# Senijad İbricic

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Senijad İbricic

1. Forvet olur.

2. Show yapar.

3. Yeri geldiğinde takımı sırtlar.

4. Keita'dan daha estetik.

5. Bir şekilde box to box özellikleri var.

6. Hücum presi seven bir oyunu

7. Gezgin/serbest orta saha

8. İstenildiğinde sağ-sol kanat farketmez oynayabilir.

9. Geriye gelip geriden de takımı atağa kaldırır.

10. 20 gol/asist oynar.

Oyuncu iyi olabilir fakat abartıldığını düşünüyorum. Eğer abartılmıyorsa bunları not ettim kafama. Çok kötüyüm çokkkkkkkkkkkkkkk :)

1. Forvet olur.

2. Show yapar.

3. Yeri geldiğinde takımı sırtlar.

4. Keita'dan daha estetik.

5. Bir şekilde box to box özellikleri var.

6. Hücum presi seven bir oyunu

7. Gezgin/serbest orta saha

8. İstenildiğinde sağ-sol kanat farketmez oynayabilir.

9. Geriye gelip geriden de takımı atağa kaldırır.

Oyuncu iyi olabilir fakat abartıldığını düşünüyorum. Eğer abartılmıyorsa bunları not ettim kafama. Çok kötüyüm çokkkkkkkkkkkkkkk :)

Bu özellikleri yerine getirir-getirmez orasını tartışmak istemem ama Ibricic tam bizlik bir oyuncu, bence bu sefer mayayı tutturmuş oluruz. Aslında Misimovic'i affedip, takıma katsak ve ikisini birlikte oynatsak daha yahşi olur, hatta muazzam olur.

Bu özellikleri yerine getirir-getirmez orasını tartışmak istemem ama Ibricic tam bizlik bir oyuncu, bence bu sefer mayayı tutturmuş oluruz. Aslında Misimovic'i affedip, takıma katsak ve ikisini birlikte oynatsak daha yahşi olur, hatta muazzam olur.

Oyuncu iyidir, kötüdür birşey diyemem, çünkü oyuncuyu fazla bilmiyorum. Bize belki de uygundur ya da değildir onu da bilemem. Özellikleri bunlar :) 20 gol/asist de var. Ben sadece fazla abartıldığını düşünüyorum ve beklentiler de otomatik olarak artıyor. Bence aynısı Cana'da da yaşandı, insanların anlatıp anlatıp övüp bitiremediği Cana ile benim izlediğim Cana arasında farklar var.

Oyuncu iyidir, kötüdür birşey diyemem, çünkü oyuncuyu fazla bilmiyorum. Bize belki de uygundur ya da değildir onu da bilemem. Özellikleri bunlar :) 20 gol/asist de var. Ben sadece fazla abartıldığını düşünüyorum ve beklentiler de otomatik olarak artıyor. Bence aynısı Cana'da da yaşandı, insanların anlatıp anlatıp övüp bitiremediği Cana ile benim izlediğim Cana arasında farklar var.

Eğer savaşan bir takım kurmak istiyorsak; "Cana bu ekolün beynidir" düşüncesini silmeliyiz. Cana bu sistemin beyni olamaz, ancak kalbi olur. Biz şu anda beyinsel olarak tüm fonksiyonlarını yitirmiş, bitkisel hayatta yaşamını sürdüren birey gibiyiz. Orta sahaya işleyen bir beyin, ya da diğer bir tabirle maestromuza kavuşursak, baştan dirilir; el ve kol hareket eder, kalbimiz de (Cana) ritmimizi düzenler ve işlevimizi tekrar kazanmış oluruz.

Artık beyin; Ibricic mi olur, başka biri mi olur orası zaten tartışmaya açık.

Alakasız ama Nokia'dan anlayan var mı? Telefon hafızasında ki video ve resimler hangi klasörde PC'ye bağlayınca. Bulamadım bir saattir.

Zaten benim kafamda Cana bir ekolün beynidir falan düşüncesi yok. Sadece anlatılıp anlatılıp övülüp bitirilemeyen Cana ile benim izlediğim Cana arasında farklar var. Cana kötü mü hayır fakat anlatılan Cana mı gene hayır.

Bakalım savaşan takım kurulunca neler olacak hep birlikte göreceğiz, özellikle Avrupa'da neler yapacak ki gidebilirsek. Benim istediğim tarz da ekol takımı mı olacağız hayır bu konuda emin gibiyim. Bursaspor benzeri olup çıkmazsak iyidir, bu yolun sonunda Bursaspor ya da Daum'un Fener'i gibi olma ihtimali de var. Dedim ya göreceğiz hepsini, savaşan takımı da gelirse sıralanan özellikler ile Ibricic'in ne kadar uyuştuğunu da vs. vs.

Benim için bir takımın "taş" gibi olması kadar oynadığı futbol da önemli, netice kadar Hatice'de önemli. Eğer böyle düşünmüyorsak hepimizin Daum'u göklere çıkartması gerekir.

2008'de Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde oynamasına Aurelio nasıl katkı yaptıysa, Cana'da aynı katkıyı hatta fazlasını yapar. İkinci devre benim istediğim taktik, 4-1-3-2. Bu taktik Cana için çok uygun. Ayrıca çift forvette gol sıkıntımızı çözer.

2008'de Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde oynamasına Aurelio nasıl katkı yaptıysa, Cana'da aynı katkıyı hatta fazlasını yapar. İkinci devre benim istediğim taktik, 4-1-3-2. Bu taktik Cana için çok uygun. Ayrıca çift forvette gol sıkıntımızı çözer.

4-1-3-2 olmaz. Ben Hagi'nin kafasındaki sistemin 4-3-2-1 ve ya 4-4-1-1 olduğunu düşünüyorum. Şu anda kadro buna pek müsaade etmiyor olabilir ama eline fırsat geçerse bunlardan birini deneyeceğini düşünüyorum.

Edit ve Not : Son maçlarda 4-3-2-1 oynuyoruz zaten, bu bile nasıl bir sistemle oynayacağını açıkça gösteriyor.

4-1-3-2 olmaz. Ben Hagi'nin kafasındaki sistemin 4-3-2-1 ve ya 4-4-1-1 olduğunu düşünüyorum. Şu anda kadro buna pek müsaade etmiyor olabilir ama eline fırsat geçerse bunlardan birini deneyeceğini düşünüyorum.

Edit ve Not : Son maçlarda 4-3-2-1 oynuyoruz zaten, bu bile nasıl bir sistemle oynayacağını açıkça gösteriyor.

Evet 4-3-2-1 gidiyoruz genelde. Ama bana göre rezalet bir sistem. Yani sürekli 1-0'a zaman geçiren Fenerbahçe gibi olacağız bir zamanların. Galatasaray 3 büyüklerin içinde tarih boyunca, en ofans kadrosu-taktiği olan takımı. Ama bu yıl çok kötüyüz. Umarım devre arası gelecek adamlara göre Hagi bu sistemi değiştirir. Yoksa 4-3-2-1 sisteminde 3'lü bölümden birinde kesinlikle Sarp-Barış veya Ayhan oynayacak demektir.

.....

Hatta bence 4-1(ön stoper)-2(ön libero)-2-1 şeklinde oynuyoruz.

Evet 4-3-2-1 gidiyoruz genelde. Ama bana göre rezalet bir sistem. Yani sürekli 1-0'a zaman geçiren Fenerbahçe gibi olacağız bir zamanların. Galatasaray 3 büyüklerin içinde tarih boyunca, en ofans kadrosu-taktiği olan takımı. Ama bu yıl çok kötüyüz. Umarım devre arası gelecek adamlara göre Hagi bu sistemi değiştirir. Yoksa 4-3-2-1 sisteminde 3'lü bölümden birinde kesinlikle Sarp-Barış veya Ayhan oynayacak demektir.

Haklısın ama problem dizilişte değil, oyun mantalitesindedir. Bütün dizilişler ile ofansif futbol oynayabilirsin, hatta futbol tarihinde 4-6-0 ile ofansif futbol sergileyen takımlar dahi var.

Aslında bize 4-3-1-2 gider. 2000'li yıllarda biz bu diziliş ile oynuyorduk; orta sahaya mücadele gücü yüksek, sürekli koşan 3 oyuncu ve Hagi ile öldürücü bir takımdık. Ama şimdi ne Hagi gibisini bulabiliriz, ne de salt mücadele ile başarılı olabiliriz. Bu yüzden bu üçlünün arasındaki oyuncuların en az iki tanesinin kreatif yönü baskın olmalıdır; pas yapabilmeli, koşmalı ve mücadele etmelidir. Önlerinde oynayan oyuncu da bu üçlüden en az 4-5 kat daha teknik olmalıdır.

