Servet Neden Yok?

Cevap: Servet Neden Yok?

Hocam ciddi sakatlık yaşamazsan, kolay kolay anlayamazsın.

Zaten misal o an yaşanılan sakatlık yüzünden normalde en fazla 3 gün antremana çıkamayacak seviyede olursun.

Ama maça devam edince o sakatlık git gide artar. Atıyorum yırtıksa örneğin 1 cm, oynarsan 3 cm olur ve 3 günlük antremana çıkamayacakken, 2 hafta oynayamaz hale gelirsin.

Rijkaard bu konuda çok haklı.Oyuncu iyiyim diyor ve oynuyor.Doktorlar durumu daha iyi biliyor.Doktorların orada büyük bir hatası var.

Rijkaard bu konuda çok haklı.Oyuncu iyiyim diyor ve oynuyor.Doktorlar durumu daha iyi biliyor.Doktorların orada büyük bir hatası var.

O da bunu söylüyor zaten, Milli Takım çok önemli ama bu işe milyon dolarlar harcayan takımların oyuncularıda sigortalanmalıdır.

Bak o formayı giydiği anda varını yoğunu ortaya koyması farklı birşey, sakatlıktan daha yeni yeni çıkarken oynamak hatta bazı anlarda sakatken bile oynamak farklı şey. Ekstra ikinci durum takıma birşey kazandırmaz aksine takımı kötü duruma iter. Tam da bu manevi değer mantığı zaten bugün Türk milli takımını buraya getirdi. Bu manevi değerler içerisinde Aurelio ve Tuncay, Nihat gibiler manevi abi olurlar ve oynarlar sonra da milli takım olarak futbolun bir adım öteye gitmez. Maneviyat farklı birşey profesyonellik farklı birşey. Kimse oynarken varını yoğunu ortaya koymasın demiyor. Fakat sakatlıktan çıkmışken de kendini riske atsın istemiyor. Bunlar farklı şeyler..

O zaman klüp çıkıp, senin paranı ben veriyorum ve gittiğinde sürekli sakat dönüyorsun derse ne olacak ? Ki klübün buna hakkı var. Ekstra bu maneviyat mantığı takımı ileri götürmez senin anladığın tarzda bir maneviyat mantığı.

Sana ihtiyaç duyduklarını söylüyorlarsa tabiki oynarsın.Milli Takım'da asıl bence ben oynamayacağım demek yanlıştır.

Avrupa gözüyle şuanda Galatasaray Fenerbahçeli futbolcuların kendilerini gösterme şansı olarak sadece Milli Takım olarak görüyorlar. ve bu yüzden Milli Takım için sakat olsalar bile Evet Oynarız diyebilecek cümleleri oluyor.

Sana ihtiyaç duyduklarını söylüyorlarsa tabiki oynarsın.Milli Takım'da asıl bence ben oynamayacağım demek yanlıştır.

Deniz Özer şimdi Allah korusun, sakatlığı tam geçmediği için oynatılan Arda Turan tekrar sakatlansa ve rahat 2 ay yok dense, "ne yapalım Milli Takım bu" mu dememiz lazım?

Diyoruz ki, normal - sağlıklı - sakatlığı olmayan Arda Milli Takım'da sakatlanırsa "Milli Takım'a feda olsun ne yapalım" deriz...

Ama hala sağlıklı değilken, bile bile lades durumu olursa, sonuna kadar suçludurlar.

Şöyle birşey de olabilir, Milli takımdan çağrılır sakat olduğu bilindiği halde, belkide sakat olduğu için oynamak istemez gerçekten ama, Arda'da yalancı medyaya iyice malzeme vermemek için, ''ulan oynamazsam vatan haini ilan ederler'' fln diye düşünür öyle bir fedakarlık yapıp oynayabilir. O zamanda tek suç Oğuz Çetin'in lafına göre hareket eden Hiddink'indir. Tabi Oğuz Çetin'e de bizim kulüp olarak çok ama çok büyük bir tepki vermemiz gerekiyor ama nedense, yönetimden bir gram ses çıkmıyor.

Deniz Özer şimdi Allah korusun, sakatlığı tam geçmediği için oynatılan Arda Turan tekrar sakatlansa ve rahat 2 ay yok dense, "ne yapalım Milli Takım bu" mu dememiz lazım?

Diyoruz ki, normal - sağlıklı - sakatlığı olmayan Arda Milli Takım'da sakatlanırsa "Milli Takım'a feda olsun ne yapalım" deriz...

