Seneye Rijkaard'la yola devam etmeli miyiz?

Cevap: Seneye Rijkaard'la yola devam etmeli miyiz?

Rijkaard gitsin,Fatih Terim gelsin dedikten sonra,diyecek söz kalmıyor.Boşa kürek çekmek gibi bişey olur.

yaz buraya o sistemde top oynayabilen bi doğu avrupa ülkesinin futbol takımınıda seni destekliyebileceğim bi olanak yarat.Örnek veremessin çünkü yok öyle bi takım.rahat ol bu sene sonu rijkaard gider Galatasaray kurtulur gözünü kör eden rijkaard faktörüde ortadan kalkar.

yaz buraya o sistemde top oynayabilen bi doğu avrupa ülkesinin futbol takımınıda seni destekliyebileceğim bi olanak yarat.Örnek veremessin çünkü yok öyle bi takım.rahat ol bu sene sonu rijkaard gider Galatasaray kurtulur gözünü kör eden rijkaard faktörüde ortadan kalkar.

şu yazımı bi daha oku

bak bu sistemi dünyada en iyi uygulayan takımları saysan manchester ı ilk 5 e sokarsın dimi, manchester ın(uç bi örnek evet) maçlarına bak mesela orta sahada gibson-fletcher falan oynuyor bunlar sittin sene teke tekte adam geçemez,veya yılda bir xavi nin attığı gibi pas atarlar,ama tek topu nası oynadıklarına oyun bilgilerine dikkat et tempolu oyuna nasıl uyum sağladıklarına dikkat et,pozisyon almalarına dikkat et,illa xavi-iniesta lar gerekmez, sistemle alakalı bi durum;),orda kurulmuş işte bizde bunu bekliyoruz bu kalıcı olacak çünkü

Cruyff olmasa rijkaard barçada hiçbir şey yapamazdı ve bence Barçanın bu şekilde top oynamasının tek mimarı Cruyff dur.Cruyyf ile rijkaard ın ismini yan yana kullanırken bile insan biraz utanır.rijkaard ancak doğu avrupa ülkelerinin gözü boyanmaya müsait futbol takımı taraftarlarını uyutabilir.Mantıklı insanlar ise doğruları söylemeye devam edecektir.

Galatasaray ve hiçbir Türk futbol takımı hatta doğu avrupa takımları batı avrupadaki sisteme uygun top oynayamayacakdır.Şayet doğu avrupada barça,Manu sisteminde top oynayabilen bir takım varsa yazın ismini şuraya.

Sen misin mantıklı olan?Cruyff olmasa Rijkaard birşey yapamazmış.Hadi oradan.Cruyff hep vardı.Rijkaard'dan önce Barcelona'nın Avrupa'da ne başarısı vardı?Şimdiki gibi oynayabiliyorlar mıydı?Hayır.Onun için saçma tespitlerini kendine sakla.Senin kafandaki insanlar yüzünden bir bok olmayacak bu ülkenin futbolundan.

Cruyff olmasa rijkaard barçada hiçbir şey yapamazdı ve bence Barçanın bu şekilde top oynamasının tek mimarı Cruyff dur.Cruyyf ile rijkaard ın ismini yan yana kullanırken bile insan biraz utanır.rijkaard ancak doğu avrupa ülkelerinin gözü boyanmaya müsait futbol takımı taraftarlarını uyutabilir.Mantıklı insanlar ise doğruları söylemeye devam edecektir.

Galatasaray ve hiçbir Türk futbol takımı hatta doğu avrupa takımları batı avrupadaki sisteme uygun top oynayamayacakdır.Şayet doğu avrupada barça,Manu sisteminde top oynayabilen bir takım varsa yazın ismini şuraya.

Aşağılık kompleksine gerek yok. Türk futbolunu bu kadar küçümseyeceğine, çaresiz olduğunu düşüneceğine bir çözüm bul da tartışalım. Asıl bundan bir şey olmaz demekle hiçbir şey olmaz.

Barcelona Cruyff zamanın da başarı da gördü, başarısızlıkta peki neden devam etmedi tekrar onunla? Neden Cruyff'ın bizzat kendisinin önerdiği Rijkaard'la çalıştı? Neden Rijkaard'a sabır gösterdi? Nedenini söyleyeyim. Onlarda Katalanlardan bir şey olmaz diyenler yoktu. Barcelona taraftarları ve camiası geleceği göremeyen, aşağılık kompleksine yenilmiş kimselerle dolu değildi.

