Sevilla‘dan Galatasaray‘a Nelsson İçin Yeni Teklif!

Gitmek istiyorsa yapacak birşey yok mantığı nedir abi. Hayali herkesin olabilir, daha büyük lig, daha göz önünde olacak eyv. Nelsson, bunları illaki ister. İster ama her seyin bir değeri var.
Barca geldi 2 teklif etti yine gitmek ister, ya da pl'den Tottenham geldi 1 verdi, gitmek ister. Gönderelim o zaman 1'e. Göndermeyiz çünkü mantıksız dimi. 1m ne kadar mantıksız ise 10+2 de o kadar mantıksız. Bu şartlarda kimin ne hayali var falan zerre umrunda olmamalı kulübün, hele hele bide 3,4 sene daha kontratı varken.
Ya değerini getirecek, ya da seve seve oynayacak bu kadar basit bu olay.

Hayal iyidir, it gibi çalış o zaman, performansını katla, kulübün istediği bonservisi vermesini sağla bir kulübün. Hayallere böyle ulaşılır.

Sevilla 10 milyon verse satacaksın o zaman sen oyuncu gitmek istiyor diye?
konu sevilla'nın kac verdigi degil. isterse ortada hic teklif olmasın. oynamak istemeyen futbolcuyu takımda tutarak ona verdigin zarar, onun sana verdigi zarardan daha az olur diyorum. pazarlıkta futbolcu kulupten gucludur. oyuncunun futbol hayatını bitirmek falan gibi bir gucu yok kuluplerin.

konu sevilla'nın kac verdigi degil. isterse ortada hic teklif olmasın. oynamak istemeyen futbolcuyu takımda tutarak ona verdigin zarar, onun sana verdigi zarardan daha az olur diyorum. pazarlıkta futbolcu kulupten gucludur. oyuncunun futbol hayatını bitirmek falan gibi bir gucu yok kuluplerin.
Evet oyuncunun etkisi buyuk fakat is inada binerse ne olur?

25M € getir ya da kadro disisin desen topcuya?

Ilk oyuncu ile gorusmek cok yanlis gercekten.

Eger durum restlesmeye gitse, Sevilla oyuncuyu alamayacak, biz oyuncudan verim alamayacagiz, oyuncu da mutsuz olup kariyerini sekteye ugratacak.

25M € serbest kalma maddesi vardir. Biraz pazarlik edersin, 18+2 ile bitirirsin. 10+2 nedir ya? Sark kurnazligina ne gerek var?
İki taraflı yapılır pazarlık, şöyle ki; sen 2 hafta kulübü ile pazarlık yapıyorsun ve en sonunda anlaşıyorsun, sonra oyuncu ile konusmaya başlıyorsun, sana diyor ki size gelmem. Senin 2 haftan çöp oldu. Böyle bir şey olamaz yani, ki burada da iki taraflı başlamıştır zaten.

Burada yanlış olan, bizim onların dandik teklifini kabul etmemize rağmen menejer tarafıyla, oyuncuyu da kullanarak baskı yapmaları kulübe.
En son 25 istiyoruzdur, onlarda 20'ye kadar çıkabiliyordur en son, hadi bunu bir nebze son çareleri olarak kullanmalarını anlarım ama hem masadan kalkmayıp hem de oyuncuya gidip, ben 10+2'den fazla vermiyorum eeee, artık gerisi seninle kulübün arasında dersen oyuncuya, adam da oraya gitmek için darlayacak tabi seni.

Monchi şerefsizi iki ligin arasındaki farkı bu şekilde kullanıyor. Hadi gitsin desin bakalım pl'den herhangi bir takımın banko oynayan oyuncusuna aynı şeyleri. Oyuncu zaten pl de oynuyorum, ya verirsiniz parayı ya da burda kalırım mantığında olacaktır. O yüzden burada yaptığını başka yerde yapamaz Monchi. Marcao'yu böyle aldı, inat edip satmasaydık umrunda bile olmazdı oyuncunun ne psikolojide kalacağı falan. Nelsson'a da aynı yürüyor ve herkes farkında.

