Semih Şentürk Adliye'de

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: İşte şike cezalarının açıklanacağı tarih

bu tff yonetimini batirmak bize kaldi arkadas hucum mailere :D

Felaket tellallığı yapmak istemem ama olası bi düşürmeme kararında gelecek yıl burada futbol hariç herşeyi konuşuruz.

Felaket tellallığı yapmak istemem ama olası bi düşürmeme kararında gelecek yıl burada futbol hariç herşeyi konuşuruz.

Futbol oynanamaz hale gelir 7. haftada. Şiddet artar.. Bursa-bjk olayları bile gündemi nasıl sarsıyo görüyorsunuz.

Arkadaşım iyi hoş diyorsun da Tahkim'e giderse olay kura çekimi ertelenmek zorunda kalır çünkü ! Tahkim sonucu gelene kadar hiçbirşey olmamış gibi devam edilmez... hatta Tahkim'den karar gelene kadar TFF'nin kararı geçerlidir !!

Ben zaten tahkime gidilince fikstür çekilecek demiyorum, 22 Ağustos'ta karar alınırsa bu Fener düşmeyecek olur diyorum.

Eğer açıklamayı erteliyorlarsa fikstür çekimlerinide erteleyebilirler. Ayrıca bir düşürülme olayı olursa ona göre ayarlarlar. Sonuçta tahkim kurulu çekmiyor fikstürü :) Ayrı ayrı kademeleri var. Ona göre ayarlayabilirler.

Eğer ayarlamadan kastın fikstürü belirleyip daha sonr düşenlerin yerine takım koymaksa çok zor o iş.

--federasyon cok buyuk risk alır şikecileri düşürmezse...bunun altından kalkamaz.fb nin her deplasmanı ve derbilerde cok buyuk olaylar olur.sivas maçlarında keza öyle..gercekten cok merak ediyorum ne ceza verecekler

böyle böyle işi yokuşa sürüyorlar işte..

Bence bu herifler bu belgelerden biz bir karar veremedik işi yargı sürecine bırakalım diyecekler! Artık mahkeme ne zaman sonuçlanır 2 - 3 sene falan bu ezikler ligde kalmaya devam eder! TFF aynen böyle yapmak amacında bana göre.

22 Ağustos Pazartesi günü

M.Ali Aydinlar: "Elimizde delil yok"

Düşürmeyecekler belli oldu nası örtecekler bu işin üstünü merak ediyorum.İddianame açıklanıp bütün deliller kamuoyuyla paylaşılınca utanmayacaklar mı verdikleri karardan?

Düşürmeyecekler belli oldu nası örtecekler bu işin üstünü merak ediyorum.İddianame açıklanıp bütün deliller kamuoyuyla paylaşılınca utanmayacaklar mı verdikleri karardan?

dünyaya rezil olcaz renkdaş tabi bide uefa ve fifa var artık 5 senemi 10 senemi gidemeyiz avrupaya Allah biliyor..

Ben Tarık ile bir daha konuştum. "Kesinlikle son dakika golü beklemiyorum." dedi.

beni fikrimi sorarsanız TFF düşürmek zorunda yapacakları başka bişey yok kurallar var arkadaşlar tabiki MAA lara kalsa düşürmez ama yapmak zorunda aksi bir kararda gerçekten Türk futbolunun ipini çeker ve bu kaosta futbol oynanmaz..

Afedersiniz arkadaslar, fakat tarih'e bakip paranoya olmayin. Sizleri anliyorum, tahkim kurulu daha karar vermesi lazim, ve fikstür cekilecek. Fakat tarih'e bakip yanilmayin.

Haberin kücük bir analizini yapalim:

Futbolda şike soruşturmasında spor dünyasında yer alan isimler ifade vermeye devam ederken; TFF'nin şike cezalarını açıklayacağı tarih de belli oldu.

TFF kulislerinde şike cezalarının açıklanacağı tarih belli oldu.

Kozmik Oda'da 26 klasör dolusu şike belgesini inceleyen Etik Kurulu sona yaklaştı. Etik Kurulu, şike ile ilgili raporunu gelecek hafta TFF'ye sunacak.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da toplanarak kuruldan gelen raporu masaya yatıracak ve tarihi cezalarla ilgili kararlarını alacak. Ardından da 22 Ağustos Pazartesi günü şikeye adı karışan takımlar ve şahıslarla ilgili cezaları açıklayacak.

Milliyet

YUH

Eger haber dogruysa:

1. Haberin burasina bakilirsa 100% ceza verilecek. Yoksa "şikeye adı karışan takımlar ve şahıslarla ilgili cezalar" degil, "$ike sorusturmasi adi gecen ve buna bagli kararlar" diye yazilirdi. Haberin bu cümlesi manidar .. Yani "$ike var, fakat 22 agustos'ta cezalar aciklanacak" gibi.

2. 22 agustos'u beklemek zaman kazanmaktir. TFF bunu yapiyor. Etik kurulu ve TFF herhalde $ikeyi tespit etti, fakat 26 klasörden saglam ve herseyi iceren bir "tez"/savunma/aciklama hazirlamak zorundalar, bu da zaman aliyor. Cünkü isin icinde sadece fb yok..bunun Sivas'i var, Bjk'si var, Bank Asya'dan takimlar var, var oglu var..

3. Eger düsmeme gibi bir olay olsa karari cok daha erken aciklarlardi. Cünkü unutmayin, fb'nin belirsizlik icinde bekledigi her gün onlar icin küme düsmekten cok daha zararli. Belirsizlik icinde top oynanmaz. Belirsizlik oldugunda futbolcular ne olur ne olmaz diye kacmaya baslarlar (ki basladi: Emenike gitti, Niang ve Lugano gitmek üzere, vs.). Belirsizlik icinde gelecek seneye hazirlik yapilmaz, yapilamaz! Belirsizlik, gerileme demektir. Demek istedigim, ceza olayi olmasaydi fb'ye bu kadar zarar verilmezdi. (ki, ceza verilmese bile 2,5 haftada (9 Eylül'e kadar) hazirlik yapamazsin, transfer olayini tamamen unut!)

4. 22 agustos sonrasi ceza alanlar tahkime gider ve o arada fikstür cekilir. Simdi üstte yazdigim 2. nokta burda cok önemli. 22 agustos'a kadar saglam bir savunma hazirlanmasinin bir baska sebebi: TFF cezalarin tahkimden dönmesini istemez. Bu kendilerinin dogru durust bir karar alamadiklarini ima eder, ve bu sefer yeni gelen TFF'ye güven HIC kalmaz. Ceza vermeyecek olsalar tahkime gerek kalmaz ve 22 agustos'a kadar beklenmez, fakat 22 agustos'a kadar bircok takimi belirsizlik icinde birakmak cezalarin yolda oldugunu ima eder.

5. Fikstür cekilisi 22 agustos'ta ceza verilmeyecek anlamina gelmez. Tekrar edelim, 22 agustos'ta cezalar verilir, o andan itibaren tahkime gidilir. Bu arada yeni takimlar ile fikstür cekilir. Burda üstte yazdigim 4. nokta önemli.. TFF hazirladigi savunma tahkimden dönmemesi gerekir, dönse bile, ve en kötü ihtimal küme düsürme cezalari yersiz bulunsa bile, cekilmis olan fikstürdeki yeni takimlarin yeri eski takimlar ile tekrar doldurulabilir. Ne olur ne olmaz diye TFF bunun icin bir sistem düsünmüstür. Mesela fikstür cekiminde fb'nin yeri Bank Asya'dan üst lige cikacak olan ilk takim ile doldurulabilir: X1 takim kümeye ve onun yerine Y1 takim üst lige, X2 takim kümeye ve onun yerine Y2 takim üst lige, cünkü küme düsen takimlarin yerlerini dolduracak alt lig takimlar belli. Yani tahkimin ters bir kararinda fikstürde isimler degistirilebilir.. lig baslamadigi sürece tabi..

Yani arkadaslar, ben tam tersini düsünüyorum.. Bence cezalar yolda, fakat cezlara saglam bir temel vermek icin ve olasi itiraza karsi koyabilmek icin zaman kazaniyorlar.

22 Ağustos 2-2 Ağustos :asd:

Afedersiniz arkadaslar, fakat tarih'e bakip paranoya olmayin. Sizleri anliyorum, tahkim kurulu daha karar vermesi lazim, ve fikstür cekilecek. Fakat tarih'e bakip yanilmayin.

Haberin kücük bir analizini yapalim:

Eger haber dogruysa:

1. Haberin burasina bakilirsa 100% ceza verilecek. Yoksa "şikeye adı karışan takımlar ve şahıslarla ilgili cezalar" degil, "$ike sorusturmasi adi gecen ve buna bagli kararlar" diye yazilirdi. Haberin bu cümlesi manidar .. Yani "$ike var, fakat 22 agustos'ta cezalar aciklanacak" gibi.

2. 22 agustos'u beklemek zaman kazanmaktir. TFF bunu yapiyor. Etik kurulu ve TFF herhalde $ikeyi tespit etti, fakat 26 klasörden saglam ve herseyi iceren bir "tez"/savunma/aciklama hazirlamak zorundalar, bu da zaman aliyor. Cünkü isin icinde sadece fb yok..bunun Sivas'i var, Bjk'si var, Bank Asya'dan takimlar var, var oglu var..

