Saran Group ve beIN Sports'un Teklifleri Belli Oldu

SSports'un yayınları vs güzel ama benim aklıma gelen farklı soru.

Sahibi Saadettin Saran - ve bu adam Ali Koç'a karşı "başkan rakibi" olacak diye bakılan bir adam (gerçi her daim rakip olarak gösterilirdi Aziz Yıldırım'dan beri) . Öyle bir şey olsa garip olmayacak mı misal.

Kulüplere düzgün ödeme yapabilecek model neyse o olsun. Şirketler az kulüpler çok kazansın. Zaten değer düşük.

Saran yıllardır çeşitli yayın haklarını alıp başka platformlara satar. Ssport sonrası kendi bünyesinde yayınlamaya başladı ama direkt yayıncı olmak çok farklı. Bein son dk teklif artırıp alır yine herhalde.

Saran Medya, Süper Lig yayın ihalesi için beIN SPORTS'un bir adım önünde. (Spor Arena)

İkisi de aynı dışkının laciverti Saran olursa olmayan tarafsızlık boyut atlayabilir bein olsun bari ikisi arasında

Şu anda yurt dışında olduğum için izleyemiyorum ama hala SSport Plus üyeliğim var. Türkiye’de izlediğim süreçte hem içeriklerinden hem de ara yüzlerinden çok memnundum. Yanlış hatırlamıyorsam Apple TV’de uygulamaları var ve rahatça izleyebiliyorsunuz.

Premier League ve UFC dahil çok geniş ve güzel seçenekleri var. Fiyatları çok uygun. Alt yapısı iyi, kesilme vesaire yok. Yayınlarında hem Türkçe hem orijinal dil seçeceği sunuyorlar ki benim için çok önemli…

Uzun lafın kısası Fenerli’ymiş BJK’liymiş umrumda değil, işini iyi yapan bir şirketin sahibi. Alsın, en iyisini yapacağını düşünüyorum.

Bein gibi ortada sözleşme varken bu sene şu kadar veririm seneye şu kadar veririm şaklabanlıklarına giren bir şirkete yeğlerim.

Ortam açık bir tane Galatasaray’lı çıksın, daha düzgün ve kaliteli teklif versin alsın.

Sonuçta hangi takımlı olduğu önemli değil, adam yayınına ve kazancına bakar.

Bein sadece yayın haklarını değil aynı zamanda yayın ihalesinden önce Digitürk'ü de satın almıştı yani yayın haklarını alamazlarsa Digitürk üye sayısı %80-90 düşecektir hem yayın hem de digitürk üyelerini kaybedecekleri için son anda teklif yükseltip almak isteyeceklerdir. S sports alırsa stadlara kendi kameralarını kuracakları için bizim staddaki kamera açısını umarım aşağıya indirirler senelerdir uzaydan maç izletiyorlar bu tarz kaliteyi arttıran hamleler yapmalarını isterim.

Bein sadece yayın haklarını değil aynı zamanda yayın ihalesinden önce Digitürk'ü de satın almıştı yani yayın haklarını alamazlarsa Digitürk üye sayısı %80-90 düşecektir hem yayın hem de digitürk üyelerini kaybedecekleri için son anda teklif yükseltip almak isteyeceklerdir. S sports alırsa stadlara kendi kameralarını kuracakları için bizim staddaki kamera açısını umarım aşağıya indirirler senelerdir uzaydan maç izletiyorlar bu tarz kaliteyi arttıran hamleler yapmalarını isterim.
trt muhabiri baris yurduseven'e göre 200 milyon dolar verip ihaleyi yeniden kapmislar.

trt muhabiri baris yurduseven'e göre 200 milyon dolar verip ihaleyi yeniden kapmislar.
Digitürk'ü almamış olsalar bir ihtimal ihaleyi zorlamazlardı ama futbol paketi olmadığı taktirde oradan bir çok üye ayrılacağı için ciddi zarar edecekler yaptıkları tüm yatırımlar boşa gider bence bunu göze almak yerine 200 üstüne rahatlıkla çıkarlar belki de TFF, medya ve kulüpler S Sports haberlerini öne çıkartıp Bein'in istediği teklifi vermelerini sağlamaya çalışıyor olabilirler.

