Serie A 15/16 H:22 | Milan 3-0 Inter | M.S | 31 Ocak | Lig TV 3

Zamaninda Kaka geyigini kim cikardiysa, iyi trollemis taraftari.

Hasan Şaş kendisi açıkladı Kaka'yı istiyorduk diye, hatta Sneijder 4. tercih demişti bir programda.

Kaka Real Madrid'e geldikten sonra çok ağır sakatlıklar geçirdi ve eski günlerine geri dönemedi. Yoksa Kaka normalde Sneijder'den daha kaliteli tabii ki ama mevcut durumda Kaka bize gelseydi bir Guti'nin vereceği katkıyı vermezdi. Sneijder ise geldiği ilk sezondan beri başarılı oldu. O zaman Kaka'yı alsaydık 30 yaşındaki Kaka'ya daha fazla bonservis ücreti verecektik. 3 sene önce gelen Sneijder ise şimdi 30 yaşında..

ACM Kakayi Madrid'e göndermeden önce Cityden 100m pound teklif almişti

Madrid'de başarili olmadi diye kötü oyuncu degil

Madrid'de başarili olamamiş pek çok oyuncu var

Sneijder dahil

Terim dedi, Sneijder ve diegoya hayır kakaya evet dedim dedi

Terim dedi, Sneijder ve diegoya hayır kakaya evet dedim dedi

Onu kast etmiyorum. Galatasaray hic bir zaman Kaka ile Sneijder arasinda tercih yapmadi, bir tane büyük yildiz isteniyordu, sonunda iki tane bile alindi. Ilk teklifi Kaka´ya yaptik, sonra Pato´ya yaptik, iki teklif de kabul edilmedi, ikisi de Türkiye´ye gelmek istemedi.

1. Kaka daha kariyerli bir oyuncu, ve bana göre daha da iyi bir oyuncu.
2. Kaka Mourinho ile sorunlarina ragmen oynuyordu, Sneijder o dönem kadro disiydi.

Kaka´nin ilk tercih olmasi gayet mantikli. Kaka olmayinca Sneijder´e yöneldik, o olmasaydi, muhtemelen Diego´ya yönelirdik.

Hasan Şaş kendisi açıkladı Kaka'yı istiyorduk diye, hatta Sneijder 4. tercih demişti bir programda.

Kaka Real Madrid'e geldikten sonra çok ağır sakatlıklar geçirdi ve eski günlerine geri dönemedi. Yoksa Kaka normalde Sneijder'den daha kaliteli tabii ki ama mevcut durumda Kaka bize gelseydi bir Guti'nin vereceği katkıyı vermezdi. Sneijder ise geldiği ilk sezondan beri başarılı oldu. O zaman Kaka'yı alsaydık 30 yaşındaki Kaka'ya daha fazla bonservis ücreti verecektik. 3 sene önce gelen Sneijder ise şimdi 30 yaşında..

Sneijder´i o dönem ciddi olarak tek isteyen kulüp bizdik, Anzhi geciyordu favori olarak, sonra onlarda yalanladi. Kimse takimin en fazla para kiran oyuncusunu, ve en iyi oyuncusunu kolay kolay kadro disi birakmaz. Sneijder´in Mou´nun gidisi sonrasi performansi düstü, yönetimde bu yüksek ücreti indirmesini istedi, oda kabul etmeyince, kadro disi kaldi. Burada taraftarin Burak´da ve Selcuk´da yapilmasini istedigini, onlar o dönem Wesley´e uyguladilar. Cünkü takimin mali durumu kötüydü, o da hak etmiyordu kazandigi parayi.
Ikisinin de peak de olsa, alma ihtimalin olmazdi zaten. Kaka Türkiye´de oynamak istese, bugün formamizi giyiyor olurdu belkide.

Kaka Hagi gibi, bir maci tek basina koparbilecek, calim atacak, bireysel olarak üretebilecek bir oyuncu. Sneijder ise sistem oyuncusu, bu nedenlerden dolayi ben Kaka´yi Türkiye´de daha bile faydali görürüm.

