Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

Cevap: Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

onu bunu bırakında Türk milleti ve Türk devleti nasıl bu hallere geldi onu düşünmek gerekir. 400-500 yıl önce Dünya'ya hükmeden, Avrupa krallarına taç giydiren Avrupa krallarının önünde eğildiği bir devletten Avrupa'ya girebilmek için adamlardan bin tane emir alan bir devlete nasıl gelinmiş onu inceleyip dersler çıkarılmalı. Belki birgün tekrar o günlere dönülür yazık valla şu an bir sürü hesap kitap yapılıyor şöyle olsa bu olur falan filan diye şu an ABD nin takındığı misyonda zamanında biz vardık.

zaten 1.dünya savaşının amacı intikamdı

yıllarca dünyayı yöneten türkleri öyle bir dövdüler ki

daha hala toparlanamadı

ayrıca devletler için 80-90 yıl büyük süre değildir

osmanlı kurulduktan sonra hemen ertesi gün dünyayı yönetmedi

İlluminati, ABD'nin oyunları bunlar şeklinde yorumları gördüğüm anda yazdıklarımı sildim. Çünkü bizim siyasetten anlayış biçimimiz bu kadar; benimsemediğimiz her görüşü savunanları ajan, vatan haini ilan ediyor, arkasında ABD ve İsrail'i arıyoruz.

Amcalar kavga ediyor olan bize oluyor :(

İdeoloji yazılmaması taraftarıyım. Ben her hükümetin iyi ve kötü yanının görülmesi taraftarıyım. Biat ve sonsuz güvene ise tamamen karşıyım. Ama Time'a kapak olma heleki şu ortamda gariptir. Bunu da söylemek sizleri(!) rahatsız etmesin ben gerçekten sahte buluyorum. Etten puften kusura bakmayın. İçeriği bomboş bir değerlendirme yapmışlar.

Sana göre Kraliyet ailesinede çağırlmada düşündürücü Emrah.O zaman hiç bir ülke ile bağımız kalmasın.Şimdi İran ile yakınlaşsak bunada birşey dersiniz.

onu bunu bırakında Türk milleti ve Türk devleti nasıl bu hallere geldi onu düşünmek gerekir. 400-500 yıl önce Dünya'ya hükmeden, Avrupa krallarına taç giydiren Avrupa krallarının önünde eğildiği bir devletten Avrupa'ya girebilmek için adamlardan bin tane emir alan bir devlete nasıl gelinmiş onu inceleyip dersler çıkarılmalı. Belki birgün tekrar o günlere dönülür yazık valla şu an bir sürü hesap kitap yapılıyor şöyle olsa bu olur falan filan diye şu an ABD nin takındığı misyonda zamanında biz vardık.

Osmanlının 5 para etmez padişahları yüzünden bu duruma gelindi.

Sana göre Kraliyet ailesinede çağırlmada düşündürücü Emrah.O zaman hiç bir ülke ile bağımız kalmasın.Şimdi İran ile yakınlaşsak bunada birşey dersiniz.

Alakası yok saptırma işte yahu. 50 yıldır Reis-i Cumhur'u çağırmadılar bir anda zırtt diye çağırıp Kraliyet seviyesinde hemde ağırlıyorlar yalakalık bin bir türlü. Burada şizofren takılmıyorum aksine uyuyanlar var. Neden mi ? Bu ziyaretten 3 gün önce İngiliz Başbakanı "Türkiye Suriye müdahale etmeli diyor". Ziyaret sonrası ışık hızıylada Fransa ile görüşüp "Türkiye orada etkin rol oynayacak" diyor. Argümanlar gerçek hani uydurma değil. İranla zaten kankalardı vurgulaman manasız olmuş başka misal verseydin:)

dünyayı yönetme hayallerine falan gerek yok

biz kendi kendini yönetebilen, bişeyler üretebilen

TAM BAĞIMSIZ

bir devlet olsak yeterlidir bana göre

Alakası yok saptırma işte yahu. 50 yıldır Reis-i Cumhur'u çağırmadılar bir anda zırtt diye çağırıp Kraliyet seviyesinde hemde ağırlıyorlar yalakalık bin bir türlü. Burada şizofren takılmıyorum aksine uyuyanlar var. Neden mi ? Bu ziyaretten 3 gün önce İngiliz Başbakanı "Türkiye Suriye müdahale etmeli diyor". Ziyaret sonrası ışık hızıylada Fransa ile görüşüp "Türkiye orada etkin rol oynayacak" diyor. Argümanlar gerçek hani uydurma değil. İranla zaten kankalardı vurgulaman manasız olmuş başka misal verseydin:)

Geçen elli yıldaki rezaleti hepimiz biliyoruz.Neyse bu muhabbet siyasi partilere kayar oda olmaz.Yazının başında da söyledim şimdi de söylüyorum savaş filan olmaz.Allah korusun oldu,o zaman da bizim ülke menfaati neyi gerektiriyorsa bizde orda oluruz.

Biri bana Rusya İran hatta Çin'i karşımıza almak pahasına Nato Füze kalkanı savunma projesini neden kabul ettiğimizi açıklayabilir mi? ÜStelik Asya ve Ortadoğucu en azından şimdiye kadar öyle görünen başbakan dışişleri bakanı ve kadrolara sahipken ?

Osmanlının 5 para etmez padişahları yüzünden bu duruma gelindi.

