Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

Cevap: Sistem, Taktik Konular, Diziliş, Oyun Düzeni...

Arda'ya benziyor evet ters ayaklı oynamayı seviyor. Bakalım Frank bizden iyi biliyordur Gio ne yapar ne yapamaz, 3-4 hafta sonra daha düzgün bir fikir edinebiliriz.

Gerçi Roy Keane çalıştırıyordu Gio'yu Ipswich'de.. Hatta "Gio inanılmaz yetenekli bir oyuncu, Coca-Cola'ya fazla belki. Eğer konuşmama izin verirse Redknapp bir sene daha kalması için ikna edebileceğime inanıyorum. Ama o kadar çok aradım ki Redknapp telefonlarını kapattı sanırım" gibi bir açıklaması vardı Roy abinin.

Roy Keane düz kanat oyuncularını sever, muhtemelen Gio'yu ya sol kanat ya da forvet oynatmıştır Ipswich'te sağda oynatacağını sanmıyorum. Gerçi hiç seyretmediğim için orada bilemiyorum belki Scout'larımız bilgilendirebilirler nerede oynamış Ipswich'de?

yok renkdaş ordaki 3-4 maçını geniş özet halinde izledim..ordada sağ tarafta oynuyordu !

mesela =

https://www.youtube.com/watch?v=jpDQGg30AxU

1264824863120968.jpg

Simdi taktik hakkinda-

Ufuk-Leo degisimini herkes soyluyor zaten. Leo aman aman bir kaleci degil. Ufuk en az onun kadar iyi. Ufuk'un oynamasi, gelecek icin de dogru bir hamle olur.

Defansif kurguya gelince, Hakan'in ve Servet-Neill ikilisinin (en azindan Gokhan Zan donene kadar) vazgecilmez oldugunu biliyoruz. Sagda ise Ugur'u tercih ettim, cunku defansinin Sabri'den daha iyi oldugunu dusunuyorum. Sabri'nin sag tarafa getirdigi bir dinamizm var, evet, ama fazla hucumu dusunuyor ve arkasi mutemadiyen bos kaliyor. Sag stoperde Neill'in oynamasi bu problemi bir nebze olsun halledecektir ama yine de defansi bilen iki bekle ilk devre verdigimiz pozisyonlari vermeyecegimizi dusunuyorum. Ugur ve Neill'in kadroya oturmasi, defansi en az iki kat saglamlastirir. Ayrica iyi bir Ugur benim gozumde cok saglam bir futbolcudur.

Orta sahaya fazla alternatifimiz yok malesef. Mehmet ve Ayhan formsuz olmasalar takimin en onemli oyunculari olurlar benim gozumde. Ama ikisi de inanilmaz formsuzlar. Sezon basindan beri oynayan Mustafa'yi orada kullanmak zorundayiz. Her ne kadar begenmesem de, kendisinden cok daha enerjik ve hareketli olan Baris'tan ustun bir oyuncu. Yerine birisi alinsa cok iyi olurdu ama Mustafa ile idare etmek zorundayiz. Takim ilerde iyi isler yapti mi, savunma hatti hucumu iyi destekledi mi Mustafa siritmaz ama uzerine yuk binince takim oradan catliyor. Ugur'un oynamasi onu rahatlatir diye dusunuyorum, Sabri'nin bosluklarini kapamak icin sag tarafa kaymasina cokca sahit olduk ki bu ortanin bosalmasina sebebiyet verdi. Mustafa'nin onunde oyunu iki yonlu oynayabilecek bir Elano var. Elano ozellikle pas trafigi icin cok onemli bir oyuncu. Lincoln gibi yoktan pozisyon var edecek, kanatlara gidecek bir adam degil, orta sahadan oyun kuracak, topun takimda kalmasina yardimci olacak cabuklugu ve sertligi olan bir oyuncu. Zaten bu takimda rahatca oynar. Yanina Arda'yi koydum, cunku Arda kanatta eski hizini ve driblingini kaybetmis gibi geldi bana, daha cok ortada oynamak istiyor. O yuzden Arda biraz Gio'ya yakin, biraz serbest oynamali, gecen seneki Lincoln gibi. Solda Arda-Lincoln uyumundan cok ekmek yemistik hatirlatirim. Arda'nin defansi da var, kondisyonunu uzun surelere yayabiliyor. O yuzden sola yakin ama orta sahada serbest oynayacak bir Arda'dan verim alabiliriz.

Forvet hattina gelecek olursak, ilerde Jo tek opsiyon. Bence oraya Baros tarzi (Sercan veya Umut) hareketli, biraz savruk ama defansi dagitacak bir adam daha iyi olurdu. Jo suphesiz kaliteli bir isim. Fakat biraz tembel bir adam. Ozellik bakimindan Baros ve Nonda arasi, kaleye sirti donuk oynayabilen, pas trafiginde faydali olabilecek bir adam. Ama Baros'daki patlayici hiz ve defansi dagitma ozellikleri yok. Ozellikle Sercan bu takimda inanilmaz isler yapabilirdi. Jo'nun performansi umarim iyi olur. Sag tarafta tartismasiz Keita reis var. Arkasinda Elano ve Ugur gibi pozisyon almasi kuvvetli iki adam varken Keita cok daha risk alarak oynayabilir. Saglam bir Keita'yi hic bir sol bek tutamaz, yalnizca Keita'nin istikrarli ve moralli olmasi gerekiyor. Sol tarafa ise Giovani'yi koydum, yerine Caner de konulabilir. Giovani gercekten hizli bir adam. Sol tarafta yillardir gormedigimiz turde dogal solak ve cok cabuk bir oyuncumuz olmus oldu. Giovani bence kaliteli bir oyuncudur. Sol tarafin Keita'si diyebilirim ki hemen hemen herkes sola da bir Keita lazim lafinda hem fikirdi. Ayrica sag kanatta da Keita'ya alternatif olusturabilir, bunu da unutmayalim. Solda Caner'in oynadiginda gordugumuz gibi dogal bir sol acik oynadi mi Hakan cidden daha iyi oynuyor. Iki senedir bek performanslarina bakacak olursaniz zaten gecen sene Sabri, bu sene de Hakan vasat oynamislardi. Bence bunun en buyuk sebebi Kewell'dir. Kewell hucumda cok iyi olmasina ragmen agirligi ve geriye gelmemesi bekler icin buyuk sikintiydi. Barcelona'da da defansta siritan adamin Abidal oldugunu biliyoruz ki onun da onunde forvet gibi oynayan Henry bu sorunu yaratiyor bana gore. O yuzden kanatta Gio ve Caner rotasyonu gorebiliriz, ama hizi ve teknigiyle Gio kanadi alir bence. Keita gibi bir etki de yaratir kanimca. Forvette de onu gorebiliriz Atletico maclarinda.

Bence Gio transferi Rijkaard'in burda kalmaya niyetli oldugunu ortaya koymustur. Buyuk ihtimalle de Gio'nun bonservisi alinir diye dusunuyorum. Pasa dayali 4-3-3 sistemini simdi oynayabiliriz iste. Sezon basindan beri cok basarili bir futbol ortaya koyamamamizin sebebi beklerdeki problemdi bence. Sabri ve Kewell cok ofansifti, fakat simdi Ugur ve Giovani'nin gelmesiyle kanatlardaki denge kurulacak. Stoperde Neill ve Servet takim defansinin iyi olmasi halinde cok basarili olmaya aday bir ikili, geriden gelen Emreler, Gokhan ve belki de Ali Turan da cabasi. Orta sahaya gelince, Arda ve Elano eger birbirlerine uyum saglayabilirlerse, mukemmel bir ikili olurlar. Elano'nun sakinligi, pasorlugu ve oyun kuruculugu Arda'nin cesur oyununu dengeler. Xavi-Inietsa uyumunu gorebiliriz. Mustafa Sarp ise mechul. Uzerine yuk binmemesi lazim. Oyunu rakip sahaya yiktigimizda one cikip toplari supurme isini yaparsa, cok faydali olur. Ama takim ileride pas trafigini saglayamaz, defansa da donmezse Mustafa'nin yapabilecegi birsey kalmaz. Santrfor icin Jo aranan kan mi bilmiyorum, ama takim iyi oynarsa, Jo da uyum saglarsa faydali olmamasi icin bir neden yok. Nonda bile bitmis haliyle gollerini diziyordu. Jo da takim iyi oynarsa dizecektir gollerini. Yaz transferleri soyle olmali- Baros'un yedegi ve yerine gececek adam olarak Sercan Yildirim, bonservisiyle Giovani ve Arda-Elano ikilisinin arkasinda Essienlik yapacak kaliteli bir on libero. Boyle bir takim kurulursa, bizi kimse tutamaz..