Ben anlamıyorum ya gerçekten. Cana'yı Busqets gibi oynatmak için önde 2 tane Xavi ve Iniesta gibi box to box'un olması gerekiyor ne diye 3. bir stopermiş gibi oynuyor ya da oynatılıyor anlamış değilim.

Haklısın ama problem dizilişte değil, oyun mantalitesindedir. Bütün dizilişler ile ofansif futbol oynayabilirsin, hatta futbol tarihinde 4-6-0 ile ofansif futbol sergileyen takımlar dahi var.

Aslında bize 4-3-1-2 gider. 2000'li yıllarda biz bu diziliş ile oynuyorduk; orta sahaya mücadele gücü yüksek, sürekli koşan 3 oyuncu ve Hagi ile öldürücü bir takımdık. Ama şimdi ne Hagi gibisini bulabiliriz, ne de salt mücadele ile başarılı olabiliriz. Bu yüzden bu üçlünün arasındaki oyuncuların en az iki tanesinin kreatif yönü baskın olmalıdır; pas yapabilmeli, koşmalı ve mücadele etmelidir. Önlerinde oynayan oyuncu da bu üçlüden en az 4-5 kat daha teknik olmalıdır.

Şuan ki yerli oyuncular ile hiç bir sistem olmaz ya zaten neyse. :) Emenike gelirse, orta sahayı kalabalık tutmak işe yarar aslında. Ama ilerde sadece Pino varken orta saha kalabalık olsa da gol atamıyoruz. Baros olmuyor ondan saymıyorum. Kasımpaşa maçında sanırım 3 sol bek oyunda iken 3-5-2 gibi birşey denedik birde.

@Selen; Cana cebinden 5 tane bisküvi çıkarır.

4-3-1-2 diye bi taktik yok, öldü.

4-1-2-2-1

İdeal olan, hücümda 4-3-3 defansta 4-5-1 gibi olur.

Bisküvileri bilmem de Cana kendi isteğiyle böyle oynuyorsa ya da Hagi bu şekilde zorunlu olarak oynatıyorsa (böyle bir görev verip) o zaman görürüz Cana+box to box+10 numara olduğunda orta saha istenilen seviyede olacak mı olmayacak mı :) İnşallah da Misi affedilir ve box to box alınır ekstra Cana bu şekilde oynuyorsa oynar ya da Hagi bu şekilde görev verip oynatıyorsa gene oynar ve görürüz o orta sahayı.

Bisküvileri bilmem de Cana kendi isteğiyle böyle oynuyorsa ya da Hagi bu şekilde zorunlu olarak oynatıyorsa (böyle bir görev verip) o zaman görürüz Cana+box to box+10 numara olduğunda orta saha istenilen seviyede olacak mı olmayacak mı :) İnşallah da Misi affedilir ve box to box alınır ekstra Cana bu şekilde oynuyorsa oynar ya da Hagi bu şekilde görev verip oynatıyorsa gene oynar ve görürüz o orta sahayı.

Emre Belozoğlu gibi bir oyuncumuz olsa sadece takımdaki sorun büyük ölçüde çözülür.Tabi Arda Baros ve Misininde oynaması gerekir

Emre Belozoğlu gibi bir oyuncumuz olsa sadece takımdaki sorun büyük ölçüde çözülür.Tabi Arda Baros ve Misininde oynaması gerekir

Ekstra Cana'nın 3. bir stoper gibi değilde ( Aurelio'nun Almanya'ya karşı oynadığı gibi değil de ) biraz daha geniş alanda oynaması ve oyun kurmada biraz daha fazla rol alması ile çözülür sorun :) Fakat bence böyle 3. bir stopermiş gibi oynama rolünü Hagi veriyor büyük ihtimalle ( herhalde Ayhan ve Barış'ı gerçek box to boxlarmış gibi düşünüyor gerçi hoş elinde başka kimsede yok ya oynatacak ), çünkü Rijkaard zamanında oynadığında kısa zamanda olsa biraz daha farklı oynuyordu Cana.

Ekstra Cana'nın 3. bir stoper gibi değilde ( Aurelio'nun Almanya'ya karşı oynadığı gibi değil de ) biraz daha geniş alanda oynaması ve oyun kurmada biraz daha fazla rol alması ile çözülür sorun :)

İyi hoş da, Cana'nın öyle bir özelliği yok ki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt