Üye Görüşü Sessizlik!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

T. Bora Cengiz

Sarı Üye
Liverpool maçının öncesinde yapılan açıklamalarda da gördük ki burada ya da Twitter/X'te konuştuklarımız öyle veya böyle takımdakilerin kulağına gidiyor. Özellikle son dönemde artan "niteliksiz" taraftar yorumları sınırları aştı. Takımda malzemecisinden başkanına herkese eleştirinin de ötesinde bel altı vuruldu, bunu da rakip takım taraftarı değil Galatasaray taraftarı yaptı. Eleştiri Galatasarayda her zaman var, fakat eleştiri diye gösterip sosyal medyada etkileşim kasan tiplemelere karşı çok daha seçici olmamız lazım.

Özellikle işler göreceli olarak kötü giderken birçok kişinin unuttuğu bazı şeyleri Liverpool galibiyetinden sonra tekrar yazmak istedim ki olur da yarın bir gün yine kötü bir dönemden geçersek aklınıza gelsin.

1- Her takımı yenebilir, her takıma da kaybedebiliriz. Profesyonel futbolda 11-11 başlayan her maçı kazanmamız mümkün değil. Sezon içerisinde oyuncuların ya da teknik ekibin Kocaelispora ve Liverpoola aynı şekilde motive olamayacağı da net. Bazen CL maçları öncesinde ya da sonrasında özellikle Alanyaya olduğu gibi skoru aldıktan sonra rölantide oynayabiliriz. Belki de bu maçlarda puan ya da puanlar kaybedebiliriz. Burada önemli olan sezon sonu şampiyon olup olmadığımızdır.

2- Takımların kadro değerlerinin maç özelinde hiçbir önemi yok. Görüldüğü üzere 1 milyar euro üzerinde değeri olan takımı Alanya maçından daha kolay yendik. Yarın biz de Bodo/Glimt'e kaybedebiliriz. Toplam takım değeri sezon sonu için bir beklenti oluştursa da maç maç performansları bu veri üzerinden değerlendiremeyiz. Bu değer üzerinden beklenti oluşacak tek şey sezon sonunda takım değerimize uygun bir konumda CL lig etabını ve Türkiye ligini bitirmemiz olmalı.

3- Konusunda uzman olmadığımız şeyler yüzünden yanlış bilgiler yaymamalıyız. Aramızda fizyoterapi ya da futbolcu sağlığı konusunda doktora yapanlar yoksa takımın teknik ekibi hakkında yorum yapmak bana saçma geliyor. Çim bakım uzmanı değilseniz ne yapılması gerektiğini söylemek de çok saçma (sahanın durumu felaket demek ayrı). Özellikle milletin patır patır darbeye bağlı olmayan sakatlık verdiği yerde bizim takımın göreceli olarak sağlıklı kalması bence en büyük başarı. Şu da bir gerçek ki spor kamuoyunda ne zaman bir oyuncumuz "fizik olarak bitik" diye nitelendirildiğinde ertesi maç hiç de öyle olmadığını görüyoruz. O 1 hafta içerisinde o oyuncuya yapılan linç bize hiçbir şey kazandırmıyor fakat bu söylentiyi yayan medya maymununa etkileşimden para kazandırıyor.

4- Transferler veya transfer değerleri üzerinden takım performansını değerlendiremeyiz. Biz bu sene tarihimizde olmayan bir şekilde 150M euro harcadık ama daha 1 sene öncesine kadar verdiğimiz en yüksek bonservis bedeli 20M euro'ydu. Bu demek değil ki seneye de 150 harcayacağız. Bu sene Osimhen artı kaleci için bütçemizin çok çok üstüne çıktık. Liverpool ise neredeyse 500M euro harcamasına rağmen geçen seneye göre oyun güçleri çok daha düştü. Önemli olan görüldüğü gibi isimler değil takım olmak ve takım oyunu oynatmak. Yanı başımızdaki Beşiktaşın harcadığı miktar ve oynadığı oyun da ortada.

Son olarak söylemek istediğim: birilerine nefret kusacağım diye takımı ya da teknik ekibi yıpratmayın. Sürekli olarak saçma sapan eleştiri yapılması yüzünden belki de gerçekten önemli yerleri atlıyoruz. Dibimizdeki camia şampiyon olmak için sürekli panik halinde diye bizim de panik yapmamıza gerek yok. Avrupada da kimseye başarılı olduğumuzu kanıtlamıza gerek yok. Biz zaten Türkiyenin açık ara an başarılı kulübüyüz ve kendimizi geçmeye çalışıyoruz.

