Bu bahsettiğim Afgan Amerikan ordusuyla çalışıyormuş, Amerika'da bı üniversitede okumuş, orda dönen dolapları anlattığında kanım dondu. Taliban'a gizli silah satışı yapılırken tercümanlık yapıyormuş. Cebinde talibandan gelen öldürme emri olan bir mektupla dolaşırdı hep, mektup gelince apar topar Türkiye'ye gönderiliyor, burda 5 sene bir halt yemezse Amerika'ya gonderiliyorlardi eski sistemde. Türkiye'de de sürekli Amerikalılar bunun gibi azınlıklara hep toplantı yapıyorlardı. O başlarındaki Amerikalı benim dil kursuna gelip Türkçe öğrenmek ayağına milleti gozlemliyordu, yazarım diye geciniyordu, meğer Konya'da, Hakkari'de, Diyarbakır'da, Antalya'da kurt, Afgan, Iraklı vs azinliklarla toplantı yapıyormuş. 15 temmuzdan 2 gün sonra bana galerisini gösterdi heryeri çekmiş şerefsiz, halkın tepkilerini, çarşıdaki hareketliliği vs. O zaman uyanmamistim mevzuya, 3. gün bir adam geldi dil kursuna yazılmaya. Yabancı öğretmen var mı diye sordu, yok ama arada yabancılar ziyarete geliyor dedim. İsim verebilir misiniz dedi, verdim. Bir daha o şerefsizleri sokmayın hocam, onların amacı farklı vs dedi. istihbarattanmis, kendisini tanıttı. Amerikalı elemani sonradan facete gördüm, adam direk bı Afrika ülkesine gitmiş, orda yerel halkla fotoğraf çektiriyor. Bunları gudumleyen birileri de var ülkede görevli olarak. Isparta göçmen ve siginmacilari 2000den beri misafir ettiği için her türlü Iraklı cumhuriyet muhafızı eskisinden somalilisine, Suriyelisine kenyalisina hepsiyle muhattap oldum. Hepsinin psikolojisi yerle birdi. İnanın çoğu insanlıktan çıkmış. Yanında anası kesilenler, rehin olup kacanina kadar. Hatta bir zenci kadin Amerikan hastanesi müdürüyken Dubai'de daes tarafından kaçırılıp rehin alınmış. Tecavüzler tacizler vs her bok yapılmış, operasyonla kurtulmuş. Isparta'da benden iş istemişti. 1 ay denedim, manyakligini farkedip işten çıkardım, ertesi hafta karşımdaki kursun sahibini bıçakladı. Adam arkadaşım olmasına rağmen benden şüphelendi uzun süre. Yolda giderken neden baktın diye bicaklamis kadın. Yakalandı, üstünde 6 farklı pasaport çıkmış. O zaman böyle sınırlar açık değilken bu tipte insanlar gelirken, şimdi neleri geldi Allah bilir