Ama hala sağlıklı değilken, bile bile lades durumu olursa, sonuna kadar suçludurlar.

Böyle birşey olmuştu 3 4 sene önce mi ne.

Fenerbahçe o zamanlar şampiyonluga giderken Rüştünün dizi mi ne yırtılmıştı. o zaman Milli Takım mı yoksa Klüp Takımımı diye tartışmalar çıkmıştı.

Sakatlıktan yeni çıkan bir oyuncu eğer hazır olmadığında oynadığında sakatlığının artacağını düşündüğünde ben 90 dakika oynayamam ya da bu maçta oynayamam derse bunun neresi yanlışki? Vatan haini mi olur, vatanını yeteri kadar sevmez mi olur bunu yaparsa?

Empati yapalım bugün Çek Cumhuriyeti hocası Milan Baros'u kadroya çağırsa ve ertesi maç 90 dakika oynatsa biz Galatasaray taraftarı olarak ne yaparız? Ya adamın vatan sevgisi var, Çek milliyetçisi işte saygı duyalım vesaire mi derdik? yoksa burada Çek teknik direktörüne öfke mesajları mı yağardı.Ya da Baros'a profesyonel değil, Galatasaraylılığı kavrayamamış falan mı derdik. Çifte standart yapmamak lazım.

Tekrar söylüyorum.Ben bu durumda kesin olarak antrenörü eleştiririm.Antrenör bilmiyor mu sakat olduğunu oyuncunun?Oynamak isteyen niye suçlu olsun derim yani.

Empati yapalım bugün Çek Cumhuriyeti hocası Milan Baros'u kadroya çağırsa ve ertesi maç 90 dakika oynatsa biz Galatasaray taraftarı olarak ne yaparız? Ya adamın vatan sevgisi var, Çek milliyetçisi işte saygı duyalım vesaire mi derdik? yoksa burada Çek teknik direktörüne öfke mesajları mı yağardı.Ya da Baros'a profesyonel değil, Galatasaraylılığı kavrayamamış falan mı derdik. Çifte standart yapmamak lazım.

Baros'a zerre kadar kızmazdım.

Tekrar söylüyorum.Ben bu durumda kesin olarak antrenörü eleştiririm.Antrenör bilmiyor mu sakat olduğunu oyuncunun?Oynamak isteyen niye suçlu olsun derim yani.

Antrenör futbolcuya sorar Agrın sızın bi yerinde birşey var mı diye eger bunlar oldugu halde yok Hocam derse Futbolcu ben suçu Futbolcuda ararım..

Bu gibi durumlarda antrenörde de futbolcu da suçludur.Futbolcuysan geleceğini düşüneceksin istemeyeceksin oynamayı bu kadar basit bence.

milli takım antrenörü niye Galatasarayı düşünsün ki? hele ki yabancıysa bu.o maçına bakar oyuncudan alıcağı verime bakar.oyuncu iyi olduğunu söylerse antrenörmü düşünücek futbolcuyu?

Bu gibi durumlarda antrenörde de futbolcu da suçludur.Futbolcuysan geleceğini düşüneceksin istemeyeceksin oynamayı bu kadar basit bence.

İşte Futbolcuya göre öyle degil. Milli Takım diyor Avrupa diyor Para diyor. ve Kendi Eksikliklerini göremiyor çogu kez Bilinçli davranamıyor

Sakatlıktan yeni çıkan bir oyuncu eğer hazır olmadığında oynadığında sakatlığının artacağını düşündüğünde ben 90 dakika oynayamam ya da bu maçta oynayamam derse bunun neresi yanlışki? Vatan haini mi olur, vatanını yeteri kadar sevmez mi olur bunu yaparsa?

90 dk oynayamam dersin.Hatta yorulunca bana işaret et falan bile der antrenör.Ama ben sahaya çıkmıyorum demezsin.Denmemeli bence yani.

O kadar kapı gibi raporlar var.Artık herşeyi çok iyi biliyorlar.Herşey çok kolay analiz edilebilir.

Kardeş bunun çok örneklerini gördük dimi zamanında. Futbolcu idmana çıkıyorsa sakatlıgı yoktur onların gözünde Rapora kim bakar öyle bişi olsa en son maçta Sabri Ve Gökhan Gönül olmazdı.. ve ne oldu ondan sonra iki futbolcu iyileşti zannedildi Klüp takımlarında oynatıldı ve sonunda acısını çekip kaç hafta oynamadılar.

Geri
Üst Alt