# Shabani Nonda

Cevap: #20 Shabani Nonda

Ekşi sözlükten alıntı..

28 ekim 2009 galatasaray bucaspor maçı'nda tekrardan takdirimi kazanmış futbolcu. bucalı bir oyuncu kendisinden formasını istedi ve nonda reddetmeden verdi formasını. formayı alan oyuncu direk arkasını döndü gidicekti ki nonda formasını istedi. oyuncu şaşırdı ve verdi formasını nonda'ya.

aslında gayet normal birşey değil mi? hayır efendim değil. mehmet topal, uğur uçar, aydın yılmaz gibi kendini süper yıldız sanan gençler sadece formalarını verip kimseden forma almadılar ki takımda kimse almadı o ayrı. bir tek nonda aldı rakipten forma. birazcık örnek alın şu adamı efendilikte!

Baros 10 pozisyona giriyor 1'ini gole çeviriyor.

Nonda 4 pozisyona giriyor 3'ünü gole çeviriyor.

Olay bu :)

Dünyada öyle bir forvet yok.

Geçen sene tam anlamıyla 4-2-3-1 oynuyorduk bu arkadaki 3lü özellikle lincoln ara pasları atan bir oyuncuydu..

Barosun geçen sene attığı golleri izleyin 1-2 istisna dışında hepsini lincoln attırmıştır..

Bu sene daha farklı bir sistemle oynuyoruz ve bu sistem nondaya yarıyor..Dediğin gibi geçen sene zaten nonda ara paslarına koşan oyuncu bir oyuncu olmadığı için formu düştü..Ama bu sene işler farklı şimdide Nondanın istediği sistem var ve goller buluyor..Keitaya bakalım kaç asistini nondaya kaçını Barosa yapmış?Ayrıca nondaya ara paslarına hareketlenmiyoda diyemeyiz tam olarak mesela kasımpaşaya attığı gol var ara pasıydı..

Uzun toplara hareket edemiyo desek daha doğru olur..Ancak bugün o toplara zlatanda fazla hareketlenemiyor..Bu çok önemli bir eksiklik değil..Sonuçta nondanın pivot tarzı gereği böyle toplaa hareketlenmesi beklenemez..

Ek olarak Barosun hiç bir kafa golü olmadığı nondanın bu konuda daha iyi olduğunuda söylemek gerekir..

Sonuç olarak bu uygun sistemde..

Nondanın performansında önemli bir düşüş olacağını sanmıyorum..

Onur baros'un kafa golü var. Ama nonda'nın hava hakimiyetinin daha fazla olduğu da bir gerçek. Bu hakimiyet hakan şükür-ümit karan tadında bir hakimiyet değil yalnız. Sadece baros a göre daha iyi diyebiliriz. Geçen seneki olaya gelince toplamda 30 küsür maça çıkıp 5 gol atmasını sadece sisteme bağlamak hiç mantıklı değil bence, aynı şekilde baros'un attığı 28 golü. Keita'nın ara pası zaten çok yakın mesafeden atılmıştı ve dört dörtlük bir pastı. Ama onu saysak bile 1 tane daha öyle golü çıkmaz. Uzun toplara koşu o kadar önemli değil demişsin ancak baros'un geçen sene trabzona attığı gol tamamen böyle bir koşunun eseriydi. Herneyse umarım dediğin gibi olur ve nonda bu formunu sürdürür, kazanan da biz oluruz.

Baros´u tanımasam anlattığın kişiyi Eto´o sanacağım :)

Senin yazdıklarını okuyan da nondayı drogba zanneder.

Dünyada öyle bir forvet yok.

