şampiyonlar ligini kazanan ilk türk milli futbolcu

Arda Turan çok yaklaşmıştı ta ki 93'ncü dakika da Sergio Ramos kafayla çakana kadar o top gol olmasaydı muhtemelen kupayı alıyordu. City finale çıkarsa İlkay'ın alması daha muhtemel gözüküyor ama İtalyan takımların kapanıp kontrayla aldığı tonla kupa vardır Hakan'ın da şansı olur.

@Mete Temiz Bayern 2001'de kazanırken Berkant geniş kadroda vardı diye hatırlıyorum.
Yoktu sanki renkdas

O sezon < ->

o donemler alman liglerini ayri bir begenirdim.
ozellikle , 90 sonlari bvb,bayern,,, 2000lerin baslari *yildiray'li bayer levarkusen, sonrasinda oradan bayern'e gecis yapan ballack,ze roberto,lucio vs dolayli maclarini ayri gozle izlerdim ligiin ve geneline dair.

oncelikle, ikinizin degindigi *berkant konusuna - degineyim -hafizam elverdikce ;

ara parantez - ( 99/00 lig sezonu biter bitmez ,akabinde yer aldigi u21 milli takiminda *harika donem geciriyordu,,,)

az geriye gidersek genel sezon/ayni sezonun baslarin da ve devaminda >
o donem (99/00) *arminia biefeld de forma giyerken, sonlara dogru takimi kume dusmustu 18li ligde 17.olmuslardi yanilmiyorsam. < *bayern versusunda 2-1 yenildikleri macta asist yapmis ve begenilmisti. zaten o sezon takim performansi ozelinde en begendim performansi da bu macti tarafim adina. umit milli de ise ustte parantez de belirttigim baglaminda cok iyi di bir cok macta.

akabindeki donem oncelikle bayern munih *II 'ye gecis yapti. . .
orda sezonu oynarken , arada bayern'in > *a takiminda 8,9 dakikalik bir seruveni oldu deplasmandi sanirim @koln 2-1 yenildikleri mac < oyuna sonlarda- sonradan girmisti.....
bayern de takimin basinda - donemin efsane hocasi
*ottmar oldugunu da not duselim yeri gelmisken....

00/01 'i kapadiktan sonra, *berkant'in yolu *bizle kesisti.< 01/02 sezonu.
*sonrasini biliyorsunuz.
nacizane o donemki gorusum ; kumasi iyi olan, potansiyeli yuksek olmasina ragmen, malesef , bold anlamda , mac ici devamliligi(kondisyondan, taktiksek oyundaki kopukluk yonune,takim oyununa esnek entegre olamamasina ve daha nice bold eksik yonleri dolayli,ilk 11 icin ideal durmuyordu *scout gozlem gorusum de genel kariyeri ozelinde) .
bizle de bizden once de,sonrada da ; oynanan core sistem taktik olusumlarina dair~adaptasyon noktalarinda -tekniksel nuanslar da ve pro durusunun *as kadro *uzun vade -denklem de -yetersiz buluyordum..... -.begendigim *yetenegi ve *kumasindan bagimsiz.

bu arada,
ayni donemler alman ligi ve hocalari da peak yaptigi donemlerdir nazarimda. oynanan futbol cok ust duzeydi. yildiray donemi 442 ile mukemmel isler yapan levarkusen toppmoller periyodlari - anlatilmaz tekrar izlenir turden anektodlar icerir.
<- ceyrek de ve yari final de iki ingiliz efsanesini elemeleri bile basli basina takdir edilesi bir basari idi o donemki rakiplerin skalasi ,buyuklugu vs baglaminda. derken finalde de epik ve de dramatik sekilde zidane'li galaktikos real madrid'ine pisi pisine elendiler mucizevi bir golle. <> *puskas golu bi nevi.

*yildiray gordugum en dominant ve en fundamental futbolcularimizdan-di.

< kendisinin elinde o donem sampiyonlar ligi kupasi olsa idi - tarafli tarafsiz hak edilmis ust duzey bireysel ve takim performansi ovgusu olarak yillar sonra bile seruven olarak bahsedilirdi, kanimca.
real'in de sasali donemleri baglamindaki son sezondur cl taclandirmasi ozelinde. oyleki, real , levarkusen'i yenip kazandigi cl kupasina >>> anca *2013 sezonunda tekrardan kavusabilmistir- sonrasini da biliyorsunuz duzenli kazandilar son gecen sezon dahil....

14/15 de *barcelona kazanmisti. sonrasinda kendileri de
-tipki realin levarkusen kazanimi sonrasindaki `periyodik uzak kalmayi- kismen yasiyor gibi, mevcut durumlarina baktigimiz vakit .
barcelona bakalim daha kac sezon cl kazanamayacak, bu da ayri merak edilesi durum -kupa ozelinde.

berkant ve yildiray'a son kez donersek;

yildiray bakimindan - 2002 dunya kupasi 3.lugu basarisi da -bir anlamda kendisi adina moral oldu. cl finali uzerine iyi gelmistir diye dusunuyorum.

berkant'in *cv'sin de iki dev takim bulunuyor. biri almanlarin devi bayern munih - digeri turkiye nin devi galatasaray ,kismen tek sezonluk bjk,..
bu da bi nevi kendisinin yetenegi ve potansiyeli nin fragmani gibi ~ filmi tam olarak kendisi adina oynanamadan yarim kalmis veya eksik sonlanan...

bizle 2001/02 sezonu sampiyonluk yasamasi ,kendisini iyi hatirlamam adina yeterli done. ozellikle 28.hafta bursa maci 2-1 gectigimiz.

o sezon 3 puan farkla fb nin onunde sampiyon olmustuk. cok guzel sampiyonluklardan biridir. hikayesi bol.

hazir , *mevcut yarista - *sampiyonlugumuza yuruyorken -
mesajimin son bolumlerinde berkan dolayli da olsa, bu vesile ile hem o donemleri hem o sezonki sampiyonlugumuzu yeniden hatirlatmis oldum.

nice sampiyonluklara...

saygi ve selamlarimla .

Son düzenleme:
Arkadaslar Mehmet Scholl deyip durmayin adam annesi babasindan ayrildiktan sonra üvey babasinin soy ismini almis bir kelime türkce bilmeyen alman Milli takim oyuncusu.

mhemet sholl bir kelime türkce bilmeyen ferdiden daha türktür

Saglık olsun bu senede olmadı

bende keremin alacagını düsünüyorum

Bana sorarsaniz

Sakatliktan önce Enes olabilir derdim. City Geri alabilirdi diye düsünüyorum

Geri
Üst Alt