.klamaya yanlış demeye çalışıyorum. Bu durum gerçekten komedi.
Sanchez 'i Tottenham bundan yolladı zaten. Okan hocanın taktiği riskli zaten stoperin de riskli oynaması gerekiyor. Aslında bundan dolayı Bayern maçlarında 0 çektik ama Manchester da bize 3 puanı getiren de bu oyundu.

Sanchez ve Nelson apayrı karakterde oyuncu. Örneğin Hatay maçında yediğimiz 2. Golde ayakta kalsaydı belki o golü yemeyecektik, bununda farkındayım ama 100 kere sorsalar Sanchez derim. Bu kararımın nedeni Tottenham değil Galatasaray maçlarındaki Sanchez i izliyor olmamdır.

Kol gibi fikstüre girerken bu sakatlık olmamalıydı lig maçlarını neyse idare ederiz ama Manchester ve Kopenhag final maçları gelmişti en kritik oyuncuların başındaydı.

29/11 Manchester United
2/12 Pendikspor
8/12 Adana Demirspor
12/12 Kopenhag dep
16/12 Sivasspor dep
20/12 Karagümrük

bişi olacaksa bari en uyduruk maçta olmasaydı. dinlenmek için çıktı sandım, neyini zorladı ki şu maçta. hay allah yaa

Kol gibi fikstüre girerken bu sakatlık olmamalıydı lig maçlarını neyse idare ederiz ama Manchester ve Kopenhag final maçları gelmişti en kritik oyuncuların başındaydı.

29/11 Manchester United
2/12 Pendikspor
8/12 Adana Demirspor
12/12 Kopenhag dep
16/12 Sivasspor dep
20/12 Karagümrük
Bence yine Icardi mevzusu gibi spekülasyon

Olmayışı 3 puana bizi çok daha fazla yaklaştırdı. :red:

Nelsson'u her fırsatta gömen güruha karşı yazılmıştır.

Geri
Üst Alt