Halim Koçer
Kırmızı Üye
- 23 Nisan 2014
- 1.222
- 5
- 608
bu ortamda böyle taraftarlık olmaz.
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Biz karışıklık çıkartmışız! Mantığa bak karışıklık çıkarmayalım dörder dörder gidelim anasını satayım.
Ya geç bu ağlak romantik klişeleri.O bahsettiğin Real taraftarı kaç tane futbolcu harcadı haberin var mı senin?Yoktur deplasman yolunda elimde sigaratakım hep 4'er 4'er atıcak , kupalar gelecek, oyuncular canhıraş mücadele edecek, arkadaşlarımız da taraftarlık yapacak. şarkılar söyleyenecek, rakiplere laf sokacak oh ne ala. arakadaşım siz ali sami yenin parasıyla alıp klübe hediye ettiği mecidiyeköydeki saha arsası içedilirken nerdeydiniz, aysala ''ben bu ekran geliri dağılımından memnun değilim'' dediğinde karşı taraf gülerek ben memnunum dediğinde nerdeydiniz. o gitsin bu ölsün. şu yaptığınızı fener taraftarı yapmıyor gs ye. adamlar şike yapmış başkanını korudular cop yediler soruşturma geçirdiler. defolun gidin real madridi tutun. bize iyi gün taraftarı lazım değil.
Apayrı bir konusunu açsan daha iyi olur. Güzel bir yazı olmuş.
Ya geç bu ağlak romantik klişeleri.O bahsettiğin Real taraftarı kaç tane futbolcu harcadı haberin var mı senin?Yoktur deplasman yolunda elimde sigarakafasındaki adam ne anlar ki?
Bu taraftar sonunda olması gerektiği gibi fikir birliğine vardı tamamen futbol aklıyla düşünüp bu ikiliyi istemiyorlar.Senin futbol çerçevesinde buna verebilecek bir antitezin var mı?Sanmıyorum.O zaman önceki mesajda da söylediğim gibi kafatasının içi muhtemelen beyinle değil tezekle doluyken ve bunun farkına varamamışken insanları ergenlikle suçlayamazsın.
Bu dönüşüm dahada hızlanmalı ,.....Endüstriyel Futbolun her gün daha popüler olması, binlerce dolarlık localar ve son olarak Passolig ile tribün kültürü yozlaşmaya başladı!
Son yıllarda hızlanan "Vefakar Taraftar"dan "Müşteri Seyirci" kitlesine dönüşümün en acı meyveleri ne yazık ki bazı maçlar ortaya çıkıyor!
Ben foruma çok nadir yazarım.Genelde böyle yaptığın gibi absürd hakaret içeren genellemelere karşılık yazarım.Bir laf ettin arkasında dur bari.Ergen beyinliler kalıbının maksadı belli.Buradaki kimse taraftarlığı senden öğrenecek değil ki buna hiç değinmedim bile.''bu koşullarda'' ve ''ergen -beyninizle-'' dedim, ergen demediğim halde ben ergenlikle şuçlayamam doğru. ama sen sığ herif, beyinsiz, ağlak romantik diyebilirsin. şu ''sert eleştirmenlerdeki'' eleştiriye tahammul seviyesine bak. antitezim şu
Endüstriyel Futbolun her gün daha popüler olması, binlerce dolarlık localar ve son olarak Passolig ile tribün kültürü yozlaşmaya başladı!
Son yıllarda hızlanan "Vefakar Taraftar"dan "Müşteri Seyirci" kitlesine dönüşümün en acı meyveleri ne yazık ki bazı maçlar ortaya çıkıyor!
