Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

Cevap: Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

Önceden savaşlar toprak kazanmak için yapılırdı ama artık öyle bir durum yok zira hiçbir devlet başka bir devletin topraklarını talep etmez artık.Ayrıca savaşın kazananı yoktur.ABD Irak savaşıyla dünya savaşlarının bence niteliğini değiştirdi .Artık hiçbir devlet bir yeri sömürge yapmak için yada toprağına katmak için başka bir ülkeye saldırmaz.Demokrasi getirecez,diktatör rejimini yok edecez vs gibi yalan ifadelerle sömürüsünü yapacak .Bu yüzden savaş bence çok zor bir ihtimal.

Öncesinde Afgan-Pakistan savaşları var. Zaten bizim savaştan kastımız o değil. Lakin ülkesine göre değişir. Bunuda hatırlatayım. Çölde bir ülkenin sömürüsü farklıdır bizim gibi ülkelerin farklıdır. Şimdi oraladan aldıkları petrol, insan, organlar vs bizden alacakalrı çok çok daha fazlası. En önemlisi geleceğimiz. Yapacağımız ve uymamız gereken tüm antlaşmalar.

Amerika-Iran-Israil bu ücgen cok tehlikeli.. Iyi dost bunlar, Iran özellikle en tehlikelisi. Suriye'yi falan gaza getiren bunlar..

Bende gördüm Orkun. Bak son 3 Padişah'ın arasında en olumlusu Abdülhamid olmuştur. Bak en olumlusu diyorum. Kapitalizm ve Islahat hareketlerinde o kadar çok hatası var ki buna rağmen. Bende 3 ayrı hocadan eğitim aldım. Hepsi milliyetçi ve bir o kadar da Osmanlıcıdır. Hani kin güden tiplerden değil. Lakin yetmedi farklı insanlarla tartışmalarım oldu akademik camiadan. O da yetmedi Merkez Kütüphaneyede gittim.

Osmanlı bizim son ATA Devletimizdir. Utanç duyacak değiliz. Ama ders almamız lazım. Onların haşa Allah gibi korumak hata. Korumaktan kastım, susuz katıksız savunmak. Hayır eleştireceksin ama kişiyi değil yanlış bilgiyi. Hataları oldu hepsinin oldu. Peygamber değil sonuçta bu insanlar. Bir kere düzenleri saçmaydı. Çoğunun en yakınındaki isimler ya Fransız oldu (son dönemde) ya da Fars-Arap oldu. İranlı oldu. Siamlı oldu. Hata zaten o düzende başlıyor. Neyse, Batılı kazığını "iyi" yediler. Sonucu ülke dağıldı. Almanya'ya çok güvendiler savaşı kaybettik sonra İngilizlere güvendiler hani Abdullah Gül'ü ağırlamış Kraliyet Ailesi var ya hatta Reis-i Cumhur'a Vahdettin'in fotolarını göstermişler falan işte onlara o kadar güvendilerki sonra ülkede duramadılar bile.

Demek istediğim şu, ders almayı bilelim artık. Bu adamlarla iş birliğini belli şartlarda yapacaksın. Evet şuanki Hükümet doğru ilerledi ama öyle bir noktadayızki değneğin tam ortası gibi. Bir yere gideceğiz ya da ordan uçarak uzaklaşacağız. İşte bu başlıkta bunu tartışalım sende katkıda bulun.

Teşekkür ederim dediklerine katılıyorum hataları olmuştur elbet ki yaptıkları çok doğru şeylerde vardı.Ama hain damgası 5 para etmez adamlar damgası da vurmayalım(lafım sana değil)Okuyalım elimizden geldiği kadar araştıralım ve en önemlisi ders çıkartalım ki aynı oyunlara aynı pozisyonlara gelmeyelim bir daha.

ek: Merkez kütüphane derken İstanbul üni.de misin?

Gruplarda kura cekimi az önce Tamamlandi

A Grubu:

Amerika

Türkiye

Fransa

Israil

B Grubu:

Iran

Suriye

Irak

Arabistan

Arabistan mı :) Yapmayın yahu. Suriye'ye süre falan verdiler ambargo yapacaz diye. Biz o tarafa geçeriz onlar geçmez. O derece. Batının elindeler hatta kucağındalar.

Teşekkür ederim dediklerine katılıyorum hataları olmuştur elbet ki yaptıkları çok doğru şeylerde vardı.Ama hain damgası 5 para etmez adamlar damgası da vurmayalım(lafım sana değil)Okuyalım elimizden geldiği kadar araştıralım ve en önemlisi ders çıkartalım ki aynı oyunlara aynı pozisyonlara gelmeyelim bir daha.

Ben o arkadaşı da eleştirdim Orkun. Hain değil o insanlar. Hata yaptılar ve bazıları sıvayıp kaçtı ( cahiliyet !) bazıları korktu ve maşa oldu vs. Ama 5 para etmezlerde olsada aralarında genele mal edemeyiz. Çok büyük komutanlar-sultanlar çıkardı Osmanlı benim taptığım Yavuzdur misal. (Tapmak mecazendir = hayranlıktır!).

