GSC Haber Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Rakibimiz Liverpool Oldu

Sol tarafta 3. dünya harbi çıkmış, sağ tarafta konferans ligi var yav. Nasıl eşleşme bunlar.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hesaplamalarım doğrultusunda benim de gördüğüm bu

SmartSelect_20260228_010047_Instagram.webp

Matematik yalan söylemez

Son düzenleme:
Frankfurt macindan sonra nasil kucumsedilerse, bu Juve macindan sonra da kucumsemislerdir. En azindan ilk maci kazaniriz.

Şampiyonlar Ligi’nde bu seviyelere 10-15 senede bir gelerek kulüpte, camiada (oyuncusundan taraftarına) bir Avrupa kültürü oluşturamazsın. Kültür oluşmayınca da son 16’da ya da çeyrek finalde güçlü bir rakip çıkınca hemen “iyi oynayalım da elensek de olur” söylemi başlıyor. Oysa Avrupa’da bu aşamadan sonra beklenti artık iyi futbol değil, sonuçtur. İyi oyunu sezonun başında, Ekim Kasım Aralık döneminde beklersin. O dönemde takımın ne oynadığını görmek istersin. Ama Şubat’tan sonra iyi oynayıp elenmenin hiçbir anlamı yok; tarihe geçen şey skor ve turdur.

Bu yüzden arka arkaya bu seviyelere çıkmak çok kritik. Bir kere gelip elenince herkes durumu başarı gibi görüyor. Ama üst üste 4-5 yıl son 16, çeyrek final görmeye başlarsan camianın zihniyeti değişir. O zaman insanlar “iyi oynadık ama olmadı”yı başarı saymaz, “yeter artık, bu sefer turu geçelim” demeye başlar. Avrupa’da büyük kulüplerin kültürü böyle oluşuyor.

Bugün şu turdan itibaren avrupa'nın gedikli kulüplerin taraftarına baktığınız zaman göreceğiniz şey; iyi oyun değil sonuç beklentisi. Onlar için önemli olan tur atlamak, yarı final görmek, kupa kovalamak. İyi futbol bunun bir parçası ama tek başına yeterli değil. Bizim de o noktaya gelebilmemiz için önce bu seviyelerde kalıcı olmamız gerekiyor. O eşik geçilmeden bu seviyelerde “sonuç odaklı” bir zihniyet oluşmuyor.
Henüz 3 sezon önce Ancelotti Real'in başındayken her maç 90 dakika savunma yapıp leş gibi futbol oynayarak kupayı bala g.te almışlardı. Özellikle M.City deplasmanında resmen ezilmişlerdi oyun olarak ama kimse o kötü oyunu hatırlamıyor. Kupayı alan real madridi hatırlıyor.

Neden bilmiyorum ama son 5-6 yılda inanılmaz derecede ezik ve şımarık bir taraftar grubu türedi. Özellikle sosyal medyada. Malum camia'yı elenmelerine rağmen övüp, kendi takımları olan GALATASARAY'ı ezikliyorlar. Yok juve haketmiş. Gala haketmemiş falan. Juve'ye 7 gol atmamıza rağmen söylüyorlar bunları. Tarihte juvenin 2 maçta toplam 7 gol yediği eşleşme var mı ? Bunu yazanlar ve bu tipler taraftar falan değil etkileşim kaşarları..

Bu forumda da var onlardan. "Elendik, geçmiş olsun, 8 yemesek bari" falan gibi saçma sapan yorumlar görüyorum. Rakip takım taraftarı yazsa anca bu kadar olur. Son 16 turunda ne bekliyorsunuz ? Tavşanlı linyitspor falan mı ?

Şımarıklığın boku çıktı artık. Bu kadarı da fazla. Tarihimizde Liverpool ile toplam 5 kez karşılaşmışız. oynadığımız maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik 1 mağlubiyet almışız. Şunu yapabilen başka bir avrupa takımı yoktur. Büyüklüğe bakar mısın ?

Bu etkileşim kaşarları ne bilsin bu büyüklüğü.. Çoğunun yaşı 14 bile değildir. Ergen sürüsü işte.

İshak dışındakiler kim
Başak kadrosu gibi 😁
Öyle deme, bu adamlar rotasyon adamları, şimdi mecburen özellikle orta sahada Mcalister, Sbozslai, Gravenberch mecburen her maç oynatmak zorunda kalacak, bizden önce 2 Wolverhampton maçları var deplasmanda, bir de biz etti 3, peşpeşe bu kadar deplasman illa ki yorgunluk olacak. Dün yazdım 3 4 sakat daha verseler diye, pat Wirtz gitti, duaya devam bakarsın 2 sakat daha verirler😂

Öyle deme, bu adamlar rotasyon adamları, şimdi mecburen özellikle orta sahada Mcalister, Sbozslai, Gravenberch mecburen her maç oynatmak zorunda kalacak, bizden önce 2 Wolverhampton maçları var deplasmanda, bir de biz etti 3, peşpeşe bu kadar deplasman illa ki yorgunluk olacak. Dün yazdım 3 4 sakat daha verseler diye, pat Wirtz gitti, duaya devam bakarsın 2 sakat daha verirler😂

Wolves 13 puanla ligin dibine demir atmış durumda.

Liverpool iki maça da yedek kadro çıkar geçer..

Wolves 13 puanla ligin dibine demir atmış durumda.

Liverpool iki maça da yedek kadro çıkar geçer..
Hocam adamlar dün Astonu 2 0 yenmişler, küme düşmeleri garanti ama gider ayak birilerine sorun olalım der gibiler. Liverpool'da Ş.ligi potasında sınırda, çok büyük bir rotasyona gireceklerini sanmıyorum ki zaten göründüğü gibi rotasyon oyuncuları sakat, diğer maç ta Fa cup maçı, İngilterede en çok sürprizin yaşandığı kupa, orada da tahminim mecbur asların büyük bir bölümünü kullanacak, çünkü sezon başı bir kupa kaybetti, lig elden gitti, Ş.ligini bu tempoda kazanamaz, bu kadroyla sezonu kupasız kapatırsa fiyasko olur, FA kupasına abanacaktır. Ayrıca ne kadar zayıf olursa olsun Premier ligde deplasman deplasmandır, güle oynaya çıkamazsın oralardan, bize gelene kadar yıpranacaklar ve umarım başka sakatlar da verirler.

Liverpool(3), Juventus(2), Atletico Madrid, Manchester City..Hatta son iki yılın bence Avrupa’daki en başarılı takımı olan bodoyu da ekleyeyim.

Özellikle 99-2003 dönemini yaşamış her Galatasaraylı beni anlar. O yıllardan bize yerleşmiş bir kültür var: Avrupa’da büyük takımlarla karşılaşmak bir Galatasaraylı için futboldan alınan en büyük zevktir

Bu turda elensek bile bu sezon Avrupa’da bu çapta 8 maç oynamış olacağız.

Şu kupayı alsak soksok fb liler sırasıyla,
Tarihin en kötü Liverpool'u
Tarihin en kötü Psg si
Tarihin en kötü Madrid'i
ve tarihin en kötü Atletico'su
Tesadüfen kupa aldılar der.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt