Savaş uçakları Kandil'i bombalıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Savaş uçakları Kandil'i bombalıyor

Ne yapti hukumet televizyon ve Kurtce kurslarin disinda ?

Bende Bdp nin kürt halkını temsil ettiklerini düşünmüyorum.

Böyle düşünüldüğü zaman, sanki kürt halkı istenmiyor havasına inananlar var. Tam tersi kürt halkı daha iyi ve onları gerçekten düşünen kişiler tarafından temsil edilmeli. Silah zoruyla, eylemle değil, mecliste hak arayarak, meydanlarda hak arayak temsil edilmeli.
Konunun ortalarında da yazmıştım,bence kürt sorununu büyük ölçüde halledecek olay,yeni,daha ılımlı, tek amacı sadece kürt halkının haklarını savunmak olan,barışçıl,sorunun çözümü için uğraş veren,uzlaşmacı, kısaca hani herkes der ya ''en yakın arkadaşım kürt,en kral adamlar kürtlerden çıkar vs '' işte bu adamların olduğu bir parti kurulmalı.*** ve bdp kapalı kapılar ardında bu partinin kurulmasını engellemek için bütün güçlerini kullanacaklardır hatta israil ve abd den bile yardım isteyeceklerdir ama devlet bu konuda çok kararlı olmalı ve kürt halkını asıl temsil edecek partiyi kurdurup bdp ve p.k.k yı aradan çıkarmalıdır.

Anlatmak istediğim yukarıdaki mesajım da zaten. Bdp için kürt halkı umrunda değil. Devamlılığını sürdürebilmek için kürt halkını, gündem de kalabilmek için p.k.k ile kordineli çalışan bir oluşum.

Madem bu kadar çok düşünüyorlar kürt halkını, doğunun kalkınması için ne yapmış oradaki kürt kökenli zengin iş adamları, dönüm dönüm arazileri var bomboş duruyor. Bu en basit örneği.

Haklisin. Artik, hukumet bu konu hakkinda kesin cozum aramali. Buyuk capli operasyonlar yapmali. Ozellikle sehir ve koy operasyonlari yapmali. Kurtleri daha iyi temsil edecek insanlarin on plana cikmasi icin gerekli ortami olusturmali artik. Dogudaki insanlari korku ile yildiriyorlar. Ve bunlar koylerde sehirlerde bunu rahatlikla yapiyorlar. Bunun onune gecilmeli artik. Dedigim gibi p.k.k'nin onune siyasi olarak degil, saglam bir operasyon yaparak gecmek mumkun. Gecmiste yapilanlari bosverin. Cok garip sartlarda yapilmis operasyonlardi onlar.

Neyse, her kese iyi geceler.

Anlatmak istediğim yukarıdaki mesajım da zaten. Bdp için kürt halkı umrunda değil. Devamlılığını sürdürebilmek için kürt halkını, gündem de kalabilmek için p.k.k ile kordineli çalışan bir oluşum.

Madem bu kadar çok düşünüyorlar kürt halkını, doğunun kalkınması için ne yapmış oradaki kürt kökenli zengin iş adamları, dönüm dönüm arazileri var bomboş duruyor. Bu en basit örneği.

Çok güzel bir örnek verdin herşey dönüyor dolaşıyor (şekli ne olursa olsun) örgütün bitirilmesine dayanıyor.

Örgüt " ezilmiş halkın hakları" nı savunurken söylediği gettolardan biri " buraya hizmet getirmiyorlar sizi dışlıyorlar.." dır. Örgüt bu temel felsefeden güç aldığından ötürü asla bu bölge gelişsin kalkınsın ve eğitilsin istemez . O yüzdendirki postanesinden hastanesine polisinden askerinden öğretmenine kin duyan bir toplum ortaya çıkarma çabasındadır. Kendilerinin ulaşımını sağlayan trenleri taşlamayı türkiyeye zarar vermek olarak benimsemiş bir örgütün hakim olduğu topraklara hiçbir iş adamı yatırım yapmaz yapamaz imkanlar el vermez. O topraklara hizmet girebilmesi için örneğin yerel seçimlerde kazanmış olan bdp yönetiminin ödenekten aldığı paraları halkına hizmet olarak harcaması gerekir fakat bu felsefelerine ters düşer.

Ne yapti hukumet televizyon ve Kurtce kurslarin disinda ?

Barış eli uzatıldı dağdan inin ülkenize dönün diye (senin arzuladığın barış eli) adım atıldı bu adım örgüt ve bdp işbirliği tarafından provakasyon ve mitinge dönüştürülerek bu mitingleri "bağımsız ve haklı özgürlüğümüze yaklaştıklerının göstergesi " şeklinde adledildi. Daha sonra hükümet ağır muhalif görüşlerinin altında kalarak pişman oldu.

KCK davasında bulunan leyla zana hatip dicle gibi vekillerin vekillikleri sırf temsil etsinler diye kabul edildi.

Bunu liberaller kabul eder, sosyalistler reddeder, milliyetciler katti suretle karşı çıkar ama en nihayetinde atıldı bu adımlar. sana karşı argüman diye örnekledim

Barış eli uzatıldı dağdan inin ülkenize dönün diye (senin arzuladığın barış eli) adım atıldı bu adım örgüt ve bdp işbirliği tarafından provakasyon ve mitinge dönüştürülerek bu mitingleri "bağımsız ve haklı özgürlüğümüze yaklaştıklerının göstergesi " şeklinde adledildi. Daha sonra hükümet ağır muhalif görüşlerinin altında kalarak pişman oldu.

O sekilde karsilanacaklari belliydi zaten. Olmasi degil olmamasi anormal olurdu. Onlari ilk gønderen de kendileri oldu. Iste hukumete cok fazla elestiri geldi ve geri adim attilar. Belki de bu surec iyice sertlestirdi onlari. Bir sekilde beklenti vardi fakat hukumet de geri adim atinca olmadi. Ve dønup dolasip 90'li yillara tekrar geri dønuldu. Hukumet kararli falan durmadi o surecte ve simdi gene 90'lara dønus. Anayasa tartismalari vs. vs. hukumetin bir sekilde acilim yapmayacagi anlasildi. Kurt partisini muhattap almam falan søylemleri olustu gørusme talepleri reddedildi kimseyi muhatap almadan sorun cøzme bicimi zaten calismayacakti bunu o dønem akli basinda yazarlar da yazdi ve onlarin dedikleri dogru cikti.

Fark var yanlız arada, sen birleşim için barış isterken onlar ayrışım için barış isteyince aynı platformda durmak mantıksızlaşıyor. Doğrudur yanlıştır, benim düşüncelerim daha keskin tabiki bunlar kimseyi ilgilendirmez fakat sonuçta adımlar atıldı bu her adımda dahada şahlandı bdp özerklik konularını gündeme getirdiler, sen dahada sabretmeliydiler diyorsun ben kesinlikle atılmamalıydı diyorum. Tekrar ediyorum terör örgütüyle uzlaşılmaz

Bu sorun hala Kürt sorunudur gibi yanılgıya düşenler var. Bu sorun Doğu Anadolu sorunudur. Ve açıkçası Avrupa'nın hiç bir ülkesi kendisine karşı böyle bir terör örgütüne karşı ne ılımlı davranır ne de onlar için bazı şeyleri revize eder fakat iş TR olunca işi yokuşa sürüp hak hukuktan bahsediyorlar. Tipik dış politikadır bu. Yapılmaı gereken orada ve Irakta köklü bir askeri operasyondur.

Fark var yanlız arada, sen birleşim için barış isterken onlar ayrışım için barış isteyince aynı platformda durmak mantıksızlaşıyor. Doğrudur yanlıştır, benim düşüncelerim daha keskin tabiki bunlar kimseyi ilgilendirmez fakat sonuçta adımlar atıldı bu her adımda dahada şahlandı bdp özerklik konularını gündeme getirdiler, sen dahada sabretmeliydiler diyorsun ben kesinlikle atılmamalıydı diyorum. Tekrar ediyorum terör örgütüyle uzlaşılmaz

Devlet zaten gørusuyor bu bilinen birsey. 90'larda bile gørusmusler. Sadece surecte acilim falan adina somut tek adim televizyon ve Kurtce kurslar. Yol haritasi deyimi cok kullaniliyor Turkiye'de bir plan bile aciklayamadilar sadece sureci øtelediler. Net degillerdi. Gørusur gørusmez orasi farkli birsey fakat acilim konusunda net degillerdi ve bir plan ortaya koymadilar. Sabredip sabretme degil acilim biraz yalandi cunku ortada somut bir proje daha konulmadi sadece surec øtelendi biraz da gun ne getirirse mantigiyla hareket edildi ve gunun bu durumu getirecegini yazdi Turkiye'de bazi insanlar Murat Belge gibi. Sorun kimse zaten muhattap kabul edilmedi o sureci biliyorum. Hatta bazi Kurt ve Turk aydinlar araci olsun falan dendi onlar bile cok fazla kabul gørmedi. Surec net degildi daha cok farkli kaygilarla yapilan aciklamalar vardi.

Ekstra aniden gønderilince dagdan insanlar hukumet ne yapacagini dogru duzgun bilemedi cunku net plan falan yoktu ortada. Su anda Turkiye'de bu sorunu cøzmek cøzmemekten daha zor. Aciklamalarinda hatta gerisi gelecek falan dediler ve bence de gelecekti fakat sonrasinda ise gelen birisine dava falan acildi. Cocuk oyuncagi oldu hersey.Ortada plan falan yoktu. Farkli kaygilar sonucu zamaninda verilmis søzler vardi.

Hukumet kararli falan durmadi o surecte ve simdi gene 90'lara dønus. Anayasa tartismalari vs. vs. hukumetin bir sekilde acilim yapmayacagi anlasildi. Kurt partisini muhattap almam falan søylemleri olustu gørusme talepleri reddedildi kimseyi muhatap almadan sorun cøzme bicimi zaten calismayacakti bunu o dønem akli basinda yazarlar da yazdi ve onlarin dedikleri dogru cikti.

Savunduğun noktadan uzaklaşıyorsun, hukumet şunları bunları yaptı demek için öne sürmedim ben bir önceki yazdıklarımı, neticede ortam ılımlı hale getirildiğinde bile duruşunu bozmadı örgüt konu budur.

Savunduğun noktadan uzaklaşıyorsun, hukumet şunları bunları yaptı demek için öne sürmedim ben bir önceki yazdıklarımı, neticede ortam ılımlı hale getirildiğinde bile duruşunu bozmadı örgüt konu budur.

Konumu bozman icin ortada birseylerin olmasi gerekir. Somut adim atti birisi gønderdi insanlari dagdan digeri adim atamadi hatta gelen birisine dava acti. Gene ayni noktaya geliyoruz televizyon ve Kurtce kurslar disinda bir acilim olmadi somut olarak bastan dedigim gibi. Cunku ortada acilim falan yoktu sadece oyalama vardi.

Devlet zaten gørusuyor bu bilinen birsey. 90'larda bile gørusmusler. Sadece surecte acilim falan adina somut tek adim televizyon ve Kurtce kurslar. Yol haritasi deyimi cok kullaniliyor Turkiye'de bir plan bile aciklayamadilar sadece sureci øtelediler. Net degillerdi. Gørusur gørusmez orasi farkli birsey fakat acilim konusunda net degillerdi ve bir plan ortaya koymadilar. Sabredip sabretme degil acilim biraz yalandi cunku ortada somut bir proje daha konulmadi sadece surec øtelendi biraz da gun ne getirirse mantigiyla hareket edildi ve gunun bu durumu getirecegini yazdi Turkiye'de bazi insanlar Murat Belge gibi. Sorun kimse zaten muhattap kabul edilmedi o sureci biliyorum. Hatta bazi Kurt ve Turk aydinlar araci olsun falan dendi onlar bile cok fazla kabul gørmedi. Surec net degildi daha cok farkli kaygilarla yapilan aciklamalar vardi.

Öncelikle şunu söyleyim, türkiyede satın alınmamış yönetilmeyen kendi düşündüklerini yazan, yada subjektif takıntısı olmayan yazar sayısı bir elin parmağını geçmez o yüzden yazarların görüşlerini baz almıyoruz genelde.

Türk insanı olarak henüz muhalefet yapmayı bile beceremiyoruz, konu iktidarda olana zarar vermek olunca insanların gözü ne türkiye görüyo ne ideoloji görüyor nede milli çıkar görüyor, dolayısıyla milli ve ortak paydada birleşebildiğimiz konu yok sayılır. Bu bahsettiğim birleşme söz konusu terör olduğunda gerekli olan duruştur, "kaale almıyorlar dinlemiyorlar " bu durum yemin meselesi ile hortladı, millet vekilinin yeri meclistir eğer ideallerin doğrultusunda emellerin varsa ve seçildiysen bunun savaşını mecliste verirsin, herkezden farklı olarak olara özel kural yada yasa çıkarılması mümkün değil önc yemin edilir ondan sonra söylediklerin dinlenir.

Bu konuda değindiğim şu; O sırada bu konudan tamamen farklı cumhuriyet halk partisinin vekil tayin olmaya hak kazanan üyelerine meclis yolu açılamayışını, " muhalif olsunda nasıl olursa olsun" cu zihniyet hatip dicle meselesiyle bir tutarak aynı safa geçmiştir. Hangi konularda muhalif hangi konularda birlik olunması gerektiğinide untuşumuzun sebebi yine hükümetin agresif siyaset politikasıdır ( buda yine konudan bağımsız bir konudur)

Yani o bahsettiğin şunlar tarafındanda destek gördü- deki destek verenler takıntılı kısımın kalemşörleridir.

Burasının havası kaçtı ulan, ben yatıyorum ulan , hadi iyi geceler ulan körmüsünüz ulan..

Konumu bozman icin ortada birseylerin olmasi gerekir. Somut adim atti birisi gønderdi insanlari dagdan digeri adim atamadi hatta gelen birisine dava acti. Gene ayni noktaya geliyoruz televizyon ve Kurtce kurslar disinda bir acilim olmadi somut olarak bastan dedigim gibi. Cunku ortada acilim falan yoktu sadece oyalama vardi.
Selen somut adım atılmadı diyip duruyorsun sabahtan beri.Somut adımlar sana göre ne o zaman? Bunları maddeler halinde yaz da bir öğrenelim ? :)

Eğer somut adımlar dediğin,özerklik,dağdakilerin affedilmesi vs ise hiç yazma.Ne sen yorul ne de ben :)

Neyin açılımı? Açılım daha önce de belirttiğim gibi Avrupa'nın TR'yi oyalamasından başka birşey değil, hükümet AB'ye yaranmak için onların dediklerini yaptı ve halka çözümün açılımlarla olacağı gibi bir imaj yarattı basın yoluyla. Hangi terör örgütü açılımla durmuş, hangi örgüt verilen haklarla susmuş? Bir tane örnek ver bana. Açılım da açılım! Ne açılımı yahu, neyin açılımı. TR'ye, Kürtlere hak ve hukuk ver diyen Avrupa (ki sorun Doğu Anadolu sorunudur sadece Kürt sorunu değildir) aynı durumla karşılaşınca kimsenin gözünün yaşına bakmamakta, anında örgütü imha etmekte. Bize gelince açılım. Nerden öğrendiyseniz bu açılımı da, lanet olsun.

Meclise gerçekten doğunun kalkınmasını isteyenler girmeli.

12 13 yaşında çocukları kullananlar değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Öğretmen yok dediler, devlet öğretmen gönderdi öğretmenleri öldürdüler.

Yol yok dediler devlet iş makinaları gönderdi, iş makinları yakıldı.

Doktor yok dediler, devlet sağlık ocakları açıp, doktor gönderdi, sağlık ocaklarını yakıp doktorları öldürdüler.

Eğitim kısıtlı dediler, devlet öğretmen gönderdi, bu sefer ana dilde eğitim talep ettiler.

Ana dil de eğitim olmayacak birşey dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde böyle birşey yok olamaz. Bunu onlar da biliyor. Olmayacak olmasına rağmen neden istiyorlar ? Nedeni basit ; süreci zor hale sokup, oylarının devamlılığını sağlamak.

Kendi kökeni eğitilmesin, oylarını sürekli bdp y versin diye.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt