Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

Cevap: Sizce 'Savaş' Yaklaşıyor mu ?

Omurgalı durmak?

Esad'la 1 yıl içerisinde kanka'dan davalı'ya dönüyorsak bunun neresi omurgalılık?

10 yıldır kendi politikları bile sürekli değişip durdu.. Bir tarafta bulunmayacaksak bu işlere hiç girmeyeceksin.. Şuan bölgede biz hariç herkesin safı belli.. Biz ise bir o tarafa bir bu tarafa dönüyoruz ki bunu strateji olarak görenler vardır.. Ama Eğer bir strateji ise bile bizim her dönüşümüzde biraz daha köşeye sıkışıyoruz...

Zalimin zalimliğini söylemek ve düzeltmesini istemek omurgasızlıksa en büyük omurgasızım...

işte bu yüzden kaybediyor herkes...

hiç kimse vazgeçilmez değildir...

öğrenemedik gitti...

iran zulmu destekliyor ses etmiyor omurgalı oluyor öylemi...?

Omurgalı durmak?

Esad'la 1 yıl içerisinde kanka'dan davalı'ya dönüyorsak bunun neresi omurgalılık?

10 yıldır kendi politikları bile sürekli değişip durdu.. Bir tarafta bulunmayacaksak bu işlere hiç girmeyeceksin.. Şuan bölgede biz hariç herkesin safı belli.. Biz ise bir o tarafa bir bu tarafa dönüyoruz ki bunu strateji olarak görenler vardır.. Ama Eğer bir strateji ise bile bizim her dönüşümüzde biraz daha köşeye sıkışıyoruz...

1 yıl öncesini bilemem ama an itibariyle izlediğimiz politika doğru bence 1 yıl önce savaş pek gündemde yoktu ama şimdi çok yakın bir olasılık bizde tarafımızı açıkca belli etmiş durumdayız zaten şimdi. Savaş çıkarsa kazançlı olunmak isteniyorsa savaşa girilir. Savaşa kazananın yanında girmeden kazançlı çıkamazsın. ( Kazanacak taraf açıkca belli zaten bizde o taraftayız şu an ) Eğer tarafsız olmayı tercih edip savaşa girmezsek savaş sonunda bölgede oluşan yeni düzende yer alamayız bölge paylaşılırken bize avcumuzu yalatırlar. Belki ekonomin sağlam olur ama bölgede İsviçre gibi Norveç gibi kendi halinde etkisiz bir ülke olursun

Bu ülkenin en büyük düşmanı abd-rusya-israil-yunanistan felan değil...

kendi içindeki namussuzlar...

Omurgalı durmak?

Yahu adam ülkesindeki insanlara ateş açıyor,hergün 20-30 sivil ölüyor.1 yıl önce dosttuk diye,bugün de bu saldırıları yapmasına rağmen yinede yanında mı duracağız bide?

1 yıl öncesini bilemem ama an itibariyle izlediğimiz politika doğru bence 1 yıl önce savaş pek gündemde yoktu ama şimdi çok yakın bir olasılık bizde tarafımızı açıkca belli etmiş durumdayız zaten şimdi. Savaş çıkarsa kazançlı olunmak isteniyorsa savaşa girilir. Savaşa kazananın yanında girmeden kazançlı çıkamazsın. ( Kazanacak taraf açıkca belli zaten bizde o taraftayız şu an ) Eğer tarafsız olmayı tercih edip savaşa girmezsek savaş sonunda bölgede oluşan yeni düzende yer alamayız bölge paylaşılırken bize avcumuzu yalatırlar. Belki ekonomin sağlam olur ama bölgede İsviçre gibi Norveç gibi kendi halinde etkisiz bir ülke olursun

Hocam hangi taraf bu. Osmanlıda kazanacak tarafı biliyordu 1. dünya savaşında. Senin savaş dediğin kazanacak taraf dediğin ülkelerin savaşın olacağı yerle sınırları bile yok. Savaş Uzak Doğuda yada Amerika kıtasında olmayacak. Savaş senin ülkende olacak. Senin İsviçre Norveç dediğin yerler dünyanın kişi başına milli geliririnin en yüksek olduğu yerler. Sen kendi ülkene sahip çıkarsan kendi ülkendeki kaynakları kullanabilirsen oralardaki petrole şuya buya ihtiyacın yokki zaten. Sen savaş çıkartan olacağına kendi ülkeni koru. Bu güne kadar bulunamayan petrol kaynakları nasıl bugün teker teker bulunmaya başladı Türkiye de? Çünkü seni savaşın içine itip topraklarını onların altındakileri üstündekileri paylaşmak istiyorlar. Siz savaşı bigisayar oyunlarından falan ibaret sanıyorsunuz herhalde. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Zalimin zalimliğini söylemek ve düzeltmesini istemek omurgasızlıksa en büyük omurgasızım...

işte bu yüzden kaybediyor herkes...

hiç kimse vazgeçilmez değildir...

