Ozellikle B sinifina ciddi indirim olur gibi. 320-350 fiyat araligindaki cogu arac 260'lara duser. Hatta benzinli 3008 gibi C sinifi araclari bos donanimla getirip o araliga uydururlarsa sasirmam. Tabi bayilerin karlarini artirip indirimin yarisini cebe indirmeleri supriz olmaz.

Şöyle anlatayım. Düzenleme öncesi vergili fiyatı 230 bini geçen araçlar otomatik 285 bin oluyordu şimdi 265 bini geçenler 320 bin olacak.

Yani güncel fiyatı 285 binle 320 bin arasında olan araçlar eğer bayiler de hakkıyla indirim yaparsa yaklaşık 50 bin lira ucuzlayacak.

320 bin üzeri veya 285 bin altındaki araçlar için herhangi bir düzenleme yok mu acaba, sadece bu 2 fiyat arasindaki araçların etkilenmesi çok adaletsiz değil mi

320 bin üzeri veya 285 bin altındaki araçlar için herhangi bir düzenleme yok mu acaba, sadece bu 2 fiyat arasindaki araçların etkilenmesi çok adaletsiz değil mi
%45ten 50ye geçişte de var bu olay ama o rakamlar 160 binlik araçlar için geçerli zate 5-10 bin farkediyor.

285 binin altında araç olamaz 230 binle 285 bin arası vergi geçişi olduğu için o ara boşluk olur, kampanyayla aksesuarlı araçları alt dilimden verebilirler sadece, fatura 230 bin kesilir.

320 bin üzeri bayilere bağlı, 320-370 bin bandındaki araçlar zaten satılmaz bir kaç ay çünkü 380 binlere Passat var, 320 binin altında da fiyat 265 bine iniyor.

Dolayısıyla 250-265 bin arası fırsat araçları olacaktır piyasada.

Haziran ayında Peugeot 3008 ve Skoda Karoq için bayileri gezdim. Hiç birinde araç yoktu. Skoda bayiinde bir tane Kamiq vardı sadece, ona niyetleneyim dedim bulamayınca ikinci gidişimde o da yoktu. :D

Fiyatlar aşağı çekiliyor fakat bakalım araç var mı?

megane full liste fiyatı 400 görünüyor

ama bayilerde yok

nedir bu arabanın gider fiyatı

Bayiler zaten bu rakama bırakıyordu. Dream en son 297bin gösteriyorken bayiler 250-265 arası veriyordu. Zaten bu 3-4 ayda Araçın ortalama 80bin artması da mantıklı değildi.
80 bin değil 20 bin arttı, kalanı ÖTV üst diliminden kaynaklı vergi artışıydı.

Bu ay vermiyorlardı 250 bine, geçen aydı o.

Nasıl bir araç bakıyorsun kaç bin bandında?
Bakamıyorum ya. Benim zaten konut kredim var. Bir ara ikinci el rio filan bakıyordum sonra o da koptu gitti. Şu sıfırdaki düşüş ikinci eli etkilerse belki 120 130 civarına bir şeyler bakabilirim

Egea Sedan Easy 1.4 fire 95 hp 159.900 TL 154.600 TL

indirime bak 5 bin helal

Abi bende nedense Keramettin admin Mercedes'ten aşağıya binmez dedirten bir izlenim oluşturmuşsun yıllarca. :D
Geçen evli olduğunu öğrenince de epey şaşırmıştım. Bu 2 oldu. :D
Devlete 2-3 tane araç almıyor olsak mümkündü de şu dönemde pek akıl karı değil, eskiden almak lazımdı.

Geri
Üst Alt