Rahat olun. Bu olay böyle bitmez.
Fenerbahçe türkiyeden Fifanın ve Uefa nın gönlünü alacak şekilde ceza almadan bu olay kapanmaz..
Çünkü bu olay sistemde açık oluşturur ve böyle bırakılırsa da bundan sonraki olabilecek her olayda Fifa nında UEFA nında elini kolunu bağlar..
UEFA dan Fenerbahçeyi küme düşürme yada - puan verme gibi bir karar çıkmaz sadece tavsiyede bulunur. Çünkü Gerçekten yetkisi yok. Sadece müfettiş raporuyla cezayı uzatabilir isterse.
Ama ben uzatacağını sanmıyorum..
Bence UEFA topu bilerek FİFA ya atıyor. Çünkü kendisi yetkisini kullandı.
Son kararda cezayı uzatmazlar öylede kapatabilirler dosyayı ve Fifaya bizim yetkimiz buraya kadar top sende diyebilirler...
Çünkü ülke futboluna ceza verme yetkisi Fifada..
UEFA devreden çıkdıkdan sonra Fifa Ne yapacak ?
Bence öyle olayı hiç uzatmıyacaklar. Zaten olayı biliyorlar Dosyaları bile okumuslardır kararları vardır.
Yapacağı TFF ye Fenerbahçeye ceza vermesigerektiğini aksi halde en az bilmem kaç yıl uluslar arası hiçbir faaliyete katılamayacağımızı söyler..
Geriye TFF nin 2 seceneği kalıyor..
1.si Ya Fifa ve Fenerbahçe ile anlaşıp - puanla olayı kapatacaklar.
2.si Zaten Hiçbir turnuvaya katılamıyoruz. 3-5 yıl Fifaya da UEFA ya da gitmeyelim . Kulüplerimizi şekillendirelim.Biz kararımızı verdik Fenere ceza vermiyoruz diyecekler...
Benim tahminim bu basiretsiz TFF Hükümetin emriyle 2.şıkkı seçer..
Basını manipüle ederek Araya gençleşme yeniden yapılanma masallarını anlatarak böyle bir karar alırlar.
Kulüplerin borcunu kapatacağız . Yeni tesisler yapacağız genç nesil yetiştireceğiz diye Fatih Terimi de çıkartıp 3-5 laf söylerler.
Olay böyle kapanır..
Umarım 1. şıkkı tercih ederler