Ancak Fazit olarak ikisi de Dünya futbolunun zirvesinden, cok erken kopmus oyuncular. Ne Sneidjer eski Sneijder, ne de Kaka eski Kaka degil.

Son düzenleme:
Sneijder´i o dönem ciddi olarak tek isteyen kulüp bizdik, Anzhi geciyordu favori olarak, sonra onlarda yalanladi. Kimse takimin en fazla para kiran oyuncusunu, ve en iyi oyuncusunu kolay kolay kadro disi birakmaz. Sneijder´in Mou´nun gidisi sonrasi performansi düstü, yönetimde bu yüksek ücreti indirmesini istedi, oda kabul etmeyince, kadro disi kaldi. Burada taraftarin Burak´da ve Selcuk´da yapilmasini istedigini, onlar o dönem Wesley´e uyguladilar. Cünkü takimin mali durumu kötüydü, o da hak etmiyordu kazandigi parayi.
Ikisinin de peak de olsa, alma ihtimalin olmazdi zaten. Kaka Türkiye´de oynamak istese, bugün formamizi giyiyor olurdu belkide.

Kaka Hagi gibi, bir maci tek basina koparbilecek, calim atacak, bireysel olarak üretebilecek bir oyuncu. Sneijder ise sistem oyuncusu, bu nedenlerden dolayi ben Kaka´yi Türkiye´de daha bile faydali görürüm.

Ancak Fazit olarak ikisi de Dünya futbolunun zirvesinden, cok erken kopmus oyuncular. Ne Sneidjer eski Sneijder, ne de Kaka eski Kaka degil.

Sneijder'i kadro dışı bırakmasalar zaten alamazdık. Onlar da elimizde patlamasın diye göndermek niyetindeydiler. Ünal Aysal'ın Moratti ile iyi ilişkileri vardı ve onu kullanarak iki taraf için de güzel bir fiyat biçimlenmesiyle aldık. Fatih Terim Kaka'yı 1. tercih olarak görüyordu, Ünal Aysal hatta Sneijder'i de alırım oynatacak hocayı da dedi ve geri vites yapıp Sneijder geldi.

Kaka bir zamanlar Ronaldinho ile birlikte dünyanın en iyisiydi ama Real Madrid'e gittikten sonra sakatlıklardan dolayı o Milan'daki Kaka olamadı. Yani bize gelseydi en az Sneijder kadar riskli bir transfer olacaktı. Şuan bile Kaka 2 senedir MLS liginde oynuyor ve 34 yaşında. Sneijder'i ise 28 yaşında aldık ve 31 yaşında. Kaka bizi 1-2 sene toparlardı evet ama sonrası için soru işaretiydi. Sneijder ise 3 senedir bizi taşıdığı gibi en az 2-3 sene daha taşıyabilir eğer çok büyük sakatlık yaşamazsa.

Bana kalırsa iyiki de Kaka yerine Sneijder'i almışız.

"Her sartlarda, ayni basariyi yakalayabilen" diye bir TD dünyada yok. Sinisa Mihajlovic Türkiye´den kat ve kat kaliteli olan sirbistan milli takimini 2014´e götüremedigi icin kovuldu. Mourinho´nun durumu bu sezon ortada, Van Gaal gemiyi duvara toslatti. Guardiola desek, yine dünyanin en favori takimlarinin basinda oldu tek simdiye kadar. Simdiye kadar en zor duragi, yine sinirsiz bütceye sahip City olacak... Lucescu desen Italya´da basarisiz olup, ancak Türkiye ve Ukrayna´da kendini bulabildi. Yine ilk senesinde bizde rüya gibi kadro ile kaptirdi sampiyonlugu, Galatasaray tarihinin en büyük parasini harcamisti oraya kadar o sene. Jardel, Bülent, Serkan gibi oyunculara.

Basarisizliklar her Teknik Adamin basina gelecek birseydir, hic bir teknik adam yokki, her zaman basarili olsun. Fatih Terim´de basarisiz oldugu olmustur, KENDI HATALARINDAN dolayi. Ama genel olarak dogrulari bulup, olaganüstü yüksek bir basari oranina sahiptir...
Bir paragraf hariç hepsine katılıyorum.Lucescu kesilikle başarısı değildi.Bülent ve Serkana o kadar paraları vermek onların berbat oyuncu olduklarını örtmez.2000 yılındaki kaybedilen şampiyonluğun sebebi hakem+federasyon olabilir ama asla Lucescu değil.Emre+Okan gibi oyuncuların son maçlarda yaptıkları ve Jardelin şımarıklıklarından dolayı başta Okan ve Emre olmak üzere yerli oyuncuların ona tavır alması da sebep olabilir ama Lucescu asla...Veya Trabzon maçından önce xmas tatilinden dolayı neredeyse tüm yabancıların ülkelerine gitmesi de sebep olabilir :) O yıl Lucescuya gerçekten sinirliydim ama sakin kafayla düşününce adam gerçekten en masumuydu.
O yl takımın 3 ruhu kimdi desek cevaplar Terim-Hakan-Hagi olur ve Lucescu takımın 2 ruhunun gitmesinden ardından geldi..İşi hiç de kolay değildi.
Transfer konusunda,eğer başkan olursam Terime en fazla 2 tane kontenjan veririm.Diğer transferleri de onaylarsam izin veririm :)
Luce mi Terim mi derseniz,
Yabancı sınırı varsa Terim her türlü büyüktür
Yabancı sınırı yoksa Lucescu her türlü büyüktür.

Yahu Kaka yedekti ama neden?Adam sakatlıktan sonra düzelmedi ve düzelme ihtimali de yoktu.Kaka formunu bulsaymış Hamit sakatlanmasaymış...Terimi korumak için daldan dala atlıyorsunuz.Burak ile Umut bu takıma nasıl geldi?

Bir paragraf hariç hepsine katılıyorum.Lucescu kesilikle başarısı değildi.Bülent ve Serkana o kadar paraları vermek onların berbat oyuncu olduklarını örtmez.2000 yılındaki kaybedilen şampiyonluğun sebebi hakem+federasyon olabilir ama asla Lucescu değil.Emre+Okan gibi oyuncuların son maçlarda yaptıkları ve Jardelin şımarıklıklarından dolayı başta Okan ve Emre olmak üzere yerli oyuncuların ona tavır alması da sebep olabilir ama Lucescu asla...Veya Trabzon maçından önce xmas tatilinden dolayı neredeyse tüm yabancıların ülkelerine gitmesi de sebep olabilir :) O yıl Lucescuya gerçekten sinirliydim ama sakin kafayla düşününce adam gerçekten en masumuydu.
O yl takımın 3 ruhu kimdi desek cevaplar Terim-Hakan-Hagi olur ve Lucescu takımın 2 ruhunun gitmesinden ardından geldi..İşi hiç de kolay değildi.
Transfer konusunda,eğer başkan olursam Terime en fazla 2 tane kontenjan veririm.Diğer transferleri de onaylarsam izin veririm :)
Luce mi Terim mi derseniz,
Yabancı sınırı varsa Terim her türlü büyüktür
Yabancı sınırı yoksa Lucescu her türlü büyüktür.

Hic bir zaman TD tek suclu degildir, basarisizlikta aslinda, ama bu ayri bir konu. Sonuc olarak kadronun gerekip 80 puana yakin toplamasini düsünüyorum, cünkü alinan Jardel dünyanin en iyi forvetlerinden biriydi o dönem, ve takim asagi yukari nasil mac kazanildigini biliyordu.
Ancak bir konuda yaniliyorsun, Hagi Luce´nin il sezonunda oynadi. Gariptir ki Hagi, Emre, Okan vs gibi yildizlar gittikten sonra, kiralik agirlikli bir kadro ile sampiyon olmayi basardi. Kolayi yapamayan adam, birden zoru basardi.

Yahu Kaka yedekti ama neden?Adam sakatlıktan sonra düzelmedi ve düzelme ihtimali de yoktu.Kaka formunu bulsaymış Hamit sakatlanmasaymış...Terimi korumak için daldan dala atlıyorsunuz.Burak ile Umut bu takıma nasıl geldi?

Kaka ertesi sezon Milan'a gidip şov yaptı.

Burada mı oynamayacaktı?