@sfraydn

savas geliyor

Arabistan mı :) Yapmayın yahu. Suriye'ye süre falan verdiler ambargo yapacaz diye. Biz o tarafa geçeriz onlar geçmez. O derece. Batının elindeler hatta kucağındalar.

Ben öyle düsünüyorum. :b5:

Amerika-Iran-Israil bu ücgen cok tehlikeli.. Iyi dost bunlar, Iran özellikle en tehlikelisi. Suriye'yi falan gaza getiren bunlar..

Israil için katılmıyorumda ABD için haklısın. Saddam-ABD ilişkisi nasılsa İran'ın benzer ilişkileri oldu 1970 ve sonrasında. Bize karşı pkk belasında çok yardımcı oldular batıya. Hasta Adam ! Ama umuyorum artık hasta olan batı olacaktır. Tabii biz yanlış karar vermezsek.

Hayri,

yalama olmuşun öyle diyorlar. Ceza müptelası diye ana bilim dalı açılacakmış tıpta hatta.

Şaka bir yana hojgeldin katılımını bekliyoruz, ciddi anlamda:)

OYLE BIRSEY YOK BIRADERIM AYLARDIR CEZA ALMIYORDUM DOGRUSU :yenieek: NIYE ALDIGIMI DA BILMIYORUM AMA VATAN (+GSC) SAGOLSUN :yenieek:

Kral Abdullah orta doğuda ki Amerikanın en büyük müttefikidir.

Hatta onları cezbetmek için Qatar-Abu Dhabi gibi Batılı yatırımları vardır. İşgal yerine parayı böyle almışlardır. Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi yeni işgal yöntemi ülkeyi ele geçirmek değil bazı antlaşmalara zorlamak ya da sömürmekten geçer. Bunlarında paralarını böyle sömürdüler. Futbol takımlarına yapılan sıcak paralar, vergiler, yapay ülkeler vs...

Hatta onları cezbetmek için Qatar-Abu Dhabi gibi Batılı yatırımları vardır. İşgal yerine parayı böyle almışlardır. Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi yeni işgal yöntemi ülkeyi ele geçirmek değil bazı antlaşmalara zorlamak ya da sömürmekten geçer. Bunlarında paralarını böyle sömürdüler. Futbol takımlarına yapılan sıcak paralar, vergiler, yapay ülkeler vs...

İşgal etmek daha fazla para ve insan harcamasına sebebiyet verecekti en temiz yol ülkeyi baştan ele geçirip istediği gibi yönlendirmek.Amerika mısır da ve Arabistanda bu konuda başarılı idi şimdi diğer ülkeleride ele geçirdi.

İşgal etmek daha fazla para ve insan harcamasına sebebiyet verecekti en temiz yol ülkeyi baştan ele geçirip istediği gibi yönlendirmek.Amerika mısır da ve Arabistanda bu konuda başarılı idi şimdi diğer ülkeleride ele geçirdi.

Aynen. Şimdi sıra BOP çerçevesinde önce Suriye sonra sıra ile İran. Çünkü bu 2 ülke bir şekilde iç isyanı (sözde !) bastırdı. Yani aşı tutmadı. Şimdi strateji değiştiriyorlar. Önce bizi kullanıyorlar. Gerekirse silahta kullanacaklar. Şuan bende farkındayım göz dağı veriyorlar. Beni üzen buna alet olmamız.

usada ron paul hocamiz (kendisi hacca gitmistir) baskan olursa degisiklik gorebilir miyiz sizce

ne dersiniz

usada ron paul hocamiz (kendisi hacca gitmistir) baskan olursa degisiklik gorebilir miyiz sizce

ne dersiniz

Olmayacağını biliyorsun Hayri. Klasik olacak biliyorum ama bu efsane şehir değil gerçek. Oraya bende geçsem birşey değişmez.

ron pauluchenko biraz farkli da ondan seetmistim

Rusya ve ABD arasinda savas olmaz ki olursa zaten o zamanda bir tarafta yer almak ya da almamak da bir anlam ifade etmez ki o savasin kolay kolay kazanini da olmaz zaten. Cok daha beter krizler yasandi Soguk Savas dønemindeki gene savas yapmadilar. Zaten onlar savasirlarsa Turkiye'nin tarafsiz ya da tarafli olmasi da bir anlam ifade etmez ekstra restlesmeler esittir savas degildir. Ekstra Iran ya da Suriye'ye bir mudahale olursa da Turkiye'nin savasa katilacagini dusunmuyorum.

ron pauluchenko biraz farkli da ondan seetmistim

Obama'da ilkti. Hele ki denesin anında ya suikast ya da oyun ile indirirler oradan. Kurallar belli sadece yüz koyuyorlar. En ılımlısı Clinton idi onuda nasıl al aşağı ettiler hatırlatırım:)

Geri
Üst Alt