Şansal Büyüka: "Hayal satmayın"

Mehmet Mehmetoglu

Süper Moderatör
Yönetici
Süper Moderatör
Bu takımın orta sahasında bir sezonda 12’şer golden toplam 24 gol atan Selçuk İnan- Melo ikilisi oynadı. Aynı orta sahada dünya markası Sneijder görev yaptı. Galatasaray takımı 30 gol barajını aşan Burak Yılmazları, Gomisleri gördü. Drogba heyecanını yaşadı. Bu gençlerle 10 sene oynasanız, 10 metre ileri gidemezsiniz.Galatasaray takımında ve her büyük takımda ustalar oynar, gençler aralarında görev yapar. Takımda tek usta bırakmaz, “adam olacak” diye önünüze geleni alırsanız olacağı budur: Merhaba hüzün...Kaleci Okan’ı beğenmeyip Giresun’a kiraya veriyorsun, sana duvar örüyor. Yunus Akgün‘ü Adana Demirspor’a kiralıyorsun, harikalar yaratıyor, seni perişan ediyor. Bu mu sizin transfer politikanız, bu mu sizin futbol aklınız?En önemlisi; takım gelişmiyor, gençler gelişmiyor. Hatta geriliyor. Giresun’a bakın; Sezon başında “banko düşer” damgası yiyen takımdı. Her hafta kendini geliştirdi ve ligin iyi oynayan takımlarından biri oldu.Giresun takımının toplam maliyeti, Galatasaray’ın iki Romen oyuncusu Cicaldau - Morutan ikilisi kadar bile değil... Az para, çok verim... Hakan Keleş hocayı kutlamak lazım … Ciddi bir başarısı ve becerisi var.Hadi, ustan yok,yaratamıyorsun. Gençlerinle canını dişine takıp oynasana... Giresun’a bu kadar boş alanı nasıl bırakıyorsun, bu kadar rahat pas nasıl yaptırıyorsun?Galatasaray pas geçtiği ilk yarıdan sonra ikinci yarıda hızı, hırsı ve isteği hatırladı. Bastırdı, tek kale oynadı, pozisyon yakaladı, atamadı. Yani sonuç gene sıfır... Ustan olmazsa, iş bitirecek adamın olmazsa, böyle bal yapmayan arıya dönersin.Giresun, Sergen başta, geri dörtlüsü ile müthiş direndi. Galatasaray’ın o kadar duran topunda tek kafa vuruşuna izin vermedi. Yürekten oynadı ve kazandı.Galatasaray’ın bir lig sezonunda liderden 22 puan geride kaldığını duymadım, görmedim, okumadım. Takım yetersiz, Fatih Hoca formsuz... Galatasaray’ın çok acil transfer aklını değiştirmesi gerekiyor. Halen “Gençleşiyoruz, gelişiyoruz, geleceğe yatırım yapıyoruz” diyorlar. Kendinizi kandırmayın. Camiayı kandırmayın. Bunların hiçbiri doğru değil... Hayal satıyorsunuz, paraları sokağa atıyorsunuz.Galatasaray büyük takım... Büyük takımlarda büyük oyuncular oynar, ustalar oynar. Çıraklarla bu kadar...

Şansal Büyüka​

Milliyet

Son düzenleme:
Ya Sansalcim konusmak icin konusmasan mi acaba? Allah askina sen yapma... bu mactan bunu mu cikardik yani? Bu mu konusulmasi gereken?

bomboş bir eleştiri yıllardır borç batağında olan avrupa başarısı olmayan takıma sistemi değiştirme demiş bunlar da yorumcu işte

Ben yazıyı beğendim. Çoğunluğu doğru. Futbol çoluk çocukla oynanmaz. Hayal satmaya çalıştıkları da doğru. Dediği gibi belki hiç bir projeleri yok.

aslinda sanildigi kadar genc bir takimda degiliz , genc dedigin 18-19 yasindadir gunumuz futbolda 23-24 yasi artik olgun en top seviyesinde bir yastir futbolcu icin.

Usta ayak diyorsunuz, tecrübe diyorsunuz lakin Feg,Arda,Babel gibi tecrübeli ve yetenekli tipler fizik olarak yetersiz. Suç genç dediklerimizde mi?

Ya modern dünyanın gerçeklerinden kopuk dinozor sen ne anlarsın ? İçi boş hamaset , ustalar oynarmış. Ulan dön de döviz kuruna bir bak. Koca kulüpte 3-4 milyon yıllık ücret verip usta oyuncu getirmek kimsenin aklına gelmedi de senin dandik zekana kaldı bunu düşünmek. Forumdaki akıl mantık dışı yorumlara şaşmamak lazım bizdekiler yazdıklarıyla para kazanmıyor en azından , yorum yaparak para kazananların hali de bu işte.