Onur baros'un kafa golü var. Ama nonda'nın hava hakimiyetinin daha fazla olduğu da bir gerçek. Bu hakimiyet hakan şükür-ümit karan tadında bir hakimiyet değil yalnız. Sadece baros a göre daha iyi diyebiliriz. Geçen seneki olaya gelince toplamda 30 küsür maça çıkıp 5 gol atmasını sadece sisteme bağlamak hiç mantıklı değil bence, aynı şekilde baros'un attığı 28 golü. Keita'nın ara pası zaten çok yakın mesafeden atılmıştı ve dört dörtlük bir pastı. Ama onu saysak bile 1 tane daha öyle golü çıkmaz. Uzun toplara koşu o kadar önemli değil demişsin ancak baros'un geçen sene trabzona attığı gol tamamen böyle bir koşunun eseriydi. Herneyse umarım dediğin gibi olur ve nonda bu formunu sürdürür, kazanan da biz oluruz.

Yakın mesafeden her ara pasına hareketlenir nonda sivasa attığı golde öyleydi zaten..Böylede çok golü var..

Dediğin pas trabzona işte koşu yoluna atılmış uzun pas bunları pivot santrafordan bekleyemezsin zaten..

Hava topların üstün çok rahatlıkla Barostan.. :)Kasımpaşaya attığı gol var daha en son..Barosun hiç hatırlamıyorum golünü bi tane atmıştı sanırım kafa omuz karışımı bişey oda bomboş pozisyondu..

birileri bu forumda king barosa sallamaktan bıkmadımı lyon belki 3.forvetiydi ama zamanında liverpool un 1.forvetiydi ona ne diyeceğiz şu anda lyonda olsa kaçıncı forvet olur bana onu böyleyin bakalım bence gomisi keser lisandro lopez ile birlikte oynar.

Yakın mesafeden her ara pasına hareketlenir nonda sivasa attığı golde öyleydi zaten..Böylede çok golü var..

Dediğin pas trabzona işte koşu yoluna atılmış uzun pas bunları pivot santrafordan bekleyemezsin zaten..

Hava topların üstün çok rahatlıkla Barostan.. :)Kasımpaşaya attığı gol var daha en son..Barosun hiç hatırlamıyorum golünü bi tane atmıştı sanırım kafa omuz karışımı bişey oda bomboş pozisyondu..

Üstün olduğunu söyledim zaten, ama baros'a değil rakip stoperlere üstünlük kurması önemli. Bir Hakan Şükür veya Ümit Karan gibi mi hava toplarında madem ki pivot santrafor diyorsunuz? Bence değil, kesinlikle değil. Ayrıca Baros'un kafa golü bellinzona ya vardı. Sonra tobol ve netanya maçlarında da attı. Geçen sene bir tane daha atmıştı.

Nonda'dan baros'un trabzona attığı gibi bir gol beklemiyorum, atamaz çünkü.

Top class adam lyonun 3. santraforu olarak geldi bize..

Gerçekleri görmek gerekir..

Hızını süratini söylüyosan guizada top class sayılabilir.. :o

Ayrıca ben o bu şu iyidir demiyorum bu sistemde bizde nonda iş yapar geçen senekinde Baros bu atılan gollerdende belli

Milan Baroš

1998 - 2001 Banik Ostrava 76 MAÇ - 23 GOL

2002 - 2005 Liverpool FC - 69 MAÇ - 19 GOL

2005 - 2007 Aston Villa 42 MAÇ - 9 GOL

2007 - 2008 Olympique Lyonnais 28 MAÇ - 7 GOL

2008 - 2008 Portsmouth 12 MAÇ - 0 GOL

2008 - AS Galatasaray 59 MAÇ - 36 GOL

2001 – Czech Republic 77 MAÇ - 38 GOL

2008 - 2009 Turkcell Süper Lig Gol Krallığı 20 GOL

BAŞARILARI;

Liverpool FC 2002 - 2005

* UEFA Champions League: 2005

* League Cup Winner: 2003; Runner-up: 2005

* Charity Shield Runner-up: 2002

Olympique Lyonnais 2007 - 2008

* Ligue 1: 2006-07

* Trophée des champions: 2007

* Peace Cup: 2007

Czech Republic

* 2002 UEFA European Under-21 Football Championship

* UEFA Euro 2004: Semi-finalist

Czech Republic Czech Republic

* UEFA Euro 2004: Golden Boot

Turkey Galatasaray

* Turkish Premier League Top Scorer (20 goals): 2008-09

Galatasaray formasıyla çıktığı 59 maçta 36 Gol atmıştır.

