Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

Cevap: Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

Tarihinizi karalamak yerine biraz tarihinizdeki değerlere sahip çıksanız ne kaybederdiniz?

torbalar belli olmuş bile beyler

1.torba

abd

fransa

türkiye

ingiltere

2.torba

iran

suriye

rusya

çin

1.torba

abd

Türkiye

İngiltere

fransa

2.torba

Çin

Rusya

iran

suriye

Uluslararası Savaş Sporları Fedarasyonu = USSF

USSF bir son dakika değişikliği ile bizi men edip İsrail'i bu turnuvaya alabilir...

Gruplar herhalde çapraz eşleşmeler olur..

Yani rakibimiz İRAN...

Ulen ne işlerle uğraştırıyorsunuz ya :asd:

Osmanlı padişahlarını kötüleme dayanağın nedir? Hakkında gerçekleri okuyup gördükten sonra onların savunucusu olmak osmanlıya dönüşümü arzulamakmıdır? kötü dediğin aklı dengesi yerinde olmayan padişahlar neler yapmış cok merak ettim yardımcı olurmusun?

Deli İbrahim ve kardeşlerini, Saray cinayetlerini incelemeni tavsiye ederim. Tarih okudum. 2 cümlelik olaylar, argümanlar değil. Gerçekleri araştırarak bulursun. Bunu bir Anti-Osmanlıcık olarak görme, inceleme ve analiz olarak gör. Kötüleme yapmadım ! Yüklemleri dikkatli seçelim. Osmanlı Padişahlarının tümünüde kastetmedim. Yazdığımı bir daha okursan sevinirim.

ama o eski atalarla neredeyse hiç kültürel bağımız kalmamış

anadoluda selçuklularla ve osmanlıyla beraber yeni bir kültür oluştu ve onun devamı gibi olduk şu anda

Elbette çok uluslu bir toplumun son oluşumuyuz. Bu çok çeşitli ulusun sorunları zaten bizi şuan yoran. Sorun demekte hata altımıza konuşan dinamitler şuan bunlar. Bizi bunları argüman ederek yıkmaya çalışıyorlar. Özellikle doğuda gördüğümüz oluşum ya da bazı çerkezlerde.

Yok benim çabam işin rengi öyle değil hain damgası yenilmeleri istendi gerçekler bu değil yanlış tanıtıldı hep bize ben dahil hepimiz kötü bilmekteydik ama gerçek öyle değil.Çabam bunun yanlış bir düşünce olduğunu anlatmak lakin ispatlarım için kaynağım bulunmamakta okulda ki hocamdan da alamam ama bir kaç kitap ismi öğrenip yazarım.

Ek olarak "hain" demedim. Yanlış tercih yaptı bazıları, bazılarıda öncesindeki kötü yönetimin gidişatını kestirecek kapasitede değildi. İç işlerde yapılan onlarca hatta yüzlerce hata var. İkinci sınıf insan oldu bu ülkenin temelini atmış nesil. Açlık bir yerde tavan yaparken bir yerde zenginlik ve rahatlık üst noktadaydı. Haremlere dalıp giden hayatlar... F.S. Mehmet, Yavuz gibi isimler özeldir. Onlar gerçek Kumandan ve Sultanlardır. Elbet onlarında hatası olmuştur ama topluma mal olmamış bilakis örnek olmuşlardır. Bunu Topkapı Sarayına giden herkes bilir en basitinden. Son Padişahları hain değil hatalı olarak yorumlamak doğru olur. Bu bile onları masum ilan etmez.

Geçtiğimiz yaz aylarında bazı internet sitelerinde haber çıkmıştı. Bize gösterilen "Esad halkına zülmediyor" minvalindeki görüntülerin tablonun yarısı olduğunu, birilerinin "özgürlük kahramanı" diye lanse ettiği isyancıların, zalimlikte Esad'dan farkı olmadığını belirten bir haberdi bu! Yani şu bizim evimize gelen görüntüleri seçen büyük haber ajanslarını, CNN, el-Cezire gibi neye hizmet ettiği gayet açık olan haber kanallarını yalanlıyordu. Aha da o haberin çeşitli sitelerdeki linki;

Evrensel Gazetesi - Suriye haberleri birbirini yalanlıyor

Suriye’de silahlı isyancılar kol-kafa kesiyorlar! - Oğuz Erbatu - Ege Postası

Bu işte bir iş var! - Habervaktim

Bölgemizde birşeyler oluyor, biz TV,Radyo, İnternet yoluyla bu gelişmelerden haberdar oluyoruz. Kime göre, neye göre? Haberler bize yanlı, tek taraflı, manipüle edilmiş bir hal ile sunuluyor mu diye hiç kuşku duymuyoruz? Mesela; NY Times'de bizi öven bir yorum çıktı mı "Eniştem beni niye öptü?" diye soracağımıza habire gaza geliyoruz. Batı'dan acayip övgü akımı var bize karşı; bizi öven, övene. Habire gazlanıyoruz? Peki niye?! Sadece dışardan değil bu övgü fırtınası, içerden de gazlayan birleri var!

