sessiz istila

Resmi olarak 800 binin civarinda olmali o rakam. Ve o rakamin yüzde 65-70 arasi erkek. Toplam koruma arayan/mülteci sayisi 2020 yilinin sonunda 1,86 milyonmus ("Demnach lebten zum Stichtag 31.12.2020 etwa 1,86 Millionen Schutzsuchende in Deutschland")
bizde bunun 10 kati var ve her suriyeli kadin en az 5 dogum yapiyor

20 yıla SHP kurulur suriye halklarının demokratik partisi diye

Vatandaşlık verilenlerin gönderilmesinin ben de kolay olacağını düşünmüyorum ki bunların sayısı 1 milyona dayanıyor. Bu spesifik bir durum zira.

Biz kalan 7 milyonu konuşalım öncelikle, 80 milyonluk ülkede 8 milyon sığınmacının nasıl olabileceğini, buna hangi mantıkla izin verilebileceğini, bunun nasıl yönetileceğini de konuşalım. Akılalmaz çünkü % 10'un bu tip kişilerden oluşuyor olması.

Bu adamları göndermeye kalksak kimse bütçe ayırıp da almaz kendi ülkesine, ulaşım maliyetlerini de dün birisi hesaplamıştı 100 milyon liradan fazla ediyor.

Türk vatandasligini alanlar cifte Suriyeli vatandasligi kalabiliyormu? Almanyada Türkiye ve bazi ülkeler icin cifte vatandaslik yasagi var. Ortaya ciktigi an normalde alman vatandasligini kaybediyorsun. Türkiye'ye ayni yasayi getirip, öyle belki binlerce kisiyi geri yollayamazlar mi?

Resim

Hiç bir şekilde bunlarin savunulacak halı yok. Savaşın ilk zamanı perişan haldelerdi evvallah denildi. Bugün baktiginda seni yeri gelince allahsız ev sahiplerininde katkıları ile evinden edilen türk soydaşlarımız var. Suriyeli işçiler yüzünden işinde daha mahir olan kişilere daha az ücretle kaliteli iş çıkarma amacında olan allahsız iş verenlerde bunlarin eseri. Suriyeliler yüzünden evi yikicam çıkın denilip cikarilarn o kadının üzüntüsünü biliyorum. 3 katlı eve full Suriyeli ayrıca bahçesine çadır kurarak abartmıyorum kamyonla Suriyeli getirdiler. Şikayet edenler olmuş polis geldi gitti sadece bunu yaptı. 35 yıldır aynı sokakdayim, sokağın başında 10-15 kişi genclerle topandogimizi hatırlamam. Bunlar bunuda yapıyor. Ben şahsen gittim sert dille uyardım. Beni görende peşimden geldi. Bazı insanımız cesaret edecek birilerinin ardında olmayı tercih ediyor. Acimayin bunlara

Vay anasını benim büyük şirketlerden birinde tanıdığım olsa ve adam beni sorgusuz sualsiz genel müdür olarak atasa, adam ayrıldıktan sonra bu benim kazanılmış hakkım genel müdür olarak devam ediyorum mu diyeceğim? Ben o hakkı hangi vasıfla kazanmışım yazarken bunu da düşünsen keşke. Ülkeye yatırım yapmayan zenginler hariç hepsinin gönderilmesi gerekir, eğitimli olanları zaten avrupalılar aldı bize bir bok kalmadı onlardan.
Ayni sey degil, zaten vatandaslik ve oturma izni alanlarin yerine getirmesi gereken sartlar var. Bu sartlar yerine getirilmemisse tabii ki bunu kanitlayip alabilirsin bunda problem yok. Ama ote yandan emlak yatirimi yapip vatandaslik alanlar, burada doganlar, sorun cikarmadan entegre olmaya calisip burada kalmak isteyenler de var.

Mevzu o değil zaten kendi de biliyordur ,5'i geçtim 1 alsa sürpriz olur. Fakat önemli olan şey farkındalığı arttırıyor olması. Ses oluyor , kendisiyle tartışanları da madara edebiliyor. Babacan'ı RTE'si vs. herkese sığınmacı konusunda geri vites yaptırttı bir haftada. Ana muhalefette iş yok belki onun ittirmesiyle yönelirler bu konulara.
Aynen öyle. Bu pazar secim olsa yüzde 1 alamaz ama seçime bir sene var o yüzden ne olur ne olmaz 5 dedim ben.

Zafer Partisi şu an itici güç. Gündem Muhalefet olarak görevini yerine getiriyor. Kararlar aldırıyor iktidara ya da iktidar adayına. Gündem belirlemesi de çok yerinde. Umarım adamı alaşağı etmezler.

Türk vatandasligini alanlar cifte Suriyeli vatandasligi kalabiliyormu? Almanyada Türkiye ve bazi ülkeler icin cifte vatandaslik yasagi var. Ortaya ciktigi an normalde alman vatandasligini kaybediyorsun. Türkiye'ye ayni yasayi getirip, öyle belki binlerce kisiyi geri yollayamazlar mi?

Alman vatandaşlığını tercih etmediler mi orada, burada da Türk vatandaşlığını tercih ederler ki daha kötü olur bu.

Bunu yapanlar Türkiye'de nasıl mavi kart kullanabiliyorsa, Suriye'de de benzeri bir formül olur.

Kısacası bir işe yaramaz.

Geri
Üst Alt