:)

Türkiye laiklik, türk-kürt, sağ-sol, sünni-alevi-şii, din, dil, askeri darbeler gibi saçma sapan tartışmalardan dolayı Türkiye son 100 yılını kaybetmiştir. 1945 de yerle bir olan Almanya ve Japonya nın şu an geldiği nokta ortada. Türkiye ise çok daha önce savaştan çıkmasına rağmen halen bi yere gelemedi. 1980 Askeri darbesi Sultan Abdülhamit Han mı yaptı ? Bir ülkede demokrasiye geçişten cumhuriyetin ilanından yaklaşık 60 yıl sonra askeri darbe oluyorsa yazıklar olsun. Türkiyenin dışarıda düşman aramasına gerek yok bir kaç sayfa önce Alemdar abinin de dediği gibi naptıysa kendi kendine yapmıştır Türk milleti. Osmanlıyı karıştırmaya gerek yok akıllı olsaydı Türk milleti 1923 ten sonra çok rahat toparlanır şu an Dünyanın en büyük 5 devletinden biri olurdu. 90 yıl bir ülkenin gelişmesi büyümesi için gayet yeterli bir süre

Ulan ne güldüm yahu. İllüminati yazanlar olmuş buraya :asd:

:)

Türkiye laiklik, türk-kürt, sağ-sol, sünni-alevi-şii, din, dil, askeri darbeler gibi saçma sapan tartışmalardan dolayı Türkiye son 100 yılını kaybetmiştir. 1945 de yerle bir olan Almanya ve Japonya nın şu an geldiği nokta ortada. Türkiye ise çok daha önce savaştan çıkmasına rağmen halen bi yere gelemedi. 1980 Askeri darbesi Sultan Abdülhamit Han mı yaptı ? Bir ülkede demokrasiye geçişten cumhuriyetin ilanından yaklaşık 60 yıl sonra askeri darbe oluyorsa yazıklar olsun. Türkiyenin dışarıda düşman aramasına gerek yok bir kaç sayfa önce Alemdar abinin de dediği gibi naptıysa kendi kendine yapmıştır Türk milleti. Osmanlıyı karıştırmaya gerek yok akıllı olsaydı Türk milleti 1923 ten sonra çok rahat toparlanır şu an Dünyanın en büyük 5 devletinden biri olurdu. 90 yıl bir ülkenin gelişmesi büyümesi için gayet yeterli bir süre

Sadece o darbeler bizi 100 sene geriye götürmüştür Çağlar.

Beş para etmez Fatih Sultan Mehmed'in Fethettiği İstanbul'da oturup Osmanlı'ya kin kusanları görüyorum ya...

Ne diyeyim bilmiyorum...

Sadece o darbeler bizi 100 sene geriye götürmüştür Çağlar.

bende onu diyorum abi işte 100 yıldır yerinde sayıyoruz saçma sapan şeylerden dolayı bakmayın hayat standartları gelişmiştir biraz ilerleme katetmişizdir 1920 lere göre ama buda dünyanın gelişen şartlarına paralel olmuştur

bende onu diyorum abi işte 100 yıldır yerinde sayıyoruz saçma sapan şeylerden dolayı bakmayın hayat standartları gelişmiştir biraz ilerleme katetmişizdir 1920 lere göre ama buda dünyanın gelişen şartlarına paralel olmuştur

100 senedir bize başka başka şeyler ponpalandığı için kafa almıyor artık.Gerçeği göremiyoruz,birbirimizi yiyoruz sadece.

Beş para etmez Fatih Sultan Mehmed'in Fethettiği İstanbul'da oturup Osmanlı'ya kin kusanları görüyorum ya...

Ne diyeyim bilmiyorum...

Osmanlının son dönemini söylemeye çalıştı arkadaş sanırım. Hemen abartmayın F.S Mehmetlere getirdiğiniz olayı carttt diye. Osmanlının hatasıda çoktur. Romanlık bir öykü hatta. Öyle olmasa ayakta olurlardı hala. Sınırın dışında çıkıyoruz. Konu sınırının. Biri illimunati der biri armageddon. Bunlara saçma demiyorum. Şuanki durumu konuşalım diyorum. Benim atalarım Osmanlıdan ibaret değildir bu arada.

100 yıl bir devlet için ekonomik-teknolojik açısından yeterli bir süredir evet. Ama kendimizi Japon-Alman örneği ile kıyaslamak abesle iştigal olmuş. Bir tarafta okul-modern eğitim ilkesinde savaşa girmiş ve girerken birçok teknolojisi olan ülkeler bunlar. Biz o sıralar Padişahım çok yaşa modunda lale dikiyorduk. açtırmayın kötüyü şimdi. Düz bakmayın olaya. Osmanlının son 150-200 yılı komik ve manasızdır. Bomboş geçmiştir. Arap sevdası ve saçma dini kısıtlamar ilerleyen dünyaya yabancılaştırmış tüm toplumu. Devşirme ve fakir bir toplum ne kadar eğitimliyse o kadar eğitimli insanlar kaldı geride. Onlarında değil 100 yıl en az 200 yıla ihtiyacı varki o seviyeye gelelim.

Konumuzun özeti az önce bir arkadaşın sorduğu gibi, ne olduda 180 derece U Turn yapıp Batıya kanka diyip Suriye-İran'ı sattık ? Neden o kalkanlar konuldu ? Kimin için hangi amaca hizmet ? Neden Batılı Basın bizi pofpofluyor ?

Geri
Üst Alt