Sigarayı Ne Zaman Bıraktınız?

Sigarayı Ne Zaman Bıraktınız ?

• 0-12 Ay

• 1-3 Yıl

• 3 Yıl ve Üzeri

• Ben Bıraksam O Beni Bırakmıyor. Aktif tüketiyorum

• İşim Olmaz Hiç İçmedim

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Pandemi de .Boğazdaki iltihap çok uzun sürdü.O gün bırakış başladı ve içme olayı bitti.Ve hergün o günü hatırlayıp içmememe psikolojisi geliştirdim. Eğer içersem o günkü gibi olur boğazım dedim /diyorum.nereye kadar gider bilinmez.7 yıldır başarıyla devamediyor.

Sigaraya geç başladım. 25 yaşındaydım. Yaklaşık 30 gibi de bıraktım. Son 3.5 yıldır ağzıma sürmüyorum. Tamamen aklınızdan çıkması için en az 6 ay dayanmanız gerekiyor. Sonrasında giderek hafızanızdan siliniyor.

38 yaşındayım
Bugüne kadar 1 fırt bile çekmedim
Nefret ederim
Yanımda içirtmem (dış ortam dahil)
Umarım sokakta içmek de yasaklanır.
Otobüs durakları gibi belirli mesafelerde kapalı odalar yapılsın, orada içilsin. İçenler birbirlerinin üzerine sonsuz kadar üfleyebilirler orada. Ben niye otobüs beklerken milletin sigara dumanını soluyorum kardeşim?

45 yaşındayım. Tam 38 yıl ağzıma sürmedim ama yengeniz aşırı tiryaki ve sürekli içiyor.
Ben rahatsızım hem cinsel anlamda uzaklaşıyorum hemde otoritemi sarsıyor. Seks sonrası paketi versene diyor. Tabi hayatjm diyorum. Ama öylr bir içiyor ki sanki sekste kaybeden taraf benmişim gibi.
Birde görev verirken sigaralı ve sigarasız hali çok farkediyor. Çamaşırları asar mısın deme biçimi bir yana, sigarayı parmaklarının arasında eliyle işaret ederek şu makinayı boşaltt (duman çekip, cümle sonunda tıs) demesi bir yana.

Üstüm basım sigara dumanı kokuyordu. 38. İmde başladım sigaraya ve tek tük onun paketinden alıp içiyordum. Tam bir sene belki rahatsız olurda ben sana ayıp etmişim der diye zorla içtim. Bembeyaz dişlerimde çürükler oluşmaya başladı top sakalımdaki bıyıklar bile sarardı.

Bir gün Doruk konuşmamız lazım dedi. Hay hay dedim nerde balkonda mı? Çocuklar o an odadaydı. Yok ya deyip odada sigara yaktı, bana da bir tane uzattı. Noldu dedim sigara ağzımdayken.
sürekli benim paketlerimden otlanmandan rahatsızım ya bırak yada adam gibi paket al dedi.
TMm peki alırım dedim.

O günden beridir bir inat uğruna sigara içiyorum.
Ulan yazana bakmadan enayi gibi sonuna kadar okudum :(

Eşime sözüm var bu lanet sezon bitince bırakacağım diye.

Kocaeli maçından sonra bu kararı almıştım
Bırak bırak valla leş bir şey. Ben hiç içmedim mesela ama sanki şöyle hissediyorum dışarıdaki sigara dumanlarından yani:
Sigara kalitesi de iyice düştü, iyice leş oldu dumanı, kokusu. 20 yıl önce Parliement falan başka kokuyormuş gibi geliyor.

38 yaşındayım
Bugüne kadar 1 fırt bile çekmedim
Nefret ederim
Yanımda içirtmem (dış ortam dahil)
Umarım sokakta içmek de yasaklanır.
Otobüs durakları gibi belirli mesafelerde kapalı odalar yapılsın, orada içilsin. İçenler birbirlerinin üzerine sonsuz kadar üfleyebilirler orada. Ben niye otobüs beklerken milletin sigara dumanını soluyorum kardeşim?
en fenası da sigara içerken birden otobüs gelmesi ve o leş kokuyla birlikte ön kapıdan otobüse binen kişinin oluşturduğu leş koku ortamı :D

45. yaş günümde bırakmıştım yani 7.5 sene oluyor

Sigara duman kokusu zaten uber leş bir sey, herkes sadece kendi dumanindan rahatsiz olmaz.

Ama daha anlamsiz buldugum bir tutun kullanimi var. X bir cafede, istediginiz markayi secin birsuru subesi olan, minnacik masalarinda, vasat ustu kahveleriyle 2 saat pro icenler- bunu omrum boyunca anlamayacagim.

sigara içen de içtiren de içilmesine aracılık eden de en hafif tabirle küçük p’lidir

Hayatım boyunca ağzıma sürmedim. Hatta elime bile almadım birisi bir saniye tutar mısın diye sorduğunda bile. Zaten soran da çıkmaz çünkü ne kadar nefret ettiğimi bilir herkes.

Bırakmayı başaran arkadaşları tebrik ederim güçlü kalıp tekrardan başlamazsınız inşallah. Allah yardımcınız olsun.

Geri
Üst Alt