Hala kazanılmış hak bilmemne diye cahilce ve aptalca yorumlar yapılıyor. Bu duruma kazanılmış hak diyen ya süzme gerizekalıdır ya da başka niyetler taşıyordur. Zira bu dezenformasyonu ya etnikçiler ya ümmetçiler ya da fon müptelası 5. kolcular yapar ancak. Sığınmacı statüsü ne demek onu bilmek Cenevre Sözleşme'sindeki şerhe dair bilgi sahibi olmak çok zor şeyler değil. Zorla hakaret ettiriyor bazıları kendilerine çünkü bu yorumlara hakaret etmeden cevap vermek mümkün değil. Karınızı kızınızı annenizi paki urukun tiktokunda gördüğünüzde bakalım o okuduğunuz sözde Nazizm mavalını nerenize sokuşturacaksınız.
Keske alintiladigin yere yazsaymissin bunu beni gerizekali veya vatan haini ilan edecegine. Buralarin agasi sensin galiba nasil bir sevkle heyecanla yaziyorsun 12 yasinda misin sakin kalarak yaz bu nasil uslup. Ortada bir dezenformasyon yok; vatandaslik alanlar var iclerinde, oturma izni alanlar var vs. ve ortada bunu ellerinden almani gerektirecek bir suc olmadigi muddetce bu insanlari sinir disi etmek hicbir acidan (yasal ve insani) dogru olmaz. Zaten ofkeden gozun donmus oldugu icin dikkatli okumamissin ama yazinin en basinda belirttigim gibi sinir disi edebilecegin bir kisim da var ve bu konuda taviz vermemek gerekir bunu da yazmisim.
Mümkün mümkün her şey mümkün. Sözde insan hakları savunucusu Avrupa Birliği'nin taşeronu Yunanların Ege'de içi sığınmacı dolu botları batırması hukuki mi ? Değil. Bir insana yapılabilecek en kötü şeyi yapan, yani ölüme terk edenlere bile bir şey olmuyorsa her şey mümkün demektir. Ha sözde insan hakları savunucusu, iki yüzlü şeref yoksunu Batı dünyası bunun karşılığında bize çeşitli yaptırımlar uygulayabilir mi ? Uygulayabilir. Ama olsun, bu ülke Kıbrıs ambargosunu da gördü, çok zor günlerden de çıktı. Yeniden çok zor günlerdeyiz ve adam gibi bir yönetim gelirse kendi ülkesini koruma adına gereken neyse onu yapabilir.
Oncelikle Yunanlarin, Italyanlarin vs. o botlari batirip insanlari oldurmesi insanlik faciasiydi. Savunulacak bir yani yok ulkem sistematik olarak boyle bir sey yapsa yerin dibine girerdim. Kimsenin Yunanlari insan haklari savunucusu olarak gordugunu de sanmiyorum. Zaten kimse sana bir sey yapmaz, ben uluslararasi hukuktan bahsetmedim. 6-7 Eylul olaylari oldu diye bir sey mi yaptilar? 1915 ile alakali bir sey yapabiliyorlar mi? ABD'ye kizilderili soykirimiyla ilgili bir sey yapabiliyorlar mi? Macaristan en sert politikalari uyguladi bir sey yapadildier mi? Elbette yapamazlar. En fazla kinarlar, ekstrem durumlarda bir muddet ambargo uygularlar vs. dedigin gibi. Batinin ikiyuzlulugu konumuz degil. Baskalari insanlik ayibi seyler yaptilar diye biz de yapacak degiliz. Iki yanlis bir dogru etmez. Bu Fenerlilerin e ama bize de Trabzon'da kutlatmiyolar demeleri gibi bir sey. Onlar yanlis yapiyor diye sen de mi yanlis olani yapacaksin? Ben hicbir insanin bu muameleyi hak etmedigini dusunen bir humanist olarak bu yapilamaz diyorum, uluslararasi hukuk sebebiyle degil.
Nazilik mi? Lan kendi özvatanimda 2.sınıf olmuşum.
Gelenler ile gram kültür uyuşması yok
Öyle 5b 10b kişi de değil gelen 8-10milyon. Ülke işgal ediliyor kalkmış bana nazilik diyor.
Eğer ülke kurtarmak için bu şekilde düşünmek nazilikse iyi ki bu kafalar Atatürk zamanında çok sivrilmemiş.
2. sinif olmaktan kasit nedir? Saglik ve egitim hizmetlerinden pozitif ayrimciliklarla faydalanmalari mi? Bunun degismesi gerektigini yazmisim zaten. Bunun disinda 2. sinif olanlar bu adamlar; calistiklari isler, toplumun onlara genel bakisi, oturduklari mahalleler vs. ortada yani. Kultur uyusmasi konusunda cok haklisin bu yuzden ekstra test ve egitimler dedim iste, entegrasyon sureci dusunulmeden hareket edilmesi bizi bugunlere getirdi. Kontrolsuz goc dalgasini silahli savas isgaline benzetmek ise cocukca. Ikisinin hicbir ilgisi alakasi yok.
hepsi gidecek! yok topluma entegre olacaklarmış, şöyleymiş. bunların hepsi saçmalıktan ibaret. ister ırkçılık, ister nazi propagandası, isterse başka bir şey deyin. bu tür demagojilere karnımız tok.
Neden? Gercekten burada olmayi hak eden, toplumumuza net pozitif katkisi olacak bir birey bile yok mudur sence iclerinde?
Güzel mantıklı ideal bir görüş gibi başlayan postunuzu filme nazi propagandası diyerek değersizleştirdiniz.
Mantık güzel başladığını söylediğim bölümün de bizde karşılığı yok. Çünkü bizler batılı güçlü devletler gibi sığınmacı, mülteci adına ne derseniz deyin almıyoruz. Sınırı geçen geliyor. Ne bir sistem ne bir entegrasyon programı var. Sokaklar ipsiz sapsız işsiz güçsüz aç mülteci kaynıyor. Potansiyel suçlu adayı hepsi. Bugün bu insanların gitmesini isteyenlerin sebebi bu! Onları Türkiye'ye adapte edeceğimiz yerde Türkiye'yi onlar rahat yaşasın diye dizayn etmeye çalışıyoruz. Tüm bunlara ilaveten hazineden sonsuz destek görmeleri. Bu ülkede kirasını ödeyemeyen insanlar varken bir milyon Suriyeliye ev veriliyor. Vicdani aklı biraz çalışan insan buna itiraz eder. Kusura bakmayın aslında mantıklı ideal olan fikirlerinizi o minnoş dünyanın Türkiye'de karşılığı yok.
Bir sözüm de filme nazi propagandası yakıştırması yapmanız. Türkiye 20 senedir o kadarına cesaret edemezler denilen şeylere şahit oldu. Bu kontrolsüzlük bu rahatlık devam ederse filmdeki kurgu gerçek olacaktır. Bu imkansız değil. Yok ya bu kadari olmaz ya diyenler yüzünden başımıza bunlar geldi!
Sorunun kokunun bu isin plansizligi ve sinirin yol gecen hani olmasi olduguna katiliyorum. Turkiye gibi bir ulke, nufusu ve ekonomik sartlari dusunuldugunde, batidan da odenek alsa bile en fazla 1 milyon multeci barindirabilir yaklasik olarak. Keza bizim genc nufus sorunumuz olmadigi icin Almanya gibi de yapamayiz aslinda, o yuzden 1 milyon bile yuksek bir sayi.
Entegrasyon sistemi olmamasi, bu adamlarin once kamplarda monitorlenmemesi vs. bunlarin hepsi gunumuzdeki sorunu olusturan felaket durum zaten. 2010'larda bunlar soyleniyor yaziliyor konusuluyordu ama ulkemizde her sey gibi bu problem de yoksayilamayacak kadar buyuk olana kadar uzerine dusunulmedi.
Hazineden destek gormemeleri gerektigini vs. yazmisim zaten. Pozitif ayrimcilik, onlara gore toplumu modelleme bitmeli diyorum zaten. Onlar toplumumuzun parcasi olmak icin ekstra efor sartfetmeli, bunu saglayacak yapisal degisiklikler olmali diyorum. Potansiyel organize suc problemi konusunda da hemfikiriz, bence bu simdilik konusulmasa da en buyuk sorun olacak ikinci jenerasyonla beraber.
Yine de hepsini toplayip yollamak olmaz cunku iclerinde entegre olup toplumumuza net fayda saglayacak bireylerin sayisi az degildir buna da eminim. Neticede devlet aygiti bireyler icin var, tam tersi degil.
Nazilik falan muhabbetini uzatmayacagim demagoji oluyor ancak yarin bir gun sokaklarda gocmen linclenmeye baslanirsa sorumlusu ne olacaktir bunu da dusunmek gerekir. Ulkemizin malesef yakin tarihte 6-7 Eylul gibi, Maras katliami gibi meseleleri var.
Son olarak ulkenin bu hale gelmesinin sebebi "yok artik bunu da yapmazlar" bakis acisi degil. Zira "yok artik bunu da yapmazlar" diyen insanlar hicbir zaman gucu elinde tutmadi bu surecte. Gucu elinde tutan erki suclamak gerekir. O erkin boyle guclenmis olmasinin da yegane sebebi gercek manada demokratik olma tarihimizin 30. senesinde olmamiz. Bunlar buyume sancisidir, baska bir sey degil. Ulkenin cogunlugunu olusturan ancak simdiye kadar asla yonetme sansi olmamis guruh sandik demokrasisiyle ulkeyi yoneterek bu noktaya getirdi. Simdi bunun sonuclariyla yuzlesiyorlar ve kimliklerini sorgulayacaklar. Toplumlarin evrim gecirmesi zaten bu sekilde olur, malesef ulke kurtarilip bize hediye edilince o kazanimlarin degerinin nasil bilinmedigi bal gibi ortada. O yuzden bir kurtarici beklemekten ziyade toplumsal seviyede bunun munakasasini yapabilir hale gelmemiz en faydali sey olacaktir. Ben 2023 secimleriyle olusacak parlamentonun bu hususta cok degerli olacagina inaniyorum.