Aslolan Galatasaray.

hocam dediklerine katilmakla birlikte;
2. madde icin: evet bodo’ya yenilebiliriz tabi ki ama frankfurt macindaki maglubiyetten sonra ve lpoolu yenmisken bodoya puan vermemiz hem bizi ust tura atmaktan edebilir ve ipler elimizde iken kaybedersek basarisizlik diye nitelendiririm oyundan bagimsiz.
3. madde icin: hocam bazen kondisyon fizik problemleri bariz olunca biz de istiyoruz iyi olalim iste konusuyoruz calismiyorlar mi ne bu takimin hali diye ama kotu niyet yok yani istiyoruz iyi olalim

dolu dolu bir içerik gibi duruyor yarın sabah okuyacağım kahvemi içerken

yanlışlar konuşulduğu ve kulaklarına gittiği için bir şeyler düzeliyordur belki hiç böyle düşündün mü?

Böyle amatör zihniyette birkaç müteahhit bir simitçi tarafından yönetiliyorken menajerlerin elinde harcanan bir takım değilsek bu taraftarın sessiz olmamasına şükredin.

Sessizlik isteyen stadyuma değil tiyatroya gitsin!

Hadi yallah…

yanlışlar konuşulduğu ve kulaklarına gittiği için bir şeyler düzeliyordur belki hiç böyle düşündün mü?

Böyle amatör zihniyette birkaç müteahhit bir simitçi tarafından yönetiliyorken menajerlerin elinde harcanan bir takım değilsek bu taraftarın sessiz olmamasına şükredin.

Hadi yallah…
anime-signature.gif

Hadi yallah…
250 satırlık bir analiz yapar mısın rica etsem

Hadi yallah…
Amatör zihniyette bir kaç müteahhit ve simitçi derken?

Ben mesela çok merak ettim senin bu branştaki akademik kariyerini?

Bende liverpool bizi mahvedecek goy goyuna kapılıp lakayit espiriler yaptım ama bu tamamen rakibi rehavete sokmak içindi günün sonunda taktiğim işe yaradı.

Genel olarak bir ekleme için şunu söyleyeyim hoca özelinde hani diğerlerini bilmem ama bazı kişilerin de benim gibi düşündüğümü bilerek söyleyeyim.Benim mesela hocayla ilgili hiçbir sorunum yok , yani sevmediğim için başarılı olsun illa diye bir şeyim yok.Cunku iyi teknik ekip demek tuttuğum hayatımın en önlerine koyduğum sevincimin uzuntumun değişken olarak belki de en uzun süredir bağlı olduğu şey bu takım.O sebeple ben taraftar olarak her zaman iyi olmamızı isterim.E şimdi insan avrupayi hayal ediyor her zaman , orada başarılı olmak istiyor ben şahsen avrupada manşet olmak istiyorum , fabrizio gs şuna sapladı bundan çıkardı yazsin istiyorum.Gidip alt seviye takımlara madara olmak istemiyorum haklı olarak ve orada başarı istiyorum.Transfere de son zamanlarda muazzam para harcamamamizla insan daha da hevesleniyor sonra da avrupada başarılı olamayınca insan daha da fazla sinirleniyor.O sebeple bunları da göz önünde bulundurarak eleştiri yapana saçma sapan şeyler söyleyenler için bunları söylemek istedim.He hoca gidip frankfurta yenilince birilerini etiketleyip onlara sataşan da oluyor - oz eleştiri olarak kendim de yaptım ama hoca iyi değil dedigimizde hakaret edenler için yaptım sadece- bir diğer kişiler de hoca kazanınca diğerlerini etiketliyor falan gereksiz işler.

Dediğim gibi eleştiri de olsa zaten kimsenin keyfinden şu şöyle bu böyle diye can sıkıntısından yaptığını sanmıyorum herkes başarı istiyor
Ben mesela en çok eleştirenlerden biriyim ama hoca 24e soksun kolay bir rakip gelirse de elesin derim ki gayet başarılı hoca en çok da ben savunurum ama 24e giremez yada mesela gireriz saçma bir takım gelir eleniriz o zaman da yine en çok ben eleştiririm

Ben de yönetimi eleştiren bir yazı sandım, her şeye sessizler. Eleştiri olmasa başarı gelmez. Orta sahanın önemini taraftar milyon kez soyledikten sonra 12 kişi mi oynayacagiz diyen hocaya 3lu orta saha oynattirdiysak eleştiriye tam gaz devam etmek gerek. Düşünsenize, Liverpool karşısına İcardi&Osimhen ileri ikilisi ve orta sahada leminasiz sadece torreira sara ile çıktığımız senaryoyu? Etkileyebiliyorsak ne mutlu

Bence ana sorun, herşeyin ama herşeyin bireyler üzerinden okunması.

