sessiz istila

Vatandaşlık verilenlerin gönderilmesinin ben de kolay olacağını düşünmüyorum ki bunların sayısı 1 milyona dayanıyor. Bu spesifik bir durum zira.

Biz kalan 7 milyonu konuşalım öncelikle, 80 milyonluk ülkede 8 milyon sığınmacının nasıl olabileceğini, buna hangi mantıkla izin verilebileceğini, bunun nasıl yönetileceğini de konuşalım. Akılalmaz çünkü % 10'un bu tip kişilerden oluşuyor olması.

Bu adamları göndermeye kalksak kimse bütçe ayırıp da almaz kendi ülkesine, ulaşım maliyetlerini de dün birisi hesaplamıştı 100 milyon liradan fazla ediyor.

abi siz neyin entegrasyonundan bahsediyorsunuz? ülkede sekiz milyon mülteci olduğu söyleniyor. afgan, suriyeli, pakistanlı erkekler kadınların videosunu çekiyor, taciz ediyor. çocuk tecavüzünü meşru olarak gören sapıkları mı entegre edeceğiz bu ülkeye? türkiye cumhuriyeti devletinde bu kadar fazla sayıda mülteci kabul edilemez!

Resmen ülkeye mülteci sokup oy devşirmeye çalışıyorlar başka izahı yok
baktılar türklerden oy alamıyorlar 4-5 milyon mülteciden oy almaya çalışacaklar plan tutarsa
tebrik ederim şeytanın aklına gelmez
Evet ana fikir net sekilde bu. Amerika'da da bir donem Demokratlar yapti aynisini ama suratlarinda patladi cunku obur taraftan gelen tepkinin etkisi daha buyuk oluyor. Normal sartlar altinda secilmesi teklif dahi edilemeyecek Trump gibi biri secildi bu sayede.

Kimlik siyaseti kadar boktan bir sey yok.

5f4adae813141597b15d0200-372410.jpg

Oncelikle Yunanlarin, Italyanlarin vs. o botlari batirip insanlari oldurmesi insanlik faciasiydi. Savunulacak bir yani yok ulkem sistematik olarak boyle bir sey yapsa yerin dibine girerdim. Kimsenin Yunanlari insan haklari savunucusu olarak gordugunu de sanmiyorum. Zaten kimse sana bir sey yapmaz, ben uluslararasi hukuktan bahsetmedim. 6-7 Eylul olaylari oldu diye bir sey mi yaptilar? 1915 ile alakali bir sey yapabiliyorlar mi? ABD'ye kizilderili soykirimiyla ilgili bir sey yapabiliyorlar mi? Macaristan en sert politikalari uyguladi bir sey yapadildier mi? Elbette yapamazlar. En fazla kinarlar, ekstrem durumlarda bir muddet ambargo uygularlar vs. dedigin gibi. Batinin ikiyuzlulugu konumuz degil. Baskalari insanlik ayibi seyler yaptilar diye biz de yapacak degiliz. Iki yanlis bir dogru etmez. Bu Fenerlilerin e ama bize de Trabzon'da kutlatmiyolar demeleri gibi bir sey. Onlar yanlis yapiyor diye sen de mi yanlis olani yapacaksin? Ben hicbir insanin bu muameleyi hak etmedigini dusunen bir humanist olarak bu yapilamaz diyorum, uluslararasi hukuk sebebiyle degil.
Avrupa ülkeleri insan hakları dendiği zaman mangalda kül bırakmazlar. Dolayısıyla birilerinin onları insan hakları savunucusu görüp görmemeleri önemli değil. Davranışları bu ancak söz konusu Türkiye'nin sığınmacılarla ilgili bir hareketi olsa anında insan hakları diye bağırmaya başlarlar. İnsan hakları diye bağırırken de sınıra 40 kilometre çelik duvar yaparlar. Ha bu duvara ben kızmıyorum. Adamlar sapına kadar haklı, bizim ülkemiz boş tarla değil öyle koşarak giremezsin diyorlar. 1915 ile ilgili bir şey yapacaklarsa Ermeni çeteleriyle ilgili Ermenilere yapmaları gerekir zaten, bizlik bir durum yok. Hiçbir ülke nüfusunun %10'u kadar sığınmacıyı kaldıramaz. Hele bizim gibi son derece kırılgan ekonomiye sahip, dört bir yanında problemler olan, gerek NATO gerek Rusya ile aynı anda problemler yaşayabilen bir ülke sığınmacı istilasını kaldıramaz. Bu ülkeyi yönetenler önce kendi vatandaşını düşünmek zorunda. Bütün dünya buna insan bir inansa bir olsa ah olsa hayat bayram olsa falan filan ancak şarkılarda olur. Hayatın gerçekleri var. Bu ülkenin insanları büyük çoğunlukla çok zor durumdayken kimsenin derdini yüklenemeyiz.