Bence yakın zamanda bölgede yine sıcak tartışma çıkacak. Yine "Demokrasi, İnsan Hakları, Özgürlük" kavramlarını dilinden düşürmeyenler zalim tarafı olacak bu çatışmanın. Bizim ise "Yürüyün bre aslanlarım, Osmanlıları torunları sizi saldırın koçum" ayarındaki gazlara gelmeden realist olmamız gerekiyor. Batı, Doğulunun sırtını boş yereh hiçbir zaman sıvazlamamıştır. Dikkatli olmak lazım. Ama etine, buduna bakmadan yürütülen dış politika beni korkutuyor.

Aklıma Kızılderili sözü geldi : "Çatal dilli Beyaz Adam"

Aynen böyle. Sanıyor musunuz arkadaşlar (özellikle genç ve henüz bazı şeyleri tam kavrayamamış arkadaşlar) medya falan sade-yalın ve tarafsız ? Şuan medya düzeni tamamen batılıların elinde. Bu bizim erişebildiğimiz medya. Yahu internet dediğiniz kavramın çıkışı bile Pentagon. Gerçekten kandırılıyoruz.

Melih'in verdiği link sonrası araştırdım Armageddon'u. Evet oraya doğru sürüklüyorlar. Ateist diyin, Yahudi diyin ya da her ne inançsa-inançsızlıksa. Ama bildiğim tek şey var o da bu adamların maşası durumunda olduğumuz. Umarım tarihi bir hata yapmazlar. Gündem dahi olmuyor ama çok çok önemli gelişmeler oluyor. Koca Rusya bile kıllandı ve batıya karşı kalkanları açtı, Gürcü tarafında 2 füze atarı oluşturdu. ABD ile ortak olmak demek hata yapmak demek değil. Belki kazanırlar vs.. Ama biz zarar göreceğiz. Hem tarihi bağımız olan bir ulusun bitişi hemde gelecekte daha yalnız kalmamıza sebeb olacak. Bu bizim işgalimizi ve/veya işgal edilmesekte piyon kalmamızı ömür billah sağlayacak sebeb olacak.

Tarihinizi karalamak yerine biraz tarihinizdeki değerlere sahip çıksanız ne kaybederdiniz?

Öğreneceksin. Ama bu mesajama bile karşı çıkıp kırıcı olacaksın. Kimsenin tarihine sırtını döndüğü ya da atıp tuttuğu yok. Alemdar Hoca biraz uç noktalar gitti. Gerçi benim söylediğimi anladığını umuyorum. Ama senin yaş itibari ile eğitimine devam edip daha akılcı davranman gerekecek sonra biraz idrak edeceksin. Umarım alınmazsın. Bazı gerçekler vardır. Bunları "görmemezlikten" gelemeyiz.

Ek olarak "hain" demedim. Yanlış tercih yaptı bazıları, bazılarıda öncesindeki kötü yönetimin gidişatını kestirecek kapasitede değildi. İç işlerde yapılan onlarca hatta yüzlerce hata var. İkinci sınıf insan oldu bu ülkenin temelini atmış nesil. Açlık bir yerde tavan yaparken bir yerde zenginlik ve rahatlık üst noktadaydı. Haremlere dalıp giden hayatlar... F.S. Mehmet, Yavuz gibi isimler özeldir. Onlar gerçek Kumandan ve Sultanlardır. Elbet onlarında hatası olmuştur ama topluma mal olmamış bilakis örnek olmuşlardır. Bunu Topkapı Sarayına giden herkes bilir en basitinden. Son Padişahları hain değil hatalı olarak yorumlamak doğru olur. Bu bile onları masum ilan etmez.

