Bu araç teknik şeysilerinden anlayan arkadaşlara bir sorum olacak.

1.2 motor küçük bi aracım var. 2017 model.

Bu aracım 1.viteste çok zıp zıp oluyor. Tekleme mi deniyor adına bilemedim. Böyle hassas bi frene basar gibi sallana sallana gidiyor. Rahatsız ediyor. Bu bir problem mi yoksa ben mi kullanmayı bilmiyorum bu mereti?

Araç nedir, şanzıman otomatik mi manuel mi? Benzinliyse LPG var mı bunlar önemli. LPG olmadığını ve sürücü hatası olmadığını varsayarak tekleme problemlerinin çoğu ateşlemeden kaynaklanır. Buji, buji kablosu, bobin kontrol edilir.

Araç nedir, şanzıman otomatik mi manuel mi? Benzinliyse LPG var mı bunlar önemli. LPG olmadığını ve sürücü hatası olmadığını varsayarak tekleme problemlerinin çoğu ateşlemeden kaynaklanır. Buji, buji kablosu, bobin kontrol edilir.
Manuel benzinli üstad.

Anladığım kadarıyla bir ustaya götürmem şart

Bu aracım 1.viteste çok zıp zıp oluyor. Tekleme mi deniyor adına bilemedim. Böyle hassas bi frene basar gibi sallana sallana gidiyor. Rahatsız ediyor. Bu bir problem mi yoksa ben mi kullanmayı bilmiyorum bu mereti?
Bende 1.2 1.6 aynı aracın dizel ve benzinlisi mevcut. Dediğinin aynısını uzun süre 1.2 sürdükten sonra 1.6 ya geçince yaşıyorum. Benimki vitesi 1.6 ya göre erken atmaktan kaynaklanıyor alıştığım için küçük olana. Araba kendini öne atıyor önden çekişli olduğu için. Demem o ki 1.2 araba zaten hızlanmak bilmiyor gay gibi erkenden atma vitesi.

Manuel benzinli üstad.

Anladığım kadarıyla bir ustaya götürmem şart
Her işi uzmanına bırakmak lazım tabi. Baskı balata iyi durumdaysa ateşleme elemanları olabilir daha önce dediğim gibi ama bambaşka bir şey de çıkabilir malum mekanikten ziyade elektronik günümüz araçları. Yılların ustaları bile teşhiste zorlanıyor.

Bende 1.2 1.6 aynı aracın dizel ve benzinlisi mevcut. Dediğinin aynısını uzun süre 1.2 sürdükten sonra 1.6 ya geçince yaşıyorum. Benimki vitesi 1.6 ya göre erken atmaktan kaynaklanıyor alıştığım için küçük olana. Araba kendini öne atıyor önden çekişli olduğu için. Demem o ki 1.2 araba zaten hızlanmak bilmiyor gay gibi erkenden atma vitesi.
atmazsam zıp zıp zıplıyor
Her işi uzmanına bırakmak lazım tabi. Baskı balata iyi durumdaysa ateşleme elemanları olabilir daha önce dediğim gibi ama bambaşka bir şey de çıkabilir malum mekanikten ziyade elektronik günümüz araçları. Yılların ustaları bile teşhiste zorlanıyor.
Sağolasın üstad

Benim Uno'da aynı sorun oluyordu. Değişmediğim parçası kalmamıştı ama nafile... Sattıktan sonra hava filtre kazanından olduğunu söyleyenler olmuştu.

Yahu atmazsan zıplıyormuş sen de at. Düz mantık. Niye arabayla zıtlaşıyorsun

Kalkışlarda gaza daha az bas, debriyajı da daha yavaş bırak.
Genellikle o tökezleme ya da boğulma fazla gaza yüklenmekten oluyor.
Ikinci bir araba kullanıyorsan o aralığı tam ayarlayamayabilirsin.

Biraz dene sorun çözülmezse mağlesef sanayi yolu görünüyor.

Kalkışlarda gaza daha az bas, debriyajı da daha yavaş bırak.
Genellikle o tökezleme ya da boğulma fazla gaza yüklenmekten oluyor.
Ikinci bir araba kullanıyorsan o aralığı tam ayarlayamayabilirsin.

Biraz dene sorun çözülmezse mağlesef sanayi yolu görünüyor.
Çok sağol rdaşım biraz fazla basıyor olabilirim o da doğru

Geri
Üst Alt