öğrenemedik gitti...

iran zulmu destekliyor ses etmiyor omurgalı oluyor öylemi...?

Bu zulme bende karşı çıkıyorum... Aynı zamanda Filistin'deki katliamlarada karşı çıkıyorum... Çindeki Türklerin katledilmesine de karşı çıkıyorum...Tıpkı Karabağ'da Azeriler'inde katledilmesine karşı çıktığım gibi.. Tıpkı Bosna'da olanları lanetlediğim gibi, Tıpkı Cezayir'de olanları, Amerika'nın yerlilerine yaptıkları zulmu nefretle andığım gibi.. Vietnam ve Küba işgallerine tepki gösterdiğim gibi.. Irak'ı işgal edip masum insanların öldürülmesi ve kadınların tecavüz edilmesine de tepki gösterdim...

Ama şuan olanların Suriye halkının gördüğü zulumdan dolayı değilde politika gereği olduğunu gayet iyi biliyoruz..

Az önce üstte saydığım katliamları gerçekleştiren Özgürlük Abidelerinin.. Suriye halkını düşündüklerine inanmıyorum ve hiç kimse beni buna inandıramaz...

Almanya inanılmaz gerçekten.Yani hayret etmemek elde değil.Sen git 1. Dünya Savaşı'ndan mağlubiyetle çık sonra 7-8 yılda ordunu tekrar yenile ve bütün Avrupa'yı işgal et,Abd ve Rusya'yı aynı anda karşına al ve adamlarla neredeyse baş edebilecek seviyeye gel.İnanılmaz...

Konu savaştan olduğu için oradan örnek verdim yoksa burada örnek alınacak şey adamların disiplini,çalışkanlığı ve mükemmel mühendislik bilgileri.

Ben bir makale okumuştum üni yıllarımda mühendislik ve Almanya adında. Adamların eğitimleri 1930 yıllarda ilkokuldayken 3-n bilinmeyenli denklemleri içeriyor. Ortaokul seviyesinde türev integral ve karmaşık sayılar sonrasında ise lisede bizim aldığımız mühendislik matematiği 1-2-3ü alıyorlarmış. Nasıl beyin yetiştirdikleri ortada işte:)

Peki bu torbadaki ülkelerden en çok zarar görecek olanları hangileri. Türkiye,İran,Suriye aynı anda 3 müslüman ülke ne tesadüf!!!

torbalar belli olmuş bile beyler

1.torba

abd

fransa

türkiye

ingiltere

2.torba

iran

suriye

rusya

çin

Türkiye olası bir savaşta doğu blogunda yer alır arkadaşlar, İranı karsımıza almayız.

Bu zulme bende karşı çıkıyorum... Aynı zamanda Filistin'deki katliamlarada karşı çıkıyorum... Çindeki Türklerin katledilmesine de karşı çıkıyorum...Tıpkı Karabağ'da Azeriler'inde katledilmesine karşı çıktığım gibi.. Tıpkı Bosna'da olanları lanetlediğim gibi, Tıpkı Cezayir'de olanları, Amerika'nın yerlilerine yaptıkları zulmu nefretle andığım gibi.. Vietnam ve Küba işgallerine tepki gösterdiğim gibi.. Irak'ı işgal edip masum insanların öldürülmesi ve kadınların tecavüz edilmesine de tepki gösterdim...

Ama şuan olanların Suriye halkının gördüğü zulumdan dolayı değilde politika gereği olduğunu gayet iyi biliyoruz..

Az önce üstte saydığım katliamları gerçekleştiren Özgürlük Abidelerinin.. Suriye halkını düşündüklerine inanmıyorum ve hiç kimse beni buna inandıramaz...

Şiddetle katılıyorum. Alemdar hocaya söylediğimde bu nokta. Evet karşı olalım ama bazı şeylere göz yumup ki bu göz yummayı kimin çıkarı için yaptığımız belli. Bakın, bu Arap baharı safsatası altında çok manidar şeyler yatıyor atlamadan tepki koymakta yarar var. Adamların kaldıki iç işi. Bizi en son ilgilendirir.