Dolayısıyla başlangıcı değil ama pazarlığın devam etme şekli yanlış. Şikayetle falan hiç uğraşmayacaksın, bir şey çıkmaz.
Bu saatten sonra madem bunları yaşattı bana bu herifler, ya bankaya 25'i yatirdiklarina dair belgelerle çalacaklar kapımı, alıp gidecekler adamı ya da 24,99'luk teklifine bile cevap vermem kaale alıp. Tabi bu benim yöneticilik anlayışım, 20 verseler satarız gider, bir şey demez kimse.

Valla Nelsson'un önünde 3,4 sene daha kontrat varken, hele hele birde yakınlarda dünya kupası varken performansını düşüreceğini zannetmiyorum. 2 gün ağlar, sızlanır, 3. gün çıkar oynar.

Gitmezse trip yapacak bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum profesyonel olarak devam edecektir

Hafta sonu belli olur işin aslı. İsteksiz bir tavır görürsen yedeğe çekersin. Üzerine de 2 tane stoper getirir, keyfin bilir dersin. Nelsson'u kenarda tutmanın kulübe ekstra maliyeti 1m. DK öncesi oynayamamanın maliyeti Nelsson için paha biçilemez.

Hepsine ek olarak; ben Nelsson'un iş etiği olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla işi Marcao kadar çirkeflik boyutuna getirmeyecektir. Sevilla ve Monchi kaynaklı medya manipülasyonu da var bu işte.

Valla Nelsson'un önünde 3,4 sene daha kontrat varken, hele hele birde yakınlarda dünya kupası varken performansını düşüreceğini zannetmiyorum. 2 gün ağlar, sızlanır, 3. gün çıkar oynar.
yav tabi ki mantıklı olan da o zaten ama bizim tartıştıgımız o degil ki. iş restleşmeye giderse yani uzum yemek degil bagcıyı dovmek noktasına gelinirse kulup daha zararlı cıkar. sen 8 milyon para verip hic kullanamadıgın ve 3 sene daha para odemeye devam edecegin adamı kadronda tutmayı goze alabiliyorsan, futbolcu bir dunya kupası kaçırmayı haydi haydi goze alır. o anlamda futbolcunun eli hep daha guclu diyoruz.

bunu nelsson ozelinde soylemiyorum zaten. genel olarak futbolcunun borusu öter anlamında söylüyorum.

Dogru dedi ve demek zorunda fiyati yukseltmek icin.

nacizane bu transfer ozelinde benzetme olacak ; *bayern munih'in tarafindayim.durus baglaminda.
*leva konusunda nasil davrandilarsa barca'ya yonelik - oyuncu gitmek istiyorsa meblag belli gibi gibi . belirttiler.
<bunu yapmak tecrube ile de alakali. bold sekilde belirtirsen akisi kolay olur sonuc baglaminda.

bastan beri bu noktadayim.bu transfer doneminde. umarim bu sekilde bold ilerleriz.

yav tabi ki mantıklı olan da o zaten ama bizim tartıştıgımız o degil ki. iş restleşmeye giderse yani uzum yemek degil bagcıyı dovmek noktasına gelinirse kulup daha zararlı cıkar. sen 8 milyon para verip hic kullanamadıgın ve 3 sene daha para odemeye devam edecegin adamı kadronda tutmayı goze alabiliyorsan, futbolcu bir dunya kupası kaçırmayı haydi haydi goze alır. o anlamda futbolcunun eli hep daha guclu diyoruz.
Hayır abi ben kullanmama taraftarı falan değilim, elimizdeki bir değer sonuçta bu adam. İlla ki geçici bir motivasyon kaybı yaşayacak ama sahaya attığında da bilerek gol yedirecek hali yok. Teknik ekipte konsantresini sağlayacaktır illaki. Bu 1 hafta olur, 1 ay olur ama olur.
Benim aslında demek istediğim, bir şeylerin değişmesi lazım artık yavaştan ve Nelsson emsal olacaksa da olsun. Anlasın herkes bu işlerin gitmek istiyorum bırakın demek kadar basit olamayacağını. Ve en önemlisi de bu şekilde oyuncu çıkarmak isteyenlerin, Galatasaray'dan böyle oyuncu alınamayacağını öğrenmesi olacak.

