Sagopa Kajmer

Cevap: Sagopa Kajmer

Albüm çıktı beyler, dinliyorum şuan.

Enfes :tiphat:

Müthiş bi albüm olmuş . Sabah Alırım Albümü parayla . :)

***SAGOPA KAJMER DİNLEMEK***

*sanatsal bir türkçe rap dinlemek... söz, müzik, duygu sağanağı üçgeninde kaybolmak..

*sagopa dinlenmez hissedilir.

*sarkıları gercekten rahatlatıcı bir etkiye sahiptir

*bazı depresif ruh hallerinde ağlattığı da görülen eylem.

*romantizma,kendime sarilir donarim,maskeli balo, baytar,vasiyet,ben hüsrana komşuyum,bebeğim öldü gibi şaheserlerin yaratıcısı olan türkçe rap in kralını dinleyen insanın içinde bulunduğu durum.

*düsündürücü etkiye sahiptir

*müzik dinlemektir öz olarak. her şarkı gibi birkaç söz, belirli bir ezgi.. ama farklı bir şey vardır sagopa kajmer'de. duygu yüklüdür resmen şarkılar. etkileyicidir sözler. bir şekilde bağdaşır yaşadıklarınızla. uyumadan dinlediğiniz şarkı listesine bir pesimistin gozyaslarinı eklemeniz şiddetle tavsiye edilir

*sıkılmadan,baymadan,üstüste 30 kere dinlenebilen şarkılar yapmış bir adamın müziğini dinlemek olabilir.

*her gün yapılması gerekenler listesinin baş sıralarındadır.sıkmayan ve üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin asla eskimeyen şarkıları vardır.sözleri insanı etkilemeye yeter.aslında fazla söze gerek yok.iyi bir eser ortaya koyan her insan gibi sagopa kajmer'de emeğinin karşılığını alır ve dinlenir.

*yazdığı sözlerin yaptığı müzikle birleşmesiyle tarif edemediğim adını koyamadığım bir haz almama sebebiyet veren olay.

*güzel bir müzik zevkine sahip olunduğuna delalet gösteren eylem

*bir erdemdir.

*dinlenmektir. dinlendirici rap olur mu diye soran olursa: evet sagopanin sözleri ve alt yapisi sizi baska diyarlara götürür.

" Sago yine yapmış " :D

Sadece Sago mu söylüyor sanki ? :D Koleranın hakkını yemeyelim.

Babama almasını söyledim albümü akşama getircek .

Albümde öyle bir şarkı varki dinlerken kendimi kaybettim . Onlarıda Anlıyorum nasıl bi şarkıdır ya . Böyle bi şarkı görmedim ben .

"Mevsimler gibisin" çok arabesk olmuş, İsmail YK tadı aldım.. Şarkıların hepsini iyice dinledikten sonra yorum yapmak en iyisi, şuanki izlenimim kötü ama ben Sago şarkılarını 6-7 kere dinledikten sonra iyice hazmedip seviyorum. Muhtemelen iyi albümdür, 6 ay kesintisiz bu albümü dinleyeceğime eminim.

Gece tüm albümü 2 kere dinledim Sago Kolo düetini özlemişim ben sevdim ama karamsarlık dozu fazla geldi bana :) Dinlerken Sago yine yapmış dedim:tiphat:

"Mevsimler gibisin" çok arabesk olmuş, İsmail YK tadı aldım.. Şarkıların hepsini iyice dinledikten sonra yorum yapmak en iyisi, şuanki izlenimim kötü ama ben Sago şarkılarını 6-7 kere dinledikten sonra iyice hazmedip seviyorum. Muhtemelen iyi albümdür, 6 ay kesintisiz bu albümü dinleyeceğime eminim.

Dinledikçe seviyorsun zaten. 56 denklemli intro'da dediği gibi;

Sana bir hikaye anlatayım ister misin ?

15 yaşındayken mahalledeki bir plakçıya giderdim.

Orda çalışan biri vardı ve o benim ne sevdiğimi bilirdi.

