# Shabani Nonda

Cevap: #20 Shabani Nonda

Gerçekten tebrik ediyorum Nonda'yı.Fırsatları iyi değerlendirdi.Hemen Baros'a suç atmayalım çünkü takım olarak ilk yarı kötü oynadık.Rijkaard da yerinde müdahaleler ile oyun hakimiyetini tam olarak elimize geçirtti.Goller çok güzeldi..Şuan 2 forvetimiz de takımın en formda oyuncuları.

Sene sonu kontrat ı bitiyo galiba devre arası 1 senelik daha imzalanabilir,avrupada bu kalitede oyuncu için dünyanın parasını isterler.

Daha ilk onbir de başlamamış ve 5 gol şu an gol krallığında zirvede ilginç değil mi :D

Nonda ve Baros karışımı forvet isteyenlerimiz var belki ama zaten Rijkaard elinden geldiğince bu karışımı yapmaya çalışıyor ve bu zamana kadar gayet de başarılı.

Haha adam topu topu 82 dakika oynadı Beşiktaş'tan fazla attı.:D

G.Sarayin cogu maclarda yedek kalan forvet futbolcusu besiktastan cok gol atiyor.Gol kralligi yolunda kendi kendimize yarismak da cok zevkli :p

Nonda sabit oynamayıp koştuğu çabaladığı zaman hep faydalı olmuştur. Bugün sıksık geriye gelip top aldıkça Keita ile karıştırdım.

Performansı hakkında birşey dememe gerek yok, eminim ki 1 maç kötü oynayınca ''Bu takımda yeri yok'', ''Takımdaki süresini doldurdu,gönderilmeli'' diyenler çıkacaktır.

bu adam hakkında kararsızım , belliki faydalı oluyor ama sezon sonu gönderilmesinden yanayım

Bu takım artık forvet aramamalı baştan beri söylüyorum Nonda'dan daha iyi yedek kalmayı kabullenecek ve kulübeden çıkıp oyunun seyrini değiştirecek oyuncu çok az vardır.

Baros'tan daha iyi tek eksiği onun kadar koşamıyor.Ama oyun zekası felan herşeyi daha iyi.Rıdvan Dilmen'de dün dedi Türkiye'nin tartışmasız en iyi santraforu diye.Tamamen haklı.Hem Baros bir omuzda yere düşer.Nonda ise dana kadar güçlüdür.

Nonda yedek kalmayı kabullenebilecek en iyi oyuncudur. :asd:

Arkandayız Nonda! ;)

Baroş'la karşılaştırmayın lütfen.

Kapanan takımlara karşı iyi oyuncudur ama Pana maçında sahada olsaydı ne yapacaktı? Veya Arsenal ile deplesmanda oynuyorsunuz, maça 1 adet Baroş'la mı başlarsınız yoksa Baroş'un yerine 2 tane Nonda koyma hakkınız olsa 2 tane Nonda'yla mı? Kadro kaliteleri eşit ve rakip bizden iyiyse Baroş'u her zaman tek geçerim. Ama Kasımpaşalara, belediyelere, Manisalara karşı Nonda tabiki iyidir.

Baroşla karşılaştırmaya gerek yok çünkü ikisi ayrı tip forvet ve takımımız çok şanslı.

Biri atamayınca diğeri atabiliyor böyle değerlendirmek lazım.

Nonda iyi bir santrafor.Baroşla karşılaştırmak çok anlamsız.

Nonda arkası dönük oynamasını biliyor ve geriye servis yapabiliryor.Pozisyon bilgisi oyun görüşü üst düzey ve kapanan takımlara karşı ilaç bana göre.

Baroş ise kaleye koşular yaparak gitmeye çalısan bir forvet.Topu önüne almak istiyor sürekli ve kafasını kaldırmıyor, genelde kendi gitmeye çalıştığı içinde çok top eziyor.Karşı takımın stoperlerinle çok mücadeleye giriyor ve takımı çok yoruyor...

Nonda Kasımpaşa,Antalya,Denizli gibi takımlara karşı birebir ilaç olur.Çünkü bu takımlar genelde savunmayı cezasahası civarlarında tutarlar ve fazla ileri çıkarmaz savunlamarı.Bu bölgelerde Nonda ilaç olur.

Baroş ise Defansı ortasahaya kadar çıkaran takımlara karşı daha başarılı olur(güçlü olduğu zaman).Pana,BJK,Herta,Hamburg.Bu oyuncu geniş alanı sevdiği için alıp gitmek istediği alanları bulması lazım.

Birde tamam Nonda iyi santrafordur sözüm yok çokta seviyorum kendisini ama Baroş ta defansı çok yıpratıyor ve Nonda oyuna 2. yarı girdiği için diri oluyor ve rahatça defansı ezebiliyor.

Aslında hayalimdeki Forvet Baroş-Nonda karışımı bir forvettir.Böyle adam buldukmu açamayacağımız defans kalmaz:)

Geri
Üst Alt