Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

Cevap: Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

nasıl değil :S KALSTRÖM ne DMF nede AMF bildiğin " CMF "

İyide CMF'ler arasında da farklılıklar var.Kalström pasördür.Emana,Appiah,Makoun,Meireles gibi oyuncular ise orta sahaya dinamizm getirir.Dünyada Barca hariç hiçbir 4-3-3 takımı çift pasörle oynamıyor.Oynasaydı geçen sene Lyon Juninho/Kalström'ü birarada oynatırdı.

fabian ernst gibi bi adam lazım

görelim Rijkaard neyler

ayrıca neylerse güzel eyler...

İyide CMF'ler arasında da farklılıklar var.Kalström pasördür.Emana,Appiah,Makoun,Meireles gibi oyuncular ise orta sahaya dinamizm getirir.Dünyada Barca hariç hiçbir 4-3-3 takımı çift pasörle oynamıyor.Oynasaydı geçen sene Lyon Juninho/Kalström'ü birarada oynatırdı.

bence junınho cmf deil amf idi ;)

mesela bizim ayhan ile barış.. birisi kalström gibi pasör diğeri appiah gibi dinamizm getiren biri ama gel görki ikiside CMF ;)

Nasıl kadro fantastik dimi;) şaka tabiki eleştirmeyin:)

ufuk

arda neill servet caner

keita m.sarp elano giovani

jo baros

Nasıl kadro fantastik dimi;) şaka tabiki eleştirmeyin:)

ufuk

arda neill servet caner

keita m.sarp elano giovani

jo baros

M.Sarp'ın yerinede Kewell'ı koyalım oynamadığı yer değil orta saha

2-6-2 muhteşem diziliş global futbol anlayışı bu olsa gerek :)

Kalström o tarz bir futbolcu değil.

Bence Emana alınmalı Afrika Kupası maçlarınıda izledim teknik,pas,uzaktan şut gibi ekstra özellikleri olan bir futbolcu zaten nasıl savaşçı bir adam olduğunu hepimiz biliyoruz ki İspanya'nın 2. liginde oynayacağına her sene Avrupa'ya giden seneye büyük ihtimalle şampiyonlar liginde oynayacak bir takıma gelmeyi tercih eder bence.

Bence Emana alınmalı Afrika Kupası maçlarınıda izledim teknik,pas,uzaktan şut gibi ekstra özellikleri olan bir futbolcu zaten nasıl savaşçı bir adam olduğunu hepimiz biliyoruz ki İspanya'nın 2. liginde oynayacağına her sene Avrupa'ya giden seneye büyük ihtimalle şampiyonlar liginde oynayacak bir takıma gelmeyi tercih eder bence.

+ Keita'ya arkadaslik yapar:D

emana bizdeki isimleri gördükten sonra gelmek isterde betis fazla para ister kanımca

Cok iyi de oldu cok guzel iyi oldu tamam mi denecek bir takthik kurdum gardashlar...

1264824863120968.jpg

Cok iyi de oldu cok guzel iyi oldu tamam mi denecek bir takthik kurdum gardashlar...

1264824863120968.jpg

renkdaş demedi deme F.R ters ayaklı oyuncuları farklı kanatlarda oynatmayı çok sever ;) yani sağ kanatta caner giovanni solda arda keita görürsen hiç şaşma :D gerçi bende böle isterim ters ayaklı oynamak daha avantajdır gol bakımından ;)

1264824863120968.jpg

Simdi taktik hakkinda-

Ufuk-Leo degisimini herkes soyluyor zaten. Leo aman aman bir kaleci degil. Ufuk en az onun kadar iyi. Ufuk'un oynamasi, gelecek icin de dogru bir hamle olur.

Defansif kurguya gelince, Hakan'in ve Servet-Neill ikilisinin (en azindan Gokhan Zan donene kadar) vazgecilmez oldugunu biliyoruz. Sagda ise Ugur'u tercih ettim, cunku defansinin Sabri'den daha iyi oldugunu dusunuyorum. Sabri'nin sag tarafa getirdigi bir dinamizm var, evet, ama fazla hucumu dusunuyor ve arkasi mutemadiyen bos kaliyor. Sag stoperde Neill'in oynamasi bu problemi bir nebze olsun halledecektir ama yine de defansi bilen iki bekle ilk devre verdigimiz pozisyonlari vermeyecegimizi dusunuyorum. Ugur ve Neill'in kadroya oturmasi, defansi en az iki kat saglamlastirir. Ayrica iyi bir Ugur benim gozumde cok saglam bir futbolcudur.