Ve bir gün bana bir albüm vermişti.

Eve götürüp pikaba taktım ve anında nefret ettim.

Yani gerçekten nefret ettim.

Sadece anlayamıyordum.

Bu yüzden tekrar çaldım, tekrar çaldım, sonra tekrar çaldım.

Sonunda fark ettim ki çalmadan duramaz olmuşum.

O notaları dinleyip duruyordum.

O gün şunu anladım; hayatım boyunca yapmak istediğim şey işte buydu.

Anladın mı ?

Müzik yapmak..

Yeni albümden bir kaç parçayı bugün arkadaşla pro evolution soccer oynarken rastgele dinledim fena değildi.

Sagopa Kajmer & Kolera – Mevsimler Gibisin

Sagopa Verse

Sen ne biçim bir mevsimsin,ısınmam imkansız.

Donmamak neyime,titrememek çok zor.

Rüzgarların buzdan serin ,tadı eksik meyvenin.

Ne senle aşka dalmak kolay ne senle hayallere.

Kursağımda düğümlenir laflar sana içimi açmak istedikçe.

Sen ne kadar anlarsın ben anlatmak istesem de?

Tedirginlik var üzerime yakalar kaçmaya yeltendikçe.

Tenim giderek aşınır mendillerim eskidikçe.

Günlerden zindanlar biriktirdim,hatırladıkça seni içlerinde hapis yatıyorum.

Hepsinin içi ayrı zulüm.

İşte böyle geldik buraya dek.Sen bir gamsız bense deli bir gözüpek.

Tam yığılmak üzereyken bekledim ya senden destek.

Şimdi düştüm ve kafamı vurdum düzgünce düşünemiyorum pek.

Bütün bunlara ek,benim aşkım saf ve sek.

Sade ben varım ve sen de sade benle bir tek.

Ya sende hep ben miyim tek?

Keşke bir tek ben olsaydım sende tek!…

Ama biliyorum uzaklaşıyor kalbindeki benden zerreler tek tek.

Sensin benim en zor savaşlarımda çelik yelek.

Bu güçsüzlüzlüğe güç yetirmek inan beni aşan bir şey.

Yaptıklarını bilip hala senden caymamak garip bir şey.

Bana dokunma!Yanımı senle doldurma!…

İsteksizce bir teklikle kalmalıyım yalnızca.

NAKARAT

Mevsimler gibisin değişirsin,ya beni üşütürsün ya yakarsın.

Kendimden hergün parça koparıyorum,ama sen bunu nerden bileceksin yavrum..

Kolera Verse

Ucunu tutamadığım bir ilmek gibi çözülüyor buzum eridikçe içime batıyorum yüzme bilmiyorum yarim içime su septi su çok soğuk üşüyorum ben kolundan ayrı kalmış bir elim hareket etmiyorum.Sevdam çık kurtsun nereye saklandıysan toz bulutsun defalarca çaldı kapını kalbim ortalarda yoksun hayallerim suya düştü hayallerimi su boğdu hayallerim su oldu ya kızıp dururum kendime.Artık yıllarca kendimden alamam hıncımı mahalle kadınlarını çağırıp yoldururum saçımı burkulmuş yüreğimden sızar ılık ılık gözyaşım ne kadar aynı kalsam da yüzüm farklı aynalarda.

Beni affet üzüntüm bunca yıldır seni ona üzdürdüm omzuma yaslan Esen seni çok seviyor,seviyor,seviyor…Çok üzgünüm ama beni daha fazla kırmana izin veremem ,duygularımı tekmeleyişini daha çok izleyemem ne hep yaz şu sevdamız ne de hiç durmadan kış söylediğim her şeyi unut beni unutma hiç .Ah karanfilim ne burnumdan gider ne de ellerimden çıkar kokun,ah işitmek istiyorsan gel şu elime bir dokun,beni bir silersin bir yazarsın bir öldürür bin kaçarsın.

Mevsimler Gibisin çok güzel. :) Sözler müthiş.

Geri
Üst Alt