Daha bunun ileri boyutunda çok daha ciddi sıkıntılar olacak. Demografik yapının bozulması, işsiz kalan gerek sığınmacıların gerekse Türk vatandaşlarının mafyavari işlerde kullanılması, dış istihbarat servislerinin çok kolay provokasyonlarla büyük çatışmalar çıkarabileceği uygun bir ortam oluşması gibi çok büyük problemler var. Gündelik yaşamdaki sapıkça video çekme olaylarını falan söylemeye gerek yok zaten. Her an bir yerde herkesin başına gelebilir. Eşinize, kardeşinize, kız arkadaşınıza böyle bir şey yapılırken denk gelirseniz katil olup ömür boyu hapis yatma ihtimaline kadar gider.

abi siz neyin entegrasyonundan bahsediyorsunuz? ülkede sekiz milyon mülteci olduğu söyleniyor. afgan, suriyeli, pakistanlı erkekler kadınların videosunu çekiyor, taciz ediyor. çocuk tecavüzünü meşru olarak gören sapıkları mı entegre edeceğiz bu ülkeye? türkiye cumhuriyeti devletinde bu kadar fazla sayıda mülteci kabul edilemez!
Ya kardesm alintilar misin bana yaziyorsan. Boyle kacak kacak olmuyor.

Tecavuzculeri entegre edelim diyen mi var? Suc isleyen dehlenir bu kadar basit. Multeci sayisi fazla degil mi demisiz? Yalniz kurunun yaninda yas da yanar dememek lazim. Ornegin malesef bizim ulkemizde de kadina siddet, cocuk gelin, taciz tecavuz gibi sikintilar var. E o zaman AB ulkeleri oradaki Turkleri yollasin mi? Boyle is mi olur? Birey bazinda dusunmek gerekir.

almanyanin köylerinde bile full suriyeli kayniyor

benim su anda calistigim ufak sehirde bir tanesi dönerci acmis mesela

dükkan cok iyi isliyor hem alman hem suriyeliler ile dolu oluyor genelde

3 aydir bu cevrede 3-4 tane türk ya gördüm ya görmedim

ama disari cikip etrafta biraz gezince hemen bir suriyeli görüyorsunuz

nasil bir dagilim yapildiysa ilerde tüm avrupada bu cöpler üstünlük kuracak gibi

Avrupa ülkeleri insan hakları dendiği zaman mangalda kül bırakmazlar. Dolayısıyla birilerinin onları insan hakları savunucusu görüp görmemeleri önemli değil. Davranışları bu ancak söz konusu Türkiye'nin sığınmacılarla ilgili bir hareketi olsa anında insan hakları diye bağırmaya başlarlar. İnsan hakları diye bağırırken de sınıra 40 kilometre çelik duvar yaparlar. Ha bu duvara ben kızmıyorum. Adamlar sapına kadar haklı, bizim ülkemiz boş tarla değil öyle koşarak giremezsin diyorlar. 1915 ile ilgili bir şey yapacaklarsa Ermeni çeteleriyle ilgili Ermenilere yapmaları gerekir zaten, bizlik bir durum yok. Hiçbir ülke nüfusunun %10'u kadar sığınmacıyı kaldıramaz. Hele bizim gibi son derece kırılgan ekonomiye sahip, dört bir yanında problemler olan, gerek NATO gerek Rusya ile aynı anda problemler yaşayabilen bir ülke sığınmacı istilasını kaldıramaz. Bu ülkeyi yönetenler önce kendi vatandaşını düşünmek zorunda. Bütün dünya buna insan bir inansa bir olsa ah olsa hayat bayram olsa falan filan ancak şarkılarda olur. Hayatın gerçekleri var. Bu ülkenin insanları büyük çoğunlukla çok zor durumdayken kimsenin derdini yüklenemeyiz.

