Samsung Galaxy S21 Modelleri ve Galaxy SmartTag Tanıtıldı

Mesela ben Note 4 kullanıyorum hala.Bunun şarj çıkışı eski,micro-usb yani.Dolayısıyla Type-C ve ona uyumlu şarj adaptörü yok bende.Gitsem bunu alsam o şarj aletini de ayrıca almak zorundayım yani.Bir sonraki telefonum da Samsung,hatta Note serisi olur diyordum ama şu an kararsızım.Mesele burada tüketiciyi saçma sapan ikilemlere sokmak,yani telefona o parayı veren adam gider şarj aletini de neyse parası verir alır mesele o değil.Mesele zaten verilmesi gereken bir ürünü tüketicinin bu şekilde almaya zorlanması.

Amiral gemisi dediğimiz modelde en düşük QHD olmalı bence,eskiden olduğu gibi.S4'te Note 3'te bile var FHD çözünürlük.Samsung burda S21'i underdog tutarak insanları tamamen S21 Ultra almaya yönlendiriyor,buna bu kadar para verip amiral gemisi bile olmayan bir telefon alacağıma biraz daha koyar asıl amiral gemisi olan S21'i alırım diye.Ben öyle düşünüyorum.Mesela geçen yıl,Teknosa Mediamarkt veya Samsung'un kendi mağazaları vs. nereye gidersem gideyim bir türlü S10 bulamadım teşhir olarak.S10 plus var S10e falan her türlü telefon var ama S10 yok.Mediamarkt'taki çalışanlardan biri açıkça biz de anlamadık bir türlü S10 koydurmuyorlar hiçbir yere,amaç S10 plus veya S10e'yi sattırmak falan dedi kafama da yattı açıkçası.
Bende suan Note 10+ var , bu S21 Ultra da S-pen destegi ile cikmasi surpriz oldu cunku bu ozellik sadece Note serisinde mevcuttu simdiye kadar. Belki bir daha Note yapmazlar diye dusundum ama Note 21 de yapiliyormus. Onu bekleyip kararimi bende ona gore verecem.

Bende suan Note 10+ var , bu S21 Ultra da S-pen destegi ile cikmasi surpriz oldu cunku bu ozellik sadece Note serisinde mevcuttu simdiye kadar. Belki bir daha Note yapmazlar diye dusundum ama Note 21 de yapiliyormus. Onu bekleyip kararimi bende ona gore verecem.

Note 10+ kullandım,gerçekten çok kaliteli bir cihaz.Yani sağlamlığını anlayabilecek kadar kullanmadım ama sağlamdır herhalde,o kadar gorilla glass cam falan var önünde arkasında.Kolay kolay yamulacak bir cihaza benzemiyor.Performans olarak zaten en kral telefonlardan biri,Iphone Xiaomi türevleri cebinden çıkarır rahatlıkla daha hala.Bence senin yeni bir telefona ihtiyacın yok bir süre daha,teknoloji bir anda değişir yeni bir akım çıkar yeni bir telefon tarzı çıkar bilemem ama bu şekilde sadece RAM arttırıp işlemciyi geliştirip ekran ratelerini falan yükseltip üst model piyasaya sunulacaksa 5 sene bile gider.Ben Note 4'ü 6 senedir kullanıyorum,3 GB RAM var (Ki artık bana göre az,zaten yarısını Android,Touchwiz falan yiyor.) hala daha işlemci performansından dolayı teklemiyor telefon.Note 10+'da 12 GB RAM var,işlemci falan zaten süper,RAM frekansları,işlemci nanometreleri hepsi inanılmaz seviyelere gelmiş,yani ultra yazılımcı,coder biri değilsen devamlı güncellenen ağır şeyler kullanmıyorsan,en güncel oyunu QHD'de full ayarda oynayayım merakın vs. yoksa o telefon sana çok rahat gider uzun süre daha.Ben senin yerinde olsam almazdım.

Note 10+ kullandım,gerçekten çok kaliteli bir cihaz.Yani sağlamlığını anlayabilecek kadar kullanmadım ama sağlamdır herhalde,o kadar gorilla glass cam falan var önünde arkasında.Kolay kolay yamulacak bir cihaza benzemiyor.Performans olarak zaten en kral telefonlardan biri,Iphone Xiaomi türevleri cebinden çıkarır rahatlıkla daha hala.Bence senin yeni bir telefona ihtiyacın yok bir süre daha,teknoloji bir anda değişir yeni bir akım çıkar yeni bir telefon tarzı çıkar bilemem ama bu şekilde sadece RAM arttırıp işlemciyi geliştirip ekran ratelerini falan yükseltip üst model piyasaya sunulacaksa 5 sene bile gider.Ben Note 4'ü 6 senedir kullanıyorum,3 GB RAM var (Ki artık bana göre az,zaten yarısını Android,Touchwiz falan yiyor.) hala daha işlemci performansından dolayı teklemiyor telefon.Note 10+'da 12 GB RAM var,işlemci falan zaten süper,RAM frekansları,işlemci nanometreleri hepsi inanılmaz seviyelere gelmiş,yani ultra yazılımcı,coder biri değilsen devamlı güncellenen ağır şeyler kullanmıyorsan,en güncel oyunu QHD'de full ayarda oynayayım merakın vs. yoksa o telefon sana çok rahat gider uzun süre daha.Ben senin yerinde olsam almazdım.
Aynen oyle. Zaten suan benim icin tek onemli kriter, kamera. Yani cok daha iyi kameraya sahip olacak mi - cok belirgin bir sekilde - ve bunun icin yeni telefon almaya deger mi bakiyorum. Yoksa diger ozelliklerine bakarsak telefon bozulmadigi surece 2 sene daha rahat gider elimdeki Note10+.

