Servet Neden Yok?

Cevap: Servet Neden Yok?

Yahu scouting sistemi inanılmaz gelişti. Wilshere mesela Fransa 2. liginden bulunup getirilen bir adam. Arda, Galatasaray'da oynuyor, takım kaptanı, yani Milli Takım'daki performansı ile kesin Arsenal'e gidecek diye bir şey yok. :)

Arda, Galatasaray'da kötü oynar, Milli Takım'da iyi oynarsa sanıyor musunuz ki "aaa milli takım performansına bak, ne süper çocuk bu?" gibi şeyler söyleyecekler.

Aksine Milli Takım'dan çok, uzun periyot olduğu için Galatasaray performansı daha önemlidir takip eden kulüpler için.

O zaman gerçek Galatasaray'lıyım veya Galatasaray herşeyden önce gelir diye 25-30 milyon insana umut vermeyecek. Bu sene bizim hedefimiz ilk 5'e girmek, benim hedefimde A Milli takımda kendimin reklamını yapmak Galatasaray ikinci planda diyecek, bizde susacağız. 3 haftadır Arda yok, takım Arda'sız oynamaya alışır, ama gol atma oranı %60 düşer. Yani Fenerbahçe-Trabzon-Beşiktaş maçlarında üzülme hocam o zaman kusura bakma ama.

Oğuz Çetin denen uyanık, kin duygusu yüksek adamın ayak oyunlarına alet olmaktır bu.

Aynen ne çektiysek bu vatan millet sakarya edebiyatından çekiyoruz.

Gökhan Gönül efendi kafasına göre oynamayacak ama Sarbi sakatlıktan çıkar çıkmaz hop 11'e. Bizim futbolcular da koyun gibi davranmayacak.

Ülkesi için oynamak istedi diye değeri düşecek öyle mi?Ay Yıldızlı forma sırta geçtiği anda profosyonellik bile rafa kalkar Hocam.Hadi madem profosyonellik diyorsun,biz bu sene UEFA'da yokuz.Adamın tek vitrini Milli Takım.Tabiki oynayacak yani.

Futbol maçı mı yapıyorlar savaşa mı gidiyorlar ? Ki savaşta bile profesyonel olmak zorundasın kazanmak için.

O zaman gerçek Galatasaray'lıyım veya Galatasaray herşeyden önce gelir diye 25-30 milyon insana umut vermeyecek. Bu sene bizim hedefimiz ilk 5'e girmek, benim hedefimde A Milli takımda kendimin reklamını yapmak Galatasaray ikinci planda diyecek, bizde susacağız. 3 haftadır Arda yok, takım Arda'sız oynamaya alışır, ama gol atma oranı %60 düşer. Yani Fenerbahçe-Trabzon-Beşiktaş maçlarında üzülme hocam o zaman kusura bakma ama.

Oğuz Çetin denen uyanık, kin duygusu yüksek adamın ayak oyunlarına alet olmaktır bu.

Oğuz Çetin konusunda hemfikirim.Fatih Terim'de gitti meydan bu konuda O'na kaldı.Ama Arda'nın veya bu durumda bir başkası kalırsa başkasının burada bir yanlışı bence yok.İhttiyaç var denirse oynar tabikide.

Aynen ne çektiysek bu vatan millet sakarya edebiyatından çekiyoruz.

Gökhan Gönül efendi kafasına göre oynamayacak ama Sarbi sakatlıktan çıkar çıkmaz hop 11'e. Bizim futbolcular da koyun gibi davranmayacak.

Bu teknik heyet sorunu.Futbolcu sorunu değil.

Servet Çetin sezon başı "Rijkaard'un bu yıl son şansı" demiştir. Ne demek lan bu? Bunu dünyada hangi oyuncu hangi hoca için söyleyebilir? Benzer tavrı İbo yaptı, n'oldu gönderildi Barça'dan. Sana tonla örnek verebilirim.

Buna rağmen Rijkaard oynattı, kendisine Servet hakkında sorulan "kesecek misiniz? memnun değil misiniz?" gibi her soruya ters yanıtlar verdi, Servet'i övdü ve kolladı.

Ama Servet ne yaptı? Egoist tavırlarla, kendisini teknik direktöründen büyük görerek tavır yaptı, bunca şeye böyle teşekkür etti.