Fernando'yu bu yolla aldı Monchi, hala banko oyuncusu, sadece 5m€.
Marcao'yu da aldı, 2 sene sonra 40'a satacak belki.
Hadi bunlar yeni yönetim, Marcao'dan ilerleyelim biz, Marcao'yu bu şekil alamasaydı o kel, sarı inek misali bugün Nelsson'a böyle gelemeyecekti. Ve Nelsson'u da böyle alırsa, yarın yine başka oyuncuya da aynı şekilde gelecek. Sonra diyoruz ki bu ligin değeri bu, burdan en fazla çıksa çıksa şu kadar çıkar bonservis.
Bak eminim ki zamanında Ribery'i elden kaçırmasaydik,10-15 arasına ancak satardık. Halbuki adamın değeri 50-60 belki de o sıra. Gelirlerdi, iki baskı yapardı menejeri, oyuncu da bırakın beni, hoop hadi yallah. Biz potansiyelli alalım, parlatalım, satalımdan önce bu zihniyeti kırmalıyız ki attığımız taş düşürdüğümüz kuşa değsin.

Nelsson'a patlamış olacak bu durum ama bunun da artık bir yerden başlaması ve aynı şekilde devam etmesi şart. Ukrayna ligi ne kadar göz önünde ki mesela Shakhtar bu kadar büyük paralar kazanabiliyor. Satmıyor abi adamlar bu kadar basit. Marcao ellerinde olsa 30'dan aşağı gitmez, biz de neden böyle oyuncu bulamıyoruz diye hayıflanırdık. Halbuki adam aynı adam.

Sözün özü kısa vadede oyuncular tarafından zarar görürüz belki ama bu tavrı kulübün genlerine işlersek uzun vadede kazanan kulüp olur diye düşünüyorum. Galatasaray'dan kolay oyuncu alınamayacağını öğrenmeleri lazım artık.

İngiliz kulüplerinin tekliflerinin fake olduğunu düşünüp teklif arttırmadan oyuncuyla baskı yapabilirler
Ya da İngiliz kulüpleri nasılsa benden fazla verir arttırmayım demiş olabilir.
En son 12+2 arttırmayacam demek buna dalalet eder

Bir de olaya söyle bakmak gerek, Galatasaray seni.bulmus az da olmayan bir bonserviz ödemis senin icin ve bütün riske girmis. Sonra senin AL de yildizin parlamis, Galatasaray sayesin de seni bütün Avrupa tanimis Sevillanin ilgisini cekmis, simdi burda trip yapip küsmek olmaz, Galatasaraya bir borcun var, Monchi denen dürzüye diyeceksinki

10+2 ile Galatasaray degil beni rencide ediyorsun. Teklifini adam gibi yap degerimi herkes anlasin , Galatasarayada borcumu ödeyip gideyim diyeceksin, öyle at hirsizi gibi geldim biraz oynadim ama hayalim Sevilla diyemesin.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hayır abi ben kullanmama taraftarı falan değilim, elimizdeki bir değer sonuçta bu adam. İlla ki geçici bir motivasyon kaybı yaşayacak ama sahaya attığında da bilerek gol yedirecek hali yok. Teknik ekipte konsantresini sağlayacaktır illaki. Bu 1 hafta olur, 1 ay olur ama olur.
Benim aslında demek istediğim, bir şeylerin değişmesi lazım artık yavaştan ve Nelsson emsal olacaksa da olsun. Anlasın herkes bu işlerin gitmek istiyorum bırakın demek kadar basit olamayacağını. Ve en önemlisi de bu şekilde oyuncu çıkarmak isteyenlerin, Galatasaray'dan böyle oyuncu alınamayacağını öğrenmesi olacak.

