Sizce Süper Ligin Zorluk Derecesi Kaç?

Hangi açıdan sorduğuna bağlı. Futbol oynatma konusunda zorluk derecesi 10 dur. Futbol açısından 5 kolay ligimiz yok bence

Premier ligde ingiliz takımlar kendi arasında oynuyor, bizim ligde Türk takımlar kendi arasında
Bizim bir takım Premier’e giderse karşılacağı vaziyet açısından bizim ligin zorluk derecesi 1-2 falandır
Bizde futbolun esaslarından uzak bir futbol oynandığından önüne gelen tokatlar orada
Avrupa maçlarında da görüyoruz zaten
Ama bizim lig zor mudur dersen, kendi içinde 8-9 falan zordur, çok avrupada kendini kanıtlamış yıldız gelip birşey yapamadan döndü, en üst düzey hocaların da gelmişliği ve teneke bağlanıp kovulmuşluğu var, ful yabancı kadrolar da kuruldu, başka ligde birlikte oynasalar üst düzey oynayabilecek kadrolar, burada nal topladı
Yani aslında kalite olarak baya düşük, zorluk olarak yüksek demeye çalışıyorum

Premier ligde ingiliz takımlar kendi arasında oynuyor, bizim ligde Türk takımlar kendi arasında
Bizim bir takım Premier’e giderse karşılacağı vaziyet açısından bizim ligin zorluk derecesi 1-2 falandır
Bizde futbolun esaslarından uzak bir futbol oynandığından önüne gelen tokatlar orada
Avrupa maçlarında da görüyoruz zaten
Ama bizim lig zor mudur dersen, kendi içinde 8-9 falan zordur, çok avrupada kendini kanıtlamış yıldız gelip birşey yapamadan döndü, en üst düzey hocaların da gelmişliği ve teneke bağlanıp kovulmuşluğu var, ful yabancı kadrolar da kuruldu, başka ligde birlikte oynasalar üst düzey oynayabilecek kadrolar, burada nal topladı
Yani aslında kalite olarak baya düşük, zorluk olarak yüksek demeye çalışıyorum

Aynısını düşünüyorum. Bizim ligin takımlarından rastgele bir tanesini al götür Avrupa’ya mahalle takımların oynadığı herhangi bir lige koy götürdüğün takım kim olursa olsun orada ben eminim averaj takımı olur ama kendi içinde bakarsak enteresan dinamikleri olan gayet zorlu bir lig bizim ligimiz. Kalite düşük ve zorluk yüksek. Taktik disiplin yok bütün maçlar bir kaos havasında geçiyor. Motivasyon daha ön planda.

Edit: bu yüzden 6 veriyorum ankette.

11 çünkü işin %20 si falan futbol

Bize 9-10

Şampiyon yapılmak istenene 4

Defans hattında sadık, İbrahim gibi adamların oynadığı lige 3 puan vererek çok mu bonkör davrandım acaba !?

Bu arada ben puani mesela Galatasaray EPL'de oynarsa ne olur, La Liga'da oynarsa ne olur diye verdim.

Zor kesinlikle çok zor bi lig. Rastgele değişen kurallar, kavgalar, gürültüler, bir anda görevden alınan hakemler, standardı olmayan kararlar, gelirin çok az olması. Akıl alır gibi değil bu lig. 10/10

Zor kesinlikle çok zor bi lig. Rastgele değişen kurallar, kavgalar, gürültüler, bir anda görevden alınan hakemler, standardı olmayan kararlar, gelirin çok az olması. Akıl alır gibi değil bu lig. 10/10
okurken titredim

Bence zor bir lig çünkü oynamaya değil oynatmamaya yönelik bir oyun anlayışı var bizim ligde.

Teknikten ziyade fizik ön planda.

Örneğin Hollanda ligi, bence gayet kolay bir lig futbol açısından. Yeteri kadar teknik beceriye sahipsen bir şekilde gol atar, başarılı olursun. Ama bizim ligde sürekli bir boğuşma içerisinde olman gerek. Oynatmamayı kendisine amaç edinmiş takımlara karşı oynamayı becerebilmen gerek.

O yüzden eğer çok çok üstün bir oyuncu kadrosuna ve kaliteye sahip değilsen, bizim lig genel anlamda zor bir lig. İşin medya tarafına, psikolojik savaş tarafına girmiyorum bile.

PL zor degil ki. Dunya kadar para veriyorlar. Herkesin yeri belli. Zor lig dedigin kurtlar sofrasi olur

Tempo/Teknik/Taktik seviye kastediliyorsa 4-4.5 derim...Fiziksel temas/sertlik ve belli taktikleri sahada uygulama zorluğu diye algılayıp 8 işaretledim. Yabancı TD lerin tutunamaması da, 20 yaş altı gençlerin pek forma yüzü görmemesi de bu sebeplerdendir...

Geri
Üst Alt