Semih-Koray: Sizin Görüşünüz?

Ömer Tuğrul Yılmazer

Berlin Panteri
Stoper önemli bir mevki. Ama yabancı kuralı, elimizde çok iyi oyuncuların heba olma ihtimali de düşünülünce sanki mevcut kadromuzdan alternatifler yaratmak daha mantıklı gibi geliyor.

Devre arası alınan oyuncuları da toptan çöpe atma fikrinin de ayanlış olduğunu düşünerekten, hem o oyuncuların tamamını değerlendirecek(@Hayri Cund'un Salih başlığında söylediği gibi oynamadan oyuncu asıyoruz) hem de yabancı sınırı belasından kurtaracak formül bu ikili olamaz mı? Bu sene en az gol yiyen takım olarak bundan ne kadar kötü olabiliriz? Chedjou da yedek oturur ve gerekirse CL'de filan oynar.

Bu şekilde en azından Telles-Bruma gibi benim en azıdnan çok inandığım oyuncuları kullanmış oluruz.

Hoca kim olursa olsun asıl hocalık da transferden çok eldekini en iyi kullanan değil midir?

Görüşlerinizi merak ediyorum. Bu ikili Galatasaray'In as stoperleri olur mu? Cevap verirken lütfen yabancı sınırı ve maddi imkanları da bir bütün olarak düşünün. Olmaz diyorsanız neden olmayacağını da lütfen belirtin.

Şahsen evet demekte zorlanıyorum bu soruya bu yüzden genel olarak futbol bilgisine güvendiğim insanlar bakalım ne düşünüyorlarmış.

Patlamaya hazır bomba olur ben tecrübeli stoper alıp yanına Koray i monte etmeye çalışmaktan yanayim Ujfalusi-Semih örneği gibi

Ben olsam direk böyle yaparım. Zaten düşün ki bu kadar defansif olarak eleştiri yağdırdığımız takım ligin en az gol yiyen takımı oldu. Bizim sıkıntımız gol atamamak oldu daha ziyade. Koray-Semih'in, Semih-Chedjou veya Semih-Balta gibi ikililerden daha kötü olacağını sanmıyorum. Potansiyel olarak daha iyi olma ihtimali mevcut. Semih'teki gerilemeye rağmen bu bir gerçek.

Yabancı hakkını da önde kullanırsın rahat rahat. Ha Şampiyonlar Liginde bu kadar tecrübesiz bir defans ne yapar. Büyük ihtimalle fiyasko olur. Ama yabancı sınırı varken zaten gidebileceğimiz nokta kısıtlı.

Bir de Semih-Koray'ın yaş ortalamasının düşük olması taraftarı huysuzlandırır. Bizim taraftar lafa gelince gençleri oynatalım, kendi değerlerimizi yaratalım der de sahada yıldız görmeyince veya bu gençler hata yapınca elinde yağlı iple koşar.

Hayalini kurduğum şey. Tutarsa, çok uzun yıllar stoper aramaya gerek yok. Bana kalsa çok sorun değil, güvenip ver formayı, hatada yapsa destekle. Hata yapa yapa tecrübelenecekler sonuçta. Ama yarışmacı takımız. İlla sabretmeyip, tepki gösteren olacaktır.

Idealden cok uzak olsa da yabanci siniri yuzunden olmasi gereken bu. Ayrica Koray Chedjou'dan iyidir heralde

Turk stoper olarak Ugur ya da Ahmet C alinabilir. Onun disinda o pozisyonda yabanci oynatmak hayli zor (Muslera - Melo - Sneijder garanti, geriye 2 kaliyor ki stopere kullanilmalari cok zor)

FBde Alves-Egemen gibi 2 tecrubeli adam varken Semih - Koray ya da Semih - Ugur/Ahmet can sikabilir ama yapacak birsey yok

Ben olsam direk böyle yaparım. Zaten düşün ki bu kadar defansif olarak eleştiri yağdırdığımız takım ligin en az gol yiyen takımı oldu. Bizim sıkıntımız gol atamamak oldu daha ziyade. Koray-Semih'in, Semih-Chedjou veya Semih-Balta gibi ikililerden daha kötü olacağını sanmıyorum. Potansiyel olarak daha iyi olma ihtimali mevcut. Semih'teki gerilemeye rağmen bu bir gerçek.

Yabancı hakkını da önde kullanırsın rahat rahat. Ha Şampiyonlar Liginde bu kadar tecrübesiz bir defans ne yapar. Büyük ihtimalle fiyasko olur. Ama yabancı sınırı varken zaten gidebileceğimiz nokta kısıtlı.