Ben de yönetimi eleştiren bir yazı sandım, her şeye sessizler. Eleştiri olmasa başarı gelmez. Orta sahanın önemini taraftar milyon kez soyledikten sonra 12 kişi mi oynayacagiz diyen hocaya 3lu orta saha oynattirdiysak eleştiriye tam gaz devam etmek gerek. Düşünsenize, Liverpool karşısına İcardi&Osimhen ileri ikilisi ve orta sahada leminasiz sadece torreira sara ile çıktığımız senaryoyu? Etkileyebiliyorsak ne mutlu
Gs taraftarı böyle olmasa ben şuna net inanıyorum biz liver maçına kaan ve berkan ile çıkardık. Hala ara ara kadroya didik didik acık arayıp sokmaya calışıyordu bunları da işte taraftar bir şekilde hede hödö edince artık vazgeçtiler.

Son düzenleme:
Gs taraftarı böyle olmasa ben şuna net inanıyorum biz liver maçına kaan ve berkan ile çıkardık. Hala ara ara kadroya didik didik acık arayıp sokmaya calışıyordu bunları da işte taraftar bir şekilde hede hödö edince artık vazgeçtiler.
Doğru veya yanlış, veccino muydu neydi transferini durdurduk, gönlümüzden geçen daha iyi bir orta saha olduğu için. Doğru veya yanlış, dandik bir kaleci transferini durdurduk. Ugurcana 33 verelim demedik ama durdurduk. Doğru veya yanlış, Dursunun rezil döneminde tekrar seçilmesini onledik zamanında, floryayi geri kazandıran Cengiz başkanı getirdik. Sessizlik mottosunu benimsedik, ses etmedik, Erden timuru yediler. Ses etmedik, 3 30 paraya Florya elden gitti tekrar. Ses etmiyoruz, icardi arjantinde gezdi 100 kilo döndü. Eleştiri hakaret boyutunda değilse elzemdir. Diri tutar

Bu mesaj için teşekkür ederim. Anlatmak istediğim şey tam da bu.

Galatasaray Kaan ve Berkan'ın geniş kadroda olduğu en az 100 maç oynamıştır. Bu maçların sadece 1 tanesinde Kaan-Berkan orta sahasıyla çıkmışız o da geçen sene şampiyonluk garantilendikten sonra çıkılan ligin son maçı Başakşehire karşı (ChatGPTye taratıp tek tek baktım). Yani koskoca 3 senede Kaan ve Berkan orta sahasıyla çıktığımız adam akıllı bir maç yok. Yazdığını tamamen eleştirebilmek için uydurmuşsun ve gerçek olabilecek gibi insanlara lanse etmişsin. İstiyorsun ki insanlar bu iki isim üzerinden teknik kadrodan nefret etsin. Belki de başka biri söyledi bunu ve sen de inandın, belki de seni okuyup insanlar inansın istiyorsun. Rakip taraftarın uydurma istatistiklerine alıştık da kendi taraftarımızın bu tavrına alışamadık.

Doğru veya yanlış, veccino muydu neydi transferini durdurduk, gönlümüzden geçen daha iyi bir orta saha olduğu için. Doğru veya yanlış, dandik bir kaleci transferini durdurduk. Ugurcana 33 verelim demedik ama durdurduk. Doğru veya yanlış, Dursunun rezil döneminde tekrar seçilmesini onledik zamanında, floryayi geri kazandıran Cengiz başkanı getirdik. Sessizlik mottosunu benimsedik, ses etmedik, Erden timuru yediler. Ses etmedik, 3 30 paraya Florya elden gitti tekrar. Ses etmiyoruz, icardi arjantinde gezdi 100 kilo döndü. Eleştiri hakaret boyutunda değilse elzemdir. Diri tutar