Bence sen Rijkaard'ı ağzına alırken başta bir destur çek. Çünkü o adamın hem futbolculuk hemde teknik direktörlük kariyerinde sayısız başarıları vardır. Senin gibi bilgisayar başında FM oynayarak değil, bizzat futbolun içinden gelen birisidir. O yüzden başkalarını aşağılarken bunları söyleyen ben miyim demelisin. Yoksa adama sorarlar sen kimsin? diye...

şu yazımı bi daha oku

okudum. bende sana böyle bir sistemin Türkiyede hiçbir zaman yerleşemeyeceğini ve hatta doğu avrupada hiçbir ülkede oluşamayacığını söylüyorum.

Yoksa bizde isteriz barça gibi sisteminin olmasını Galatasarayın. yaşamın 3/4 ü hayallerle geçer fakat ben 1/4 lük realiteyle daha fazla ilgileniyorum...

okudum. bende sana böyle bir sistemin Türkiyede hiçbir zaman yerleşemeyeceğini ve hatta doğu avrupada hiçbir ülkede oluşamayacığını söylüyorum.

Yoksa bizde isteriz barça gibi sisteminin olmasını Galatasarayın. yaşamın 3/4 ü hayallerle geçer fakat ben 1/4 lük realiteyle daha fazla ilgileniyorum...

Seninki realite değil, sürrealizm. Sen yeniliğe kapalı, Batı Avrupayı insanüstü gören realizmi abartan birisin.

istiyosan sabredeceğiz işte;),beklemeden bilemezsin kahin değiliz sonuçta

Arkadaşlar hayal kurarken,idealar oluştururken dünya toz pembedir ve hepsi başarılabilecek şeyler gibi gelir insana fakat gerçekler değişmez ve sabit şekilde bir tarfta duruyordur.İsterseniz hayaller aleminde devam edersiniz ideallerinizin peşinde koşup elde 0 bitirirsiniz mücadelenizi yada gerçeklerle yüzleşir ve gerçekler içinde en iyiyi yapmak için mücadele edersiniz ;sonucundada beklenen olmasa bile belli bir başarı elde edersiniz.

İlk önce sistemin doğusu batısı yoktur bunu sok kafana.Bir sistem çerçevesinde futbol oynamak isteyen takımların senelerini feda edecek cesarete sahip olması gerekir.Nitekim çoğu takım buna cesaret edemiyor,senin zihniyetinle hareket edip günlük başarı üzerine takımlar kuruyorlar.Sistemin doğusu batısı yok diyoruz çünkü koskoca Real Madrid'in bile bir sistemi yok.Sadece sabredebilecek camialar bu işe kalkışırlar.Biz de o nadir camialardan biriyiz ve başarıya ulaşacağız sonunda.Bu işi doğu-batı diye ayırmak batılıların hepsi sistem takımı doğuluların hepsi sistemsiz demek saçmalığın daniskasıdır.Hatta sen sistemsizler demekle kalmayıp hiçbir zaman sistem kuramazlar diye ne idüğü belirsiz,hiçbir dayanağı olmayan bir tez atıyorsun ortaya.Git bi yüzünü filan yıka,çık hava al.İyi gelir.:asd:

İlk önce sistemin doğusu batısı yoktur bunu sok kafana.Bir sistem çerçevesinde futbol oynamak isteyen takımların senelerini feda edecek cesarete sahip olması gerekir.Nitekim çoğu takım buna cesaret edemiyor,senin zihniyetinle hareket edip günlük başarı üzerine takımlar kuruyorlar.Sistemin doğusu batısı yok diyoruz çünkü koskoca Real Madrid'in bile bir sistemi yok.Sadece sabredebilecek camialar bu işe kalkışırlar.Biz de o nadir camialardan biriyiz ve başarıya ulaşacağız sonunda.Bu işi doğu-batı diye ayırmak batılıların hepsi sistem takımı doğuluların hepsi sistemsiz demek saçmalığın daniskasıdır.