Elimizde olmayan fakat gerçekleri daha iyi anlamamızı sağlayan çok belge var Emrah.Ben kimseye tarih dersi verecek değilim ehli de değilim haddim de değil lakin birçoklarının görmediği duymadığı belgeleri yazıları mektupları gördüm,bu belgeler üzerine kitap yazanların durumunu da, açıkçası okuldaki Tarih hocam vasıtası ile geçmişe, en önemlisi Osmanlı padişahlarının tümüne karşı bakış açım tamamıyla değişti.Diyeceklerim bundan öte değil.

bize bu konuları konuşturanlar günlerini gün ediyor :) nedir bu milletin çektiği arkadaş bi çekin gidin ya.

Merak etmeyin gençler, kısa süre sonra TSK'ya katılıyorum. Ben ordayken hiç bir savaştan korkmayın, alayını silerim haritadan. :D

Elimizde olmayan fakat gerçekleri daha iyi anlamamızı sağlayan çok belge var Emrah.Ben kimseye tarih dersi verecek değilim ehli de değilim haddim de değil lakin birçoklarının görmediği duymadığı belgeleri yazıları mektupları gördüm,bu belgeler üzerine kitap yazanların durumunu da, açıkçası okuldaki Tarih hocam vasıtası ile geçmişe, en önemlisi Osmanlı padişahlarının tümüne karşı bakış açım tamamıyla değişti.Diyeceklerim bundan öte değil.

Bende gördüm Orkun. Bak son 3 Padişah'ın arasında en olumlusu Abdülhamid olmuştur. Bak en olumlusu diyorum. Kapitalizm ve Islahat hareketlerinde o kadar çok hatası var ki buna rağmen. Bende 3 ayrı hocadan eğitim aldım. Hepsi milliyetçi ve bir o kadar da Osmanlıcıdır. Hani kin güden tiplerden değil. Lakin yetmedi farklı insanlarla tartışmalarım oldu akademik camiadan. O da yetmedi Merkez Kütüphaneyede gittim.

Osmanlı bizim son ATA Devletimizdir. Utanç duyacak değiliz. Ama ders almamız lazım. Onların haşa Allah gibi korumak hata. Korumaktan kastım, susuz katıksız savunmak. Hayır eleştireceksin ama kişiyi değil yanlış bilgiyi. Hataları oldu hepsinin oldu. Peygamber değil sonuçta bu insanlar. Bir kere düzenleri saçmaydı. Çoğunun en yakınındaki isimler ya Fransız oldu (son dönemde) ya da Fars-Arap oldu. İranlı oldu. Siamlı oldu. Hata zaten o düzende başlıyor. Neyse, Batılı kazığını "iyi" yediler. Sonucu ülke dağıldı. Almanya'ya çok güvendiler savaşı kaybettik sonra İngilizlere güvendiler hani Abdullah Gül'ü ağırlamış Kraliyet Ailesi var ya hatta Reis-i Cumhur'a Vahdettin'in fotolarını göstermişler falan işte onlara o kadar güvendilerki sonra ülkede duramadılar bile.

Demek istediğim şu, ders almayı bilelim artık. Bu adamlarla iş birliğini belli şartlarda yapacaksın. Evet şuanki Hükümet doğru ilerledi ama öyle bir noktadayızki değneğin tam ortası gibi. Bir yere gideceğiz ya da ordan uçarak uzaklaşacağız. İşte bu başlıkta bunu tartışalım sende katkıda bulun.

Önceden savaşlar toprak kazanmak için yapılırdı ama artık öyle bir durum yok zira hiçbir devlet başka bir devletin topraklarını talep etmez artık.Ayrıca savaşın kazananı yoktur.ABD Irak savaşıyla dünya savaşlarının bence niteliğini değiştirdi .Artık hiçbir devlet bir yeri sömürge yapmak için yada toprağına katmak için başka bir ülkeye saldırmaz.Demokrasi getirecez,diktatör rejimini yok edecez vs gibi yalan ifadelerle sömürüsünü yapacak .Bu yüzden savaş bence çok zor bir ihtimal.

Bizi NATO'ya üye yapanlar utansın.

Şu ülkeler bak :Almanya

Amerika Birleşik Devletleri

Belçika

Birleşik Krallık

Bulgaristan

Çek Cumhuriyeti

Danimarka

Estonya

Fransa

Hollanda

İspanya

İzlanda

İtalya

Kanada

Letonya

Litvanya

Luksemburg

Macaristan

Norveç

Polonya

Portekiz

Romanya

Slovakya

Slovenya

Türkiye

Yunanistan

Bizi karış karış paylamış ülkelerin hepsi burada Ruslar hariç.

Gruplarda kura cekimi az önce Tamamlandi

A Grubu:

Amerika

Türkiye

Fransa

Israil

B Grubu:

Iran

Suriye

Irak

Arabistan