Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

Cevap: Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

Bu takımın yapısı Elano-M.Sarpı yan yana kaldıramaz. Çif ön liberolu sisteme dönmek zorundayız.

-----------------------Leo Franco-------------------------------

--------Sabri-------Neill------------Servet---------Hakan--------

-------------------------Mustafa--------------------------------

-------------------Elano-----------------------------------------

-------------------------Arda Turan------------------------------

-------Keita(Gio)-----------------Jo------------------Gio(Caner)--

Valla 3'lu defans son deneyen adam apar topar gonderilmisti ertesi gun dusuncesi bile kotu o yuzden.

-----------------------Leo Franco-------------------------------

--------Sabri-------Neill------------Servet---------Hakan--------

-------------------------Mustafa--------------------------------

-------------------Elano-----------------------------------------

-------------------------Arda Turan------------------------------

-------Keita(Gio)-----------------Jo------------------Gio(Caner)--

Sarp yerine Topal olması lazım defansif yönü Sarp'a göre çok yüksek. Tabii ki formda bir Topal olursa.

İkisi arasında kararsız kaldım ama Mustafa Sarp ne olursa olsun formayı hakediyor bence...

Ona katılıyorum kesinlikle ama o bölge için Topal daha uygun Sarp'ı bu takımdan kesmek gerçekten çok zor ama.

Onu bunu bilmem fakat Luis Van Gaal bile,şuan sistemi oturttu biz hala sistemden bahsediyoruz,ve şu sıralar berbat futbol oynuyoruz,böyle gidersek sonumuz geçen seneki gibi olacak diye şüpheleniyorum.

Onu bunu bilmem fakat Luis Van Gaal bile,şuan sistemi oturttu biz hala sistemden bahsediyoruz,ve şu sıralar berbat futbol oynuyoruz,böyle gidersek sonumuz geçen seneki gibi olacak diye şüpheleniyorum.

Şu sıralar berbat oynuyamamızın sebebi sistem değil, maalesef ki sakatlıklardır.

Şu sıralar berbat oynuyamamızın sebebi sistem değil, maalesef ki sakatlıklardır.

Sistem otursaydı,sakat olanın yerine başka bir oyuncuyu koyardın yine birşeyler yapardın,son haftalardan beri ne oynadığımız belli değil.Kayseri maçı için allaha yalvarıyorum şansımız yaver gitsin.

4-4-3 e dönelim artık !

Sistem otursaydı,sakat olanın yerine başka bir oyuncuyu koyardın yine birşeyler yapardın,son haftalardan beri ne oynadığımız belli değil.Kayseri maçı için allaha yalvarıyorum şansımız yaver gitsin.

Alakası yok. Elinde doğru düzgün sağbek yokken, solbek yokken sistem futbolunu gerçekleştiremezsin. As kadromuzun neredeyse yarısı sakat. Biz bu şekilde bile sendelemeden devam ediyorsak şükretmeliyiz. Ayrıca son Denizli maçına göre değerlendiriyorsunuz herşeyi... Bu hafta Kayserispor maçında iyi oynarsak yüzde yüz takımı Barcelona ilan edeceksiniz.

Alakası yok. Elinde doğru düzgün sağbek yokken, solbek yokken sistem futbolunu gerçekleştiremezsin. As kadromuzun neredeyse yarısı sakat. Biz bu şekilde bile sendelemeden devam ediyorsak şükretmeliyiz. Ayrıca son Denizli maçına göre değerlendiriyorsunuz herşeyi... Bu hafta Kayserispor maçında iyi oynarsak yüzde yüz takımı Barcelona ilan edeceksiniz.[/QUOTE

İnşallah yenelimde şu Kayseriyi.Ben utanmaya razıyım.

Alakası yok. Elinde doğru düzgün sağbek yokken, solbek yokken sistem futbolunu gerçekleştiremezsin. As kadromuzun neredeyse yarısı sakat. Biz bu şekilde bile sendelemeden devam ediyorsak şükretmeliyiz. Ayrıca son Denizli maçına göre değerlendiriyorsunuz herşeyi... Bu hafta Kayserispor maçında iyi oynarsak yüzde yüz takımı Barcelona ilan edeceksiniz.

Sistem bir kaç oyuncuya bağlı kalkmak değildir.

Sistem bir kaç oyuncuya bağlı kalkmak değildir.

Ama göze hoş gelen futbol, kaliteli futbolcularla oynanır. Mevkilerine uygun oyuncularla oynanır. Sen Caner gibi dikine oynayan ve ofansif gücü yüksek bir oyuncuyu, defansif özellikleri düşük olmasına rağmen bekte oynatırsan takım savunmamız bozulur. Topu ileriye taşımakta zorlanırız, o bölgeden bir çok atak yeriz.

Ama göze hoş gelen futbol, kaliteli futbolcularla oynanır. Mevkilerine uygun oyuncularla oynanır. Sen Caner gibi dikine oynayan ve ofansif gücü yüksek bir oyuncuyu, defansif özellikleri düşük olmasına rağmen bekte oynatırsan takım savunmamız bozulur. Topu ileriye taşımakta zorlanırız, o bölgeden bir çok atak yeriz.

Tamam doğrudur göze hoş gelen futbol,kaliteli oyuncularla oynanır fakat sen sistemini oturttuğun vakit,onun yerine koyduğun oyuncu en az diğerinin yapacaklarının yüzde 90 'ını yapmaya çalışacaktır.Sana göre olmayan oyuncularımız sistem oyuncusumu ki.Rijkaard onlara o sistemi aşılamaya çalışıyor.Benim demek istediğim Van Gaalin takımı 8 maçtır üst üste kazanıyor kısacası sistemi oturttu,bir hafta Robbeni bir hafta Rİberyi oynatıyori,zamanı geldiğinde defansı bile değiştiriyor.Açıkcası ligin ilk haftalarında ilk 15 dakikada maçı koparan takım gitti,yerine Bülent Korkmazın takımı geldi en son Sivas maçında 2 farkla galip gelebildik,ondan sonraki tüm maçlar diken üstnde geçti,o zamanda as oyuncularımız sahadaydı.

Sabri Keita gelir dertler biter arkadaşlar..Uğur ve barış ile hücum futbolu oynamamız imkansız..Sağ ön ve arka tekeri patlak otomobil gibiyiz şu an...

Tamam doğrudur göze hoş gelen futbol,kaliteli oyuncularla oynanır fakat sen sistemini oturttuğun vakit,onun yerine koyduğun oyuncu en az diğerinin yapacaklarının yüzde 90 'ını yapmaya çalışacaktır.Sana göre olmayan oyuncularımız sistem oyuncusumu ki.Rijkaard onlara o sistemi aşılamaya çalışıyor.Benim demek istediğim Van Gaalin takımı 8 maçtır üst üste kazanıyor kısacası sistemi oturttu,bir hafta Robbeni bir hafta Rİberyi oynatıyori,zamanı geldiğinde defansı bile değiştiriyor.Açıkcası ligin ilk haftalarında ilk 15 dakikada maçı koparan takım gitti,yerine Bülent Korkmazın takımı geldi en son Sivas maçında 2 farkla galip gelebildik,ondan sonraki tüm maçlar diken üstnde geçti,o zamanda as oyuncularımız sahadaydı.

Tamamda güzel rendaşım tam anlatamadım sanırım. Zaten sistemi oturttuğumuzu savunmuyorum. Sadece sistemi oturtup, oturtmadığımızı tartışmak için erken olduğunu düşünüyorum. Mevkisine uygun olmayan oyuncularla oynuyoruz, ayrıca ortasahada defansa dönük, pas organizasyonunu yönetecek güçlü bir oyuncunun eksikliği de var. Hele bir sakatlıklarımız düzelsin sistem oturmasa bile daha iyi futbol sergileyeceğimize eminim.

Ne de olsa Rijkaard'ın sistemi hemen oturacak bir sistem değil. İleriye dönük bütün oyunculara serbest mevkiyi verecek seviyeye gelmedik daha... Tahminen seneye bunu görebiliriz.

arkadaşlar düşündüklerim söylemlerim beni bağlar önce onu söyleyeyim. biz takım olarak şu an kötü durumdayız, kötü takımız demiyorum tabiki kalite olarak çok iyi futbolcularımız var. ama takım olabilmek dişlilerin sağlıklı işlemesi farklı birşey, bunu görmek için dahi falan olmaya gerek yok. bunun birinci sebebi bitmek bilmeyen sakatlık belasıdır. bunların da çoğu darbeye bağlı değil adale sakatlıkları. bu konuda sağlık ekibimiz malesef çok ama çok kötü bir performans sergiliyor. 1-2 haftalık sakatlıklarda bile futbolcunun dönmesi 1-2 ayı buluyor. buna bir çare bulması lazım yönetimimizin. diğer sorun ise malesef transferi eksik olan bölgelerimize yapamıyoruz. bizim en çok ihtiyacımız olan bölge ortasahadır çünkü orta sahamız çok yumuşak bunu ta sezon başından beri söylüyorum bol gollü kazandığımız maçlarda bile. ama yine alamadık malesef hatta bakmadık bile. diğer bir sıkıntımız hakan baltaya alternatif olacak solbek. şu anda takımda canerden veya sağ ayaklı uğurdan solbek yaratma arayışı içindeyiz ama görünen o ki o taraftan ciddi sıkıntılar yaşayacağız yine. avrupada iddialıyız diyoruz ama elimizde orda oynayacak 1 tane forvetimiz yok şu an. baros var demeyin barosun ne zaman döneceği bana göre muamma bir durum. hem dönse bile ne zaman form tutacak o da ayrı bir sıkıntı. jo transferi kötü değil ama avrupada oynayacak bir futbolcu alınabilseydi bence daha mantıklı bir iş yapılmış olurdu. yok eğer jo yu illa alacaksan en azından nonda değil leo gitmeliydi yabancı kontenjanından. bakın bu akşam yine maçımız var dikkatle izleyin beğenmediğimiz beşiktaşa karşı doğru dürüst pozisyona giremeyen antalya bize karşı kaç pozisyona girecek. uzun lafın kısası allah yardımcımız olsun diyorum inş. bu söylediklerimin tam tersi olurda şampiyon oluruz uefa da final oynarız, ama gerçekler acıdır bunu unutmamak gerekir her zaman

Bugün 1-1 biten GS-Graz maçını tekrar izledim.Topal ve Elano orta sahada daha uyumlu idi.M.Sarp ile beraber oynayınca Sarp defansif oyuncu olmasına rağmen çok önde oynadığı için Elano geride kalmak zorunda kalıyor.Elano top çalar , alan savunması yapar , top taşır , geriden oyun kurar ama M.Sarp olduğu sürece Elano 'dan hücumsal anlamda bişey beklemeyin.İnanılmaz derecede uyumsuz iki oyuncu.Sarp , Elano 'yu bozuyor kanımca.

Rijkaard 'ın bunu derhal görmesi lazım.Arda 'yı sola atıyorsun kafasına göre sağa yada ortaya geçiyor , Sarp ön libero mu oyun kurucu mu belli değil.

Geri
Üst Alt