Vecino yerine gönlümüzden geçen daha iyi orta saha Ndombele o sezon nasıl bir performans verdi gözler önünde (1 asist). Vecino o sene 1i CL olmak üzere İtalyada 6 gol atmış. Şöyle yaptık böyle yaptık dediğin olaylarda taraftarın etkisi belki de yok denecek kadar azdır. Bu tarz safsatalar sadece ama sadece takım başarılıyken söylenir, 4 sene şampiyon olamadığımız dönemde başarısızlığı taraftar olarak üstlenmiyorsak geçtiğimiz 3 senenin sonunda şampiyonluğu da tek başına taraftar almış gibi göstermeye gerek yok. 31 yaşında sakatlanan oyuncusuna 100 kilo diyerek bütün medyanın önüne atan taraftarın da eleştiri adı altında Galatasarayın kuyusunu kazdığının farkında değil. Sizin sessizliğiniz = Galatasarayın başarısı.

Bu mesaj için teşekkür ederim. Anlatmak istediğim şey tam da bu.

Galatasaray Kaan ve Berkan'ın geniş kadroda olduğu en az 100 maç oynamıştır. Bu maçların sadece 1 tanesinde Kaan-Berkan orta sahasıyla çıkmışız o da geçen sene şampiyonluk garantilendikten sonra çıkılan ligin son maçı Başakşehire karşı (ChatGPTye taratıp tek tek baktım). Yani koskoca 3 senede Kaan ve Berkan orta sahasıyla çıktığımız adam akıllı bir maç yok. Yazdığını tamamen eleştirebilmek için uydurmuşsun ve gerçek olabilecek gibi insanlara lanse etmişsin. İstiyorsun ki insanlar bu iki isim üzerinden teknik kadrodan nefret etsin. Belki de başka biri söyledi bunu ve sen de inandın, belki de seni okuyup insanlar inansın istiyorsun. Rakip taraftarın uydurma istatistiklerine alıştık da kendi taraftarımızın bu tavrına alışamadık.

Vecino yerine gönlümüzden geçen daha iyi orta saha Ndombele o sezon nasıl bir performans verdi gözler önünde (1 asist). Vecino o sene 1i CL olmak üzere İtalyada 6 gol atmış. Şöyle yaptık böyle yaptık dediğin olaylarda taraftarın etkisi belki de yok denecek kadar azdır. Bu tarz safsatalar sadece ama sadece takım başarılıyken söylenir, 4 sene şampiyon olamadığımız dönemde başarısızlığı taraftar olarak üstlenmiyorsak geçtiğimiz 3 senenin sonunda şampiyonluğu da tek başına taraftar almış gibi göstermeye gerek yok. 31 yaşında sakatlanan oyuncusuna 100 kilo diyerek bütün medyanın önüne atan taraftarın da eleştiri adı altında Galatasarayın kuyusunu kazdığının farkında değil. Sizin sessizliğiniz = Galatasarayın başarısı.
Madem bizim etkimiz yok denecek kadar az ise, niye eleştirmeye bu kadar dertlendiniz? Anlamadım gerçekten. Etkimiz yoksa, bırak elestirelim. Veccino yerine ndombele istenmedi o dönem, herkes ndombeleninde ne olduğunun farkındaydı. Son güne kadar peşinden koşulan isimler olmayınca o adamla anlaşıldı, cuesta gibi emrivaki yapmak istediler. Siz fenerliler gibi muhtaç takılabilirsiniz. O muhtaclikla Liverpool maçı dışında 'sessizliginizi' koruyabilirsiniz Avrupa maçlarında. Sonuçta, sizin sessizliginiz, cuestalarla, 5-1lerle sonuçlanıyor. Sizin sessizliginiz bunlarla sonuçlanıyor. Devam edin, bana karşı da sessiz olun.

Yangın tayfa bu kulübün lokomotifidir, sizler susabilirsiniz çok isterseniz. Dünyada böyle bir mantık yok ki, kötü maç çıkarıp kötü sonuç alınca dibine kadar konuşulacaktır, göz göre göre rezilliği izleyen bir taraftarı olmadığı için, bu kulüp herkesin önünde zaten.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

galatasaray guzel yonetılmıyor rakıplerımız cok kotu yonetıldıgı ıcın ıyı gozukuyoruz yapılan cok yanlıslar var tekrar eden bunlar da ancak boyle engellenıyor son gün kalecı ortasaha geldı düşün yangın yapmasak acaba gelmeyecekmıydı dıye dusunmuyor degılız yanı başka plansızlıgın bedleını oduyoruz hep satacak başka asetımız yok hata yapmamamız lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt