Merve özdemir
Sarı Üye
- 15 Mart 2009
- 413
- 0
- 1.286
Cevap: İşte şike cezalarının açıklanacağı tarih
bu tff yonetimini batirmak bize kaldi arkadas hucum mailere
bu tff yonetimini batirmak bize kaldi arkadas hucum mailere
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Felaket tellallığı yapmak istemem ama olası bi düşürmeme kararında gelecek yıl burada futbol hariç herşeyi konuşuruz.
Arkadaşım iyi hoş diyorsun da Tahkim'e giderse olay kura çekimi ertelenmek zorunda kalır çünkü ! Tahkim sonucu gelene kadar hiçbirşey olmamış gibi devam edilmez... hatta Tahkim'den karar gelene kadar TFF'nin kararı geçerlidir !!
Eğer açıklamayı erteliyorlarsa fikstür çekimlerinide erteleyebilirler. Ayrıca bir düşürülme olayı olursa ona göre ayarlarlar. Sonuçta tahkim kurulu çekmiyor fikstürüAyrı ayrı kademeleri var. Ona göre ayarlayabilirler.
Düşürmeyecekler belli oldu nası örtecekler bu işin üstünü merak ediyorum.İddianame açıklanıp bütün deliller kamuoyuyla paylaşılınca utanmayacaklar mı verdikleri karardan?
Futbolda şike soruşturmasında spor dünyasında yer alan isimler ifade vermeye devam ederken; TFF'nin şike cezalarını açıklayacağı tarih de belli oldu.
TFF kulislerinde şike cezalarının açıklanacağı tarih belli oldu.
Kozmik Oda'da 26 klasör dolusu şike belgesini inceleyen Etik Kurulu sona yaklaştı. Etik Kurulu, şike ile ilgili raporunu gelecek hafta TFF'ye sunacak.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da toplanarak kuruldan gelen raporu masaya yatıracak ve tarihi cezalarla ilgili kararlarını alacak. Ardından da 22 Ağustos Pazartesi günü şikeye adı karışan takımlar ve şahıslarla ilgili cezaları açıklayacak.
Milliyet
YUH

Afedersiniz arkadaslar, fakat tarih'e bakip paranoya olmayin. Sizleri anliyorum, tahkim kurulu daha karar vermesi lazim, ve fikstür cekilecek. Fakat tarih'e bakip yanilmayin.
Haberin kücük bir analizini yapalim:
Eger haber dogruysa:
1. Haberin burasina bakilirsa 100% ceza verilecek. Yoksa "şikeye adı karışan takımlar ve şahıslarla ilgili cezalar" degil, "$ike sorusturmasi adi gecen ve buna bagli kararlar" diye yazilirdi. Haberin bu cümlesi manidar .. Yani "$ike var, fakat 22 agustos'ta cezalar aciklanacak" gibi.
2. 22 agustos'u beklemek zaman kazanmaktir. TFF bunu yapiyor. Etik kurulu ve TFF herhalde $ikeyi tespit etti, fakat 26 klasörden saglam ve herseyi iceren bir "tez"/savunma/aciklama hazirlamak zorundalar, bu da zaman aliyor. Cünkü isin icinde sadece fb yok..bunun Sivas'i var, Bjk'si var, Bank Asya'dan takimlar var, var oglu var..
3. Eger düsmeme gibi bir olay olsa karari cok daha erken aciklarlardi. Cünkü unutmayin, fb'nin belirsizlik icinde bekledigi her gün onlar icin küme düsmekten cok daha zararli. Belirsizlik icinde top oynanmaz. Belirsizlik oldugunda futbolcular ne olur ne olmaz diye kacmaya baslarlar (ki basladi: Emenike gitti, Niang ve Lugano gitmek üzere, vs.). Belirsizlik icinde gelecek seneye hazirlik yapilmaz, yapilamaz! Belirsizlik, gerileme demektir. Demek istedigim, ceza olayi olmasaydi fb'ye bu kadar zarar verilmezdi. (ki, ceza verilmese bile 2,5 haftada (9 Eylül'e kadar) hazirlik yapamazsin, transfer olayini tamamen unut!)
4. 22 agustos sonrasi ceza alanlar tahkime gider ve o arada fiksür cekilir. Simdi üstte yazdigim 2. nokta burda cok önemli. 22 agustos'a kadar saglam bir savunma hazirlanmasinin bir baska sebebi: TFF cezalarin tahkimden dönmesini istemez. Bu kendilerinin dogru durust bir karar alamadiklarini ima eder, ve bu sefer yeni gelen TFF'ye güven HIC kalmaz. Ceza vermeyecek olsalar tahkime gerek kalmaz ve 22 agustos'a kadar beklenmez, fakat 22 agustos'a kadar bircok takimi belirsizlik icinde birakmak cezalarin yolda oldugunu ima eder.
5. Fikstür cekilisi 22 agustos'ta ceza verilmeyecek anlamina gelmez. 22 agustos'ta cezalar verilir, o andan itibaren tahkime gidilir. Bu arada yeni takimlar ile fikstür cekilir. Burda üstte yazdigim 4. nokta önemli.. TFF hazirladigi savunma tahkimden dönmemesi gerekir, dönse bile, ve en kötü ihtimal küme düsürme cezalari yersiz bulunsa bile, cekilmis olan fikstürdeki yeni takimlarin yeri eski takimlar ile tekrar doldurulabilir. Ne olur ne olmaz diye TFF bunun icin bir sistem düsünmüstür. Mesela fikstür cekiminde fb'nin yeri Bank Asya'dan üst lige cikacak olan ilk takim ile doldurulabilir: X1 takim kümeye ve onun yerine Y1 takim üst lige, X2 takim kümeye ve onun yerine Y2 takim üst lige, cünkü küme düsen takimlarin yerlerini dolduracak alt lig takimlar belli. Yani tahkimin ters bir kararinda fikstürde isimler degistirilebilir.. lig baslamadigi sürece tabi..
Yani arkadaslar, ben tam tersini düsünüyorum.. Cezalar yolda.
çok güzel bir analiz yapmışsın ellerine sağlık renkdaş...
22 Ağustosta karar açıklanır ,10 gün tahkim süresi 29 Ağustos'a kadar 7 gün 2-3-4 ile 10 gün oluyor.
5 inde kura çekerler 4 gün sonra lig başlar,kura çekmek o kadar zor bir durum değil
Zaten beynim sulandı bugün,ben neyin hesabını yapıyorum![]()
![]()
![]()