Ya Adem ne alaka Kaka şunu yapabilecek bunu koparabilecek oyuncu?Sakatlıktan sonraki Kakanın durumu felaketti.Adamın gücünden eser kalmamıştı..O zaman Ronaldinhoyu alalım veya Adrianyu Adem?Belki 10 yıl önceki hallrine dönerler!
Bu arada daha önce yazmıştım..Türkiye ligi için Kaka her türlü büyüktür ama hangi Kaka?
Son 10 yıl en beğendiğim oyuncu Kaka ama adam o sakatlıktan sonra resmen bitti...

Hic bir zaman TD tek suclu degildir, basarisizlikta aslinda, ama bu ayri bir konu. Sonuc olarak kadronun gerekip 80 puana yakin toplamasini düsünüyorum, cünkü alinan Jardel dünyanin en iyi forvetlerinden biriydi o dönem, ve takim asagi yukari nasil mac kazanildigini biliyordu.
Ancak bir konuda yaniliyorsun, Hagi Luce´nin il sezonunda oynadi. Gariptir ki Hagi, Emre, Okan vs gibi yildizlar gittikten sonra, kiralik agirlikli bir kadro ile sampiyon olmayi basardi. Kolayi yapamayan adam, birden zoru basardi.

Orada 2 ruh dedim.Terim ve Hakan gitti ama Hagi kaldı.Bu arada Jardel için tartışmak istemiyorum ama Hakan >>>>>>>>>>>>Jardel

Kaka ertesi sezon Milan'a gidip şov yaptı.

Burada mı oynamayacaktı?

Dans şovu mu? Madem çok iyiydi nerede şimdi?6-7 gol attı diye şov mu oluyor?O zaman 2009dan önceki haline ne demeliyiz? Yahu daha geçen United-Milan maçını izledim,neyi ispatlamaya çalışıyorsun?Bennim için Kaka>>>>>>>>>Ronaldinho..O denli beğendiğim oyuncuydu ama gerçeklere de gözümü kapayamam..Madride gitmeden önceki Kaka ile Madridten sonraki Kaka arasında dağlar kadar fark vardı...O sakatlıktan sonra adamın gücü bitmişti...

Dans şovu mu? Madem çok iyiydi nerede şimdi?6-7 gol attı diye şov mu oluyor?O zaman 2009dan önceki haline ne demeliyiz? Yahu daha geçen United-Milan maçını izledim,neyi ispatlamaya çalışıyorsun?Bennim için Kaka>>>>>>>>>Ronaldinho..O denli beğendiğim oyuncuydu ama gerçeklere de gözümü kapayamam..Madride gitmeden önceki Kaka ile Madridten sonraki Kaka arasında dağlar kadar fark vardı...O sakatlıktan sonra adamın gücü bitmişti...

Yahu o dönem dünyanın zirvesindeydi adam, o halde devam etse zaten bizimle ismi anılır mı sence?

Real sonrası dönemiyle 3-4 sezon burada çok iyi işler yapabilirdi.

Alex'in salladığı ligden bahsediyoruz. Kaka'nın tek bacağı yeter.

Milan'da bütün sezon oynadı, burada da oynardı.

Kakanin rakibi Avrupa'nın en iyi #10iydi. Mesut o dönemler Xavi ve İniestadan daha fazla gol şansı yaratıyordu

Kanatta oynatsan gene olmazdı çünkü bir kanatta Cr7 diğer yandan angel di maria oynuyordu. Tıpkı Sneijder gibi kanatta oynadığında maksimum verim veremiyor

Ya Adem ne alaka Kaka şunu yapabilecek bunu koparabilecek oyuncu?Sakatlıktan sonraki Kakanın durumu felaketti.Adamın gücünden eser kalmamıştı..O zaman Ronaldinhoyu alalım veya Adrianyu Adem?Belki 10 yıl önceki hallrine dönerler!
Bu arada daha önce yazmıştım..Türkiye ligi için Kaka her türlü büyüktür ama hangi Kaka?
Son 10 yıl en beğendiğim oyuncu Kaka ama adam o sakatlıktan sonra resmen bitti...

Güzel kardesim bitik Kaka Real Madrid´de 120 macta, 30 gol atip, 40 tane assist yapti. Daha bir sezon önce müthis oynamisti Madrid´de. O eski performansina tabiki ulasamadi, ama orada dedigim gibi ap ayri bir klasmandaydi.
Real Madrid´in büyük hedeflerini karsilayamadi, ama bizim seviyemizin her türlü üstünde bir oyuncuydu. Robben bile yeterli görülmedi zamaninda, gitti Bayern´i ucurdu, garip bir kulüp Madrid. Sneijder ayni sekilde Inter ile.

Ronaldinho icinde aynisi gecerli, hatta Robinho icin bile su an elimi atesin altina koyardim. Dissiplin sorunlari disinda, yetenek ve oyun tarzi ile, bu ligde herhangi bir takimda bomba etkisi yaratirlar. (Ronaldinho eger 3-4 sene önce gelseydi)

Bitik denilen Eto´nun Antalya formu ortada. Kaka Milan´a gidince de yine gayet iyiydi, ama Amerika´ya gidip yillardir hayalini kurdugu hayati sürmeyi tercih etti. Türkiye dominant yildizlar is yaptigi bir lig.

Son düzenleme:
Fatih terimi Tarık camdal gibiler üzerinden eleştirin de mantıklı olsun.

NKFVaklınaK

Yahu o dönem dünyanın zirvesindeydi adam, o halde devam etse zaten bizimle ismi anılır mı sence?

Real sonrası dönemiyle 3-4 sezon burada çok iyi işler yapabilirdi.

Alex'in salladığı ligden bahsediyoruz. Kaka'nın tek bacağı yeter.

Milan'da bütün sezon oynadı, burada da oynardı.

Ya Uğur,adamın vücudu bitikti..Alex durarak oynayan adam ama Kaka öyle değildi.1 maç oynar 3 maç yatar demeyelim de vücudu izin vermezdi.Alexin kendi ceza sahasından top alıp karşı kaleye gittiğini gördün mü? :)

Güzel kardesim bitik Kaka Real Madrid´de 120 macta, 30 gol atip, 40 tane assist yapti. Daha bir sezon önce müthis oynamisti Madrid´de. O eski performansina tabiki ulasamadi, ama orada dedigim gibi ap ayri bir klasmandaydi.
Real Madrid´in büyük hedeflerini karsilayamadi, ama bizim seviyemizin her türlü üstünde bir oyuncuydu. Robben bile yeterli görülmedi zamaninda, gitti Bayern´i ucurdu, garip bir kulüp Madrid. Sneijder ayni sekilde Inter ile.

Ronaldinho icinde aynisi gecerli, hatta Robinho icin bile su an elimi atesin altina koyardim. Dissiplin sorunlari disinda, yetenek ve oyun tarzi ile, bu ligde herhangi bir takimda bomba etkisi yaratirlar. (Ronaldinho eger 3-4 sene önce gelseydi)

Bitik denilen Eto´nun Antalya formu ortada. Kaka Milan´a gidince de yine gayet iyiydi, ama Amerika´ya gidip yillardir hayalini kurdugu hayati sürmeyi tercih etti.

Babadan zengin topçuların vizyonu ayrı oluyor diyebilir miyiz hocam? :D

Ne olurdu sıradan bir vatandaş olsaydı da ligimizde resitalini izleseydik Kaka kardeşimizin... Hayaller...

Bitik denilen Eto´nun Antalya formu ortada. Kaka Milan´a gidince de yine gayet iyiydi, ama Amerika´ya gidip yillardir hayalini kurdugu hayati sürmeyi tercih etti. Türkiye dominant yildizlar is yaptigi bir lig.

Adem,1 sezonu hariç diğer yıllar felaketti..Bu adam gücüyle oynadığı için vücudu üst üste maçlara izin vermedi.Robbeni yeterli görmeyen malları bilemem ama evet 3-4 yıl önce Rnaldinhoyu isterdim...
Bu arada Kakayı Etoo ile veya Sneijderle karıştırma..Kaka durarak oynamayan bir oyuncu ve durduğu anda verimi çok düşer..Robbeni durarak oynarken hayal edebilir misin?

Geri
Üst Alt