Sinan Gümüş

Evet ama elit seviyede olanları tartışıyoruz sadece. Dfb in yatırımları hakındaki bilgiler doğru ama tabikide.
Nerden biliyorsan artık :D

Almanya ya bir kaç sefer gittim Bir de Goethe Enstitüsünde Almanca dersler alıyorum, futbolu sevdiğim için Almanca geliştirmek için Futbol dergisi okuyorum:)
Yüzeysel bilgiler benim ki. Tr de Altın ordu örnek alıyor Almanya yı hatta internet siteleri bile dfb nin altyapı sitesine benziyor, umarım başarılı olurlar

kroos,Schweinsteiger,muller ,lahm daha ne olsun altyapı değil mi bunlar

Kroos direk Münih alt yapısı çıkışlı değil.
Schweinsteiger evet Münih'in çıkardığı en iyi alt yapı oyuncusu
Lahm Münih alt yapılıdır fakat Stuttgart'ta kendini bulmuştur.
Haberi bulamıyorum ki Almanca bi haber vardı.Stuttgart alt yapısının detaylı bir incelemesi yapılmıştı.Ama yok işte.

O zaman tartışma da benim de tuzum bulunsun. Dfl nin her sene verdiği altyapı destek sisteminde Freiburg 1. sırada. 3 kategoriye ayırmışlar. 1. kategoride 13 takım var bvb ve bayern munıch yok, ama 2. kategorideler.

Evet.BvB ve Münih altyapısı değil üst yapıdaki antreman programı çok çok daha iyidir.Şu an mesela BvB kadrosuna bak alt yapıdan çıkarma adamları yoktur.Münih'in de.Bana bu takımların alt yapısından çıkma büyük oyuncu da sayamazsın.

Talihsiz bir yorum olmuş Furkan.

Mesela Almanya ile dünya kupasında bulunan oyunculardan Bayern altyapılı olan topçular:

Hummels,Lahm,Schweinsteiger,Müller,Kroos

Dortmund: Grosskreutz,Durm, sakatlanmasa Reus ve Götze.

I am the one who knocks!

Son düzenleme:
Talihsiz bir yorum olmuş Furkan.

Mesela Almanya ile dünya kupasında bulunan oyunculardan Bayern altyapılı olan topçular:

Hummels,Lahm,Schweinsteiger,Müller,Kroos

Dortmund: Grosskreutz,Durm, sakatlanmasa Reus ve Götze.

I am the one who knocks!
Reus daha geçen gladbach'dan geldi Dortmunddan mi gitti oraya?

Birakin simdi Stuttgart'in altyapisini digerleriyle kiyaslamaya. Sonucta Stuttgart'in altyapisi Türkiye'deki bütün kulüplerin altyapilarindan kat kat iyidir. Cocuk Almanya'da egitim gördü bu bile yeter. Süre aldigi zaman ben Sinan'da isik gördüm, umutlandim. Üzerinde duralim, zaten elimizde adam gibi kanat oyuncusu yok Bruma haric, ki onuda harciyoruz.
Olcan ve Hamit denen gereksizler birdaha forma yüzü görmemeli.

Birakin simdi Stuttgart'in altyapisini digerleriyle kiyaslamaya. Sonucta Stuttgart'in altyapisi Türkiye'deki bütün kulüplerin altyapilarindan kat kat iyidir. Cocuk Almanya'da egitim gördü bu bile yeter. Süre aldigi zaman ben Sinan'da isik gördüm, umutlandim. Üzerinde duralim, zaten elimizde adam gibi kanat oyuncusu yok Bruma haric, ki onuda harciyoruz.
Olcan ve Hamit denen gereksizler birdaha forma yüzü görmemeli.
Zaten Almanyanın 2.liginin her takımının altyapısı bizimkilerden iyidir :D

Görüyoruz işte kaç tane örneği var. Bundesligada küme düşen takımda oynayan Olcay Şahan bizim ülkede star muamelesi görüyor.

Barış Özbek bile 2.ligden gelmesine rağmen ilk sezonunda bayağı iyi oynamıştı. Bundesliga da son 2 sene de sürünen Mehmet Ekici Trabzonda neler yapıyor.

Bende sana katılıyorum bu çocuk da iş var. Hele hele süre aldığı zamanlarda bunu bariz görüyorsun. Inşallah kış kampında daha da göze batar da ligin ikinci yarısına oynar maçlarda.

Ben olsam Beşiktaş maçına ilk 11 sürerim, en az Olcan/ Hamit kadar oynasa bile (ki bu pek zor olan birşey değil) birşey kaybetmiş olmayız bence.

Aksine bu şansı değerlendirip iyi oynarsa yeni pırıl pırıl bir genç futbolcuyu kazanmış oluruz.

Nasıl Fenee derbisinde Çolak ilk 11 oynayıp iyi oynadıktan sonra özgüven pompaladıysa aynısı Sinan için de geçerli olur.

I am the one who knocks!

Son düzenleme:
Hamza hoca da o cesareti gösteremeyecek kardeşler bana öyle geliyor... Hamit-Yekta-Olcan-Yasin gibi çöpler olduğu sürece Sinan gibi genç oyuncular ancak 5. seçenek olarak düşünülecek.. Soruyorum Sinan şu adamların hangisinden kötü oynar kanat olarak sadece kondisyon lazım

Hamza hoca da o cesareti gösteremeyecek kardeşler bana öyle geliyor... Hamit-Yekta-Olcan-Yasin gibi çöpler olduğu sürece Sinan gibi genç oyuncular ancak 5. seçenek olarak düşünülecek.. Soruyorum Sinan şu adamların hangisinden kötü oynar kanat olarak sadece kondisyon lazım
Sanki Olcan/Hamit de kondisyon var ya. Adamlar ölmüş ağlayanı yok vallah :D

I am the one who knocks!

Bu takım bir şekilde tek forvete dönmek zorunda...Çolak-Melo-Sinan-Bruma-Sneijder-Burak(mecburen) şeklinde.. Bjk bizim yapmadığımızı yapıyor gençlere şans tanıyor..Emin olun Oğuzhan-Frei-Töre gibi adamlar bizde olsa isimlerini duyamazdık söner giderdi. Hamza hocaya büyük görev düşüyor bu konuda..Radikal davranmak lazım top sürecek pas atacak dermanı olmayan Hamit , 3. lig takımlarına şov yapıp süper lige gelince hiçbir halt yapamayan olcan ve yasine artık kesik atma zamanı geldi de geçiyor bile.. Sinan-Bruma arka arkaya 5 maç oynasın (90 dk. olmak zorunda da değil 60 dk. mesela) bu takımın değişilmezleri olur.. Devre arası da bu adamlara sıkı bir kondisyon programı ayarlanıp sık sık hazırlık maçlarıyla A takıma alıştırılmalı..

Sinan bence kondisyon olarak hepsinden iyi durumdadır, çünkü A2'de sürekli olarak oynadı. Olcan-Hamit-Yekta 1 maç varsa 3 maç yok. Ki olmamaları daha iyi aslında. Sabri'nin bile nasıl döndüğünü gördük. İşte maalesef bu noktada zihniyet devreye giriyor. "Tecrübeli" ayağına hep bu oyuncular tercih edilip sözüm ona risk almak istemiyor hocalar. Ama aslında başlarını daha büyük belaya sokuyorlar haberleri yok.

yeleklere bakarsak çift kale maçta as takımda yer almış bugün :D

Geri
Üst Alt