Sinire Bağlı Mesane Bozukluğu

Eger durum stress incontinence ise:
Daha çok yaşi ilerlemiş bayanlarda gorunen bir durum. Mesane kasının artık gevşemeye baslamasi sonucu idrari tutamama ve kaçırma. Stress kelimeside burda önem kazaniyor. Bununla aslinda mesanenin uzerine uygulanan baskı deniliyor: mesela fiziksel zorlama, hapşırma, öksürme gibi olaylarda karın bolgesinde baski oluşuyor ve bu da mesaneye baski olarak uygulanıyor.

Tedavisi ameliyat olabilir. Ozel TOT tedavisiyle mesane çıkışı biraz daraltiliyor ve boylece idrar kaçırma engelleniyor. Ameliyat istemeyenler ise (mesela cinsel iliski artik bundan sonra bir muddet yasaklaniyor diye biliyorum) idrar borusuna ozel enjeksiyon sıktırabiliyor. Bu da idrarin kacmasini engelliyor.

Mesane bolgesindeki kaslar gevsedigi icin ek olarak fizyoterapi de oneriliyor

Heyecanlanınca veya korkunca bi de bunun bağırsağa vuranı var. Ben de nadir de olsa arasıra olur ama çok heyecanlanmam lazım

Nörojenik mesane kastediliyor diye düşünüyorum,yani sinir iletimindeki bir hasar sonucu işeme merkezlerinin koordineli çalışamaması.Kabaca mesane ben doldum işeyecem diyor ama mesanenin çıkış noktasındaki bir kas (sfinkter) da işeme için gevşemesi gerekirken kasılıyor.Sonuç idrara sıkışıp çıkamamak,idrar kaçırmak vs.
omurilik veya sinir sisteminden olabilir diyorlar. mesane dolu olmadigi halde acayip bir baski olusuyor. ultrasonda mesane bos görünmesine ragmen acayip bastiriyor yav. hastalikli gibi tuvalete götürüyor. 2 saatten fazla uyutmuyor genelde cok kötü oldugu zaman. yasam kalitesini sifira indiriyor neredeyse.

Gecmis olsun Murhan kardesim insallah yakinda yine turp gibi olursun da gönül rahatligiyla Turphan deriz sana.

Saka bi yana bu dediginin Almanca tanimi ne.

üretra darligindan süphelenmistim ama 4 yil kadar önce sistoskopi yapildi, herhangi bir bulguya rastlanmadi buna dair. tertemiz cikti. oysa hemen hemen tüm belirtileri bende mevcuttu. idrar hemen gelmiyor. ne kadar baski olsa bile 1 dakika sürüyor gelmesi. bazi günlerde cok cok kötü oluyor ama hic gecmek bilmiyor. en son doktorun biri spasmex ve tamsulosin diye iki adet hap yazdi, kullanmaz olaydim. karin agrisi, halsizlik, bas dönmesi vs. yapti. hemen biraktim bunlari. semptomlari tedavi etmeye calismak yerine problemin temelini ortadan kaldirmak lazim. artik omurilik ve sinirlere baktirmaya karar verdim. ürolojik bir sey olsa herhalde doktorun biri bulmasa digeri bulurdu. botox diye bisey varmis onu ameliyatla enjekte edip 6 ay - 1 sene gecici olarak düzeltiyormus ama buna sebep olan hastaligi bulmadan yine ayni haline gelir diyorlar.

gecmis olsun murhan bi bilgim yok 1 dakıka trip atması dogal degil

üretra darligindan süphelenmistim ama 4 yil kadar önce sistoskopi yapildi, herhangi bir bulguya rastlanmadi buna dair. tertemiz cikti. oysa hemen hemen tüm belirtileri bende mevcuttu. idrar hemen gelmiyor. ne kadar baski olsa bile 1 dakika sürüyor gelmesi. bazi günlerde cok cok kötü oluyor ama hic gecmek bilmiyor. en son doktorun biri spasmex ve tamsulosin diye iki adet hap yazdi, kullanmaz olaydim. karin agrisi, halsizlik, bas dönmesi vs. yapti. hemen biraktim bunlari. semptomlari tedavi etmeye calismak yerine problemin temelini ortadan kaldirmak lazim. artik omurilik ve sinirlere baktirmaya karar verdim. ürolojik bir sey olsa herhalde doktorun biri bulmasa digeri bulurdu. botox diye bisey varmis onu ameliyatla enjekte edip 6 ay - 1 sene gecici olarak düzeltiyormus ama buna sebep olan hastaligi bulmadan yine ayni haline gelir diyorlar.
Bu prostat hipertrofi ilacıydı yav
baş dönmesi yapması çok normal tansiyonu düşürüyor çünkü.
özellikle ilk kullanıımda ayakta durmakta zorlanmış olabilirsin

Geri
Üst Alt