Selen Olsen
Tecrübeli Üye
- 18 Haziran 2010
- 5.434
- 2
- 1.173
Cevap: Savaş uçakları Kandil'i bombalıyor
Ne yapti hukumet televizyon ve Kurtce kurslarin disinda ?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Konunun ortalarında da yazmıştım,bence kürt sorununu büyük ölçüde halledecek olay,yeni,daha ılımlı, tek amacı sadece kürt halkının haklarını savunmak olan,barışçıl,sorunun çözümü için uğraş veren,uzlaşmacı, kısaca hani herkes der ya ''en yakın arkadaşım kürt,en kral adamlar kürtlerden çıkar vs '' işte bu adamların olduğu bir parti kurulmalı.*** ve bdp kapalı kapılar ardında bu partinin kurulmasını engellemek için bütün güçlerini kullanacaklardır hatta israil ve abd den bile yardım isteyeceklerdir ama devlet bu konuda çok kararlı olmalı ve kürt halkını asıl temsil edecek partiyi kurdurup bdp ve p.k.k yı aradan çıkarmalıdır.Bende Bdp nin kürt halkını temsil ettiklerini düşünmüyorum.
Böyle düşünüldüğü zaman, sanki kürt halkı istenmiyor havasına inananlar var. Tam tersi kürt halkı daha iyi ve onları gerçekten düşünen kişiler tarafından temsil edilmeli. Silah zoruyla, eylemle değil, mecliste hak arayarak, meydanlarda hak arayak temsil edilmeli.
Anlatmak istediğim yukarıdaki mesajım da zaten. Bdp için kürt halkı umrunda değil. Devamlılığını sürdürebilmek için kürt halkını, gündem de kalabilmek için p.k.k ile kordineli çalışan bir oluşum.
Madem bu kadar çok düşünüyorlar kürt halkını, doğunun kalkınması için ne yapmış oradaki kürt kökenli zengin iş adamları, dönüm dönüm arazileri var bomboş duruyor. Bu en basit örneği.
Anlatmak istediğim yukarıdaki mesajım da zaten. Bdp için kürt halkı umrunda değil. Devamlılığını sürdürebilmek için kürt halkını, gündem de kalabilmek için p.k.k ile kordineli çalışan bir oluşum.
Madem bu kadar çok düşünüyorlar kürt halkını, doğunun kalkınması için ne yapmış oradaki kürt kökenli zengin iş adamları, dönüm dönüm arazileri var bomboş duruyor. Bu en basit örneği.
Barış eli uzatıldı dağdan inin ülkenize dönün diye (senin arzuladığın barış eli) adım atıldı bu adım örgüt ve bdp işbirliği tarafından provakasyon ve mitinge dönüştürülerek bu mitingleri "bağımsız ve haklı özgürlüğümüze yaklaştıklerının göstergesi " şeklinde adledildi. Daha sonra hükümet ağır muhalif görüşlerinin altında kalarak pişman oldu.
Fark var yanlız arada, sen birleşim için barış isterken onlar ayrışım için barış isteyince aynı platformda durmak mantıksızlaşıyor. Doğrudur yanlıştır, benim düşüncelerim daha keskin tabiki bunlar kimseyi ilgilendirmez fakat sonuçta adımlar atıldı bu her adımda dahada şahlandı bdp özerklik konularını gündeme getirdiler, sen dahada sabretmeliydiler diyorsun ben kesinlikle atılmamalıydı diyorum. Tekrar ediyorum terör örgütüyle uzlaşılmaz
Hukumet kararli falan durmadi o surecte ve simdi gene 90'lara dønus. Anayasa tartismalari vs. vs. hukumetin bir sekilde acilim yapmayacagi anlasildi. Kurt partisini muhattap almam falan søylemleri olustu gørusme talepleri reddedildi kimseyi muhatap almadan sorun cøzme bicimi zaten calismayacakti bunu o dønem akli basinda yazarlar da yazdi ve onlarin dedikleri dogru cikti.
Savunduğun noktadan uzaklaşıyorsun, hukumet şunları bunları yaptı demek için öne sürmedim ben bir önceki yazdıklarımı, neticede ortam ılımlı hale getirildiğinde bile duruşunu bozmadı örgüt konu budur.
Devlet zaten gørusuyor bu bilinen birsey. 90'larda bile gørusmusler. Sadece surecte acilim falan adina somut tek adim televizyon ve Kurtce kurslar. Yol haritasi deyimi cok kullaniliyor Turkiye'de bir plan bile aciklayamadilar sadece sureci øtelediler. Net degillerdi. Gørusur gørusmez orasi farkli birsey fakat acilim konusunda net degillerdi ve bir plan ortaya koymadilar. Sabredip sabretme degil acilim biraz yalandi cunku ortada somut bir proje daha konulmadi sadece surec øtelendi biraz da gun ne getirirse mantigiyla hareket edildi ve gunun bu durumu getirecegini yazdi Turkiye'de bazi insanlar Murat Belge gibi. Sorun kimse zaten muhattap kabul edilmedi o sureci biliyorum. Hatta bazi Kurt ve Turk aydinlar araci olsun falan dendi onlar bile cok fazla kabul gørmedi. Surec net degildi daha cok farkli kaygilarla yapilan aciklamalar vardi.
Selen somut adım atılmadı diyip duruyorsun sabahtan beri.Somut adımlar sana göre ne o zaman? Bunları maddeler halinde yaz da bir öğrenelim ?Konumu bozman icin ortada birseylerin olmasi gerekir. Somut adim atti birisi gønderdi insanlari dagdan digeri adim atamadi hatta gelen birisine dava acti. Gene ayni noktaya geliyoruz televizyon ve Kurtce kurslar disinda bir acilim olmadi somut olarak bastan dedigim gibi. Cunku ortada acilim falan yoktu sadece oyalama vardi.
Konumu bozman icin ortada birseylerin olmasi gerekir. Somut adim atti birisi gønderdi insanlari dagdan digeri adim atamadi hatta gelen birisine dava acti. Gene ayni noktaya geliyoruz televizyon ve Kurtce kurslar disinda bir acilim olmadi somut olarak bastan dedigim gibi. Cunku ortada acilim falan yoktu sadece oyalama vardi.