Sezon Bitti...

Oynadigimiz oyun hiç keyif vermiyor, sezon bitse ne olur bitmese ne olur. Her sene şampiyonluk gelirleriyle daha iyi takim kurup keyifli futbol izleriz diyoruz o da olmuyor.

Takım oyun olarak umut vermedikten sonra matematiksel olarak şansın olsa ne olur.
Bilenler bilir, bu sezonu biraz da 2015, yani 4. yıldızı alıp taktığımız yıla benzetiyorum.
Fakat bu kez başroller değişmiş durumda. Bizim yerimizde şu an bjk var.
Ve benzer hataları o sene bjk-fb yapıyordu. Şimdi aynı şeyi bizle fener...

Türk futbolunun mayası ortada. Vasata alıştırılmış bir sisteme mahkum edilmesi de cabası.
En iyi dediğimiz takımın oyunu bile, şahsen beni en baş bir futbolsever olarak tatmin etmiyor.
Avrupa mecrasında zaten neyin ne olacağı, kim şampiyon olursa olsun belli olacak...

Bu ligin kalitesini sadece takım sayısıyla attırabiliriz işte. Başka da bir numarası yok zaten.
Bu kafalarla da zor. Elbette gönül ister hep biz olalım. Ama işin içinde bir kamçılayan rekabet de olsun. Nerde...
Biz sudan çıkmış balığa asıl yurtdışına çıktığımızda dönüyoruz. Yoksa şampiyonluk her sene var. Önemli olan elde ettiğiniz başarıyı başka başarıyla ne oranda taçlandırdığınız, neler yaptığınız, yatırımları doğru kullanıp kullanmamanız. On kez bile olsanız, bu döngüyü sağlayamayıp her sene teknik ekip yerine futbolcu yeniliyorsanız ya da uzun süre işleyen bir demire monte ettiğiniz teknik ekip yetersiz ve buna göz yumuyorsanız bu üstte dediğim şeylerin bir önemi yok. Bu kısır döngü biatçılık kafalarıyla da birleşince sonuçlar kaçınılmaz oluyor. Olan da en çok taraftarlara...

Neden bizi sevmedin hayat

puan bareminin son yıllara nazaran yükselmesi de dezavantaj oldu. düşük puanlı seyrediyordu ligimiz.
fakat bu sene beşiktaş'ın puanı çok yüksek. 28 maçta 63 topladılar. 34 maçlık sezona uyarlasak kalan 6 maçını aldığı takdirde 81'e geliyor.
son iki şampiyon 69'da kalmıştı. ideal şampiyon da genelde 74-75 civarı topluyor. bu anlamda idealin dışında bir sezon yaşıyoruz.

ikinci kez şampiyonluk gitti. 14 sene şampiyonluk arasından sonra sadece bir kez 4 sene ara verdik. (fener'in gol rekoru ve beşiktaş'ın milne ile 3 şampiyonluk aldığı dönem)
bunlar haricinde maksimum 3 sene ara verdik. hatta 2010'lu yıllarda bu ara 2'ye indi.

bu anlamda önümüzdeki sene kritik olacak. ft kalır mı bilmiyorum ama kalsa da gitse de sağlam bir takım kurmalıyız. kolu kanadı kırık takımla başlayıp devre arasını beklemekle uğraşmadan hazır bir takım çıkarmalıyız sahaya. boçların geri ödemesi vs. gibi durumlar devreye girince sıkıntı yaşayacağız. öncesinde eksiği, gediği kapatmak lazım.

Bizim sampiyon olma ihtimalimiz Manchester United in premier ligte sampiyon olma ihtimalinden fazla degil.

sezonun bittiği an hocanın biç bir problemi kendisinde görmemesi ve öz eleştiri yapmadığı o ilk an.

Ligde sos u Ankaragucu maçında verdik ve sivas macinda linnes in hatasından dolayı yediğimiz golde bitmisti bu lig bizim icin

son üç şampiyonluk rakiplerin çok büyük aptallığı ile kazanıldı buda bizi kör etti şimdi uyanıyoruz acı gerçeğe.
aslında mustafa cengiz cezalar hakkında konuşurken laf arasında feneri yenmemize üzülen galatasaraylılar var dediğinde uyanmalıydık.

İnter efsanesi antrenör helenio herraranın bir sözü vardır. Büyük hoca yoktur büyük başkan ve yönetim vardır. Galatasaray nasıl yönetiliyor senelerdir sağlam bir yönetim var mı? diğer branşlardaki rezil halimiz ortada futbol gözümüzü boyuyordu bizi şampiyon yapan yönetimler bizimkilerden kötü olan aziz yıldırım, yıldırım demirören, fikret orman ve ali koç tu bizim son kupalarımızdaki büyük başkanlarımız onlar. bu sefer onlar bile bizi şampiyon yapamayacak.

Önce Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinden gelecek bir beraberlik ya da Fenerbahçe galibiyeti. Sonra Hatayspor'a karşı etkili ve net oyunla galip gelindi mi ne sezon biter ne şampiyonluk gider. Hatta şampiyonluk şarkıları bile söylenmeye başlar.

Bu olasılıkların gerçekleşmesi durumunda takımın şampiyon olacağına inanmıyorum. Dünkü mağlubiyetle şampiyonluğun da gideceğine inanmadığım gibi. Tarafları tanıyorum sadece.

Ligde sos u Ankaragucu maçında verdik ve sivas macinda linnes in hatasından dolayı yediğimiz golde bitmisti bu lig bizim icin
linnes hatalı marcao hatalı lyundama zaten facia yedlinde batırdı. O zaman bunları kim transfer etti kim forma sokamadı niye gelen herkes güç kaybediyor sıradanlaşıyor. fransada sadece idman yapan ve gelir gelmez maç kazandırna Onyekuru ve burun kıvırdığımız mısr liginde anrteman yapıp gelir gelmez efsane olue dediğimiz mustafa muhammed ne olduda bu kadar düştüler kiminle antreman yaptıkça düşüşe geçiyorlar.

olmaktan korktuğum yerdeyim, murat saylak'ın hayallerindeyim.

Geri
Üst Alt