Daha bunun ileri boyutunda çok daha ciddi sıkıntılar olacak. Demografik yapının bozulması, işsiz kalan gerek sığınmacıların gerekse Türk vatandaşlarının mafyavari işlerde kullanılması, dış istihbarat servislerinin çok kolay provokasyonlarla büyük çatışmalar çıkarabileceği uygun bir ortam oluşması gibi çok büyük problemler var. Gündelik yaşamdaki sapıkça video çekme olaylarını falan söylemeye gerek yok zaten. Her an bir yerde herkesin başına gelebilir. Eşinize, kardeşinize, kız arkadaşınıza böyle bir şey yapılırken denk gelirseniz katil olup ömür boyu hapis yatma ihtimaline kadar gider.
Buyuk olcude katiliyorum. Yalniz bence Avrupalilar hakli makli degil. Su anki gelir adaletsizliginin hukum surdugu dunyada islerine gelen bu statuko oldugu icin buna insancil bahaneler uydurup mesru kilmaya calisiyorlar. Bir de paragrafin sonuna katilmiyorum, globalizm ve dunyanin bir yerinden baska bir yerine gitmenin kolaylasmasiyla is oraya dogru gidecek. Kabul etsek de etmesek de ulus-devlet dedigimiz olgunun da omru yavas yavas doluyor.

Tecavuzculeri entegre edelim diyen mi var? Suc isleyen dehlenir bu kadar basit. Multeci sayisi fazla degil mi demisiz? Yalniz kurunun yaninda yas da yanar dememek lazim. Ornegin malesef bizim ulkemizde de kadina siddet, cocuk gelin, taciz tecavuz gibi sikintilar var. E o zaman AB ulkeleri oradaki Turkleri yollasin mi? Boyle is mi olur? Birey bazinda dusunmek gerekir.

elma ile armudu karıştırma şimdi. eğitimli, kendini geliştirmiş suriyeli zaten avrupa'da yaşıyor. avrupa kalifiye olanları aldı, bize çarık çürükleri kaldı. bizim araplarla ne kültürümüz, ne de yaşam tarzımız uyuşmuyor. hala yok entegre edebiliriz, din kardeşiyiz, ümmetçilik diye yumuşatmaya çalışmayın. ülkelerindeki savaş bittiyse eğer dönecekler, bitti!

Keske alintiladigin yere yazsaymissin bunu beni gerizekali veya vatan haini ilan edecegine. Buralarin agasi sensin galiba nasil bir sevkle heyecanla yaziyorsun 12 yasinda misin sakin kalarak yaz bu nasil uslup. Ortada bir dezenformasyon yok; vatandaslik alanlar var iclerinde, oturma izni alanlar var vs. ve ortada bunu ellerinden almani gerektirecek bir suc olmadigi muddetce bu insanlari sinir disi etmek hicbir acidan (yasal ve insani) dogru olmaz. Zaten ofkeden gozun donmus oldugu icin dikkatli okumamissin ama yazinin en basinda belirttigim gibi sinir disi edebilecegin bir kisim da var ve bu konuda taviz vermemek gerekir bunu da yazmisim.
Ülke alenen işgal edilirken buna yandan yandan su taşımaya çalışan birine az bile söylüyorum. Aptal fikirlerinizin aptalca olduğu size söylenmediği sürece önümüze aptalca fikirler düşmeye devam edecek. Bizim daha fazla aptallığa tahammülümüz yok. Benim üslubum karşımdakinin seviyesi ve niyeti çerçevesinde belirliyor kendisini. Vatandaşlık hukuksuz şekilde verildi , aç bak anayasaya vatandaşlık nasıl veriliyormuş , vatandaş olma şartları nelermiş. Dezenformasyon yok diyor bir de. Senin gibileri de onlarla beraber yollamak lazım , bu kötü niyetle memlekete katabileceğiniz hiçbir olumlu değer yok çünkü. Hukuk bu mevzuda bizim yanımızdadır , aksini iddia eden de yalan söylüyordur. Suriler dışında gelenler zaten herhangi bir statüye tabii değil tamamı KAÇAK. İnsani açıdan falan diye kafa açıp vicdan mastürbasyonu yapma burada bizim karnımız yok. Demografik operasyonun vasat aparatları sizi.

almanyanin köylerinde bile full suriyeli kayniyor

benim su anda calistigim ufak sehirde bir tanesi dönerci acmis mesela

dükkan cok iyi isliyor hem alman hem suriyeliler ile dolu oluyor genelde

3 aydir bu cevrede 3-4 tane türk ya gördüm ya görmedim

ama disari cikip etrafta biraz gezince hemen bir suriyeli görüyorsunuz

nasil bir dagilim yapildiysa ilerde tüm avrupada bu cöpler üstünlük kuracak gibi

1651756886472.png

Biraz cehalet giderelim; bakalım ingiltere neler yapıyor son günlerde:

"Uyruk ve Sınırlar Yasa Tasarısı"nı gündemine taşımıştı. Yasa tasarısı, düzensiz yollarla İngiltere'ye ulaşan herkese hapis cezası verilmesini öngörüyor.