Bir de Semih-Koray'ın yaş ortalamasının düşük olması taraftarı huysuzlandırır. Bizim taraftar lafa gelince gençleri oynatalım, kendi değerlerimizi yaratalım der de sahada yıldız görmeyince veya bu gençler hata yapınca elinde yağlı iple koşar.

Benim önerim Chedjou'yu zor durumlar için +3'de tutmak ve stopere para harcamamak. Öyle görünüyor ki Chedjou'dan çok daha iyisini alamayacağız.

Yani şimdi tek maçını izlemeden laf etmek istemiyorum ama Rhodolfo falan bunlara para harcamak bana da gereksiz geliyor. Alınması mantıklı bir risk bu.

Bence olmaz. Ujfalusi gibi savunmaya liderlik edecek bir adamın yanında oynamaları lazım.

Ha ama Rhodolfo ya da türevi gibi birisi gelecekse o zaman Semih - Koray' ın oynamasını tercih ederim.

İkisinin de eksikleri var.

Önemli olan birlikte oynadığında bu eksikleri örtebilecekler mi yoksa açıklar daha da mı sorun haline dönüşecek.

Oynatacaksak mutlaka idmanlarda bir süre 2'li olarak deneyerek sınamak lazım sezon başında.

Benim fikrime gelecek olursak şu aşamada çok olumlu değilim çünkü Semih'in arkasına atılan toplarda yaşadığı sıkıntı ve birebir de çok güçlü olmayışından dolayı yanına fizik ve gücü yan yana koyan bir isime ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

Son 3 yılda

En iyi uyum gösteren

Semih-Ujfalusi

Semih-Gökhan Zan -2012-2013 son maçlar

oluşu bence bir örnek teşkil edebilir bu konuda.

Bu sorunun cevabı aslında sadece bu ikili de saklı değil bence. Mesela Olcan-Töre-Sneijder-Burak hücum hattı bana hiç heyecan vermiyor. Eğer stoper bu şekilde olursa ön tarafta Bruma'yı oynatmasan bile iyi bir kanat forvet alınabilir. Bir de bu açıdan bakmak lazım.

2 stoperin yanında sağ bek bölgesinde de yerli olursa iyi olur.

Selçuk ve Burağın da kolay kolay yedek kalacaklarını düşünmüyorum.(Teknik direktör ile ilgili)

Koray-Semih ligde çok da kötü olmaz. Geçtiğimiz sezon gol yemediğimiz maç sayısı az da değil.

Bu sayede Bruma ve başka bir yabancı kanat oyuncusu daha oynatma şansımız olur.

---------------Muslera----------------

Yerli(X)--Semih--Koray--Telles

------------Selçuk--Melo------------

Yabancı(X)----WS10----Bruma

--------------Burak(Mevlüt)---------

Yerli(X): Veysel,Hamit,Sabri - (Tarık,Şener)...

Yabancı: Shaqiri,Ben Arfa,Douglas Costa.

ligde ış yapar.ama bunun şl de var yeterlı degıl.

Koray kaç lig maçı oynadı bu sene?

Keske Chedjou-Balanta gibi ikili kurabilsek. Ama ülke nin sartlari izin vermiyor. Koray mutlaka monte edilmeli.

Olur.Bence yeni yabancı stopere gerek yok.Koray-Balta-Semih-Chedjou yeter bize lig için.Avrupa'da zorlanırız ama.

Su sinirlamada Koray'i kullanmamak salaklik olur. Adamda yetenek var bence Semih ve Hakandan iyi.

Şu an direkt isim veremem ama 29-32 yaş arası, 4-4.5 m euro bonservisi geçmeyecek, yani fazla maliyeti olmayan, ligde de zaman zaman yedek oturmaya sorun çıkartmayacak, şampiyonlar liginde biraz tecrübesi olan yabancı bir stoper alınması gerektiğini düşünüyorum. Kiralama yoluna da gidilebilir fark etmez, hatta öyle daha da güzel olabilir.

Bu oyuncunun ligdeki diğer yabancıların form durumu, ceza veya sakatlık nedeniyle açılacak kontenjanla oyuna sonradan girmeleri de dahil 20-24 arası maça çıkması yeterli olur. Bu yolla bu gençlerimiz (Koray, Semih) gerek maç içerisinde onun partneri olarak gerekse de antrenmanlarda kendisinden birçok şey öğrenip kendilerini geliştirme imkanına sahip olabilirler.

Diğer tarafta Semih&Koray ikilisinin başarısız olma ihtimali de var. Bu yabancı stoperimizle de ilk 17 haftayı riske atmamış olur, istemesek de yaşanması halinde önlemimiz de hazır olur.

Geri
Üst Alt