Bu dönüşüm dahada hızlanmalı ,
senin tabirinle "müşteri-seyirci" başarısızlığa tahammül etmez , hep örnek aldığımız büyük klüplere bir bakın adamların taraftarı gereken zamanda itin bir tarafına sokmasını çok iyi biliyorlar oyuncuyuda antrenörüde ,
Haa biz tam manada o kafaya o seviyeye gelebilirmiyiz bence çok zor ama birşekilde o seviyeye yaklaşmak dahi bizim için devrim olacaktır ,
bizim başımıza ne geldiyse o vefakar denen anlayıştan geldi daha da azalarak yok olması lazım gelen aslında vefaylada uzaktan yakından alakası bulunmayan zamana mekana göre yalamaya dayanan bu anlayışın !!!
Böyle birşeyin kastedilmediğini anladığını düşünüyorum ,olabilir, görüşüne saygı duyarım. ama o zaman neden galatasaray; müşteri taraftar için çözüm kolay, o sene kim başarılıysa o takımı tutsun. mesela bu sene 8taşı tutabilir veya demin dediğim gibi madridi. herkes mutlu olur. bu camia bir futbol klübü değil. galatasaray türkiyedir. türk kültürünün bir parçası, türkiyenin en değerli markalarından biri, misyon. sportif değer olarak bakılabilir ona da saygı duymak gerekir o ayrı.
Ben foruma çok nadir yazarım.Genelde böyle yaptığın gibi absürd hakaret içeren genellemelere karşılık yazarım.Bir laf ettin arkasında dur bari.Ergen beyinliler kalıbının maksadı belli.Buradaki kimse taraftarlığı senden öğrenecek değil ki buna hiç değinmedim bile.
Antitezin daha önce yazdıklarınla paralel romantik blogger klişelerinden.Bu ilk geldiğinde abuk subuk Prandelli güzellemeleri de yapanlar bunlardı.Paralel yani.Saçmasapan vasat topçuları ilahlaştıran kafalar.Geçeceksin bunları.End. futbol vefakat taraftar falan bunlar başka bir konunun öğeleri.
Selçuk'un iki senedir bok gibi top oynamasının,Burak'ın gelmesiyle saat gibi işleyen takımın bozulmasının,takımın bu ikili yüzünden uçuruma sürüklenmesinin sebebi endüstriyel futbol veya müşteri seyirci değil.
Cefa çekeyim,14 sene şampiyon olmayalım,deplasmanlara gidiyorum diye arabesk tezahüratlar üretelim,acılar içinde taraftarlık yapalım edebiyatına uyan bir koyun olmaktansa neler döndüğünün farkında olan,sorgulayan realist müşteri seyirci olmayı bin kere tercih ederim.Keşke sözde küçümsediğin Real taraftarı kadar bilinçli olsan.Onlar ki şampiyon olmalarına rağmen oyundan tatmin olmadıkları için Capelloyu harcattılar.Taraftar dediğin bilinçli olup istediğini yaptırtacak.Kulübün en büyük gücü çünkü.
Böyle birşeyin kastedilmediğini anladığını düşünüyorum ,
başarıda da başarısızlıktada buradayız Galatasaraylıyız ,
tam endüstriyelleşmiş büyük klüpler başarısızken taraftarmı kaybetti tabiki hayır ,
Birde Galatasaray Türkiy falanda değildir , son seçim dönemimiz dahi bu gerçeği görmeye yeterlidir , umarım bir gün Türkiye Galatasaray olur ama Galatasaray hiçbir zaman Türkiye değildir olmamıştır olmamalıdırda ,
yanar döner taraftarımız Türkiyedir oda son derece normaldir ,
dün sabriye saydırır bugün dönmeli der, bugün selçuk-burak'a saydırır yarın yok diye ağlarlar ,
daha evvelde yazdım diğer takımların taraftarlarıyla renk ve isim haricinde zerre kadar farklılığı olmayan tam anlamıyla Türkiye olan bir taraftardır ,
geçmişte farklılıklar bizi bu ülke zihniyetinden ayıran farklılıklarımız vardı ama özellikle son 10 senede yozlaştık ve hızlada yozlaşmaya devam ediyoruz ....