Mültecileri taşıyan küçük teknelere müdahale eden yetkilileri olası cezai işlemlerden muaf tutan bir maddeye de yer verilen düzenlemenin, geri itmeler sırasında ölümlere yol açabileceği belirtiliyor

Bizdekilerin minimum yarısı hapsi boyluyor. Kaçak gelenleri öldürenlere de ceza yok demişler.

Tasarıya sonradan eklenen bir madde ise sonradan vatandaş olan veya başka ülkelerle aile bağı bulunan İngiliz vatandaşlarının kendilerine haber verilmeden vatandaşlıklarının iptal edilmesinin önünü açıyor.

yani oturum aldılar-vatandaşlık aldılar yapacak bir şey yok - yalan/yanlış. Ulusal güvenliğini tehdit ettiğini düşünüyorsa vatandaşlıktan atıp sınır dışı edebilecek kanunlaşırsa. Hatta suriyeye gidip gelmeye çalışması bile vatandaşlıktan çıkarılma sebebi olabiliyor.

Bir örnek verelim;

Ki bu başka ülkeden göçen birisi de değil.

Tabii daha kraliçe onaylayacak yasalaşması için lakin arkadaşlar bahsettiğimiz bu ülke İngiltere. Kölelik vs muhabbetini abdden 100 sene önce bitirmiş, nazizmi iliklerine kadar hissetmiş bir millet ve devlet. Onlardan daha demokrat, özgürlükçü olmayalım bırakın da. Bir bildikleri vardır deyip %100 kopyalamamız lazım. Hatta daha sert tedbirlerle.

elma ile armudu karıştırma şimdi. eğitimli, kendini geliştirmiş suriyeli zaten avrupa'da yaşıyor. avrupa kalifiye olanları aldı, bize çarık çürükleri kaldı. bizim araplarla ne kültürümüz, ne de yaşam tarzımız uyuşmuyor. hala yok entegre edebiliriz, din kardeşiyiz, ümmetçilik diye yumuşatmaya çalışmayın. ülkelerindeki savaş bittiyse eğer dönecekler, bitti!
Senle konusmak imkansiz. Din kardesiyiz, ummetiz falan mi dedim. Ateistim lan ben.

Cok yazik uzuluyorum artik sadece. Demek ki bu ulkede tek yol hamaset.

Almanya'ya AB ülkelerine giden Türkler'in oraya nasıl ve hangi şartlar ile gittiği ortada. Buraya gelenlerin nasıl ve ne amaçla geldiklerini de çok iyi biliyoruz. Suç işlenen dehlenir dediği orkların da devlette kaydı kuydu yok.

Buyuk olcude katiliyorum. Yalniz bence Avrupalilar hakli makli degil. Su anki gelir adaletsizliginin hukum surdugu dunyada islerine gelen bu statuko oldugu icin buna insancil bahaneler uydurup mesru kilmaya calisiyorlar. Bir de paragrafin sonuna katilmiyorum, globalizm ve dunyanin bir yerinden baska bir yerine gitmenin kolaylasmasiyla is oraya dogru gidecek. Kabul etsek de etmesek de ulus-devlet dedigimiz olgunun da omru yavas yavas doluyor.
Dünyanın bir yerinden bir yerine gitmek tabi kolaylaşabilir ama ancak bunun yolu kimliği dahi olmayan adamların sınırları koşarak geçmesiyle değil. Ne idüğü belirsiz yüzlerce insan her gün sınırları geçiyor ve bir tır kasasında her ne hikmetse 1000 km boyunca durdurulmadan İstanbul'un göbeğine salınıyor. Bunların arasında kendi ülkesinde insan öldürmüş olan olabilir, hırsızlık yapmış olan olabilir, tecavüzcüsü olabilir, teröristi olabilir, ajanı olabilir. Ülkeyi daha küçük bir örnekle anlatalım; 50 bin kişilik stadımıza her maç 5 bin ne olduğu belirsiz kişiler turnikeden bilet almadan, passo kayıtları olmadan geçiş yapıp gelse o stadın aynı kalma ihtimali var mı ? O statta sorun yaşanmama ihtimali var mı ? Hiçbir ülke bunun ağırlığının altından kalkamaz. Sığınmacılar acilen geri gönderilmeli.

Geri
Üst Alt