Bu arada aklıma yeni geldi yakın bir arkadaşım yeni Ibiza almisti 0 km sanırım 150 bindi 6 ay önce bir incelemiştim umdugumdan daha başarılıydı.. 2. Ellerini bu bütçeyle rahat alabilirsin..

Jetta olabilir, bir arkadaşımda vardı sorun yaşamadan 5-6 sene kullandı.

Bu fiyat aralığında çok bir fikir veremem malum alternatif sınırlı artık ama ilk aracınız olacaksa mümkün mertebe küçük ve boyalı araç tercih edin hatasız araç uzebilir sonrasında her sürtme kaza insanın canını sıkar..
Çok acemi değilim ama illaki ilk defa araba kullanacağım ve sürekli süreceğim için sıkıntı yaşayabilirim. Lakin ülkemizde trene atlamadığın zaman bidaha yetişemiyorsun. Düşük modeller ile yüksek modeller arasındaki fark çok ama çok arttı. Bu sebeple bahsettiği fiyatlardan deneyeceğim. En azından 100ü geçecek.

Arkadaşlar dalga geçecekler hiç yazmasın.
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum.

-Öğretmenlik yapıyorum.
-2013 modelden aşağı düşünmüyorum
- Genelde B segment araba baktım bu fiyatlara mecbur.
- Hatchbake araç önceleğimdir.

Eğer arabadan anlıyorsanız fikirleriniz benim için çok önemli.

Not: İ20,Clio,İbiza ve Corsa'nın 2015 üstü modellerine bakıyorum genelde.
Ancak tüm fikirlere açığım.

MI 6 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Sıfır 2018 otomatiğini, 2018 Mart sonunda 78 e almıştım, en son gördüğüm liste fiyatı 215 idi:eek:...Gayet memnunum; az km yapmışı dediğin fiyatlara bulunur diye tahmin ediyorum. İç mekan genişliği sınıf ortalamasının epey üzerinde (Golf 4 boyutlarına ulaştığı söyleniyordu), bu bakımdan Clio ve Corsa ile kıyaslamak abes olur. Yol tutuşu da İ20 den çok üstündür. Hala da F/P aracı olduğunu düşünüyorum; tavsiye ederim...Polo da alabilirdim; tasarımını beğenmekle birlikte, hem donanım ve hem de motor farkından dolayı (115/95 HP) tercihim İbiza olmuştu; ikisi arasındaki malzeme kalitesi Golf/Leon kadar farklı değildi. B sınıfında çok iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum...

Ha, imkanın varsa, hele de aile kullanımı için düşünüyorsan bütçeyi biraz daha artırıp C sınıfı bir araç almanı öneririm...

Sıfır 2018 otomatiğini, 2018 Mart sonunda 78 e almıştım, en son gördüğüm liste fiyatı 215 idi:eek:...Gayet memnunum; az km yapmışı dediğin fiyatlara bulunur diye tahmin ediyorum. İç mekan genişliği sınıf ortalamasının epey üzerinde (Golf 4 boyutlarına ulaştığı söyleniyordu), bu bakımdan Clio ve Corsa ile kıyaslamak abes olur. Yol tutuşu da İ20 den çok üstündür. Hala da F/P aracı olduğunu düşünüyorum; tavsiye ederim...Polo da alabilirdim; tasarımını beğenmekle birlikte, hem donanım ve hem de motor farkından dolayı (115/95 HP) tercihim İbiza olmuştu; ikisi arasındaki malzeme kalitesi Golf/Leon kadar farklı değildi. B sınıfında çok iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum...

Ha, imkanın varsa, hele de aile kullanımı için düşünüyorsan bütçeyi biraz daha artırıp C sınıfı bir araç almanı öneririm...

Aynen rtaş İbiza çok hoşuma gidiyor. Ama 2017 üstü bakıyorum. Çünkü alt modellerinin göğüs konsolu o kadar itici geliyor ki anlatamam. Daha düşük beygirli olanların test videolarını izlemiştim. Sence 1.0 motor İbizaişimi görür mü ?

Ibiza'nın arka koltuğu aşırı rahatsız ve dardır, önemliyse dikkate alın, onun dışında iyi seçenek.