Orta sahaya fazla alternatifimiz yok malesef. Mehmet ve Ayhan formsuz olmasalar takimin en onemli oyunculari olurlar benim gozumde. Ama ikisi de inanilmaz formsuzlar. Sezon basindan beri oynayan Mustafa'yi orada kullanmak zorundayiz. Her ne kadar begenmesem de, kendisinden cok daha enerjik ve hareketli olan Baris'tan ustun bir oyuncu. Yerine birisi alinsa cok iyi olurdu ama Mustafa ile idare etmek zorundayiz. Takim ilerde iyi isler yapti mi, savunma hatti hucumu iyi destekledi mi Mustafa siritmaz ama uzerine yuk binince takim oradan catliyor. Ugur'un oynamasi onu rahatlatir diye dusunuyorum, Sabri'nin bosluklarini kapamak icin sag tarafa kaymasina cokca sahit olduk ki bu ortanin bosalmasina sebebiyet verdi. Mustafa'nin onunde oyunu iki yonlu oynayabilecek bir Elano var. Elano ozellikle pas trafigi icin cok onemli bir oyuncu. Lincoln gibi yoktan pozisyon var edecek, kanatlara gidecek bir adam degil, orta sahadan oyun kuracak, topun takimda kalmasina yardimci olacak cabuklugu ve sertligi olan bir oyuncu. Zaten bu takimda rahatca oynar. Yanina Arda'yi koydum, cunku Arda kanatta eski hizini ve driblingini kaybetmis gibi geldi bana, daha cok ortada oynamak istiyor. O yuzden Arda biraz Gio'ya yakin, biraz serbest oynamali, gecen seneki Lincoln gibi. Solda Arda-Lincoln uyumundan cok ekmek yemistik hatirlatirim. Arda'nin defansi da var, kondisyonunu uzun surelere yayabiliyor. O yuzden sola yakin ama orta sahada serbest oynayacak bir Arda'dan verim alabiliriz.

Forvet hattina gelecek olursak, ilerde Jo tek opsiyon. Bence oraya Baros tarzi (Sercan veya Umut) hareketli, biraz savruk ama defansi dagitacak bir adam daha iyi olurdu. Jo suphesiz kaliteli bir isim. Fakat biraz tembel bir adam. Ozellik bakimindan Baros ve Nonda arasi, kaleye sirti donuk oynayabilen, pas trafiginde faydali olabilecek bir adam. Ama Baros'daki patlayici hiz ve defansi dagitma ozellikleri yok. Ozellikle Sercan bu takimda inanilmaz isler yapabilirdi. Jo'nun performansi umarim iyi olur. Sag tarafta tartismasiz Keita reis var. Arkasinda Elano ve Ugur gibi pozisyon almasi kuvvetli iki adam varken Keita cok daha risk alarak oynayabilir. Saglam bir Keita'yi hic bir sol bek tutamaz, yalnizca Keita'nin istikrarli ve moralli olmasi gerekiyor. Sol tarafa ise Giovani'yi koydum, yerine Caner de konulabilir. Giovani gercekten hizli bir adam. Sol tarafta yillardir gormedigimiz turde dogal solak ve cok cabuk bir oyuncumuz olmus oldu. Giovani bence kaliteli bir oyuncudur. Sol tarafin Keita'si diyebilirim ki hemen hemen herkes sola da bir Keita lazim lafinda hem fikirdi. Ayrica sag kanatta da Keita'ya alternatif olusturabilir, bunu da unutmayalim. Solda Caner'in oynadiginda gordugumuz gibi dogal bir sol acik oynadi mi Hakan cidden daha iyi oynuyor. Iki senedir bek performanslarina bakacak olursaniz zaten gecen sene Sabri, bu sene de Hakan vasat oynamislardi. Bence bunun en buyuk sebebi Kewell'dir. Kewell hucumda cok iyi olmasina ragmen agirligi ve geriye gelmemesi bekler icin buyuk sikintiydi. Barcelona'da da defansta siritan adamin Abidal oldugunu biliyoruz ki onun da onunde forvet gibi oynayan Henry bu sorunu yaratiyor bana gore. O yuzden kanatta Gio ve Caner rotasyonu gorebiliriz, ama hizi ve teknigiyle Gio kanadi alir bence. Keita gibi bir etki de yaratir kanimca. Forvette de onu gorebiliriz Atletico maclarinda.

Bence Gio transferi Rijkaard'in burda kalmaya niyetli oldugunu ortaya koymustur. Buyuk ihtimalle de Gio'nun bonservisi alinir diye dusunuyorum. Pasa dayali 4-3-3 sistemini simdi oynayabiliriz iste. Sezon basindan beri cok basarili bir futbol ortaya koyamamamizin sebebi beklerdeki problemdi bence. Sabri ve Kewell cok ofansifti, fakat simdi Ugur ve Giovani'nin gelmesiyle kanatlardaki denge kurulacak. Stoperde Neill ve Servet takim defansinin iyi olmasi halinde cok basarili olmaya aday bir ikili, geriden gelen Emreler, Gokhan ve belki de Ali Turan da cabasi. Orta sahaya gelince, Arda ve Elano eger birbirlerine uyum saglayabilirlerse, mukemmel bir ikili olurlar. Elano'nun sakinligi, pasorlugu ve oyun kuruculugu Arda'nin cesur oyununu dengeler. Xavi-Inietsa uyumunu gorebiliriz. Mustafa Sarp ise mechul. Uzerine yuk binmemesi lazim. Oyunu rakip sahaya yiktigimizda one cikip toplari supurme isini yaparsa, cok faydali olur. Ama takim ileride pas trafigini saglayamaz, defansa da donmezse Mustafa'nin yapabilecegi birsey kalmaz. Santrfor icin Jo aranan kan mi bilmiyorum, ama takim iyi oynarsa, Jo da uyum saglarsa faydali olmamasi icin bir neden yok. Nonda bile bitmis haliyle gollerini diziyordu. Jo da takim iyi oynarsa dizecektir gollerini. Yaz transferleri soyle olmali- Baros'un yedegi ve yerine gececek adam olarak Sercan Yildirim, bonservisiyle Giovani ve Arda-Elano ikilisinin arkasinda Essienlik yapacak kaliteli bir on libero. Boyle bir takim kurulursa, bizi kimse tutamaz..

