Şimdiki Sneijder mi? Fenerbahçe'deki Alex mi?

Bir Türk erkeğinin sevgilisine Dünya'nın en güzel kızı demesi gibi bir durum. Konuyu hayretler içerisinde takip ediyorum.

Ben alexin sadece istatistik kastığına inanmıyorum. Tamam avrupada kazandırmadı ama lig de çoğu zaman derbi kazandırmışlığı bile vardır tek başına. Ha istatistik diye tutturanlara en güzel örnek hami mandıralıdır. Adam hersene 25 gol 15 asist yapardı ama haginin yanında esamesi okunmazdı. Ki bu adamlar aynı dönemde oynadılar kaç sene. Diyeceğim odur ki alexi itin götüne sokmayın. Adam gerçekten iyiydi

Sneijder 2 sene içinde 1 lig şampiyonluğu, 1 kupa şampiyonluğu, 1 süper kupa şampiyonluğu, CL gruptan çıkaran gol ve 1 ikinci tur,

Alex 9 senede?

kariyer olarak alex'den kat kat üstün yabancılar geldi türkiye'ye mevki farketmezsinin hagi,r.carlos,popescu,anelka,guti,ortega,quaresma,lincoln,elano vs ama bu adamların kariyerli olması alex'in hagi'den sonra türkiye'ye gelmiş geçmiş en faydalı ve en başarılı yabancı futbolcu olduğu gerçeğini değiştirmiyor yani sadece kariyere bakarak sneijder daha iyi diyemem. adam fenerde oynadı diye hakkını yiyemem benim bu ülkede Gheorghe Hagi'den sonra izlediğim en iyi yabancı futbolcudur alex.

Son düzenleme:
Alex, herif 8 sene kendi üzerine kurulmuş takımda oynadı. Sneijder 35 yaşına kadar bizde kalırsa ve üstüne takım kurulursa büyük ihtimal esamesi bile okunmaz Alex'in.

Insanlar burada halen Kalite ile performansini farkini anlamiyorlar. Hagi bile Türkiye´ye gelmis gecmis en büyük isim degil, ama en iyi performansi göstermis, en cok basarilari kazanmis yabanci oyuncu. Sonucta oda dünyanin en büyük kulüplerinde flop olmus bir oyuncudur. Wesley Sneijder mesela Hagi´den de daha kariyerli bir isimdir, ama Hagi düzeyinde bir oyuncu oldugunu göstermiyor bu. Bu takima Jo Alves´de kiralik geldi, Necati Ates´de. Jo 10 katikariyere sahip, ama Necati 10 kat performans ortaya koydu.

Tabiki hersey Istatistik degil, ama Sneijder´den beklentilerimiz de bu seviyede. Sneijder okadar iyi oynamasi lazimki, performansi tartisma konusu olmamasi gerekir. Alex´in Fenerbahce´de oynadigi sürece, elestirilen tek noktasi kosmamasi olmustu. Ama hic kimse devamliligina bir kere bile laf edemedi. Sneijder´de devamlilik sorunu var. Ve bu sadece sistem ve takimin diger oyunculari ile alakali bir olay degil.

ikisinin takımlarına yaptıkları katkıya bakacak olursak Alex bir adım önde.
Ama yanındaki adamlar da başarı için çok önemli. Sneijder-Burak, Alex-Guiza

alex who?

alex oxlade chamberlain?

Buragin 3 kez gol kralı olduğu bir ligde gol sayılarının pek önemi yoktur.
Kattığı değer ve kazandırdığı başarılar üzerinden gitsek eğer böyle bir karşılaştırma kesinlikle saçma S10 ezer geçer

kariyer olarak alex'den kat kat üstün yabancılar geldi türkiye'ye mevki farketmezsinin hagi,r.carlos,popescu,anelka,guti,ortega,quaresma,lincoln,elano vs ama bu adamların kariyerli olması alex'in hagi'den sonra türkiye'ye gelmiş geçmiş en faydalı ve en başarılı yabancı futbolcu olduğu gerçeğini değiştirmiyor yani sadece kariyere bakarak sneijder daha iyi diyemem. adam fenerde oynadı diye hakkını yiyemem benim bu ülkede Gheorghe Hagi'den sonra izlediğim en iyi yabancı futbolcudur alex.

like verdigine gore bu post'a tek bir reaksiyonumuz olabilir

Alex golcü oyuncuydur o yüzden istatistikler her zaman yanıltır daha çok forvet gibiydi Alex.. Zaten forvetleri genelde bir b.ka yaramayan adamlar oluyordu Kezman,Guiza, Bienvenu gibi forvetlerin arkasında gizli forvet oynayarak gollerini atıyordu.

Hagi ve Sneijder bu tarz oyuncu değiller zaten önlerinde çift santrafor oluyor genelde Hagi döneminde Hakan, Arif.. Sneijder döneminde Burak-Drogba şimdi Burak- Umut.. Ama özellikle Hagi daha fazla kritik maç kazandırmıştır. Zaten bu bölgenin önemi buradan ortaya çıkıyor yoksa gol sayısına bakacaksak Burak, Alex'den iyi oyuncu deriz :D Alex, Fener'de oynadığı dönemde özellikle yurtdışı maçlarında maç kurtaramadığı için eleştirilmiştir...

Sneijder kurtardığı bir kaç maç var ama çok erken daha

Sinonun fenere çaktığı iki gol yeter be siz ne diyonuz alexmiş..

Yok neymiş tüm ülke saygı duyuyormuş Alex den. Geçen hıyar bir yorumcu diyordu belki Terimin yardımcısı olur diye :D:D

I am the one who knocks!

Fanatik bir şekilde Galatasaraylıyım ama %100 objektif yorumlayacağım.
Bu şikecilerin Kadıköydeki maçlarda en büyük özelliği hakemleri inanılmaz baskı altına alıp,topu hep rakip takımın sahasında oynamışlardır.O kadar baskıya ister istemez maç içnde sayısız pozisyon buluyorsun.Alex de şikecilerin 1.2.3. opsiyonu olduğu için haliyle daha çok gol atıyordu.Kendisi ayrıca hırsızların kralıdır.Ufak bir müdahale ile ya faul bekler ya da penaltı :)
Alexi övenlere bütün samimiyetimle soruyorum.Bana Alexin avrupada bir tek maçını söyleyebilecek var mı?İki değil,üç değil,sadece 1 maç.
Türkiye liginde bu kadar başarılı olan Alex,avrupanın herhangi 2. sınıf takımlarından hiç teklif aldı mı?Alex 1980lerin topçusudur.Türkiye'de başarılı olmasının en büyük nedenlerinin birisi hakem bozuntularıdır.2003-2011 arasında şikecilerin altın çağını(şike ve hakemleri-tff'yi baskı) yaşadığını da unutmayalım.

Geri
Üst Alt