Kusura bakmayın ama hiç biri Galatasaray teknik direktöründen büyük isim değildir.

Sadece 'Rijkaard'ın bu yıl son şansı' kısmını alıntılarsanız, Servet'in söylemediği ve söylemekte istemeyeceği bir cümleyi yaratmış ve bunun üzerinden hüküm sürmüş olursunuz. O cümlenin yer aldığı açıklamasında, 2 yıl devam eden sportif başarısızlıktan bahsediyor ve artık bunu hep beraber düzeltmeliyiz gibisinden bir temennisi oluşuyordu. Ayrıca Rijkaard'a, Servet hakkında sorulan sorulara kolay kolay olumsuz cevap vereceğini düşünmüyorsunuzdur umarım. Zaman zaman futbolcuları eleştiren açıklamalar yapabiliyor, ancak bunu sürekli bir şekilde ve isim vererek yapmıyor. Bu olayın dozu nedir bilmiyoruz, belki bundan sonra bu tip bir açıklama olabilir.

Tüm bunlar bir yana; Rijkaard'ın Servet'ten memnun olmadığını ve kadroda düşünmediğini, Servet'in de bu sezon başı takıma tavır aldığını hepimiz biliyoruz. Her Lig tv röportajında takıma alınmayan 5 yaşındaki çocuk gibi açıklamalar yapıp duruyordu. Yönetimin, Rijkaard'a Servet konusunda yaptığı baskılar birden bu açıklamaların geri çekilmesine neden oldu.

Sonuç olarak üzücü bir olay. Kötü oynayan bir takım olmanıza rağmen, takım içi birliktelik üst düzey ise maç kazanabilirsiniz, ama çok iyi futbol oynayıp takım içinde birliktelik anlamında sorunlar yaşıyorsanız beraberlik almakta dahi zorluk çekersiniz. Bu bakımdan önemi var bu olayın. Zaten takım olabilmek adına birçok zaaf bulunurken, bu tip bir olayın yaşanması kuşkusuz sorun yaratacaktır.

Bu teknik heyet sorunu.Futbolcu sorunu değil.

Ben kabul etmiyorum profesyonel bir futbolcu sakatlandığı maçta devre arasında oyundan çıkar.Bu onun sorumluluğudur.Koskoca milli takım Arda'sız oynayamıyorsa onların ayıbıdır.Plan program denen bir şey var. Bir maç için koca bir kariyeri tehlikeye atmak kadar mantıksız bir şey yok.

Resmi site daha açıklama yapmadı.Eğer doğru ise takımdanda kovulsun.

Futbol maçı mı yapıyorlar savaşa mı gidiyorlar ? Ki savaşta bile profesyonel olmak zorundasın kazanmak için.

Ay Yıldızlı formanın manevi değeri her ülkeden bize göre farklı olmuştur hep.Ve o forma giyildiği anda varını yoğunu koyar o kişi sahaya.Ben böyle gördüm.Bu fikri savunmaya da devam edeceğim.

Konunun yeri aslında burası değil; eğer uygun başlık varsa orda tartışalım öncelikle. Konuya gelecek olursak, Avrupa dahil bir çok yerde, birçok örnek gösterebilirim, milli takıma önem vermeyen. Yani bir futbolcu için ilk önem vereceği yer oynadığı kulüp olmalı. Arda sakat sakat gidip oynadığı takdirde 2 ay daha sahalardan uzak kalınca yorumun ne olacak peki? Aynı şey Sabri ve Hakan içinde geçerli.

Ay Yıldızlı formanın manevi değeri her ülkeden bize göre farklı olmuştur hep.Ve o forma giyildiği anda varını yoğunu koyar o kişi sahaya.Ben böyle gördüm.Bu fikri savunmaya da devam edeceğim.

Senin fikrine kimse bir şey demiyor ama Galatasaray göz göre göre zarar görüyorsa bazı şeylere dur demek lazımdır.

Devrim Yalın, o zaman bizimkiler daha 3. ayda Mourinho'yu protesto ederler.

Düşünsene Pedro Leon misali,

- Mehmet Batdal kim arkadaşlar? Niye kadroya almak zorundayım, daha geçen sezona kadar Bucaspor'da oynayan bir adam, Maradona veya Di Stefano'dan bahsetmiyoruz.