Futbol gençlerle de oynanır yaşlılarla da. Olay bu değil ki. Olay takıma uygun antreman ve gelişim programı ayarlamak. Menajerlik oyunlarında bile onlarca genç alırsınız ama uygun metod uygulanmazsa "ya bu çocuk niye gelişmiyor" diye dövünüp durursunuz. 1 kondisyoner 2 eski futbolcu ile hiç kimse gelişemez. Foden, Bellingham, Haaland, Skipp gibi isimler nasıl gelişiyor sorusunun cevabı teknik heyette yatıyor. Analiz ekibin yoksa, antremanda genç dediğimiz ama kıtada artık pek de genç sayılmayacak bir yaş ortalamasına sahip bu arkadaşları izleyip analiz edilmiyorsa çok bekleriz biz gelişimi.

çoluk çocuk diye bir kavram yok.. kaliteli kalitesiz oyuncu var.. ligimiz çok kaliteli olsa zaten ilk devrede bitmez.. ligin çapı belli ligdeki takımlar belli. bizim seçtiğimiz oyuncular sahada bireysel olarak iş çözecek kalitede değil oyunumuz da kaliteli değil dolayısıyla hiç bir maçta favori değiliz.

Müthiş yazı.Resmen hayal satıyorlar.Yalan atıyorlar.

Yönetim ve terim ikiside aynı oranda suçludur.Hemen klüpden uzaklaştırılmalıdır.
Ama hala şu kadronun iyi olduğunu ve transferleri savunan taraftarlar var.Sizinde terimden farkınız yok.
Bitirdiniz el birliği ile koca Galatasarayı.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu Şansal’ınki de yanlış tespit

Dün oyunda babel, sonradan ilave arda yok muydu
Aytaç, E.kılınç tecrübesiz adamlar mı, 27-28 yaşındalar
Çipe dediğiniz adam bile genç diyoruz 27 yaşında yahu (gerçi ondan kaleci falan olmaz, eldeki yedekleri gönderip yıllardır bu torpilliyi tutuyorlar)

Kadro planlaması baştan aşağı yanlış da, bir o kadar da sorun, sıkıntı, genç olsun tecrübeli olsun, bu adamlar ne oynayacaklarını bilmiyorlar
Ve bu yıllardır böyle

Yıllardır yazıyorum, bu kadro kötü değil
Karşında hayrullah zeki falan daha mı iyi oyuncular
Geçin bunları

Yıllardır oyuncuları hedef göstere göstere hiçbirine güven kalmadı, onu bırak adamların kendine güveni kalmadı, birbirlerine zaten güvenleri yok

Başı kesik tavuk gibi ortada dolanan takımda adamlar tabi ki nereye pas atacağını bilmeyecek, nereye koşacağını, nasıl alan daraltıp nasıl genişleteceğini bilmeyecek
2 tane forvet hızlı atakta önlü arkalı aynı yere koşuyor ya
Dün yediğimiz gole bakın, ön direğe koşu yapan adam stoperleri çekerken pas arkadan gelen adama atılıyor ve o adam da biliyor nereye koşacağını, basit plaseyle golü atıyor
Ve o kadar bariz belli ki bizimkilerin ne yapacaklarını bilmedikleri, tüm maç boyunca
Bu takım tam 4 senedir hocasız

Zerre çalışılmadığı gibi antrenman da yapılmıyor, gelenin 1 ayda kondüsyonu düşüyor
Dün boey’e bakın, kaç defa çizgide alıp geri oynamak zorunda kaldı
Tanıdık gelmiyor mu, mariano’yu, fegh’i, babeli kaç maç aynı şey için eleştirmedik mi
Şimdi sıra boey’de, cicaldau’da morutan’da
Bir sonrakiler gelene kadar bunları b.klatacak hoca bozuntusu

Yoksa ardadan da babelden de, pva’dan da ömerden de verim alırsın
Kılınç, berkan gayet de iyi oyuncular, Halil ilginç meziyetleri olan bir adam, Mustafa, Diagne gayet iyi golcüler, Luyindama falan ver ligde her takımda oynar
Yunus yahu yunus, beğenmeyip gönderilen adam şov yaptı bize karşı
Demek ki bireysel oyuncularda aramamak lazım sorunu

Ama çöplüğün içine atmışız adamları, üstleri başları neden kirli, neden kokuyorlar diyoruz

TERİM’İ KOVAMAYAN YÖNETİM İSTİFA

Son düzenleme:
Güzel yazmış.Sonuna kadar katılıyorum.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gençleşme tam bir palavra zaten, kurtarıcı olarak göbekli arda giriyor, bu aradada takımın en iyisi babel.

Güzel yazmış,ustalar gelecek ama feg babel fln defolsun öncelikle.

Geri
Üst Alt