Hayri den bu yorumu görmem ne ne kadar memnun etti anlatamam. Devam Mr. Ignacio...

Arda'ya benziyor evet ters ayaklı oynamayı seviyor. Bakalım Frank bizden iyi biliyordur Gio ne yapar ne yapamaz, 3-4 hafta sonra daha düzgün bir fikir edinebiliriz.

Gerçi Roy Keane çalıştırıyordu Gio'yu Ipswich'de.. Hatta "Gio inanılmaz yetenekli bir oyuncu, Coca-Cola'ya fazla belki. Eğer konuşmama izin verirse Redknapp bir sene daha kalması için ikna edebileceğime inanıyorum. Ama o kadar çok aradım ki Redknapp telefonlarını kapattı sanırım" gibi bir açıklaması vardı Roy abinin.

Roy Keane düz kanat oyuncularını sever, muhtemelen Gio'yu ya sol kanat ya da forvet oynatmıştır Ipswich'te sağda oynatacağını sanmıyorum. Gerçi hiç seyretmediğim için orada bilemiyorum belki Scout'larımız bilgilendirebilirler nerede oynamış Ipswich'de?

10numara pozisyonunda kullanabilir Gio'yu.

@Hayri Cund;

Yazdıklarının çoğuna katılıyorum iki nokta dışında. Leo Franco geriden iyi oyun kurabilen birisi ve Ufuk'a nazaran daha güven veriyor.

Bir de sağ bek kesinlikle Sabri oynamalıdır, oynayacaktır. Ön yargılıyız gibi geldi bana. Zira defansı da mükemmel yapıyor bu sene neredeyse. Bir de senin bekin ne kadar ilerde kalırsa rakip takımın beki de açığı da o kadar kendi alanında kalmak zorundadır. Almanya maçında Philip Lahm'ı silişini hatırlayalım(Son pozisyon hariç:o). Düzgün bir Uğur belki ama Sabri bu formuyla ona da formayı vermezdi. Rijkaard'ın da favori adamlarından zira.

Ben bu ters ayakli sistemin gelicegine inanıyorum, giovanide sol kanatta rahatlıkla oynayabilicegini düşünüyorum fakat keita icinde aynı seyleri söylemek isterdim ama keita bu sisteme alisicaktir, bana görede bu sistem bizi daha rahatlaticaktir, çizgiden sıfıra inmektense çizgiden içeriye katedicekler galiba hemen olmasa bile keita dondukten sonra bu sistemi görebiliriz

Keita ileri 3 lüdeki her mevkide oynar arkadaşlarLyon bu adamı nasıl kaptırdı anlamadım..

