Geçtiğimiz yaz aylarında bazı internet sitelerinde haber çıkmıştı. Bize gösterilen "Esad halkına zülmediyor" minvalindeki görüntülerin tablonun yarısı olduğunu, birilerinin "özgürlük kahramanı" diye lanse ettiği isyancıların, zalimlikte Esad'dan farkı olmadığını belirten bir haberdi bu! Yani şu bizim evimize gelen görüntüleri seçen büyük haber ajanslarını, CNN, el-Cezire gibi neye hizmet ettiği gayet açık olan haber kanallarını yalanlıyordu. Aha da o haberin çeşitli sitelerdeki linki;
Evrensel Gazetesi - Suriye haberleri birbirini yalanlıyor
Suriye’de silahlı isyancılar kol-kafa kesiyorlar! - Oğuz Erbatu - Ege Postası
Bu işte bir iş var! - Habervaktim
Bölgemizde birşeyler oluyor, biz TV,Radyo, İnternet yoluyla bu gelişmelerden haberdar oluyoruz. Kime göre, neye göre? Haberler bize yanlı, tek taraflı, manipüle edilmiş bir hal ile sunuluyor mu diye hiç kuşku duymuyoruz? Mesela; NY Times'de bizi öven bir yorum çıktı mı "Eniştem beni niye öptü?" diye soracağımıza habire gaza geliyoruz. Batı'dan acayip övgü akımı var bize karşı; bizi öven, övene. Habire gazlanıyoruz? Peki niye?! Sadece dışardan değil bu övgü fırtınası, içerden de gazlayan birleri var!
Bence yakın zamanda bölgede yine sıcak tartışma çıkacak. Yine "Demokrasi, İnsan Hakları, Özgürlük" kavramlarını dilinden düşürmeyenler zalim tarafı olacak bu çatışmanın. Bizim ise "Yürüyün bre aslanlarım, Osmanlıları torunları sizi saldırın koçum" ayarındaki gazlara gelmeden realist olmamız gerekiyor. Batı, Doğulunun sırtını boş yereh hiçbir zaman sıvazlamamıştır. Dikkatli olmak lazım. Ama etine, buduna bakmadan yürütülen dış politika beni korkutuyor.