Corsa alınacaksa motor önemli, 1.4 turbo
ise gereğinden çok yakar.

160 bine sıfır Egea almak bence de daha makul şu an, ikinci el bakılacaksa da fiyatı henüz 230 binin üzerine çıkmamış yani %80lil vergi dilimine girmemişlere bakın.

Ben olsam ağır hasarlı olmayan i20lere bakardım, özellikle elite paket bulunabilirse o segmentteki en f/p araç bence.

Son düzenleme:
Bir önceki kasa Toyota Corolla bakabilirsin, manuel vites 1.6 motor olanları incele derim. Çok hız tutkunu değilsen 1.33 motor olanlar daha uyguna bulabilirsin.

Çok acemi değilim ama illaki ilk defa araba kullanacağım ve sürekli süreceğim için sıkıntı yaşayabilirim. Lakin ülkemizde trene atlamadığın zaman bidaha yetişemiyorsun. Düşük modeller ile yüksek modeller arasındaki fark çok ama çok arttı. Bu sebeple bahsettiği fiyatlardan deneyeceğim. En azından 100ü geçecek.

Fiyat olarak demiyorum üstad 160 değil 150 binlik olsun misal ama 2-3 parça boya olanı tercih et derim ilk araç alanlar hele hatasizsa araçları sürtünce falan çok üzülüyor...Haa ben takmam öyle şeyleri dersen ayrı konu..

Ibiza'nın arka koltuğu aşırı rahatsız ve dardır, önemliyse dikkate alın, onun dışında iyi seçenek.

Corsa alınacaksa motor önemli, 1.4 turbo
ise gereğinden çok yakar.

160 bine sıfır Egea almak bence de daha makul şu an, ikinci el bakılacaksa da fiyatı henüz 230 binin üzerine çıkmamış yani %80lil vergi dilimine girmemişlere bakın.

Ben olsam ağır hasarlı olmayan i20lere bakardım, özellikle elite paket bulunabilirse o segmentteki en f/p araç bence.
Teşekkürler adminim bilgilendirici oldu benm için :)

Aile aracı aramiyorsaniz, yeni kasa Corsa tavsiye ederim. 170 küsürlere bulunabiliyor sanırım.

Aynen rtaş İbiza çok hoşuma gidiyor. Ama 2017 üstü bakıyorum. Çünkü alt modellerinin göğüs konsolu o kadar itici geliyor ki anlatamam. Daha düşük beygirli olanların test videolarını izlemiştim. Sence 1.0 motor İbizaişimi görür mü ?
Eski kasa İbiza alınmaz zaten; çirkin-uzun-dar-yüksek (Kısaca orantısız)-yol tutuşu kötü bir araç. Benimki 2018 DSG 115 HP ki Golf-Jetta ile aynı motora sahip. Performansı sınıfı için fazla bile doğrusu; ışık kalkışlarında ben arayı açıyorum, tezcanlılık yapıp yapmadığım konusunu sorguluyorum çoğu defa :giggle:

Bir önceki aracım dizel Clio idi, yakıtı iyiydi. Onun dışında eşekten ata geçmiş gibi oldum desem yanlış olmaz. Yeğenim Corsa' dan hiç memnun kalmadı, sıfır Skoda Fabia ya geçti. Ben arkadaşımın İ 20 sini özellikle yol tutuşu konusunda beğenmedim, o ise benim İbiza' ya bayıldı. Arka koltukları dar olan eski İbiza' dır diye tahmin ediyorum...

Dediğim gibi, B-Hatchback bir araç bakıyorsan ve temizini bulursan İbiza üzmez. İmkanın olursa C sınıfını zorlamanı öneririm...Güvenlik, yol tutuş, konfor, rüzgar ve yol sesi gibi parametrelerde sınıf farkını hissetmemek mümkün değildir...

Son düzenleme:
Son bir ekleme yapayım;

C-Hatchbak olarak Peugeot 308 lere bakabilirsin. Yeni kasası çıktı, yakında ülkemize de gelecek. Temizinden, ikinci el bir 308 de çok iyi seçenek olur. Piyasadaki en problemsiz otomatik şanzımanlardan biridir EAT 6/8...

Geri
Üst Alt