Sana başta sordum dimi hikaye ister misin diye ?
Enver paşa avrupada isyanları bastırmakla görevlendirilmiş.. o dönem iyice azıtan rum ve arnavut çetelerine birinin ders vermesi gerekmiş. Padişah her ne kadar enverin askeri zekasına güvense de kadınlarına zaafını bilmekteymiş. Ama tüm komutanlar zaten afrika ve orta doğuda görevli olduğu için mecburen evreni göndermiş..
Enver ilk başta halkın içine karışmış.. çetelere dahil olursam, isyanın ele başı kimse, öğrenir yılanı başını erkenden ezerim demiş.. rum, bulgar çeteleriyle takıldıkça avrupalı kız ortamlarına girmeye de başlamış ama kimseyi tavlayamamış..
Askeri üniforması ile hudutta gezdiği sırada, çok içkilimiydi bilinmez, karşıdan birini görmüş ve dur ihtarını çekmiş..
Vannessa isimli arnavut bayan o sırada plates yapmaktaymış.. Askeri üniformasının vermiş olduğu güçle cesaretlenen enver kıza, napıyorsun burada demiş..
Topumla plates yapıyorum paşam demiş.. ( o dönem askerlere hep paşam derlermiş meğer..)
burası osmanlı toprağı o elinde topu surlarımıza atacaksın yoksa demiş ?
hayır paşam asla atmayız. biz arnavutlar siz türklerle yaşamayı çok seviyoruz, umut ediyorum ki kocamda türk olacaktır..
enver paşa bıyıklarını burkmuş...
ama olmaz demiş, biz edepliyiz ve kızlarla işimiz olmaz diyerek aşık olduğu kızı arkasında bırakmış..
kız çok geçmeden fantezisini yerine getirmek adına, o dönem yeni çeri olan sırasıyla (keramettin, m.eroğlu, a. memduh, doğu ve doruk ata gibi) askerlerle birlikte olmuş..
edeple olan imtihanı yüzünden enverin eli yine boş kalmış. . (belkide kalmamıştır, eli )