3. Eger düsmeme gibi bir olay olsa karari cok daha erken aciklarlardi. Cünkü unutmayin, fb'nin belirsizlik icinde bekledigi her gün onlar icin küme düsmekten cok daha zararli. Belirsizlik icinde top oynanmaz. Belirsizlik oldugunda futbolcular ne olur ne olmaz diye kacmaya baslarlar (ki basladi: Emenike gitti, Niang ve Lugano gitmek üzere, vs.). Belirsizlik icinde gelecek seneye hazirlik yapilmaz, yapilamaz! Belirsizlik, gerileme demektir. Demek istedigim, ceza olayi olmasaydi fb'ye bu kadar zarar verilmezdi. (ki, ceza verilmese bile 2,5 haftada (9 Eylül'e kadar) hazirlik yapamazsin, transfer olayini tamamen unut!)

4. 22 agustos sonrasi ceza alanlar tahkime gider ve o arada fiksür cekilir. Simdi üstte yazdigim 2. nokta burda cok önemli. 22 agustos'a kadar saglam bir savunma hazirlanmasinin bir baska sebebi: TFF cezalarin tahkimden dönmesini istemez. Bu kendilerinin dogru durust bir karar alamadiklarini ima eder, ve bu sefer yeni gelen TFF'ye güven HIC kalmaz. Ceza vermeyecek olsalar tahkime gerek kalmaz ve 22 agustos'a kadar beklenmez, fakat 22 agustos'a kadar bircok takimi belirsizlik icinde birakmak cezalarin yolda oldugunu ima eder.

5. Fikstür cekilisi 22 agustos'ta ceza verilmeyecek anlamina gelmez. 22 agustos'ta cezalar verilir, o andan itibaren tahkime gidilir. Bu arada yeni takimlar ile fikstür cekilir. Burda üstte yazdigim 4. nokta önemli.. TFF hazirladigi savunma tahkimden dönmemesi gerekir, dönse bile, ve en kötü ihtimal küme düsürme cezalari yersiz bulunsa bile, cekilmis olan fikstürdeki yeni takimlarin yeri eski takimlar ile tekrar doldurulabilir. Ne olur ne olmaz diye TFF bunun icin bir sistem düsünmüstür. Mesela fikstür cekiminde fb'nin yeri Bank Asya'dan üst lige cikacak olan ilk takim ile doldurulabilir: X1 takim kümeye ve onun yerine Y1 takim üst lige, X2 takim kümeye ve onun yerine Y2 takim üst lige, cünkü küme düsen takimlarin yerlerini dolduracak alt lig takimlar belli. Yani tahkimin ters bir kararinda fikstürde isimler degistirilebilir.. lig baslamadigi sürece tabi..

Yani arkadaslar, ben tam tersini düsünüyorum.. Cezalar yolda.

çok güzel bir analiz yapmışsın ellerine sağlık renkdaş...

çok güzel bir analiz yapmışsın ellerine sağlık renkdaş...

Tesekkürler renkdas. Bu ceza verme olayi kolay is degil, TFF'nin herseyi düsünmesi gerekiyor. Mesela Italya'da 10 gün icinde karar alindi, fakat tahkim cezalarin cogunu yari yariya indirdi. Eger bu Türkiye'de olursa tabiri caizse TFF binasini yakarlar. TFF bunu cok iyi biliyor. Zaten cezalar yolda degilse, bu kadar beklemenin manasi yok. Yoksa fb demez mi, kardesim ceza yoksa sucsuzuz, o zaman bizim gördügümüz zarari kim karsilayacak? Yani demek istedigim, bekletiklerine göre cezalar yolda.

Oha 22 çok geç.

22 Ağustosta karar açıklanır ,10 gün tahkim süresi 29 Ağustos'a kadar 7 gün 2-3-4 ile 10 gün oluyor.

5 inde kura çekerler 4 gün sonra lig başlar,kura çekmek o kadar zor bir durum değil

Zaten beynim sulandı bugün,ben neyin hesabını yapıyorum :D :D :D

bu kadar gec olmasi bence hic birseyin olmayacagini gösterir. Kulüblere hic zaman kalmiyor demek. M.Ali Aydinlar düsürmeyecek!

22 Ağustosta karar açıklanır ,10 gün tahkim süresi 29 Ağustos'a kadar 7 gün 2-3-4 ile 10 gün oluyor.

5 inde kura çekerler 4 gün sonra lig başlar,kura çekmek o kadar zor bir durum değil

Zaten beynim sulandı bugün,ben neyin hesabını yapıyorum :D :D :D

:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt