sığırpress tanımı sığırlığı

Bun

bence de mevzu bu

60 dkda bitiyorduk son 30 dk dağılıyorduk, şuursuz bir yapıydı.

şu an daha sistemli ama hala olağan bir pres oyunundan daha fazla efor sarfediyoruz.
60'da bitmenin sebeplerinden biri de rotasyon eksikliğiydi yorulunca ve yedekten adam girmeyince dağılıyorduk şimdi en azından yorulanlar yerine adam alarak devam ettirebiliyoruz ama hala bir iki eksik var kadroda.

abi Türk milleti olarak robot gibi mekanik şekilde press yapamayız

rakibe presse koşarken "seni eeaamua goodueam" diye içimizden sövecez ki o topa bam bam basabilelim koşabilelim

bundan dolayı biz her zaman pressi bi tık daha eforlu yapacağız başkalarına göre

Yunus'un yaptığı press'i görmüyor musunuz alacaklı gibi koşuyor

Üç yıl önceye göre gelişim bariz.

Lemina'nın katılımı, Barış ve Yunus'un olgunlaşması vs şu an daha kararında pres yapıyor takım.

Diğerinde alan daraltamıyorduk sadece top kapıp kaleye gidersek gol bulabiliyorduk ama arka taraf süpürülemediği için açıkta kalıyorduk. Boey o kadar öne çıkmıştı ki sanki 3. stoper gibi sağ tarafı tek başına toparlıyordu bu sebeple en fizik güçlü adamımız olduğu için.

Şimdi Lemina geldi Bardakçı ile olan alanı kapatıyor. Torreira askıya gittiğinde direnç hattı oldu o sayede.

Bir de tabi o zaman İcardi varken, şu an önde Osimhen var. Osimhen 98 model Hakan gibi çok iyi alan daraltarak yapıyor bu işi. Ve gol de atıyor üzerine.

Mertens'in eksikliğini aradık belki ama orada da Lang geldiğinden beri daha bilekleri yumuşak ve asister oyuncu eksikliği biraz olsun azaldı.

Sane'nin incelerini onun kadar yapamasa da Lang ona göre daha çok mücadele eden biri. O da arada baskıya katılınca (istediğinde yapıyor) takım bir anda seviye atlıyor.

Buna ikna edebilirsek kendisini her maç yapmaya takım çok farklı seviyeye çıkar. Sane'nin bunu yapacağını sanmıyorum.

Bir de artık Singo denkleme girdikçe çok daha güvenli olabiliriz bu konuda. Kendisi de çok güçlü biri. Arkada emniyet olarak kaldığı, ya da baskıya katıldığı anlarda bize mevcut defansif mücadele gücümüzü +2 yapabilir, sağlıklı kalırsa.

60'da bitmenin sebeplerinden biri de rotasyon eksikliğiydi yorulunca ve yedekten adam girmeyince dağılıyorduk şimdi en azından yorulanlar yerine adam alarak devam ettirebiliyoruz ama hala bir iki eksik var kadroda.
Yok ya genel olarak enerji kontrolümüz yoktu.

İlk ŞL maçlarımızda da çok derin değildi kadro ama pek oyuncu değiştirmeden o çizgide kalmıştık.

Bir de alan savunan Lemina yoktu, bu ciddi manada takımı yükseltti.

Başlığa istinaden yazayım ben sığırpressin olumsuz bir anlamda kullanıldığına hiç rastlamadım aksine ben de dahil herkes övmek için kullandı
Zaten böyle ilk net sonuç aldığımız baskılı oyun tottenham falan olması lazım, onun haricinde bayern maçlarında da full baskı oynadık ama yenildik, o zamanda bile hepimiz oynadığımız baskılı oyunu övüyorduk. Avrupa’da başarılı olmak için bu seviyelerde hep olmamız alışmamız gerektiğini söylüyorduk ki öyle de oldu gördüğümüz gibi.

Bun

bence de mevzu bu

60 dkda bitiyorduk son 30 dk dağılıyorduk, şuursuz bir yapıydı.

şu an daha sistemli ama hala olağan bir pres oyunundan daha fazla efor sarfediyoruz.
Evet heis gücümüzü ekonomik kullanamıyorduk ilk başlarda ama bu sonuçta ilk haliyle bile işe yarayan bir şey bulduğumuz gerçeğini değiştirmiyordu. Kerem Hainoğlu biraz becerekli olsa Bayern karşısında bile ilk yarı 3-0 ile bizi istediğimiz skora götürecekti. Önemli olan buluşu yapmak sonra illa geliştirirsin, mühendislik mantığı gibi bakmak lazım.

Benim kızdığım nokta biz yapınca olayın illa değersizleştirmeye çalışılması. İşe yaradığını görünce şekilsel küçümsemeye çalışmak vs. Şunu Sarri yaptırsa "üff prese bak" diyecek adamlar Okan Buruk yaptırdı ve başarılı oldu diye boklama çabası içindeler.

24668.jpg

Başlığa istinaden yazayım ben sığırpressin olumsuz bir anlamda kullanıldığına hiç rastlamadım aksine ben de dahil herkes övmek için kullandı
Zaten böyle ilk net sonuç aldığımız baskılı oyun tottenham falan olması lazım, onun haricinde bayern maçlarında da full baskı oynadık ama yenildik, o zamanda bile hepimiz oynadığımız baskılı oyunu övüyorduk. Avrupa’da başarılı olmak için bu seviyelerde hep olmamız alışmamız gerektiğini söylüyorduk ki öyle de oldu gördüğümüz gibi.
Ben X platformunu kastettim bu arada daha çok; burada üzerine alınmasın kimse; hatta başlığı da X'de görünce açtım, yine denk gelirse paylaşırım burada.
Hocaya takık olup burada da küçümsemek için yazanlar varsa alınabilir ama.

Bu arada iyi anlamda benzetme de olsa yanlış, örtüşmüyor. Sığır denen hayvan yavaş yavaş, kafasını sağa sola sallaya sallaya aheste aheste yürüyen araba gelse kenara çekilmeyen, keyfini bozmayan hayvan, gayet sakin yani, pressingle ne alakası var hayvanın? :D Keçi meçi dense bir nebze; keçi seridir her yere koşar, tırmanır vs. Çita, sırtlan, akbaba gibi rakibi zayıf yakalayınca affetmeyen Serengeti hayvanları da olur eğer illa bir benzetme yapılacaksa :D

3 adama iki kisi pres yapip ters kanada rahatlikla top atilmasi ile sonuclanir
artik alan daraltma stoperleri one cikartip rakip orta sahasinin topla bulusmasini engelleme ve kaleciye yapilan geri paslarda ani baski ile topu kapmaya calisma yegane kullanilan yontemler
bizim fatih terimin uefa kupasi zamanindaki rakibe 4-5 kisi ile yapilan hayvani baskiyi ben hic hatirlamiyorum son 10 senede yapan takim
liverpool klopp doneminde bir donem yapiyordu ama onlar da bu kadar kontrolsuz degil cunku bunu yapabilmek icin okan emre suat ve hakan sukur gibi adamlar lazim.beklerde robot gibi hakan unsal fatih akyel bulmak kolay degil.

Bulan kişiyi tebrik etmek lazım derim @Arda Kerim sen bulduysan seni yani :d Bence gercek ismi olan Gegenpress den daha iyi yav :asd:

Bu oyun için en az 3 tane sığır topçuya ihtiyaç var

Geri
Üst Alt