Milan Baroš World Class bir Striker'dır.

Milan Baroš

BAŞARILARI;

Liverpool FC 2002 - 2005

Czech Republic

Turkey Galatasaray

Takım başarılarını sayarsak kerem inanında uefa şampiyonluğu ve lig şampiyonlukları var..

Hem geçmişi iyi olsa bile bu adam bize geldiğinde milli takımda kollerin yedeği lyoununda 3.forvet olarak geldi..

Ben hiç world class birinin bu duruma düştüğünü görmemiştim..(yaşlı oyuncular hariç)

birileri bu forumda king barosa sallamaktan bıkmadımı lyon belki 3.forvetiydi ama zamanında liverpool un 1.forvetiydi ona ne diyeceğiz şu anda lyonda olsa kaçıncı forvet olur bana onu böyleyin bakalım bence gomisi keser lisandro lopez ile birlikte oynar.

Milan Baros kötü demiyor kimse. Baros'dan daha yararlı olduğu söyleniyor bu sene.

fener maçında kafasını 2 santim daha uzatamadı 1-0 ken. orda onu atacaksın. kaybetsek bile fenerinzenci sevdasıyla tekrar tekrar dalga geçmemize sebebiyet verceksin nonda. üstelik o maç nonda'nın golüyle 1-1 olsa yenilmemiz de zor olurdu.

bana buralarda lazım nonda, böyle maçlarda lazım. sağolsun 2007-2008 de kobrayı saldı fenere yine de hakkı yenmez.

Herkesin yorumuna saygılı olmalısın.

O onun düşüncesi bunu belirtmek istemiş bunda sinirlenecek bi durum yok.

Bazı arkadaşlar Baroş'la Kewell'a b.k atıcam diye iyice saçmalamaya sinirlerimizi germeye başladı. Yeter artık.

Milan Baroš

BAŞARILARI;

Liverpool FC 2002 - 2005

Czech Republic

Turkey Galatasaray

Milan Baros Dünya Klası bi oyuncudur !

Geldiğinde bile çok sevinmiştim şaşırmıştım o sıra Kewell'a felan şaşırdığım gibi.

İstatistiklerde ortada.

36 gol atmış 59 maçta, daha ne yapsın ?

Ayrıca Nonda'da 12 maçta 13 gol muhteşem bi istatistik yapmış.

Baros'u aaratmayacak heralde. Oynamasa bile oynattırıyor, süper sırtı dönük oynuyor topun ilerde kalmasını sağlıyor.

Güvenim çok Nonda'ya ... :)

Hayır, karşılaştırdığınız, hangisi daha iyi diye ateşli ateşli tartıştığınız adamlar GALATASARAY'IN FUTBOLCULARI!

Siz de GALATASARAY TARAFTARISINIZ!

Allah allah...

Bazı arkadaşlar Baroş'la Kewell'a b.k atıcam diye iyice saçmalamaya sinirlerimizi germeye başladı. Yeter artık.

Kimseye b.k atılmıyor..Sorun bazı kişilerin Nondayı olduğundan küçümsemesi..

Nonda 2.lig oyuncusu mu?En iyi döneminde Barostan daha fazla para ediyordu..

Yönetmen olsam bu adamı filmde başrol oynatırım süper bir face var adamda ya :D

hucum hattimizin , kanatlarin orta saha hucumcularinin ileriye hareket etmesi icin topu cok iyi sakliyor ve son vuruslari tecrube dolu

Bu adam bi başka yaa :) :)

Bide Keita gelse o zaman görün siz Nonda yı

Geri
Üst Alt