Fernando'yu bu yolla aldı Monchi, hala banko oyuncusu, sadece 5m€.
Marcao'yu da aldı, 2 sene sonra 40'a satacak belki.
Hadi bunlar yeni yönetim, Marcao'dan ilerleyelim biz, Marcao'yu bu şekil alamasaydı o kel, sarı inek misali bugün Nelsson'a böyle gelemeyecekti. Ve Nelsson'u da böyle alırsa, yarın yine başka oyuncuya da aynı şekilde gelecek. Sonra diyoruz ki bu ligin değeri bu, burdan en fazla çıksa çıksa şu kadar çıkar bonservis.
Bak eminim ki zamanında Ribery'i elden kaçırmasaydik,10-15 arasına ancak satardık. Halbuki adamın değeri 50-60 belki de o sıra. Gelirlerdi, iki baskı yapardı menejeri, oyuncu da bırakın beni, hoop hadi yallah. Biz potansiyelli alalım, parlatalım, satalımdan önce bu zihniyeti kırmalıyız ki attığımız taş düşürdüğümüz kuşa değsin.

Nelsson'a patlamış olacak bu durum ama bunun da artık bir yerden başlaması ve aynı şekilde devam etmesi şart. Ukrayna ligi ne kadar göz önünde ki mesela Shakhtar bu kadar büyük paralar kazanabiliyor. Satmıyor abi adamlar bu kadar basit. Marcao ellerinde olsa 30'dan aşağı gitmez, biz de neden böyle oyuncu bulamıyoruz diye hayıflanırdık. Halbuki adam aynı adam.

Sözün özü kısa vadede oyuncular tarafından zarar görürüz belki ama bu tavrı kulübün genlerine işlersek uzun vadede kazanan kulüp olur diye düşünüyorum. Galatasaray'dan kolay oyuncu alınamayacağını öğrenmeleri lazım artık.
prensipli duracagım taviz vermeyecegim diyorsan bunun muhtemel zararlarına da hazırlıklı olacaksın. ama forumdaki genel yaklaşım 'adamın 25 milyonluk serbest kalma maddesi var bir kuruş aşagısına satmayalım bizi dolandırıyorlar' şeklinde. sanki o 25 milyonun bir garantisi varmış gibi. bir yıl sonra başka teklif gelmezse aynı adamlar 20 milyon teklif varken niye satmadınız diyecek.

Yav imzalanan kontratin ne degeri kalir boyle kafasi estiginde gidiyorum diyecek olunursa. O kontratin sorumluluklarini yerine getirecegine dair imza atildi altina. Ordada bilmem kaç sene bu formaya hizmet edecegim demis. Eger erkenden gitmek istiyorsa bu kontrata aykiri olur ve boyle bir durumda biraz bizim vicdanimiza kalmis bir olay olur. 20 milyon getirsinler gitsin. Yok oyle kolaylik falan

20 milyon teklif olsa zaten verecek bizimkiler. Mesele oyuncunun aklını çelip 10+2, 12+2 tarzı osuruk teklif verilmesi. Hali hazırda oynattığımız, ihtiyacımız olan oyuncuyu aman bir daha teklif alamayız diye niye yollayalım? Hayır başka teklif gelmese zaten ilk 11'de oynayan faydalı bir oyuncu ile yola devam etmiş oluruz. Nelsson da olsa olsa 2 ay sızlanır sonra işine bakar. Sevilla anasının babasının memleketi mi?

Geri
Üst Alt