Ben kabul etmiyorum profesyonel bir futbolcu sakatlandığı maçta devre arasında oyundan çıkar.Bu onun sorumluluğudur.Koskoca milli takım Arda'sız oynayamıyorsa onların ayıbıdır.Plan program denen bir şey var. Bir maç için koca bir kariyeri tehlikeye atmak kadar mantıksız bir şey yok.

Ben birçok kişiden duydum.Maç sırasında veya arasında ağrı pek hissedilmezmiş.Nereden bilsin ciddi birşey olduğunu?Tamam iyiyim demiş.Son derece normal.

Konunun yeri aslında burası değil; eğer uygun başlık varsa orda tartışalım öncelikle. Konuya gelecek olursak, Avrupa dahil bir çok yerde, birçok örnek gösterebilirim, milli takıma önem vermeyen. Yani bir futbolcu için ilk önem vereceği yer oynadığı kulüp olmalı. Arda sakat sakat gidip oynadığı takdirde 2 ay daha sahalardan uzak kalınca yorumun ne olacak peki? Aynı şey Sabri ve Hakan içinde geçerli.

Örneğn Robben'in bu yılı kapatma tehlikesi var. Sakat sakat oynatıldı dünya kupasında.Bayern şimdi dava açıyor Hollanda federasyonuna.Ne dese haklı adamlar.Olan böyle bir oyuncunun bir yıllık kariyerine oluyor.Robben de profesyonel değil.

Ben birçok kişiden duydum.Maç sırasında veya arasında ağrı pek hissedilmezmiş.Nereden bilsin ciddi birşey olduğunu?Tamam iyiyim demiş.Son derece normal.

Bir aydır yok adam öyle hemen iyiyim geçer tarzı bir sakatlık olacağını sanmıyorum. Profesyonel futbolcu orada çıkar.

Hocam ciddi sakatlık yaşamazsan, kolay kolay anlayamazsın.

Zaten misal o an yaşanılan sakatlık yüzünden normalde en fazla 3 gün antremana çıkamayacak seviyede olursun.

Ama maça devam edince o sakatlık git gide artar. Atıyorum yırtıksa örneğin 1 cm, oynarsan 3 cm olur ve 3 günlük antremana çıkamayacakken, 2 hafta oynayamaz hale gelirsin.

Bak o formayı giydiği anda varını yoğunu ortaya koyması farklı birşey, sakatlıktan daha yeni yeni çıkarken oynamak hatta bazı anlarda sakatken bile oynamak farklı şey. Ekstra ikinci durum takıma birşey kazandırmaz aksine takımı kötü duruma iter. Tam da bu manevi değer mantığı zaten bugün Türk milli takımını buraya getirdi. Bu manevi değerler içerisinde Aurelio ve Tuncay, Nihat gibiler manevi abi olurlar ve oynarlar sonra da milli takım olarak futbolun bir adım öteye gitmez. Maneviyat farklı birşey profesyonellik farklı birşey. Kimse oynarken varını yoğunu ortaya koymasın demiyor. Fakat sakatlıktan çıkmışken de kendini riske atsın istemiyor. Bunlar farklı şeyler..

O zaman klüp çıkıp, senin paranı ben veriyorum ve gittiğinde sürekli sakat dönüyorsun derse ne olacak ? Ki klübün buna hakkı var. Ekstra bu maneviyat mantığı takımı ileri götürmez senin anladığın tarzda bir maneviyat mantığı.

Servet gerekirse sözleşmesi fesh edilsin bir değil iki değil şu olay doğruysa büyük ayıptır.Frank Rijkaard değil Mesut Bakkal olsa o makamda fikrim değişmez.Galatasaray Teknik Direktörlüğü o makam. İdmanda yedek takımdayım diye afra tafra yapan adamlarla uzun yolculuklara çıkılmaz.

Sakat Sakat oynadım diyipte Perfonsmanı bu duruma baglayan Futbolcuların Futbolculugundan şüphe ederim.

Eger bir sakatlıgın varsa ki maçtan önce diyeceksin arkadaşım yok maçta şu oldu bu oldu diyipte oynadıgı Futbolu taraftarın gözünde fedakarlık yapmış gibi göstermek delikanlı adama yakışmaz.

Geri
Üst Alt