Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Arena | 41.461

Belediye_Akyazi-Dolgu-alaninini-Kurban-Satis-Yeri-Yapti_2.JPG

bir akyazılı olarak rahatlıkla söyleyebilirimki , oraya harcanan dolgu masrafları ile 3 tane stad yapılırdı.

XxyokDx.jpg
Kheu4DD.jpg

GkOn4C8.jpg
zwW6hNr.jpg

yX8Ak0g.jpg

futbolcular icin kumsal yapabilirler bu noktaya :D

TS forumundan alinti

alper* tarafından yazılan Mesajı Görüntüle

Arkadaşlar beklettiğim için özür dilerim öncelikle.

Gelen cevap içerik olarak şöyle:

1- Öncelikle, Trabzonspor'un taraftar grubu olarak kendileri ile iletişime geçmemizden çok memnun oldular.

2- Daha önce stad projesinin Akyazı'daki o dolgu alanına pek uygun olmadığı için güvenlik sorunları olduğunu söylemişlerdi ve ben de sizlerle paylaşmıştım, birtakım değişikliklerle yeni projeyi (yeni stad projesi değil mevcut projedeki değişiklikler) onaylatmışlar ve bu güvenlik, uyumluluk sorunları halledilmiş.

3- Şu anda Akyazı'da çalışma alanında 200 personel varmış. Kazık çakma işlemi 1-2 aya tamamlanacak ve kazık çakma işlemi tamamlandıkça bir yandan üst yapı işine geçilecek ve bu süreçte personel sayısı 1200-1500'e kadar çıkacakmış.

4- İnşaat alanına kamera konulması isteğinin yapım işini yürüten firmanın tüm çabasına rağmen gerçekleşecek gibi olmadığı iletildi. Bu konuda internet sitesi kurulması işine dahi tepki gösterilmiş. (Tepkinin kaynağını bilmiyorum)

5- Bu madde Ertan abim için Stadın mevcut projesinde bodrum olarak yapılan kısımlar, mevcut dolgunun yetersizliği sebebi ile direkt su altında kalıyormuş. Burada bir proje uyumsuzluğu var sanırım. Bunu halletmek için de 2 yol öngörüyorlar (seçmeli). Birincisi stadyumun komple yükseltilmesi düşünülüyor (Ertan abinin istediği gibi heybetli bir stad ortaya çıkacaktır) İkincisi de iptal edilen kısımları diğer katlara sıkıştırma düşüncesi.

6- Bu en önemli madde bana göre, kale arkalarının tek kat olması hususu: Bana aynen şöyle iletildi, bu konuda yapım işini üstlenen firmaya değişik talepler gitmiş. Kimi olduğu gibi kalsın demiş kimi de tek kat olsun demiş (taraftarlar). Bu konudaki görüşlerimizi Bordomavi.net olarak netleştirmemizi ve mümkünse teknik olarak da gerekçelendirmemiz istendi. Mesela tek kat olarak istiyorsak şu şu sebepten, şöyle olmalı, görsellerle destekleyerek. Çünkü firma yetkilisi cevap e-postasında söylediğine göre bu konuda projeyi yapan mimarla görüşlerini paylaşma imkanına sahip. Dolayısıyla hala bir şeylerin değişmesi mümkün gibi geldi bana. İç dizayn konusunda bireysel çabaların yeterli olmayacağı kanaatindeyim o yüzden BMN Yönetim Kurulu bu konuya biraz eğilirse çok çok etkili olur (bana göre)

7- İnşaatın yürütülmesi konusunda gerek TOKİ gerekse diğer idari kurumlar ve siyasetçilerin konuya çok olumlu baktığı ve yapım işini üstlenen firmaya büyük destek oldukları da iletildi.

8- Son olarak yapım işini üstlenen firmanın mali yapısının son derece güçlü olduğu ve "iş ucuza alında firmanın batma tehlikesi var" gibi söylemlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Saygılarımla

böylesine büyük bir projede stadın -1. katının su altına kalacak olmasını öngörmemeleri bence skandal.

Heryerde stad yapmaya başladılar neden bu kadar çok yapılmaya başlandı ?

Stadın mevcut projesinde bodrum olarak yapılan kısımlar, mevcut dolgunun yetersizliği sebebi ile direkt su altında kalıyormuş.

ahhaahhahhahhaha

Spor bakanini sevmesemde hakkini yememek gerek her ile hakettigi olcude yatirim yapiliyor yeni tesisler sporumuzu hakettigi yere getirir

Tapatalk mesajidir

bir akyazılı olarak rahatlıkla söyleyebilirimki , oraya harcanan dolgu masrafları ile 3 tane stad yapılırdı.

Cok büyük bir alan doldurulmuş.Heralde o alana rahatlıkla 10 tane stad yapılır.

Galiba geri kalan yerlere İş Merkezleri-Apartman v.s falan yapacaklar,yoksa 1 stad ile o kadar büyük araziyi kapatamazlar.

Dolgu olayi dogruysa bosuna devam etmesinler, bir depremde cöker la o stad.

stadyum çok harika gözüküyor yeride ayrı bir güzel denizden ulaşımı olan ilk stadyumlardan olacak durmak yok yola devam harika :encouragement:

Helal olsun 60-70 yılda olmayanlar 2-3 yılda olucak :)

Geri
Üst Alt