Kadro & Diziliş

-----------Ufuk----------

Sabri--Neil--Servet--Hakan

-------Sarp----Caner-----

----------Gio------------

Keita------Jo------Arda

Avrupa;

-----------Ufuk----------

Sabri--Neil--Servet--Hakan

---Sarp---Elano---Caner

----Keita---Gio----Arda

:cool:

---------------Ufuk----------------

Uğur-----Neill-----Servet------Hakan

----------Elano-------Sarp-----------

---------------Arda-----------------

Giovanni-----------------------Caner

------------ -Jo Alves---------------

İdeal kadro için yazılanlar (izinsiz geç gelmesi) doğru ise ve mantıklı bir gerekçesi yok ise Keita'nın en azından 3-5 maç 11'e gireceğini sanmıyorum. Yazılanlar yalan ise Canerin yerine Keita girer. Bu formuyla Canerin yedek kalmasıda hoş olmaz. Adamı küstürürsün. Sarpın yerine Caneri monte etsek diyorum fakat Sarpta Rijkaardın en güvendiği isimlerin başında geliyor. Bu durumda Giovanni Caner Keita üçlüsünden biri kesik yer ama kim. İzleyip göreceğiz.

Ufuk

Sabri, Neill, E.Güngör, Hakan

Elano, M.Sarp, Arda

Keita, Jo, Gio

Avrupa kadrosu

............................leo

sabri(ugur)....servet......lucas......h.balta

...............m.sarp.elano.caner.............

gio.............................................arda

...................keita...............................

keita arda gio değişmeli oynarlar

Tsl için jo tek forvet olur keita gio kanatta ve de caner yerine arda oynar...

---sabri----neill----servet----hakan----

-----------sarp---topal----------------

--------------elano--------------------

-----keita--------------arda-----------

---------------jo----------------------

-------------------Ufuk-------------------

-------- Neill ---- Servet ---- Balta -------

------------------ Sarp ------------------

----------- Sabri -------- Topal -----------

-- Keita --------------------------- Arda --

-------------------------------------------

------------ Baros -------- Jo -------------

6+2 icin Leo'nun yedek kalmasi en mantikli olani bence.

-------------------Leo-------------------

---Sabri------Sarp-----Elano-----Caner

----------Gio----------Arda

----------------Keita

Bu takım 3-4-3'ü de kaldırabilecek düzeyde.

- Hem bek, hem stoper özellikli iki isim (Neill, Balta)

- Hem savunmacı, hem hücumcu bekler (Caner, Sabri)

- Hem savunma, hem hücum yapabilen iki orta saha (Sarp, Elano)

- Hem göbek, hem kanat oynayabilen iki orta saha (Gio, Arda)

----------------Keita

3lü savunmaya geçersek sistemi baştan aşağıya değiştirmek zorundayız.4-3-3ün farklı varyasyonlarını denesek(son maçlardaki gibi 4-2-3-1) daha iyi olur diye düşünüyorum.

3lü savunmaya geçersek sistemi baştan aşağıya değiştirmek zorundayız.4-3-3ün farklı varyasyonlarını denesek(son maçlardaki gibi 4-2-3-1) daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ben sadece uygunluğunu gösterdim Cem :) Her zaman için 4-3-3 yanlısıyımdır biliyorsun :)

Caner şu formuyla bence her zman 11 i garanti.Keita bence ısındırılması lazım yeniden.Sağ kanatı çok efektif kullanıyoruz sayesinde.Su an tek yedek Gio olur muhtemelen.Leo nunda ne kadar çıldırsak ta 11 oynayacağını düşünüyorum...

-----------------------Leo Franko-------------------------------

--------Sabri-------Neill------------Servet---------Hakan--------

-------------------Mustafa----------Elano----------------------

-------------------------Arda Turan----------------------------

-------Keita-----------------Jo--------------------Caner-------

Bence bu şekilde çıkarız maçlara.

Uzun vadede de Mehmet,Ayhan,Barış,Gio ile çok rahat rotasyonlar denenebilir.Tek eksik Jo ve Hakanın yedekleri.Onlar da ne olur bilemem.Onu bilsem burdan yazmazdım büyük ihtimal.:)

Yalnız Rotasyon konusunda Rejkaarda sonuna kadar güvenyorum...

----------------Keita

renkdaş benım PC PS PES FM futboldaki butun oyunlardakı taktıgımı yazmıssın :D

aynen bende senın gıbı dusunuyorum 3-4-3 cok mukemmel bır taktıktır :D

Geri
Üst Alt