Yahu adam ülkesindeki insanlara ateş açıyor,hergün 20-30 sivil ölüyor.1 yıl önce dosttuk diye,bugün de bu saldırıları yapmasına rağmen yinede yanında mı duracağız bide?

Bizde, diğer ülkelerde Suriye'de ölen insanlardan çok strateji ve güç dengeleri için buraya müdahale etmeye hazırlanıyorlar.. Bu işe üzülen sadece siviller..Devlet yönetiminin bu işlerden kazanacağı çıkarı düşünüyor..

Yoksa Esad 1 yıl öncede diktatördü şuanda diktatör...

Oğuzhan benim 40.000 vatandaşım öldü. Hala ölmeye devam ediyor. Ben bununla savaşamıyorum. Kimse buna dur demiyor. Ben niye gidiyorum onun bunun içişlerine karışıyorum. Önce kendi sorunumu çözeyim halkım refaha ulaşırsa bu sorunlardan kurtulursa onun bunun derdiyle uğraşırım.

Rusya, İran, Suriye füzelerini Türkiyeye çevirdi!!! Bilin bakalım o füzelerden kaçı Amerikaya, İngiltereye, İsraile döner, kaçı Türkiyede patlar!!!

Türkiye olası bir savaşta doğu blogunda yer alır arkadaşlar, İranı karsımıza almayız.

Hocam hangi taraf bu. Osmanlıda kazanacak tarafı biliyordu 1. dünya savaşında. Senin savaş dediğin kazanacak taraf dediğin ülkelerin savaşın olacağı yerle sınırları bile yok. Savaş Uzak Doğuda yada Amerika kıtasında olmayacak. Savaş senin ülkende olacak. Senin İsviçre Norveç dediğin yerler dünyanın kişi başına milli geliririnin en yüksek olduğu yerler. Sen kendi ülkene sahip çıkarsan kendi ülkendeki kaynakları kullanabilirsen oralardaki petrole şuya buya ihtiyacın yokki zaten. Sen savaş çıkartan olacağına kendi ülkeni koru. Bu güne kadar bulunamayan petrol kaynakları nasıl bugün teker teker bulunmaya başladı Türkiye de? Çünkü seni savaşın içine itip topraklarını onların altındakileri üstündekileri paylaşmak istiyorlar. Siz savaşı bigisayar oyunlarından falan ibaret sanıyorsunuz herhalde. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Aynen. Şimdi sanıyorki herkes ABD ile girersek kazanırız vs kazanan oluruz. Tamam kazanırız diyelim soruyorum size en çok füzeyi kim yiyecek ? En çok kaybı kim verecek ? Eğitim nerede duracak ? Sağlık sorunları nerede baş gösterecek ? Tabii ki bizde. Levent'in dediği gibi "sınır" olan biziz.

Ee omurgasız dediklerinde senin aynını söylüyor...

Kusura bakmayın ama ben Irak'ta yapılanlar için devlet olarak çıkıp bir tepki ortaya koyduğumuzu hatırlamıyorum.. Keza Aynı şekilde Doğu Türkistan'da olanlar ile ilgili çıkıp da rest çektiklerini hatırlamıyorum malesef bunlar gerçekler..

Suriye ye müdahale pkk konusu ile de ilgili.Pkk nın militanlarının %80 nin suriyeli olması,elebaşlarının suriyeli olması da bununla ilgili.Suriye devleti de özellikle bunlara destek veriyor.

Öcalanın nasıl yakalandığını hatırlamıyor musunuz? Eğer esat gider de yerine,bizim istediğimiz bir lider gelirse.Bizim dediklerimizi de yapacaktır,tıpkı ırağın,afganistanın ABD nin her istediğini yapması gibi.Askeri müdahaleden sonra yeni gelen suriye hükümeti pkkya lojistik destek sağlamayı keserse,pkk diye bişey kalmaz zaten.