Aynen oyle. Zaten suan benim icin tek onemli kriter, kamera. Yani cok daha iyi kameraya sahip olacak mi - cok belirgin bir sekilde - ve bunun icin yeni telefon almaya deger mi bakiyorum. Yoksa diger ozelliklerine bakarsak telefon bozulmadigi surece 2 sene daha rahat gider elimdeki Note10+.

Kamera biraz da hangi lensi kullandıklarıyla ve telefonun kamera yazılımının optimizasyonuyla da alakalı,öyle megapiksel veya çözünürükle alakalı değil sadece.Birsürü karşılaştırma videosu var,Note 10 Plus,S20 Ultra ayarında fotoğraf çekiyor hatta daha iyi bile denebilir bazı fotoğraflarda.Kamerası da iyi gayet bence.Temiz kullanımda o telefon çok rahat 5 sene hiçbir takılma donma vs. yapmadan gider.

1 yıl sonra hepsi s3 mini gibi çalışır android değil mi kökü kurusun ( linç is coming)

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

O hakkaten S3 Mini dönemlerindeydi ama.Android 5'ten sonra,optimizasyon inanılmaz gelişti.Ha yine IOS genel stabilite anlamında iyidir (O da yine kapalı,içedönük bir işletim sistemi olduğundan dolayı getirdiği kısıtlamalardan ötürü.) ama uçuk kaçık fark yok yani,Android cihaz alınmaz dönemini çoktan geçtik.Android telefon alıyorsun 4-5 sene çatır çatır da çalışıyor ilk günkü gibi.

O hakkaten S3 Mini dönemlerindeydi ama.Android 5'ten sonra,optimizasyon inanılmaz gelişti.Ha yine IOS genel stabilite anlamında iyidir (O da yine kapalı,içedönük bir işletim sistemi olduğundan dolayı getirdiği kısıtlamalardan ötürü.) ama uçuk kaçık fark yok yani,Android cihaz alınmaz dönemini çoktan geçtik.Android telefon alıyorsun 4-5 sene çatır çatır da çalışıyor ilk günkü gibi.
Birak Samsung'u da mac basliginda derbi 11'ini diz

Ya kapalı kutu diyip duruyorsunuz aga örnek veriyorum pubg mobile oyunu oynayan bir androidli birisi 1 bilemedin 1.5 yıl sonra kasma donma sorunu yaşıyor ne dersen de. Bizim arkadaş 90 fps alıyor ben tabletten 60 fps alıyorum ios ile yemin ederim arasında dağlar kadar akıcılık farkı var ios önde . Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama adamlar stabilize konusunda harika . Gelelim diğer konuya kapalı kutu olayı kadar saçma birşey yok normal standart telefon kullanan insan ne kullanıyor olabilir ki ios da izin vermeyen birtane dosya yöneticisi satın al iosda gerisi hepsi aynı

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sana ne be adam bırak peşimi 2 dk forum keyfim var. :asd:

Hazır keyfin yerindeyken barışşsak diyorum?

Birbirinizle ilginizi kesmeyiniz, sırt dönmeyiniz, kin tutmayınız, ve hased etmeyiniz. Ey Allah’ın kulları, kardeş olunuz.

Bir Müslümanın, din kardeşini üç günden fazla terkedip küs durması helâl değildir.” (Buhârî, Edeb 57, 58, 62; Müslim, Birr 23, 24, 28, 30-32.)

Bir başka hadiste:

Bir müslümanın, din kardeşini üç gün üç geceden fazla terkedip küs durması helal değildir: İki müslüman karşılaşırlar, biri bir tarafa öteki öbür tarafa döner. Halbuki o ikisinin en iyisi önce selâm verendir.” (Buhârî, Edeb 62, İsti’zân 9; Müslim, Birr 23, 25, 26.)

Sahâbî Ebû Hırâş Hadred İbni Ebû Hadred el-Eslemî (es-Sülemî de denir), radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken işittiğini söylemiştir:

Kim, din kardeşini bir yıl terkedip küs durursa, onun kanını dökmüş gibi günaha girer.” (Ebû Dâvûd, Edeb 47)

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Bir mü’minin, din kardeşini üç günden fazla terkedip küs durması helal değildir. Üç gün geçmişse, onunla karşılaşıp selam versin. Eğer selâmını alırsa, her ikisi de sevapta ortak olurlar. Yok eğer selamını almazsa, almayan günaha girmiş olur. Selâm veren ise küs durmaktan çıkmış olur.” (Ebû Dâvûd, Edeb 47)

Geri
Üst Alt