Seyrantepe Skyland Projesi

Arena da çimler için güneşin en uygun olduğu zaman 11-15 arasıdır yani 3-4 saatlik bir süre çimlere geliyor diğer kalan süre de çatı ışık geçirir olmadığı için tribünlere vuruyor o yüzden güneş ışığını engellemesinin çok etkileyeceğini düşünmüyorum çoğunlukla düzenli olarak geceleri yapay ışık veriliyor

Ama şu yönden bile o zaman ki yönetimi eleştirmek gerekiyor stad geldiğinden beri etrafında ekonomik olarak inanılmaz bir yükseliş var tamamen çevresindeki sosyal yapısını değiştiriyor hastaneler, metro, havaray vs derken ulaşım yönünden de gelişiyor zamanında şöyle 1000 dönüm arazi alsaydık iyi de para kazanabilirdik sonuçta stad gelmeden önce ve sonrasında rahat 10-20 kat fark vardır :D

Mantiksizlik collerinde vaha bulmus gibi okudum bu mesaji . arada bir cikiyor iste dogma degil bilgi ile yaklasanlar .

o fotograftan , binalar olmasa , gelen gunes isiginin zemine sirayetini nasil cikardiniz , altindan ustunden yanindan bakiyorum anlayamiyorum , gunes isigi kivrilarak engelleri asarak yol alan bir cins mi ?

veya binalar olmasa ,bu fotografin cekildigi saatte ornegin yaz aylarinda stadin zemininde guneslenebilir misiniz ?

--------------------------------------------------

Mantiksizlik collerinde vaha bulmus gibi okudum bu mesaji . arada bir cikiyor iste dogma degil bilgi ile yaklasanlar .

o fotograftan , binalar olmasa , gelen gunes isiginin zemine sirayetini nasil cikardiniz , altindan ustunden yanindan bakiyorum anlayamiyorum , gunes isigi kivrilarak engelleri asarak yol alan bir cins mi ?

veya binalar olmasa ,bu fotografin cekildigi saatte ornegin yaz aylarinda stadin zemininde guneslenebilir misiniz ?

--------------------------------------------------

Sinan renktas son zamanlarda sakinligini koruyamiyor ama bir yerde hakli böyle bir resimden cok saglikli bir sonuc cikmaz
Riva konusunda ki yorumlarda bazen o kadar anlatilmasina ragmen cok mantiksiz
Gelen ilk ödemenin kirdirilmasi ki mantikli bir hareket zaten parayi üc senede alsan ödeyecegin faizi hesap ettiginde ayni yere cikiyor is
Arazinin degeri konusunda elestiriler var ama yapilacak gayrimenkuller üzerinden kazanilacak paranin yüzde sekseni bize verilecek belki bu yüzden arazi icin fazla para verilmemis olabilir.

Sakinim fakat insanlarin muhakeme yeteneginin azligi karsisinda bir sey anlatmaya cabalamak zor zanaat . Bu ornekte ise hic mesajim bile yoktu 4 sayfadir fakat yorumlari okuyunca (sadece gunes isigi konusu da degil) ,forumda sevdigim insanlarin bile kavrama becerilerinin dusuklugune tanik oluyorum

Isim verip alinti yapinca sanki saldiriyormus gibi algi olusuyor ama eminim okurken benle ayni fikre kapilanlar oluyordur

Emlak konut isindeki ornek guzel mesela buna Kenan efendinin dedigi gibi

skyland hava çekiminde yönler doğru olmadığı için aldatmış sizleri. güneş doğudan doğup, güney eksende hareket ederek batıya doğru gelir. bahsettiğiniz açı akşam saatlerindeki zayıf güneş ışığıdır. eğer Arena`nın doğu veya güneydoğusunda öyle bir yapı olsaydı belki etkilerdi ama mevcut yapılar çimleri etkilemez. kuzeyden bakalım mevzuya

Guven , soyledigine yetmez ama evet diyorum . Bu sadece bir yonu ,fakat ayni uzakliktaki binalar tamamiyle en faydali gunes isigini kesecek noktaya dahi konsa stadin catisini ,binalarin genisligini , stada olan mesafesini ve yuksekliklerini hesaba katip modellersen gunes isigini engellemeyecegi sonucuna varacaksin

Diger yandan bu cati konstruksyonu ile hic bir saatteki hic bir isinlama stad icin yeterli degil , kisaca bu stadyum dogal gunes isigindan faydalanamiyor , bu cati kalkmadan da duzelmez bu gercek

Fakat gunes panelleri bire bir ayni ise yariyor musterih olun

Arena da çimler için güneşin en uygun olduğu zaman 11-15 arasıdır yani 3-4 saatlik bir süre çimlere geliyor diğer kalan süre de çatı ışık geçirir olmadığı için tribünlere vuruyor o yüzden güneş ışığını engellemesinin çok etkileyeceğini düşünmüyorum çoğunlukla düzenli olarak geceleri yapay ışık veriliyor

Ama şu yönden bile o zaman ki yönetimi eleştirmek gerekiyor stad geldiğinden beri etrafında ekonomik olarak inanılmaz bir yükseliş var tamamen çevresindeki sosyal yapısını değiştiriyor hastaneler, metro, havaray vs derken ulaşım yönünden de gelişiyor zamanında şöyle 1000 dönüm arazi alsaydık iyi de para kazanabilirdik sonuçta stad gelmeden önce ve sonrasında rahat 10-20 kat fark vardır :D

Aynen abi arazi alsaydik suan baya kar daydik bizim ev stadin karsi tarafinda oldugu icin cogu projeden haberim var ornek olarak stad yapilmadan once mandira ve sabun fabrikasi olan biyerde 2 sene once vadi istanbul diye bi projeye basladilar suan biten etaplarinda 1+1 ler bile 1 milyon a yaklasmis yani 1000 donum araziyle bence cok iyi para kazanirdik

Arazi satilmadi ki alalim ? Arazinin satisi gundeme geldiginde bankalar ve kooperatifler bize yarisini vermek ,yarisini da kendilerine almak uzere anlasma teklif etmislerdi .Arazinin tumu uzerinde (o donem) hak sahibi oldugumuz icin biz izin vermedikce uzerine hic bir sey yapilamaz durumdaydi

Fakat arazi satilsaydi 380 donumun 200 donumu araziyi satin alan bankanin, kalani bizim olacakti ,fakat bizim de onlarin da olan kisim toprak tapusu seklinde olacakti. Yani bir baska deyisle , para vermeden , uzerinde ust kullanim hakki sahibi oldugumuz arazinin yarisinda bu haktan feragat ederek diger yarisinin tapulu sahibi olacaktik

Fakat orada bir detay vardi , devlet bu satisi yaparken protokolde GS ye ayrilacak bolumun imarini spor amaclidan ticari amacliya gecirmeyecekti , bu yuzden yine sadece stadyum vb tesisler amaci ile kullanilabilecekti

Bu anlasmazlik surecine girilince ihale iptal edildi ve hazine arazisine hastane yapilmasina karar verildi

skyland-istanbul_24dd40ed-612c-47b4-9561-2213421c62bf.png

Guven , soyledigine yetmez ama evet diyorum . Bu sadece bir yonu ,fakat ayni uzakliktaki binalar tamamiyle en faydali gunes isigini kesecek noktaya dahi konsa stadin catisini ,binalarin genisligini , stada olan mesafesini ve yuksekliklerini hesaba katip modellersen gunes isigini engellemeyecegi sonucuna varacaksin

Diger yandan bu cati konstruksyonu ile hic bir saatteki hic bir isinlama stad icin yeterli degil , kisaca bu stadyum dogal gunes isigindan faydalanamiyor , bu cati kalkmadan da duzelmez bu gercek

Fakat gunes panelleri bire bir ayni ise yariyor musterih olun
ve ben sahsen bizim stadin catisini cok begeniyorum, stada cok güzel bir estetik agarlik katiyor.
Ben bizim stadi genel olarak begeniyorum ve su anda türkiyede ki en güzel stad oldugunu düsünüyorum.
Belki dis cephe beton görüntü konusunda biseyler yapilabilir evet ama bu hali ile bile stad cok güzel duruyor
Simdiye kadar bir kere gitmek nasip oldu oda malesef Galatasaray macinda degildi (U-bilmem kac yas alti sampiyonasi, Gana-Fransa maciydi).
Mac umrumda degildi sadece Istanbuldayken bir mac denk gelmisti ve stadi görmeyi cok merak ediyordum.
O macta bile stadin akustigi, oturdugum yerden maci izleme olanagi cok iyiydi

Son düzenleme:
bjk stadini standart uzeri dusunursek ve bursa antalya konya (henuz ts ye gidemedim) stadyumlarindan ileride bizimkisi

2 numara diyebiliriz , vodafone ile kiyaslayamam durustcesi

bjk stadini standart uzeri dusunursek ve bursa antalya konya (henuz ts ye gidemedim) stadyumlarindan ileride bizimkisi

2 numara diyebiliriz , vodafone ile kiyaslayamam durustcesi

Arena'nın da Ali Samiyen'in de konumu kötü. Konum olarak Türkiye'nin tartışmasız en iyi stadyumu Vodafone. Atmosfer olarak ben İnönü'den bir artısını göremedim yalnız.

NOT: Buna benzer emsajı 1 saat önce atmaya çalıştım ama internet gitti, mesaj gitti mi bilmiyorum tekrar yazdım o yüzden.

Vodafone arenaya 3-4 kez gittim , insanin morali bozuluyor , o stadyuma sahip olmak adina tum tesislerden vazgecerdim. bjk lilere kismet olmus o bolge ,ne diyelim hayirli olsun

Su an yine etrafi kesmekes , metro kazilarindan oturu , o da bitince gipta duzeyi iyice artar . Neyse vodafone dan bahsedince kanim cekiliyor . tek kotu yani bizim olmamasi diyelim gecelim

Orayi kategori disi tutarsak gittigim tum stadyumlardan iyidir diyebilirim bizimkisi icin

Fanatik bjkliler gelmiş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sırf millet sinirlensin diye abartıyor :asd:
troll diyincede güceniyor

Türkiyenin en iyi stadi TT Arenadir. Manzara izlemek isteyen bogaz turu yapabilir.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

stad degerlendirirken, manzar gibi stadin icinden hic belli olmayan biseyi kistas almak icin bol bol pilav yemek gerek galiba.

Vodafone arenaya 3-4 kez gittim , insanin morali bozuluyor , o stadyuma sahip olmak adina tum tesislerden vazgecerdim. bjk lilere kismet olmus o bolge ,ne diyelim hayirli olsun

Su an yine etrafi kesmekes , metro kazilarindan oturu , o da bitince gipta duzeyi iyice artar . Neyse vodafone dan bahsedince kanim cekiliyor . tek kotu yani bizim olmamasi diyelim gecelim

Orayi kategori disi tutarsak gittigim tum stadyumlardan iyidir diyebilirim bizimkisi icin

Yaw he he
Moralin bozuluyosa al kombineni git her hafta için açılsın.

Her maç d.aşak konusu olan stadı övmez mi tam komedi
Kongrede ki mezarcıları alıp her hafta tur düzenleyin iki boğaz manzarası tamamdır

TapaTalK

Geri
Üst Alt