Bu gelişmeleri iyi okuyabilmek için ABD'nin Büyük Orta Doğu Projesi'ni es geçmemek gerekiyor. Uzun yıllar önce planlanmış ve uygulanması için en somut adımların atıldığı dönem budur. Yazık olan şudur ki; bu projeyi uygulama adına tüm onursuzluklarıyla destek veren emperyalist kuklaları, insanların haber alma araçlarını da ellerinde bulunduruyorlar. Arap ülkelerinde olanların emperyalist işgal olmadığını tek kişi dahi iddia edemez sanırım. Oysa ki hala orada olanları halk devrimi şeklinde yansıtıyorlar ve insanların daha adil, daha özgürlükçü ve refah içinde yaşayacaklarını iddia ediyorlar. Tipik bahane ya nükleer silahlardır ya da demokrasi getiriyoruzdur. Burada da değişen birşey yok. Ancak kamuoyu oluşturma adına dünya çapında daha fazla çaba sarf edilmesi var. En ufak basın yayın organından en büyüğüne kadar. Bu süreçte Türkiye'ye tanınan olanaklar hem ekonomik, hem de sunni gösteriş için verilen güçtür. Kapitalizm için yeni pazarlar oluşturacak (yani sömürülecek) Arap ülkeleri için bir örnek gerekiyordu. Bu da Türkiye oldu. Tüm basın yayın organları hükümetin ve onun yerli-yabancı sermayesinin elinde olan bir ülkenin, tüm yaptığı haberlere inanan insanlar da, Türkiye'nin artık bir süper güç olma yolunda ilerlediğini, ekonomisinin dehşetengiz boyutlara ulaştığını, Avrupa ile eskiden olan farkların kapandığını ve hatta Türkiye'nin fark yarattığını düşünecek boyutlara getirildi. Asgari ücret ile çalışan ve hayatını idame ettiremeyecek noktada olanlar dahi böyle düşündürülmeye zorlandı. İnsanın var olana yabancılaşmasından başka birşey değildir bu. Dünya bankasının ve Arap ülkelerinin sömürüsünden büyük payı alacak emperyalist ülkelerin sırf bu nedenlerden ötürü Türkiye'yi ekonomik yönden cazip gösterme hamleleri ve Türkiye ekonomisinin halı altına atılan pislikleri (ki bir süre sonra çıkacaktır hepsi) ve burjuva medyasının yaptığı ekonomik propaganda insanlarda gerçek dışı bir görüşün oluşmasına sebep oldu.

Suriye konusunda ise bu durumu omurgasızlık olarak nitelendirenlerin haklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Çıkar Suriye ile yakın ilişkileri gösterdiğinde bunun abartılı bir tezahürü olurken, çıkar Suriye ile düşmanlığı gösterdiğinde ise son derece katı bir tutum sergileniyor. Burada çıkarı ve rolü belirleyende emperyalist ülkelerdir. Suriye'ye muhtemelen NATO müdahalesi olur ve Türkiye'de asker gönderebilir. Ancak konunun adına uygunluk taşıyabilecek bir konu var. O da çıkabilecek İran savaşı. İran'ın nükleer silah haberlerinin çoğalması, İngiliz Büyükelçiliği'nin basılması (büyük ihtimal diğer Arap ülkelerinde olduğu gibi bahane oluşturmak için düzenlenmiş birşey bu) ve o bölgede tüm ülkeleri kontrol altına alma düşüncesi böyle bir olayı gerçekleştirebilir. Kimse de bu gibi bir durumda Türkiye'nin İran'ı destekleyeceğini düşünmüyordur sanırım. Yine üs olunur ve İran'ın işgaline yardımcı olunur. 2 sene önce İran hakkında övücü söylemler ve abartılı kardeşlik gösterileri hiç olmamışçasına davranılır. İran'ın işgalinde ilk seçeneğin savaş olmadığını da eklemek lazım. Hem kamuoyu oluşturmanın zorluğu, hem savaşın maddi götürüsü bu ülkelerin geri adım atmasına sebep oluyor ve Arap ülkelerinde yapılan işgal modelini gerçekleştirmeye yönlendiriyor.

Büyük Ortadoğu Projesinin ne olduğunu halen anlamayanlar var!!! illuminati senaryoyu yazdı. Enteresandır 2012 filminide onlar çektirmişlerdi. Bu bir mesaj olabilirmi? Peki ya Armageddon un tam yeri neredeydi?

Suriye ye müdahale pkk konusu ile de ilgili.Pkk nın militanlarının %80 nin suriyeli olması,elebaşlarının suriyeli olması da bununla ilgili.Suriye devleti de özellikle bunlara destek veriyor.

Öcalanın nasıl yakalandığını hatırlamıyor musunuz? Eğer esat gider de yerine,bizim istediğimiz bir lider gelirse.Bizim dediklerimizi de yapacaktır,tıpkı ırağın,afganistanın ABD nin her istediğini yapması gibi.Askeri müdahaleden sonra yeni gelen suriye hükümeti pkkya lojistik destek sağlamayı keserse,pkk diye bişey kalmaz zaten.

Şaka olmalı bu yorum. Bir tek Suriye mi destek veriyor ? İsrail ? AB ? ABD ? Irak ? Hemen Suriye mi oldu tüm suçlu ? Onu azmettirenler kimler ?

Geri
Üst Alt