Bu konu çok uzar.Ama şunu söylemeden edemeceğim.Şu ana kadar hiçbir teknik ekibin elinde böyle geniş , alternatifli ve çok yönlü oyuncuların olduğu bir kadro olmadı.Bu sezon en azından Avrupa liginde çeyrek final , Ziraat kupasında final , ligde ise 2. olmalıyız.Yoksa ben bunu başarısızlık sayarım.

@Hayri Cund 170#

daha çok böyle mesajlar istiyorum senden :) Keyifli oldu okuması.

Yalnız takıldığım birkaç konu var, öncelikle iki defansif özellikli bek daha sağlam yapar demişsin takımı defansif olarak. Ama eğer temel öğe "pas futbolu" ise bindirme yapıp rakip takımın arkasına sarkacak en az bir beke ihtiyacımız var bence. Hem pas futbolu oynayıp hem de bu kadar çok çakılı beklerle oynamak çelişiyor birbiriyle.

Gio solda oynar evet, ama sağda oynadığı kadar başarılı olamaz bence. Arda gibi bir mantalitesi var futbol oynarken. Keita gibi dışarıdan değil Arda gibi içeriden adam geçen biri. Arda daha tam anlamıyla orta-saha oyuncusu olamadığı için şimdilik sol kanatta, Gio ise ortada denenebilir. Gio daha pasör bir futbolcu Arda'ya nazaran.

Ama tekrarlıyorum mesaj çok güzel, keşke herkes böyle birşeyler karalayabilse ara sıra -çatırt diye ilk 11 yazıp bırakmak yerine-.

Yalnız takıldığım birkaç konu var, öncelikle iki defansif özellikli bek daha sağlam yapar demişsin takımı defansif olarak. Ama eğer temel öğe "pas futbolu" ise bindirme yapıp rakip takımın arkasına sarkacak en az bir beke ihtiyacımız var bence. Hem pas futbolu oynayıp hem de bu kadar çok çakılı beklerle oynamak çelişiyor birbiriyle.

Sabri Foreva

keita acaba sol kanatta nasıl oynar :S

keita acaba sol kanatta nasıl oynar :S

Sanmıyorum çok verimli olabileceğini, yapısı itibari ile rakip oyuncuyu dışarıdan geçen bir adam Keita. Ayağının dışını kullandığını da hiç görmedim daha, sağ tarafında kademeye girecek adam olmaması lazım kısaca, alıp gidecek..

Sanmıyorum çok verimli olabileceğini, yapısı itibari ile rakip oyuncuyu dışarıdan geçen bir adam Keita. Ayağının dışını kullandığını da hiç görmedim daha, sağ tarafında kademeye girecek adam olmaması lazım kısaca, alıp gidecek..

giovani de sol kanatta sağ kanattaki kadar başarılı olamaz bence.. maçlarını izledim videolarını izledim golleri felan hep sağ taraftan içeri katederek bir nevi messi tarzında :S

giovani de sol kanatta sağ kanattaki kadar başarılı olamaz bence.. maçlarını izledim videolarını izledim golleri felan hep sağ taraftan içeri katederek bir nevi messi tarzında :S

Arda'ya benziyor evet ters ayaklı oynamayı seviyor. Bakalım Frank bizden iyi biliyordur Gio ne yapar ne yapamaz, 3-4 hafta sonra daha düzgün bir fikir edinebiliriz.

Gerçi Roy Keane çalıştırıyordu Gio'yu Ipswich'de.. Hatta "Gio inanılmaz yetenekli bir oyuncu, Coca-Cola'ya fazla belki. Eğer konuşmama izin verirse Redknapp bir sene daha kalması için ikna edebileceğime inanıyorum. Ama o kadar çok aradım ki Redknapp telefonlarını kapattı sanırım" gibi bir açıklaması vardı Roy abinin.

Roy Keane düz kanat oyuncularını sever, muhtemelen Gio'yu ya sol kanat ya da forvet oynatmıştır Ipswich'te sağda oynatacağını sanmıyorum. Gerçi hiç seyretmediğim için orada bilemiyorum belki Scout'larımız bilgilendirebilirler nerede oynamış Ipswich'de?

Geri
Üst Alt