Digitürk'ü almamış olsalar bir ihtimal ihaleyi zorlamazlardı ama futbol paketi olmadığı taktirde oradan bir çok üye ayrılacağı için ciddi zarar edecekler yaptıkları tüm yatırımlar boşa gider bence bunu göze almak yerine 200 üstüne rahatlıkla çıkarlar belki de TFF, medya ve kulüpler S Sports haberlerini öne çıkartıp Bein'in istediği teklifi vermelerini sağlamaya çalışıyor olabilirler.
Yayin haklarini satin alip maclari internetten vermeye benzemez 1.yayinci kurulus olmak. Ekip, ekipman ve tecrübe gerekir. ilerleyen yillarda belki alabilirler ama araplar bosu bosuna niye yatirim yapmis olsun ki dedigin gibi? dünyanin her yerinde bein sports markasi bilinen bir marka.. süper lig'in sosyal medya hesabi yok, özel fontu yok, özel mac topu yok, youtube kanali yok, mac özetleri verilmiyor. bein sports'un verdigi 4 dakikalik özetlerden bir sey anlasilmiyor. vasatlik yayincinin degismesiyle degismez.

Yayin haklarini satin alip maclari internetten vermeye benzemez 1.yayinci kurulus olmak. Ekip, ekipman ve tecrübe gerekir. ilerleyen yillarda belki alabilirler ama araplar bosu bosuna niye yatirim yapmis olsun ki dedigin gibi? dünyanin her yerinde bein sports markasi bilinen bir marka.. süper lig'in sosyal medya hesabi yok, özel fontu yok, özel mac topu yok, youtube kanali yok, mac özetleri verilmiyor. bein sports'un verdigi 4 dakikalik özetlerden bir sey anlasilmiyor. vasatlik yayincinin degismesiyle degismez.
zurhan yayın ekıpmanlarını falan saran medyadan alıyormus bein ztn

Stüdyolarından tut stadlardaki tüm alt yapı ve kameralarına kadar kendileri bu yükün altına girecekler yani Bein ihaleye girmeden önce ne yaptı Digitürk'ün tüm sistemini alıp kendi sistemine çevirdi kameraları arttırdı bir çok şey ekledi yani 0'dan gelecek bir yayıncı kuruluşun maç yayını için yayın ihalesinden çok daha fazla maliyetin altına girmiş olacaklar. Bana çok gerçekçi gelmiyor ama S Sports'un eğer ki böyle bir imkanı varsa yayıncılık seviyesini arttıracaklarına inanıyorum hem özetleri 6-7 dakika'ya çıkaracaklardır hem de bir çok olumlu şey yapacaklardır tek eksisi alan kişinin sahibinin Fenerli olması olacak.

Mesela ben bizim staddaki pivot kameranın 2. kattan 1. kata alınmasını isterim alt yapılarını kurabilirlerse çok daha güzel ve etkileyici görüntü oluşturacaktır. Geçmişte tek örneği Türkiye - Almanya maçı var o maçta Alman yayıncısı 1. kattan çekim yapmıştı bizimkiler 2. kattan çekim yapmıştı o maçta bile 1. kattan yapılan çekim acayip etkileyici ve kaliteli görüntü ortaya çıkmıştı. Bein çok fazla para harcamıyordu ya da geliştirmeye çalışmıyordu şu tarz ufak şeyler bile futbolun daha kaliteli izlenmesini sağlar.

Daha önce de demiştim. Akp yine Katarlılara yani Beine verir ligi. Lig aynı kalitesizlikle devam eder. En fazla korsan izleyene ceza geliyor haa falan gibi 50 sene öncesinin kafasıyla tehditkar açıklamalar yapılır. Beinin üye sayısı da iyice düşer. Bence farklı bir firma almalı. Bein ile ileri gitmediği gibi geriye gidiyor lig ama dediğim gibi benim tahminim katarlılara verir akp.

Aradaki farkı göstermek için 2. maçı koydum hangisinin size daha seyir zevki verdiğini az çok ilk bakışta göreceksiniz.
1. Kamera açısı Almanların günü birlik kendi sistemleriyle verdikleri maç yayınından
2. Kamera açısı da bizim normal 2. katttan verdiğimiz hatta liglerde de kullandığımız kamera açısı

beIN Sports, yine yayıncı kuruluş olmaya devam edecek. Taraflar, 200 M $ karşılığında anlaştı.

(TRT Spor)

Bugün yeni sezonun yayıncı kuruluşunu öğrenebilecek miyiz acaba

Bein dünya çapında bir firma. Bizim maçları dünyada birçok ülkede yayınlıyor. Saran küçük gelir bunlara.

Yayınlıyor da kim izliyor ki Allah aşkına, biz bile izlemiyoruz artık nerede ise.

Para önemli, kim fazla verirse o alacak. Ama Fenerli biri olmasın artık.

Geri
Üst Alt