Sizce Hangi Mevkiileri Yerli Oyuncularla Kotarmalıyız?

Mustafa Canaslan

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Malum, yeni yabancı kontenjanı uygulaması sebebiyle kadro planlaması yapmak, maçlardan önce ilk 11 belirlemek, maç sırasında oyuncu değişiklikleri yapmak başlı başına bir sıkıntı olacak...

Kadro planlamasında birkaç mevkiinin yerli oyunculara bırakılmasının bu sıkıntıları önemli ölçüde bertaraf edeceği kanaatindeyim. Aksi halde, hele de ideal kadrodan birkaç oyuncunun yokluğunda kaos yaşanılacağı aşikar...

3 lü defansın hararetli bir savunucusu olarak, 4 lü defans kurgusuna göre planlama yazmaya elim varmıyor. Aklımdan geçen 3-4-3 formatına göre nacizane önerilerimi paylaşmak isterim;

1. Defans üçlüsünün sağ tarafını Kaan ve Alparslan' a bırakıyorum, gayet yeterli olacağına kaniyim...

2. Orta dörtlünün sol tarafını Emre T.-Ömer-E. Kılınç' a teslim ediyorum. Tam tatmin edici olmayabilir ama her mevkiinin tam istediğimiz gibi olması mümkün değil zaten...

3. BAY ın alındığını var sayarsak, ileri üçlünün sol tarafı, öncelikle Kerem-BAY a emanet edilir. Duruma göre Babel ve Emre K. dan da faydalanılabilir yine...

4. Merkezde Taylan-Aytaç ikilisinden faydalanılacaktır ama yapılmasını umduğum kaliteli transferlerle öncelikli oyuncular olmazlar diye tahmin ediyorum...

Aklıma hemen gelenler bunlar; fazla detaya girmek istemedim. Yapılacak transferlere ve seçilecek oyun formatına göre epey güncelleme yapılması kaçınılmaz...

stoper-orta saha-varsa bi santrafor kırması kanat forvet olabilir. gerisi yabancı olmalı, özellikle bek ve 8-10.

Stoperde bir yerli
Ortasaha Bir yerli
Iki kanat yerli

diğer bölgeler aşırı zeka istediği icin mutlaka yabancı uyruklu olmalidir.

Hangi 3 pozisyonda en iyi türklerimiz oynuyorsa orda. Simdilik Taylan, Kilinc ve Kerem olur o üclü.

Bekler için konuşursak, Emre'yi beğeniyorum lakin fizik olarak bir hafta varsa üç hafta yok. Ömer ise kesinlikle bu takımın futbolcusu değil.

Taylan, E. Kılınç, Kerem, Aytaç, Kaan kaliteli yerlilerimiz olacak gibi. Çoğu kişi sevmese de ben Emre Akbaba'yı da beğeniyorum. Dediğim gibi Ömer hariç yerliler iyi bence.

Stoperde bir yerli
Ortasaha Bir yerli
Iki kanat yerli

diğer bölgeler aşırı zeka istediği icin mutlaka yabancı uyruklu olmalidir.

1624983622469.webp

Bekler için konuşursak, Emre'yi beğeniyorum lakin fizik olarak bir hafta varsa üç hafta yok. Ömer ise kesinlikle bu takımın futbolcusu değil.

Taylan, E. Kılınç, Kerem, Aytaç, Kaan kaliteli yerlilerimiz olacak gibi. Çoğu kişi sevmese de ben Emre Akbaba'yı da beğeniyorum. Dediğim gibi Ömer hariç yerliler iyi bence.
Ömer' in 3-4-3 de 4 lünün sol tarafında şaşırtıcı derecede iyi performans gösterebileceğini umuyorum. Yarı bek-yarı orta saha gibi oynamak tam Ömer' e göre...

kerem
emre k.
taylan
aytaç
alparslan
olursa kaan

Sadece isim saymak amacıyla açmadım başlığı. Birkaç mevkiinin as ve yedeğinin yerli olmasının sağlayacağı faydalardan hareket ettiğimi belirtmiştim...

Geri
Üst Alt