Söylediklerim saçmalıksa doğuda bu sistemi uygulaya bilen bi takım adı yazarsın buraya bende lafımı geri alırım...saygılar;)

Cruyyf'un Barcelona'ya etkisini inkar edemezsiniz.Rijkaard'ı getiren Cruyyf'tur Barca'ya.

Söylediklerim saçmalıksa doğuda bu sistemi uygulaya bilen bi takım adı yazarsın buraya bende lafımı geri alırım...saygılar;)

Arkadaşım doğu derken nereyi kastediyorsun?Hangi ülkeler giriyor söylediğin doğunun içine?Ezbere konuşuyorsun.

Gördüğüm kadarıyla cahil üyeler türemeye başlamış yine. Rijkaard gelmeden önce kim bilir, arkadaşlarına onun hakkında nasıl bahsediyorlardı. Cruyff'süz Rijkaard bir hiç demek resmen bok atmaktır. Ben olayı şöyle açayım;

Koeman, Kroll, Gullit ve Neeskens ile birlikte Rijkaard 90'lı yılların ortasında Hollanda'da açılan kursa başvuru yaptılar ve diploma aldılar. Rijkaard o sıralar çok maç izlediğini, futbolun nasıl gelişmesi gerektiğini ve tecrübelerini nasıl oyunculara anlatması gerektiğini düşünüyordu. O diplomayı aldıktan sonra dönemin Hollanda teknik direktörü Guus Hiddink onları milli takımda yardımcılık yapması için yanına çağırdı. Rijkaard'da kabul etti. Daha sonra sorunlar oldu ve Hiddink milli takımı bırakmak zorunda kaldı. Hollanda Federasyonu takımın başına Rijkaard'ı getirdi. Rijkaard o 2 sezon çalıştırdığı Hollanda milli takımına oynattığı futbol ile otoriterlerden büyük beğeni topladı. O zaman Rijkaard'ın yanında Cruyff'mu vardı? diye sorarlar adama.

Rijkaard'ın milli takımdan sonraki durağı Rotterdam oldu. Orada işler yolunda gitmedi. Bunun bir çok sebebi olabilir, bilirsiniz işte. İyi futbol iyi oyuncularla oynanır. Daha sonra dönemin Barcelona danışmanı Cruyff, Barcelona'da boşalan teknik adamlık koltuğuna, çok iyi tanıdığı dostu Rijkaard'ı istediğini açıkladı ve Barcelona yönetimi onun istediğini yaptı. O takımına sistemi öğretirken kötü zamanlar geçirdi ama Cruyff başarıya her zaman inanmıştıi. Daha sonra neler olduğunu biliyorsunuz.

Rijkaard'ı takımın başına getiriyorsan, bir Avrupa takımı olmak istiyorsan bazı fedakarlıklar yapmak zorundasın. Zaman ve sabır, başarının temel elementleridir. Bu oyun yarım sezonda öğrenilecek ya da yetersiz oyuncularla başarılabilecek bir oyun değil. O yüzden seneyi bekleyin diyorum.

estonya, litvanya,polonya,rusya,türkiye,slovenya,bulgaristan,sırbistan,bosna....

Bu ülkelere baktığımızda futbol kültürlerinde sistem kelimesi olmayan ülkelerdir ve sittin senede uğraşsalar yine sistem oluşturamazlar.Bir ülkede futbolda sistemin oluşmasını sadece bir adamın gerçekleştireceğine inanmak ucuzluk ve görüş kıtlığından başka bişey değildir.Bir ülkede futbolda sistem oluşması insanların futbola bakışı ülkenin ekonomik gücü,kulüplerin yönetim şekli gibi bir çok unsurla birlikte değelendirilecek bir konudur.Bu yüzden rijkaard hayali boş bir hayal

Gördüğüm kadarıyla cahil üyeler türemeye başlamış yine. Rijkaard gelmeden önce kim bilir, arkadaşlarına onun hakkında nasıl bahsediyorlardı. Cruyff'süz Rijkaard bir hiç demek resmen bok atmaktır. Ben olayı şöyle açayım;

Koeman, Kroll, Gullit ve Neeskens ile birlikte Rijkaard 90'lı yılların ortasında Hollanda'da açılan kursa başvuru yaptılar ve diploma aldılar. Rijkaard o sıralar çok maç izlediğini, futbolun nasıl gelişmesi gerektiğini ve tecrübelerini nasıl oyunculara anlatması gerektiğini düşünüyordu. O diplomayı aldıktan sonra dönemin Hollanda teknik direktörü Guus Hiddink onları milli takımda yardımcılık yapması için yanına çağırdı. Rijkaard'da kabul etti. Daha sonra sorunlar oldu ve Hiddink milli takımı bırakmak zorunda kaldı. Hollanda Federasyonu takımın başına Rijkaard'ı getirdi. Rijkaard o 2 sezon çalıştırdığı Hollanda milli takımına oynattığı futbol ile otoriterlerden büyük beğeni topladı. O zaman Rijkaard'ın yanında Cruyff'mu vardı? diye sorarlar adama.

Rijkaard'ın milli takımdan sonraki durağı Rotterdam oldu. Orada işler yolunda gitmedi. Bunun bir çok sebebi olabilir, bilirsiniz işte. İyi futbol iyi oyuncularla oynanır. Daha sonra dönemin Barcelona danışmanı Cruyff, Barcelona'da boşalan teknik adamlık koltuğuna, çok iyi tanıdığı dostu Rijkaard'ı istediğini açıkladı ve Barcelona yönetimi onun istediğini yaptı. O takımına sistemi öğretirken kötü zamanlar geçirdi ama Cruyff başarıya her zaman inanmıştıi. Daha sonra neler olduğunu biliyorsunuz.

Rijkaard'ı takımın başına getiriyorsan, bir Avrupa takımı olmak istiyorsan bazı fedakarlıklar yapmak zorundasın. Zaman ve sabır, başarının temel elementleridir. Bu oyun yarım sezonda öğrenilecek ya da yetersiz oyuncularla başarılabilecek bir oyun değil. O yüzden seneyi bekleyin diyorum.

Arkadaşım bizi cahil kendini akıllı olarak görüyorsun.sana tek söylüyeceğim şey dünyada en değerli şey olan zaman kavramını rijkaard gibi bir adamla harcamayı isteyecek kadar akıllı olamadım.Benim için dua ette senin gibi akıllı bir futbol uleması olabileyim ileride

estonya, litvanya,polonya,rusya,türkiye,slovenya,bulgaristan,sırbistan,bosna....

Bu ülkelere baktığımızda futbol kültürlerinde sistem kelimesi olmayan ülkelerdir ve sittin senede uğraşsalar yine sistem oluşturamazlar.Bir ülkede futbolda sistemin oluşmasını sadece bir adamın gerçekleştireceğine inanmak ucuzluk ve görüş kıtlığından başka bişey değildir.Bir ülkede futbolda sistem oluşması insanların futbola bakışı ülkenin ekonomik gücü,kulüplerin yönetim şekli gibi bir çok unsurla birlikte değelendirilecek bir konudur.Bu yüzden rijkaard hayali boş bir hayal

Bu yazdığın ülkelerin hepsinin kendisine uygun,kendi futbolcu yapılarına uygun sistemleri vardır.Sen sistemin ne olduğunu bile bilmiyorsun belli ki.İstanbul Belediye'nin,geçen seneki Sivas'ın bile kendi futbolcu yapılarına uygun sistemleri var.O dandik Estonya mili takımı bile bir sistem çerçevesinde futbol oynuyor.Ha sistemden kastın total futbolsa orasını bilemem.Ayrıca görüş kıtlığı seninki asıl.Çocukça yorumlar yazıp insanları görüş kıtlığıyla suçluyorsun ama kendindeki aşağılık kompleksini göremiyorsun.

Arkadaşım bizi cahil kendini akıllı olarak görüyorsun.sana tek söylüyeceğim şey dünyada en değerli şey olan zaman kavramını rijkaard gibi bir adamla harcamayı istemeyecek kadar akıllı olamadım.Benim için dua ette senin gibi akıllı bir futbol uleması olabileyim ileride

Sen altında bez varken Rijkaard dünyaya kendini hayran bırakıyordu. Boş boş laf ebeleri oluşturup kendini harcama buralarda. Rijkaard'a zaman vermeyeceksin de ossuruktan teyyareye mi vereceksin?

Eleştiri dediğin şeyi yapmak için önce bilgin olması gerekir.

Geri
Üst Alt